ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    beba2025❤
    07. Studeni 2021. 13:45

Grizli

Beba super da si se javila. Lijepo je citat da malena tako dobro napreduje. Zao mi je da ste bile bolesne a nadam se da se nece ponavljat.
    Zarice odgođena mu op do daljnjeg jer nikako da mu se nos odstopa… Sad ceka pregled orl…
    Super da je malom brzo prosla viroza. Recimo ja pijem probiotike i brta glukan dugo već al svejedno pokupim sve od M i budem duplo losije nego ona. Muz ne pije bas nista i njemu nista. Tako da neznam vjeruje da kod vas je panda pomogla.
    M je opet bolesna. Neznam vise sto pokusat za kasalj. Dr cak nam rekla da joj sa elektricnim aspiratorom usisavam nos savkih sat vremena s time da ne zatvaram suprotnu nosnicu, sve samo da ne pređe opet na uho. Za sad nema temp al taj kasalj kad legne 🙄😟. Pomaka ima sa tim cestim usisavannjem vidim da manje smrca i rjeđe joj curi, u petak smo svaki put pun spremnik usisali sad već bude malo toga pa se nadam da ce ipk se izvući bez antibiotika ovaj put.
    Simbalija kako je tebi?

Pa, mislim da su oni svi jednako napredni, netko neke stvari prije pohvata, a neke kasnije.. Moja ima dvije velike seke i puno vremena je uz njih, zato neke stvari spontano pocne raditi bez da ju ucim.. a, nesto ne zeli, npr. obozava"prati zube", tj. samo bi jela pastu i pljuvala, a četkanje nula bodova, a neki sa dvije godine već super peru zubiće🥰🥰
    M ti da da joj usisas sa aspiratorom?Moja ga sama pali i kao drži, tj. ne boji ga se, ali kad joj trebam zapravo usisati nos, nema šanse, pa joj čistim nos po starinski🤭
    Taj kašalj po noći je užas, jos ako je zastopana, tocno znam kako se mucite. Spavanje samo stojećki u naručju 💛
    Nadam se da će joj brzo biti bolje, jer to njih baš jako iscrpi. 
    Držite se i čuvajte 💜💜💜💜

beba2025❤
    07. Studeni 2021. 18:48

Zarica

Bitno da na svim vjestima trube kak su necjepljeni krivi za sve probleme u drzavi. To da cjepljeni ne idu u izolaciju je samo jos malo sikanjiranja necjepljenih bez ikakve dosljednosti u onom cemu tvrde da teze.
    Mi inace pokupili neku virozu. Odnosno prvo malac, pa muz. S tim da je malac jedno popodne imao proljev, drugi dan jednom povratio, al sve ostalo ok i dobre volje cijelo vrijeme. No muza je satralo, a mene ni taklo. Ja mu tvrdim da je zbog pande koju mi pijemo a on odbija jer ne vjeruje u omjer cjene i kvalitete:D

Baš to. Necijepljeni su kao krivi za sve. Kod nas u školi, nastavnici koji nisu cijepljeni nose maske, a ovi cijepljeni ne. Tako na roditeljskom, sjedimo i razrednica se doslovce davi od kašljanja i kaže, "ne brinite, ja sam cijepljena".. Uzalud što se zna da se i cijepljeni mogu zaraziti  i prenijeti virus jednako kao i necijepljeni. Hrpa stvari uopće nema smisla,, a najzalosnije je sto su se ljudi toliko podjelili i prenose to na svoju djecu. 
    Ja se obično i ne usudim pitati nikoga o tome, jer su većinom ljudi odmah za svadju🤭
    Nisam jos sve procitala, pa ne znam koliko se ovdje piše o tome. 
    Tebe cu se usuditi pitati😄, jesi se cijepila?
    Ja nisam. Iako sam planirala, moram priznati, čak imala dogovoren termin. 
    Nakon par blizih ljudi, njihovih posljedica nakon cijepljenja sam se prepala i odlucila da ipak neću.. 

beba2025❤
    07. Studeni 2021. 19:12

miki0

Zarica, Grizli nadam se da ce brzo proci! 🤞🏼
    Grizli ja sam pila beta glukan i nije mi pomagao, pa mi ke dr tad i rekla da nekima takve stvari bas pomognu a nekima budu ko placebo pa treba probati nesto drugo. Tak da mozda je kod tebe tak, a zarici pomaze.
    Beba moja isto se hoce igrat s aspiratorom, pumpicama, sprejevima i svime kad netreba, a akd trrba onda bjezi, klasik 😏
    Vjerujem da ona od seka jako puno nauci i kopira njih, to je super. N jos nezna rec R i K i L. Al prica cijele recenice i pjeva i recitira sama pjesmice. Tak da ne brinem za to. Konacno se pocela i penjat po namjestaju pa ima nade i za to 😂
    .
    Cure, kakve hranilice imate sad doma? I dal uopce koristite i dalje hranilice il ste se prebacili na stolice? N turbo odbija sad svoju hranilicu, za stolicu je preniska, ne zeli jastucic, zeli u krilo il na stol a to joj nedam. Ugl borbe su nam svaki dan… Inace imamo peg perego prima papa i do sad je bila fakat super. Neznam sta da sad koristim a da sama sjedi i jede.
    Vidla sam ovako nesto pa neznam dal ima smisla… Ili neka drugacija stolica bas tipa nomi stolice…
    https://www.babycenter.hr/safety-1st-stolna-putna-hranilica-travel-warm-grey-2750191000-798116.html

Mikio, moja odnedavno obozava hranilicu i sama se popne i traži da ju zakopcam i tako jede, a kad sjedi na stolici ne dozvoljava da ju se nit drzi u krilu nit pridrzava, pa vjerujem da ne bi htjela u tako nešto.. Mozda N bi.. Nije puno novca, pa probaj, a možda i da se strpis, mozda ce htjeti opet u svoju hranilicu.. 

Negoo🤭🤭🥳🥳sad vidim da je ostala kod tvojih i spavala čak 😄😄svašta se tu promijenilo ☺️

beba2025❤
    07. Studeni 2021. 19:36

E, čitati ću zaostatke kako stignem, a neću komentirati, jer sam ko' da sam se ludih gljiva najela, komentiram stvari otprije mjesec dana🤭🤭
    Vidim da Zarica i Mare pokusavaju imati bebu, pa sretno s time🥰🥰
    Mi isto već valjda godinu dana pokušavamo, ali ništa, vjerojatno moje godine i još uvijek imam nešto viška kilograma, pa.... Eto.. 
    Damnarexx,, predobro kako ste si sve poslozili, super, nek ostane tako divno❤️💙
    Ne znam jesam fulala, nekako mi se cini da dugo nema ni Petre, Mrguda, Anikke... Nadam se da ste svi dobro 💛💛. 

E,, uskoro nam počinju rođendani🥳🥳
    Tko je prvi na redu?
    Moja je 30.11.🥰🥰
    Već smo većinu isplanirali, dogovorili, pozvali.. Još ukrasi samo🥳🥳

MaRe
    07. Studeni 2021. 20:51

beba pozdrav...lijepo te opet vidjeti :) 
    Losa bio ti dobar ulov...btw nisi trebala spomenuti da je 3 tjedna u vrticu da se ne ureknes hahahah
    Mikio nemamo problema sa hranilicom a i da imamo ne planiram drugu kupovati...sjedio bi za stolom...sad mu za Božić il rođendan planiram onaj mali stolić s stolicama kupiti.
    .
    Za cijepljenje...sto ljudi sto ćudi...najgore je i što od dr i takvih stižu oprečne informacije i kako da se onda odluče ovi kao ja što nemaju pojma o tome...koga slušati..jedni govore jedno drugi drugo...isto sam sad na vagi pogotovo kako uvode te restrikcije...briga me za trgovine al idući mjesec trebam u bolnicu s A na to testiranje i po ovom ako sam dobro skužila ako nisam cijepljena neću moći ući...ilii će možda važiti test...nznm dal ga možda baka može odvesti pa da ga svekrva vodi a ja čekam  vani....nemam pojma šta napraviti. 

beba2025❤
    07. Studeni 2021. 21:09

Mare, zasad se može, sestricna vodi malu u petak na operaciju i u četvrtak se idu testirati, pa ce ostati s malom u bolnici. 
    Ovo za Austriju, vjerojatno ovisi, koji dio, jer su moji svi tamo, nisu cijepljeni i normalno funkcioniraju uz epidemiološke mjere.
    Da, sve je nejasno i jednom izjavom pobiju drugu.. Valjda će proći sve i vratiti ćemo se normalnom životu 💛💛

DeeDee
    07. Studeni 2021. 21:25

Beba 🙋🏼‍♀️
    Nadam se da ste gotove s boleštinama 🤞
    I svi ostali isto.

Što se korone tiče ja apsolutno ne znam šta da mislim i opterećuje me to sve skupa pa jednostavno ne pratim više ništa i izbjegavam tu temu koliko god mogu, a ovo da konstantno pobijaju sami svoje izjave stoji.
    Mikio mi smo prebacili njenu hranilicu kod mojih kad sam ja bila počela raditi jer je tad dole i doručkovala i ručala i nekako je ostala kod njih a ona sjedi normalno za stolom, eventualno joj podložim jastuk. I konačno je počela sama jesti tu i tamo. 

[/url

DeeDee
    07. Studeni 2021. 21:28

E, htjela sam pranje zubi iskomentirati, ona isto stalno traži četkicu ali pojede kaladont i to je to, imate neki trik? 
    I službeno objavljujem 10 dana bez dude 🎉🎉🎉

[/url

beba2025❤
    07. Studeni 2021. 21:55

Losa, aha, ne znam za nove mjere, danas je nedjelja, nisu nigdje išli, a jučer su i suprug i brat, sogor i ostali bili normalno na poslu/ducan/ručak u restoranu i sve ostalo..
    U Austriji je super što u većini ljekarni imaju besplatno testiranje, nalaz pošalju mailom, dakle, ne mora ga se čekati, a taj nalaz testa im vrijedi svugdje i na granici, iako ga tokom tjedna uglavnom ne rade, jer ih nitko do sad nije trazio.
    DeeDee 🥳🥳🥳🥳bravo za dudu💛💛
    Ja sam skuzila da sam svakom djetetu drukčija majka😄😄, ovoj mi žao uzet dudu🤭🤭
    Za pranje zubića kod ove ne pale trikovi poput da ona kao četka meni, ja njoj, da seke peru skupa s njom, niti igračke, nije upalilo ni podmićivanje, iako se ne ponosim time.. Pali samo da joj "na silu iščetkam".. Na zube sam osjetljiva.. Ovima nikad ni mlijecni zubic nije imao karijes, tako da se to mora.
    Naučiti će.💛💛. Daj joj kad god traži da "pere".. Ja ostavim praznu malu tubicu Elmexa pa malo vodice stavim na četkicu i tak.. Varam ju koliko mogu, jer ona bi baš jela tu pastu zapravo..
    A ja isto baš ne pratim, ali nekako je neizbježno.. Ljudima se to uvuklo pod kožu, Bože dragi, jedina i glavna tema.
    Ja vjerujem da će uskoro biti bolje, mora biti🤞💜

DeeDee
    07. Studeni 2021. 21:55

miki0

DeeDee

E, htjela sam pranje zubi iskomentirati, ona isto stalno traži četkicu ali pojede kaladont i to je to, imate neki trik?

Ista stvar i kod nas… Samo ja ju pustim da se izgusta pa onda joj ja operem zube do kraja. Nekad je borba a nekad da bez problema. Nekad ona paralelno meni pere zube s mojom cetkicom, nekad moramo svi zajedno prat zube, ona dirigira kak joj koji dan pase a mi sviramo, nemam drugi trik 😂

Mene je pustila par puta u početku, sad nema šanse 😅

Apsolutno nikakvih zasluga nemam za dudu pa tako ni savjeta. jednu je pred cca tri tjedna bacila u smeće kod šogorice jer ju je ona nešto davila da kako još ima dudu + bila je pregrižena i kao njih dvije su se dogovorile da je pukla i da je za smeće i bacila ju je. I pred 10 dana šetamo po ulici, duda u ustima, dođemo do kante za smeće, ona digne poklopac i baci dudu 😱
    Imala sam još jednu u rezervi ali rekoh ajmo probat sad tako, tu prvu noć me par puta pitala ali bez  posebne drame, uz malo plača i ja sam joj samo rekla da je bacila i da nemamo. I sad se cca jednom dnevno sjeti ali se ful sama ispravi odmah pa se ili pravi da nije htjela reć duda 😂 ili kaže duda i onda u idućoj sekundi - puka, Eljka, meće (pukla je i bacila ju je kod Željke u smeće 😅), evo u petak sam službeno i tu zadnju skrivenu izbacila iz kuće. Veseli me jer ju je počela bila sve češće imati. 

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.