E i baš sam htjela otvorit temu KAZNE. Mrgud je nekidan u vrtiću gurnuo neku curicu. Njemu je to bila igra ali naravno da to nije igra. I teta ga je stavila u kaznu - za stol (u sredini sobe) i nije se smio igrat i ozbiljno je razgovarala s njim.
Ja baš nisam znala kako reagirati na to. Mi doma još nismo uveli kaznu. Ja iskreno mislim da on to ni ne kuži još. Jer smo doma poslje pričali s njim dosta i nisam sigurna da je shvatio. Tipa razumije da se ne smije tući i gurati i slično, ali ne kuži baš posljedicu kao da ide u kaznu...
Kakav je vaš stav o tome?
N jako dobro kuzi kaznu rekla bih 😅 mi kad krene urlat i dramit ga posaljemo u sobu da se smiri...i kroz min dvije evo njega koji ne place i ne dernja se i kaze evo smirio sam se 😂 mislim slazem se s tobom da su mali jos i da ne kuze sve (mom muzu nikak to objasnit) al jako jako puno zapravo znaju vec. Tipa zna da ne smije lupat T i svejedno dodje i tresne ga (neki dan mu samar stisnuo a mali nis 😅😂 borci su ta druga djeca) i posaljemo ga u kaznu i kad smo ga pitali zasto je u kazni je rekao da je lupao T. Puno s njim pricamo i sve al jednostavno koji put ne ide i mora povezat da svaka radnja ima posljedicu.
mrgud, zakaj bi ga drugacije odgajala? Meni se cini da si ga bas odgajala kak treba. To kaj je mamin sin je meni🥰 A i do karaktera djeteta puno toga ovisi. Moj spava s nama i cicao je dugo i bio je iskljucivo samnom prvu god, pa nije tako ovisan o meni. Sto se kazni tice, zasad mu objasnjavamo, uzmemo nesto sto npr baca, itd. On na kraju kad vidi da nema pomoci i da smo ljuti dodje i isprica se. I zna objasniti zasto se ispricava i sto nije bilo lijepo. To mi je dovoljno, ne mislim da bi bolji ucinak bio da ga stavim da sjedi u kutu. U vrticu npr kad ne zeli sudjelovat u oblacenju za van sjedi vani na klupi i ne moze se ici igrati s ostalima jer nema obucene cipelice. (Tete doslovce traze da odlijepe cicak npr, ne da se fakat sami obucu nego samo da pokazu volju za suradnjom). To mi je ok i nije mi to kazna u smislu 'to je ruzno pa evo sad cu i ja tebi pokazat nesto ruzno kao npr sjedi u kutu', vec je vise posljedica toga sto se nije obukao, 'Neces se obuci pa logicno nit ne mozes u dvoriste'.
Naravno, kao i kod tebe mikio, ne treba dugo da mali ponovi radnju koja nije bila lijepa Al nekak se nadam da ce kad tad se to posloziti. Zasad je koma, odnosno bas ovih dva tjedna sto je doma, pa povezujem da je djelomicno i zbog bolesti i zatvorenosti. Al opet nije toliko neposlusnost koliko ta nemoc kod donosenja odluka i bijes koji ga obuzme jer se ocito ne zna jos nosit sa svim tim novim osjecajima.
Dobro Losa, kod maminog sina uzimam u obzir da pricamo o djeci od dvije godine I moj brat je bio mamin sin, a ja sam bila tatina kcerka. Oboje smo normalni ljudi i imamo super zdrav odnos s roditeljima. Tak da u ovoj dobi se bojit da ne odgojis maminog sina ili tatinu kcer je meni iskreno bezveze:D
Ja isto bijesnim na mame koje za sve kažu to su djeca, mislim ok, ali to ne znači da mu ne trebaš ništa reći, praviti se da se nije desilo. Pogotovo to što ti kažeš Losa, kad u parku veće dijete slučajno nasrne na manje, ok vidiš je li bilo namjerno ili nije, ako je slučajno upozoriš da bude oprezniji, ako je namjerno upozoriš da se to ne radi. Ja i G upozoravam kad ide kod malih beba jer ne kuži koliko jako ih može zagrliti, potapšati i sl. Ali tu sam i upozoravam. Mislim da su u stanju shvatiti puno toga, ali ne i kontrolirati reakcije i emocije. G kuži kaznu jer ih teta u vrtiću stavi na kauč kao time out kad se potuku. Ja ne prakticiram, ali znam je upozoriti da će na kauč da predahne ako nastavi raditi što već ružno radi i smiri se.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Ok ja se fkt nadam da će kad naraste mrgud bit normalan a ne mamin sin, jednostavno sam se referirala da sve te neke stvari koje "moramo obavit" uvijek odabire mene a ne mm. A biram bitke pa mi se onda u 7 ujutro neda imat tantrum nego nam eto treba malo duže da se spremimo. Ja sam isto bila tatina mezimica ko dijete a danas imam i zdrav odnos s roditeljima i s mužem 🙈
Ovo se slazem da dosta razumiju, ja isto jako puuuuno pričam, objašnjavam zašto nešto smije ili ne. Više sam se referirala na to da kao s njima se nešto dogovorimo i onda se oni predomisle (kao idemo negdje a onda im se neda). Svugdje piše da se djeca od 2 g predomisle tisuću puta u danu i da im je takav tijek misli i da nisu u stanju odlučivat o tim nekim većim stvarima jer ne znaju oni kaj će bit kad nešto odaberu. Pa se možda njima u tom nekom trenu ide negdje al onda im se ne svidi i žele doma.
Ja nudim na biranje stvari koje su u njegovom rangu i koje su mi obje prihvatljive, tipa dal' će obuć ovo il' ono, dal' će za večeru ovo il' ono, dal' u šetnju idemo pješice il' motorom. Dal' ćemo prvo pidjamu ili zube. Za velike strvari ne nudim.
Mikio ajme kakvu si priliku propustila 😈🤭🤭🤭💍
mrgud, moj trenutno poludi ak ga pitam jel oce pola banane ili cijelu, nije neka velika odluka
mikio,
ja ne znam dal sam grozna il šta al moj nema opcije izbora
Bude kak mama kaže i gotovo
Al dobrica je što se tog tiče...nema on ni neke zahtjeve il nešto slično...da neće nešto obući itd. Jedino vodimo borbe oko presvlačenja pelene i kad treba nekud ići (iako želi ići) trči okolo i ne da obući jaknu...nekad upali da se pravimo da idemo bez njega a nekad nam samo mahne i kaže bok xD
Iako ima napadaje plača za bzvz...dns tuli ko kišna godina jer mu je prazna boca s sokom kao da ga nikad više neće dobiti
Mikio ne bi ti bila u koži...znam da bi poludila xD Zato je dvorište milina, navučeš jaknu i ajde na zrak pa nek se dere i bježi do mile volje....nznm dal imaš opciju možda otići na par dana...dal tvoji žive u kući il nešto.
A je baš dobar kad idemo šetati, da ruku kad smo blizu prelaska ceste inače ga pustim da hoda sam ili ga držim za kapuljaču da mi je na dohvatu Rekla sam kupit povodac ko Kinezi kak djecu šetaju hahhahah
Sortiraj odgovore
Najstariji