ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    03. Siječanj 2022. 07:51

tnx mikio :)
    Inace, za novu smo oko 9 isli trazit vatromet po gradu s malim, jer se kod nas vec pucalo na veliko. Izgubili cca sat i pol, nis nismo nasli. Bila je tolka maglustina... da bi se na kraju vratili u kvart i nasli na igralistu obitelj koja ispaljuje Tak da smo se nagledali toga i doma svi zaspali kasnije.

• Zarica
    03. Siječanj 2022. 10:11

Ma da, znam da zapravo mi nemamo tolki problem s obzirom da bar ostale stvari jede. Al tolko mi je usadjeno u mozak da se povrce mora jesti...
    E pa baš si mi dala ideju da radim smothie od spinata i banane. Možda bi mu mogla to uvaljat. Nekad sam to pila i znam da je fino.  Mozda da uvedemo neke povrtne smothie za dorucak. Inace je jedini nacin bio da npr napravim svoju tjesteninu od spinata s obzirom da tjesteninu voli. To je svekrva otkrila.  Al bas nemam u zadnje vrijeme vremena kuhat tak da nit ne stizem takve ekzibicije radit.

DeeDee
    03. Siječanj 2022. 11:37

Sretan rođendan svima koje sam propustila 🥳🥳
    Ona je sad s hranom baš na dane, ima dana kad jede sve pred sobom, ima dana kad isključivo želi pit mlijeko 😅 i nema šanse da je natjeraš da nešto drugo stavi u usta 🤷🏼‍♀️
    Ali ajmo reć da 5/7 dana jede normalno..
    Pije iz normalnih čaša/šalica, za van imamo onu sa slamkom i magic pa mijenjam. Još uvijek ne jede samostalno skoro ništa, tj. žlicu ne zna donijet do usta a vilicu kako kad 😅 to sam ja kriva jer je krenem hranit nakon što joj dva put padne 

[/url

DeeDee
    03. Siječanj 2022. 11:38

I da, smoothie banana špinat je kod nje hit, čim otvori oči traži kre kre smuti 😁

[/url

mrgud_zg
    03. Siječanj 2022. 12:11

Zarice sretan rockas O 🥳🥳🥳🥳❤️
    Naša torta je na kraju uz slastičarne dolce Mondo iz dugava, našla preporuku u grupi s receptima za alergicare. Jaffa. 300 kn. Dekoraciju sam birala od ponuđenih. Torta je jako fina i to mi je ok cijena. Ja sam radila i prošli vikend i ovaj vikend još jednu dodatnu plus po 2 kolača 🙈🤣. I muffine. Ajme u kaj sam se pretvorila. Stvarno djeca mijenjaju ljude 🤣. Tolko prije nisam u cijeloj godini kuhala 🙈
    Mi jučer imali zadnji tulum 🤣 10 odraslih i 8 djece. Na kraju malog u 10 stavila spavat i nas par nastavili partijat do 2. Ne moram vam reći kak mi je bilo u 6 kad je zazvonio sat 😫.  Mali je u početku bio dosta preplašen al onda se opustio. Skužila sam da je baš dosta vezan za mene i ne prepusti se baš sam tak. Al dobro. Bude to kasnije ok 
    Kaj se hrane tiče tu smo na dane. Sve jede sam. Povremeno traži da mu pomognem kad je bistra juha il' nes takvo. Povrće isto baš ne želi al kuham 2 puta tjedno guste juhe i to obooooozava pa unutra bude 5 vrsta povrća. Od voća samo jabuke i banane. Smoothije neće. 
    Za van imamo onu sportsku bocu iz dma. Doma pije iz normalnih čaša. Tanjure ima plastične. Vilicu metalnu a žlicu plastičnu iz ikee jer su mi metalne male premale a velike prevelike, a ove plastične su baš neka taman veličina za njega 😁

Grizli
    03. Siječanj 2022. 13:00

Damnarexx cek nije mi jasno ti i muz spavate u dnevnoj, a klinci u vasoj?! Pa zasto ih oboje ne prebacis u njihovu/njezinu sobu ako vec u vasoj spavaju sami. Jasno mi je da je mozda teško jer je on malen i ako dojis al meni bi to bio logican potez recimo. Plus njoj mozes rec da sad ima vrlo vaznu ulogu jer spava sama sa bratom pa mozda vas nece ni traziti da spavate s njom.
    M zadnje vrijeme jede ok mjesano svasta, al as u rukavu je pašta sa maslacem ili tartufima, riza sa sampinjonima ili porilukon. Jela na zlicu hoce sva, meso isto vise manje jede, ribu voli brancina i tunu, hobotnicu, drugo nece. Sve su to neke mikro kolicine al bas voli svega i svacega jesti. Tako da se ne ureknem. To je pocela jesti sve i svasta kad smo bili na putu u hotelu ju krenulo svedski stol. Treba imati bar 4-5 stvari na tanjuru al onda jede.
    Od besteka ima djeciji metalni, plus nase male zlicice i vilike za kolače. Ima nekoliko plasticnih koje nosimo za rezervu ako idemo negdje al vecinom onda pristane jest i sa velikom vilicom. Kad ae umori sama krene rukama ili trazi da joj pomognemo bosti/grabiti. Pije iz boce sa slamkom iako kad je skomventrirana lijepo pije i iz case. Mikio mi smo za nju kupili neke male staklene u ikei od 1.5 dcl debelo staklo su i nisu siroke pa lako ih hvata. Salice ima 2 male iz tedija neke sa ruckicom i isto ih lijepo koristi.
    Cokoladno mlijeko pije samo iz tetrapaka da mu ne vidi boju. Cokolino i sl., namaze tipa Nutella, kekse od cokolade i ostalo nece ni pogledat, al ako u kolac stavim Nutellu jede npr. Sviđa joj se recimo panetone obican, linzeri sve osim rupe sa marmeladom... Uglavno ima musice al prezivimo.
    Trenutno imamo proces odvikavanja od pelene 🙈 upustili smo se u taj podhvat obzirom da zadnjih 4 dana odbija obuc pelene osim za spavanje. Danas 1.dan... Nezna se ko je vise uzbuđen sa gaćicama 🤪🤭🤣

Simbalija
    03. Siječanj 2022. 14:26

Sretni rođendani svima kojima nisam čestitala!!  ❤️❤️
    --
    Meni ovaj GO baš dobro došao da se naspavam, jedino sam nju malo poremetila jer ide spavat oko 21h i budi se oko 9. A inače ide u 20h i ustaje u 6 za vrtić, bit će veselo drugi tjedan kad krene.. I spava od 13h do 15h, a inače u podne legne u vrtiću. Kažu da djeca najčešće preuzmu mamin obrazac spavanja što se kod nas i dogodilo, spava ko top..što je super jer joj tata očajno spava i budi se na apsolutno svaki šum 509puta u noći.
    Što se tiče hrane, voli sve nezdravo, pizze, pašte, slatko. Ali npr. u vrtiću jede sve i doma jede uvijek juhu, svaki dan. Za ostalo nekad grinta nekad ne, meso joj je tak tak, ribu voli, povrće ne voli osim mrkvu u juhi. Voće voli jako. Inače voli slatko i vidim da bih mogla imati problema s njom, ali još je ne ograničavam. Pojede svaki dan kinder jaje ili kekse ili kolačić.
    Jede oduvijek iz normalnog tanjura jer sam izgubila njen,  a nije mi se dalo kupovati novi. Pije iz staklene čaše doma, vani ima bocu. Vrlo je oprezna po naravi pa ne bude nikad lomova i sličnog.
    --
    Sretno sa skidanjem iz pelena!  😁 Meni još nije došlo do uma da probamo, jedino kad platim pelene 150kn za 50komada se sjetim da je možda vrijeme.. 😂

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

• Zarica
    03. Siječanj 2022. 14:31

Grizli, ajmooo :) Drzim fige :) 
    Mrgud, bome neocekivano, screenshotala sam si slasticarnu. To mi je as u rukavu za iduci rockas.
    mikio, mi bas jucer ciljano za rockas dobili magic nukovu. Navodno uopce ne propusta. On nama pije vec dugo iz normalnih salica i casa, al po noci nas satre kolko puta trazi vodu. Pa smo mu planirali ovu ubacit u kindac i vidit hoce li prihvatit da nas ne budi. Inace jede i pije iz svega sto nam je pri ruci. Ima svoj plasticni pribor i taj mi je najdrazi (pogotvo tanjuri jer imaju onaj silikinski dio ispod da ne klizu), ali cesto koristi i nas keramicki/stakleni/metalni pribor. Ne hranimo ga ne pamtim od kad. Mislim da mu nebi bilo uopce jasno sto pokusavam da mu probam dati zalogaj
    Lavice, sretno s novim poslom i uzivaj u sijecnju i zimsko ljetnim radostima :D Meni isto malo cudno i neprirodno kakvo je to vrijeme vani...

DeeDee
    03. Siječanj 2022. 14:38

Zarice pazi samo s nukovom kad je prokuži da ne bi bio mokar krevet jer (bar Vita) ima shemu kako izliti vodu 🤦🏼‍♀️
    Sama po sebi ne propušta i odlična je za npr. u torbu i dok pije, ali ona nekako sa strane zagura prstić, podigne silikon i izlije tako. Mislim, njoj je voda apsolutni hit i ne smijemo je puštat bez nadzora blizu nikakve vode jer napravi poplavu momentalno

[/url

mrgud_zg
    03. Siječanj 2022. 16:31

Mi već neko vrijeme ovu koristimo 
    https://www.dm.hr/babylove-djecja-sportska-bocica-18-mj-vise-vrsta-p4058172535833.html
    A kaj se tiče damnarexx kolko sam ja shvatila ona i mali spavaju skupa a muž i E 😁 
    Kaj se pelena tice moj je u fazi da tjedan dana traži tutu pa tjedan dana neće uopće. Nema problema sa zadržavanjem i čim se pokakao odmah ode po čistu pelenu i zove da ga presvučemo. A iskreno ja ne forsiram jer sad iako sam bila na go stalno negdje zujimo, hladno je, i nije mi to nikak praktično 🙈 a on očito nije 100% spreman. Nemam problem ni s tim da dočekamo toplije vrijeme il' čak ljeto. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.