Klinac još sam htjela pisati. Angelly nadam se da će brzo bolje. Ova zima nema kraja..
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Hani taman da cu te pitat kad ces napraviti testic... 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞 Nek sjena postane crta i da dodjes okruglasta!!!
M se za sad ne boji zvukova, jedino se boji bojlera 🙈 inace dok susi kosu sjedi na masini iznad koje je bojler al neki dan se digla i opalila u bojler i onda smo shvatili da je izrasla jer prije nije dodirivala bojler. I sad ga ima strah kad uđe u wc prvo kaze evo ga onaj zocesti. 🤣 A inace u par dana izrasla 3.5cm sam ima mrvu manje od 90 cm. Otkrili zasto je par dana jokala da ju boli noga.
Angelly nadam se da ce bit bolje uskoro i da beba nece pokupiti nista 😕
Mikio pusti joj na eng brzo upija rijeci ne mora biti da ce znat izgovoriti al ce lakse kasnije svladat jezik. Mi joj pustimo cocomelon na eng, ili paddingtona epizode koje napamet zna na hrv sad joj pustimo na engleskom i ona vec unaprijed zna sto ce biti i ond proba ponoviti englesku rijec neku.
Meni doslo jutros da ubijem muza. Naucio je M pjevat navijacku pjesmu onu zovi samo zovi... I ova u 6 se nekako izvukla iz vrece i trci po dnevnom i vice iz petnih zila zovi samo zovi. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
mikio, plivanje je totalni hit. Polovio je pokrete koje je trebao i bilo mu je ful zanimljivo. Imaju hrpu igracka tamo pa i neke igre s njima izmisljaju, pa pjesmice s roditeljima. Ugl mali je bio odusevljen i baš je nekako vidno bio raspoložen i sretan to popodne. I to je prva aktivnost za koju mislim da ga necemo morat molit da izadje iz kuce. Inace kad ste pisale kak ih sve nagovarate da izadju...ja doslovce izadjem iz stana i pritvorim vrata da izgledaju zatvorena. Obicno u tom trenu krene plakat da ipak zeli ic
.
Jel se susreo netko s krvavim ustima kod klinaca? Mali se svako jutro bez iznimke budi s krvavim usnama (iznutra). I po prednjim zubima bude krvi. On to polize i to prodje brzo, i ništa ne krvari do idućeg jutra kad bude ista prica. Danas sam slikaka da pokazem pedici, bas mu jako zna biti...
.
Hani, drzim fige :D
Eh bas su nas napali bronhitisi. Nema mi goreg nego kad cujem taj potop u plucima I uvijek to budu najteže noći. Držim fige da svima krene nabolje, sad kad ste na terapijama mora to proc.
mikio, mi smo cak razmisljali da malog upisemo i na engleski. Nasli smo grupu koja ide od druge godine. Plivanje je s tatom, a ovo bi bila aktivnost samnom:) Za crtice na eng ja i nisam bas...Curica od prijatelja zaostaje u govoru bas zbog gledanja tva na engleskom, vise engleske rijeci govori nego hrvatske. Pa je njena logopedica komentirala kako se radi o rastucem problemu. No nisam ništa dalje od toga proucavala...možda netko drugi zna više o temi.
Ovo za drugi jezik u ranoj dobi sto ja imam info je kod djece koja ne govore ili govore jako malo hrvatski rijeci onda nije dobro drugi jezik, al ako se djete koristi materinjim jezikom dobro, onda nema problema. Samo se treba djetetu koristiti materinji koris8vise i češće, recimo ako gleda crtic na engleskom kasnije komunicirati na hrv ili pustit jednu te istu stvar na oba jezika. Mi doma od malih nogu pricamo sa mamom knjizevno hrvatski, sa tatom smo knjizevno i dijalekt, a sa nonicima talijanski,u vrticu sam od 3 godine ucila engelske kroz pjesmice koje i dan danas znam. U osnovnoj sam isla na natjecanja iz hrvatskog, nikad nisam brkala s kim kako pricam a mama kaze da sam mljela ko mlin, tako M sada mlje i melje. Pjeva sretan rođendan na hrvatskom pa nakon toga na engleskom. Jos ju se naravno ne skuzi eng sve jer kaze neke rijeci krivo al ulazi joj u uho govor. Po meni je krivo ako djete vecinu vremena govori strani jezik ili cak dijalekt, onda su problemi kasnije u skoli.
Bronhitisi se bas naredali 😕...
Zarice bas fora da uziva na plivanju. I lijepo da sa tatom ima nesto njihovo 😍.
M je tete znala zafrkavat kao nece ici van pa su ju 1 put pustile kao u garderobi samu i rekle da ce pstata sa cistacicama, one stajale iza vrata i gledale sto radi, ona se u roku 10 sekundi sama obula, jaknu, sal i kapu stavila i isla da ce za njima. Od onda ne zeli cipele koje ne moze sama obut, a kad kazemo da se ide nekud prva je spremna. Nema vise odugovlacenj. Mi je 20 puta kao "pustili doma samu" nista isto osla se igrat jos nam vikala uzivajte.
Moram pohvaliti da mrgud koji ništa u životu nece pit osim vode i čaja od sljeza, je prvo ovaj čaj od valkiris ispljuvak 🤣 a onda smo skupa iscijedili limun i stavili med i odjednom mu je postalo fino 😁
Moram pohvaliti da mrgud koji ništa u životu nece pit osim vode i čaja od sljeza, je prvo ovaj čaj od valkirisispljuvak 🤣 a onda smo skupa iscijedili limun i stavili med i odjednom mu je postalo fino 😁
Jeeej 🎊🎊🤣🤣🤣
..
🤞🤞 Da bolesni brzo ozdrave..
Mi smo svi pozitivni.. Malac već ozdravio, muz i mala bez simptoma osim nekog glupog suhog kaslja, mene satralo.. Mucnina, groznica, povraćanje, glavobolja, mišići bole, temperatura, danas nos krenuo curit u potocima, kašalj..
A mislila sam da će tak bit jer mi je imunitet loš i tijelo izmučeno nakon dvije trudnoće i dva poroda u kratkom vremenu.. No dobro, ide na bolje 😬
mikio, stigao nam toranj u petak. Super je, mali tu i tam zeli jest dok stoji u njemu (umjesto u sjedalici). To je valjda jer jos traje odusevljenje:) Sam kaj ga gura po kuci, al proc ce ga valjda to. Mislim da ce nam fakat bit novo iskustvo s pravljenjem kolaca. Bed mi je jedino kaj nema napred sigurnosnu precku. Kad ga stavim za kuhinjski stol onda je doslovce rupa ispred nogu mu. Al pretpostavljam da nikad nece zakoracit vec se samo ja bojim bezveze. Bravo za inhaliranje 💪
aaaaa LoSa sad bi ja tamo, zvuči genijalno, šteta da nam nije bliže, vjerujem da bi i Vita uživala
Nama je hranilica ostala kod moje mame još dok sam ja radila pa je bila na čuvanju i svaki dan ručala tamo tako da doma sjedi za stolom normalno, a kod njih je stavimo u hranilicu jer joj je fora. Ali mislim da ćemo je uskoro uzet i prenamjenit iz hranilice u malu stolicu..
[/url
Losa ovo je bas super taj opg. Nek ste malo i u blatu bili sigurno je uživao.
Mi smo ocito u izolaciji. Kumovi bilo jucer, danas javili da su djeca pozitivna. M se rasplakala kada je cula da vjerojatno nece u vrtic. Meni je malo falilo da i ja zaplacem.
Mikio oprosti al sto bi ja jela na nogama jer se njoj prohtije. M ima fazu kad hoće jesti dok seta okolo. Na stol dobi tanjur ne moze ga micat, hoce li hodat, trcat, sjest na pod, dubiti na glavi briga me, dobije jesti, mi sjedimo za stolom i jedemo, kad mi zavrsimo skupljamo sve sa stola ko jeo jeo ko nije proso voz. Prije sam popuštala pa sam svagdje s njom jela kao da jede bar vec kad je bila komplicirana i teska za jesti,probirljiva, mozda se sjecas filozofiranja njenih.Al su me tete upozorile da ce vjerojatno jos vise onda zafrkavati sa jelom. I zbilja zna bauljat al sve rjeđe. Sjedi i tek kad pojede siđe sa stolice i makne se od stola. Prije su nam vecere pocele u 19 da bi do 20 zavrsili. Presjekli i sad u 15 min pojede i sama nosi tanjur u sudoper. Oprosti mozda grijesim i nemogu se staviti u tvoju kozu, N je mozda zahtjevnije djete, al misljenja sam da joj svojim podilaženje njenim prohtjevima samo dajes povoda da jos vise zafrkava jer vidi da moze. Govorim ti to dobronamjerno, sorry ne bi da se naljutis. 200 put na dan kazem hvala bogu sto je moja zapravo vrlo jednostavno djete kad vidim kako je drugima, to sad tek vidim jasnije, razmazila me, al i onda kad je bila nemoguca morali smo se oduprijet tom milom pogledu. Plus sto tetama mogu zahvaliti na puno toga, al mi njoj vise ne podilazimo nista. Nema vise da je njena zadnja kad je u pitanju hrana, spavanje, lijekovi, kupanje, odlazak od doma, spremanje stvari.
Valkris drzi se. Jel dojis? Imunitet ti je 100% koma od svega, jos ako dojis 😕 probaj uzet vece doze vit D i C.
Sortiraj odgovore
Najstariji