ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaRe
    21. Ožujak 2022. 22:26

miki0

Moja kad ju primimo za kapuljacu se baci na koljena i objesi da ju moramo pustit 🙄
    Mare sve bi dala za dvoriste sad…. 😩

Dođi k meni ;) Oni nek se igraju a mi ćemo pit kavu 

Lavica27
    21. Ožujak 2022. 23:40

Mikio,kratko se javljam samo da ti kazem da je kod nas identicna situacija. Zapravo,on ima jako izražen karakter od rodjenja (i ne,ne pretjerujem,na Rebru su ga zvali zivcanjak) i stvarno je. Rob navike i onoga sto je on zacrtao, plus ne zna objasniti sto zeli i ako cijela situacija imalo skrene od one koju je on zacrtao, drama. I ne, ne bi te spasilo dvorište jer to sve isto odradi u dvorištu a nemozete svaki dan biti samo u dvorištu ili ne ici nigdje. U 80% situacija ha nosim na lat dok se dere ko da ga netko kolje jer je htio jos voziti autic/bicikl/romobil/gledati u nebo whatever. Nije po njegovom. Spustim se,objasnim, nadglasavam, u zadnjoj opciji ha podignem i odnesen u kucu. Odvrati si pozornost za 3 minute i mir je do sljedećeg tantruma. Terrible two. Faza. Proci ce. Uzasno je zahtjevna pogotovo kad ovako dugo traje ali ima svijetla na kraju tunela. Ja sam skuzila da ga puno manje vodimo i idemo okolo nego smo s kceri prije (jer njena terrible two faza je trajala doslovce 3 tjedna) jer nam se Neda baviti tantrumima koji ispadnu muka za sve (kci najviše) al smo shvatili da se nece naučiti dok ne idemo medju sto vise raznih drustava i mjesta. Zapravo se iznenadimo kolko dobro prodje. 
    Mrgud shvacaju kaznu. Meni je to uobičajeno, kod kci isto idu za drugi stol,moraju naučiti razlikovati sto se smije i ne smije a ovo je stvarno light verzija 'posljedice'...
    Nije kratko after all😂😂😂

Lavica27
    21. Ožujak 2022. 23:48

mrgud_zg

Lavice to fakat imaš sreću i na prošlom poslu i sad da možeš raditi od doma. Ja i kad sam službeno imala koronu sam bila bolesna točno 1 dan a 10 dana sam morala bit doma, kombinirala go i bolovanje 🙄 ja realno imam posao da bi mogla raditi od doma al jednostavno nije takva politika firme i bok
    Annikavjeruj mi i mene je to presjeklo. Susjedi s kojima smo fkt dobro na moru su to pričali. Ona ima 3 odrasle djece i kao taj najmlađi (20+ godina ) joj i danas frce kosu. Meni je slabo došlo 🤣
    Mobitel ja isto trenutno imam službeni Xiaomi mi t10, i fakat je super kamera. Neki dan smo na TV-u svekrvi pokazivali neke slike i stvarno su izvrsne. A mislim da taj ne spada u cjenovno neke skupe..
    Petra javi nam vidi kak sve iščekujemo info 🤭

E i kasno palim al zapelo mi je ovo za oko 'Imas Srece sad i na proslom poslu'. Nemam srece. Kod nas se kaze 'kak si napravis,tak' ti bu'. I tako stvarno je. 

mrgud_zg
    22. Ožujak 2022. 08:58

Lavica27

mrgud_zg

Lavice to fakat imaš sreću i na prošlom poslu i sad da možeš raditi od doma. Ja i kad sam službeno imala koronu sam bila bolesna točno 1 dan a 10 dana sam morala bit doma, kombinirala go i bolovanje 🙄 ja realno imam posao da bi mogla raditi od doma al jednostavno nije takva politika firme i bok
    Annikavjeruj mi i mene je to presjeklo. Susjedi s kojima smo fkt dobro na moru su to pričali. Ona ima 3 odrasle djece i kao taj najmlađi (20+ godina ) joj i danas frce kosu. Meni je slabo došlo 🤣
    Mobitel ja isto trenutno imam službeni Xiaomi mi t10, i fakat je super kamera. Neki dan smo na TV-u svekrvi pokazivali neke slike i stvarno su izvrsne. A mislim da taj ne spada u cjenovno neke skupe..
    Petra javi nam vidi kak sve iščekujemo info 🤭

E i kasno palim al zapelo mi je ovo za oko 'Imas Srece sad i na proslom poslu'. Nemam srece. Kod nas se kaze 'kak si napravis,tak' ti bu'. I tako stvarno je.

Ok, zbilja kao želiš reć da ljudi trebaju promijenit posao jer nemaju mogućnost raditi od doma? Sori al ne baš u Hrvatskoj. Tema je bila kolko potrošis godišnjeg/bolovanja na izolacije. Ja stvarno više ne znam puno firmi koje tak funkcioniraju...

• Zarica
    22. Ožujak 2022. 09:18

Slažem se s mrgud u ovom NIsmo toliko konkuretni da si mozes odrediti uvjete kakve zelis i odabrati si firmu u skladu s tim.. Pogotovo kad jos uze filtriramo s obzirom na industriju u kojoj neko radi. IT je jedina industrija koja vidno iskace sto se tice ove teme. Kuzim da se ljudi cesto namuce da dodju do neceg sto zele, al generalizirati u Hrvatskoj da su si svi skrojili sto i imaju mi fakat ne stoji.

Lavica27
    22. Ožujak 2022. 09:49

Ja ne znam gdje sam spomenula generalizaciju na Hrvatsku, rekla sam cime se ja vodim. I da, kad sam trazila drugi posao ( izuzev uvjeta,struke i grane u kojoj radim-koja je btw, specificna) mi je na vrhu prioriteta bila mogucnost flexibilnog rada. Nije ni meni bilo lako mijenjati posao, upoznati nove ljude,iz nule se dokazivati pored dvoje vrticaraca koji su u krug bolesni,ali opet izgovor mogu naci i za godinu/dvije jer uvijek Ce biti neki razlog. 
    Nemoj se ljutiti Mrgud ali ja dobijem fraze kad mi netko kaze da sam imala srece ili npr lako meni (ne kazem da ti to kazes,prosirujem ono na sto dobivam fraze) ili nesto trece,jer nisam imala srece, znala sam sto zelim i u skladu s time izabrala promjenu,koja nije bila laka. S druge strane, moje iskustvo je da Ce ljudi iz komfora prije reci da nemoze to tako u HR ili da je endemski rijetko dobiti takve uvjete rada a nisu intenzivnije pretrazili trziste vec su 'culi od frendova/drugih poslodavaca i slicno'. Ispravi me ako grijesim. 
    Slazem se apsolutno da postoje zanimanja u kojima nemozes raditi od kuce, ali takvo zanimanje ja osobno nisam ni trazila. 

Lavica27
    22. Ožujak 2022. 09:54

Zaboravila sam napisat, vezano na ovo od Lose, istina, nije ni to sreca ali skrumpiras se. Radis s pola mozga dok ne ode spavati pa u 2 sata paralelno kuhas rucak i pokusavas odraditi u 2 sata posao od 4-5 sati pa navecer stavis ih spavati i radis do nekog vremena dok ne odradis. Moj posao je projektne naravi pa nisam od 8-4 striktna. 

mrgud_zg
    22. Ožujak 2022. 10:05

Kaj bi se ljutila. Čak i da se ne slažem nema mjesta ljutnji. Nit sam ikad rekla da je tebi lako. Samo sam rekla da je u ovoj situaciji s pandemijom danas sreća ako možeš raditi od doma. Al i pandemija će proći. Ja stvarno znam jako malo ljudi koji rade od doma. Ovaj posao koji ja radim sad bi se 90% mogao raditi od doma, ostalo su tereni. Ali jednostavno nije politika firme. Iskreno, dok nije bilo pandemije to mi nije ništa u životu predstavljalo, i nije mi bilo na listi prioriteta pri traženju posla. 
    Na prošlom poslu sam radila u labosu i to se definitivno ne može od doma. 
    I nek se stvarno nitko ne naljuti, al rekla bih iz svog šireg okruženja da je današnji svijet puno otvoreniji i fleksibilniji za osobe sa Struke društvenog smjera (marketing, pr, slično) nego prirodnog. Naravno svak si je sam birao i nitko nije nikome kriv, ali baš dosta mojih prijatelja je baš imalo probleme (od primjera s doktorata na burzu i slično). Izuzev ekipe koja završi fer, njima je samo nebo granica 😉
    A sad izlazak iz zone komfora ili ne, mislim da tu ima puno faktora. Iz mog kruga je baš dosta ljudi išlo van radit u struci, meni u tom trenu kad su bile te neke godine to nikako u životu nije padalo zbog raznih životnih okolnosti. Al to je život, pun odluka i smjerova.. 🤷

Simbalija
    22. Ožujak 2022. 15:34

Moj posao se može odraditi od doma, barem 90%, ali isto ne smijemo. Nije mi to na listi prioriteta kod traženja posla, vjerujem da nekome je.
    Slično mislim kao Lavica da su ljudi neskloni promjeni, tipa moji starci i ta neka generacija je imala neko nepisano pravilo da kad se zaposliš da tamo trebaš penziju dočekati. I godinama sam slušala pljuvanje po poslu,  međutim nikad nisu poslali niti jednu molbu za drugi posao. Nije im postalo bolje,  baš dapače. Znam da smo na balkanu i da je najbitnije imati kuma u politici da dobiješ posao,  ali šalu na stranu i ja volim kenjkati, ali me poduzeti ništa. S druge strane frend koji radi u IT( ok shvaćam da je specifično) je promijenio 3 posla u zadnjih pola godine jer se poslodavci nisu držali obećanog. MM se isto žali količini obveza i odgovornosti koju ima za prosječnu plaću, ali kad mu kažem gle taj i taj je otvorio natječaj za radno mjesto u njegovoj branši, onda mu se ne da slati. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

• Zarica
    22. Ožujak 2022. 21:55

Ono sto ja vidim je da je nasa generacija itekako sklona promjenama. I to drasticnim poput odlaska u drugu drzavu iako da su birali po srcu to nebi napravili. I to govorim iz prvog iskustva, pola moje osnovne i srednje se razislo po svijetu. I ja sam bila sklona tome da odem, a ostala sam iskljucivo zbog obitelji, i time si osigurala znantno losiju materijalnu kvalitetu zivota od one koju bi imala vani.To da radis na istom poslu od prvog dana do penzije je stvar nasih roditelja i baka/djedova, kako i Simbalija kaze. Ono sto ja vidim na svoje oci je da su ljudi u RH cesto em potplaceni em nezadovoljni ili jednostavno ne mogu naci posao, jer poslodavci su ti koji ovdje biraju radnika, ne obrnuto kao sto je vani gdje radnik bira poslodavca. Moja poanta je da u Hrv cesto ne mozes mukotrpnim radom doci do zasluzenog, a moram razmisljati o kontekstu Hrvatske jer ipak tu zivimo i to je presudna cinjenica kad govorimo o zanimanjima i radnim uvjetima. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.