ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    08. Studeni 2021. 13:27

Inace, ne znam ak sam pisala ikad, al kod spontanog mi je doktor kod kojeg sam isla rekao da imam invertiranu maternicu. Nakon sto je to znacajno ponovio vise puta pitala sam ga jel to nesto van regularno na sto mi je on rekao da nije jos to nikad uzivo vidio u karijeri i objasnio da vjerojatno zbog toga me odnosi znaju bolit. Citala sam o tome pa pise svasta povezano za pokusaje trudnoce i sam porod. Pa sam se sjetila kak me doktor na hitnoj dosta zacudjeno pitao sto sam vec bila trudna i rodila vaginalno. No eto, bitno da mi nikad to nitko prije nije spomenuo, a rodila bebu Ugl pitam cisto jel ima netko od vas isti slucaj i mozda koje iskustvo

• Zarica
    08. Studeni 2021. 14:21

mikio, to je bilo moje prvo pitanje pa mi je rekao doktor da se tak rodis. Mojoj frendici se mjehur spustio nakon poroda, zapravo kao da joj dolje vise nije bilo sve fiksno poslozeno. No isla je na neke posebne vjezbe, mislim cak i jedan zahvat, i sad je sve ok. Al da, cudno mi je da gin nebi primjetila, al opet ti najbolje osjecas svoje tijelo.
    E a ja pojela onu najtamniju cokoladu, mislila sam da to pomaze. Al da, sad kad velis sjecam se da su mi u trudnoci spominjali soljenje hrane jer sam cesto imala nizak tlak. 

• Zarica
    08. Studeni 2021. 14:36

mikio, ma da kuzim, tako su moji bili na pocetku dok je bio manji. Oni i sad djeluju malo indifirentni sto me ne cudi s obzirom na mnogobrojne unuke, ali zbilja su me na kraju iznenadili s agazmanom. Sada mama svaki dan kupi malog ranije iz vrtica jer i sama tvrdi da nebi smio biti uopce u vrticu do trece god. A svekrva ne trebam ni spominjati, onda je uvijek tu da nam uskoci, pospremi, pricuva malog... Uz sve to bratici i sestricne su na vikend druzenjima potpuno okupirani njime, igraju se, zabavljaju ga, a uvijek se i neka teta, ujak netko odluci malo nesto s njim na kratko. Sve u svemu mislim da imamo srece:)
    Kaj bute trazili od svekrve za rockas? 

Grizli
    08. Studeni 2021. 17:02

Zarice ovo sa izvrnutom maternicom koliko znam dugo su mislili da je problem sa začećem onda al po novim sta sam zadnje cula nije da povećava spontane ili otezava zacece. Poznanici ima to, al zna za to jaaako dugo vec kod prvih pregleda su joj otkrili pa smo skupa pretraživale znanstvene radove jer pokusava zatrudniti. Koliko sam nasla maternica se u trudnoci najcesce vraca u "normalni" položaj. Cudno da nikad nisu rekli ti to prije trudnoce jer u samoj trudnoci se ona izravnala ocito pa nisu primjetili.
    Za bolne odnose nakon poroda sam valjda vec na vrh glave se popela gin, nema vidljivog razloga. Mjehur se zna spustiti zbog oslabljelih misica i trebalo bi se raditi one vjezbe da ojacaju ti misici. Uglavnom trudnoca nas razmrda posteno. 

PetraB
    09. Studeni 2021. 08:39

Hi!!! 🙋🏻‍♀️
    Evo me napokon... Citala sam vas dva dana ujutro uz kavu i navecer u krevetu da nadoknadim propusteno.
    Prvo mikio da stavim link na hranilicu koju mi imamo jos od Juraja i nama je pun pogodak. Obozavao je biti u njoj i koristili smo ju skoro do trece godine jer je po kikazi jos mogao (max 15 kg je)
    https://www.jeftinije.hr/Proizvod/9440838/djecja-oprema/hranjenje/stolice-za-hranjenje/cam-hranilica-idea
    Za cure sam kupila jods jednu takvu "putnu" mislim da je peg perego i planiram ih uskoro prebacit za stol. Inace su one jos ubijek u ikeinim hranilicama.
    Cure su doma od 22.10. a J od 26.10. Prvo moj tata imao koronu a bili su kod nas na rucku za J rockas pa testiranje prvo Magdalene, pa svih klinaca i Magdalene ponovno. Svi negativni. Odlucili smo cure i J sad ne slat u vrtic jer se bojimo da oni ne poberu koronu posto imaju bolestinu koju imaju. Tak da ih eto doma. Inace cure od tog zadnjeg tjedna u vrticu vuku uzasno puno sekreta i kadalj al ne ometa ih u spavanju i pluca su im cista.
    Mi smo cijepljeni i moji isto tak da je mom tati korona trajala 7 dana samo sa blazim simptomima a inace je covjek koji ima uzasno puno problema sa sekretom do te mjere da se gusi, tak da o djelovanju cjepiva ja necu puno. 😉 Kod nas je to cista matematika... Manja je sansa da se zarazim, ako se zarazim da imam tezi oblik, manja je sansa da zarazim drugog (tatina zena nije se zarazila od njega) a vrlooo mala sansa je da odreagiram lose na cjepivo ili nedaj boze umrem... Tak da kazem, matematika. Strah kuzim, imala sam ga i ja al eto za tjedan dana idem se cijepit protiv gripe a 2 tjedna poslije po trecu dozu Pfizera
    Klincima i obicne ove respiratorne infekcije mogu napraviti vrlo velike probleme u starijoj dobi tako da je korona za njih nesto sto ne smiju nikako dobiti.
    Za mm cemo vidjeti jer ne jucer zavrsio na hitnoj i ceka ga neka operacija tak da ne znam kad ce on trecu dozu.

url=https://lilypie.com][/url

Grizli
    09. Studeni 2021. 08:42

Losa mislim da je to isto sto je Zarica pitala. Najčešće kazu zavaljena maternica. Kako god nadam se da vam nece raditi niti jednoj probleme. 
    Super da ste nasli kuhinjicu i bubnjeve. Ja da imam mjesta kupila bi M onaj stol sa alatom iz lidla. Meni je famozan al je ogromno i nemamo di jos i to. 
    Mikio ma ja bi bas narucila skupi poklon. Vec kad je takva nek kupuje. Poslije cete samo slusat nabrajanja da je to ovako i onako sto ste narucili. Ovako mozda al samo kozda nece imati povoda provocirat vezano za to. Bar bi ja tako napravila. Moja sveki je htjela kupiti kaput vuneni M. Pa sam ju odgovorila i onda je rekla da ce cipele i fino sam joj poslala link koji modeli M pasu, da nesmiju biti roze jer ih ne zeli i da kupi broj 24 za kasnije. Osobno bi rađe sama joj kupovala obucu jer lovim akcije i ako ne pase odmah mijenjam, probam joj i tako. A njoj je to glupost. Pa nek izvoli za superfit iskesirat 400-500 kn briga me, a onda oce ih M nositi nece kako bude. Ne raspravljam se vise prije mi bilo zao. Doustala sam.

PetraB
    09. Studeni 2021. 08:45

A sad o curama... Divne... I dalje 10-10,5 kg, 81 cm. Spavaju cijelu noc i dalje, po novom i do 9 (evo jos spavaju iako jucer je stvarno bio kaos navecer zbog mm pa su i kasnije legle)
    Ne pricaju i dalje... Logoped napravio procjenu u vrticu i njih i J i sve je ok tak da ne brinem. I dalje se "ne vole" 🤭🤣
    Kuhinja lidlova je zakon. Na zalost nasa je stradala u potresu prosle godine i cure su je dokrajcike neki dan tak da razmisljam da ima kupim novu al dat opet 400 kn za nju mi se neda... Nemam pojma
    Posla jos nista... Sad me zeznulo i to sto su klinci mi doma i mm s tom operacijom tak da smo financijski stvarno vec u banani a o svom mentalnom zdravlju da ne govorim 😅
    Angelly cestitam 🎉
    DeeDee zakon za dudu
    Losa 🤞🏼 da ne razvijes simptome
    Svim bolesnima 🤗🤗🤗 i da sto prije ozdravite
    I da
    Beba 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

• Zarica
    09. Studeni 2021. 09:37

Da, vidim na netu da je retrovertirana drugi naziv za inverznu. Samo tih retrovertiranih polozaja ima vise. Al pretpostavljam da je to to. E ja nisam nikad mogla umetnut tampone, a pokusavala sam masu puta...Ne mogu ni one vaginalete stavit.
    I ti si na kraju uzela kuhinju :) Aj javi kakve su reakcije i kakva ti je s obzirom da ima ves masinu. Nama stoji u autu i razmisljamo dal da pikiramo onu u lidlu pa ovu vratimo ili ne.
    mikio, bas sam ti htjela reci, raspistolji se, briga te:) Ako je jedino sto od nje mozete dobiti dobar poklon, pa onda iskoristite bar to. Uciti ju vrijednostima u njenim godinama i nema nekog smisla, kaj ne? A N ce ionako nauciti o vrijednostima od vas tako da ne brini.
    Petra, jel sve ok s muzem? Kako je? Kako su ti se curke na kraju prilagodile na vrtic? Jel se drze jedna druge? A to sto si napisala 'ne vole se', to J s curama ili? Nisam to uhvatila prije.

PetraB
    09. Studeni 2021. 09:50

Zarice evo ga doma, za sada ok, u cet na kontrolu tj dogovor za operaciju vjerojatno.
    U vrticu su curke super. Tete su bas zadovoljne. Idu sretne, dodju sretne. Jos uvijek se u vrticu drze zajedno a jako malo su u interakciji s drugom djecom. A doma se njih dvije medjusobno "ne vole" 🙈

mrgud_zg
    09. Studeni 2021. 13:32

Pozdrav žene! Beba bok 😉🙋
    Ja niš u zadnje vrijeme ne stižem, na poslu dosta posla pa dok pročitam zaostatke nikak u miru napisat, zadnja 2 vikenda smo baš skitali, bili u zoološkom, na roštilju i tak..
    Inače smo svi ok, mali opet u nekoj fazi da ne spava. Ja fakat više ne mogu. 😫😫 Zadnjih mjesec dana intenzivno radimo da tome da me ne vuče za kosu. Sad pak traži da mu pjevam za uspavljivanje.. al onda se probudi u 2 i opet po sat vremena neće spavat, drami, čupa... Fkt čekam 2.rodendan da odem kod pedi i ponovo pitam dal' da idemo obavljati neke pretrage, ja ne funkcioniram 😖
    On je da dane. Mislim da mu izbija donja 3ojka i zadnja 2 dana je baš kenjkav, samo bi se nosio.. al u zadnje vrijeme se baš počeo dosta samostalnije igrat sam. To mi je super gledat kak mu mašta radi 😁
    I dalje ne priča ništa. Kaj se hranilice tice mi imamo onu kopiju trip trap. Nama je ok. A ponekad jede za svojim malim stolom (recimo kašicu prije vrtića il' tak nes ako nije zajednički obrok).
    Deedee wow bravo za dudu. Ja ne vidim da će se to kod nas do škole dogodit 🙄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.