Mi neki dan imali prvi individualni sastanak u vrticu, i vele tete da cesto trazi jos za repete jest 😅 a ja se cudim kaj tolko, da prostite, kenja...ugl nakon ljeta evo apetit mu na 1000, pojede porciju ko ja i muz (nezz di mu stane)... nama su se malo smanjili tantrumi, mislim da je dosta bilo ipak povezano s prilagodbom na vrtic, al zna kad nes nije po njegovom onak ljuto lupit rukom 😅😂 no bolje i to neg da se baca pomahnitalo i urla 40min 🙄
Mikio 🤣🤣 umrla sam od smjeha nanovo sa jezikom. Ocito im je to neka faza… mojoj su neku noc noge bile tvrde. Pa smo ih morali masirat jer nam je dala uputu masijat da meksaju (omeksaju). Općenito zadnje vrijeme dobijemo bas preciznu uputu sto zeli. Jako toplo mlijeko, keks bez vrha (plazma keks smeta jok vrh zaobleni), carape na druge (pruge) i tako dalje, caj ne slatko.
Red fox zato ti ja recimo uvijek imam juhe spremne od dan ranije ili u zamrzivacu smrznute porcije da kad ju uhvati glad mogu vrlo brzo joj ponuditi da ne ceka rucak.
Kod nas ipak opet neka bolestina. Temp narasla na 39.😒 Izdrzala 10 dana u vrticu.
Jedva cekam taj period da kaze sta zeli, a ne ovako na svom jeziku pa nek ja pogađam i ljutnja i tantrumi ako ne pogodim 🥴
Ali tvrde noge 😂😂😂
I jezik joj je smetao, Mikio, hahahhaha 😂
Ne znam otkud im takve ideje. Moj skine carape i zna da ne smije bos na laminat, i puza tako da stopala digne u zrak 😂 ili hoda na prstima 😂🙈
Jutros sam čula, na gold fm, da je skupljeno dovoljno novaca za Nou. Želim mu sreću 💪
Mi smo opet doma, nakon 7 dana vrtića u komadu, i opet ima usta, šake, stopala. Čisto da znate da postoji više enterovirusa koji uzrokuju. Mi smo pokupili drugi niti dva tjedna nakon prvog.
Jučer smo otišli na zaraznu, jer nisam mogla dobiti pedijatricu, a ni na mail mi nije odgovorila, a ne moram reći da mi ista dijagnoza nije pala na pamet.
Uglavnom, prvo je u utorak dobila lagani osip po pelenskom području, onda temperaturu, opet 40 u guzi, zatim se je drugi dan osip pogoršao i to valjda 300%, pa je dobila s jedne strane ispod usta, pa na drugoj strani lica, i onda na šakama. Ostali osip ja ne bi ni primjetila nego je doktor na zaraznoj vidio po stopalima, i naravno pogledao u usta i grlo kaj ja ne mogu, i tam ima osip/afte. Jupi.
Od jučer nema temp više i bolje je općenito. Sad treba izdržat to kaj bi htjela jesti a nemre jer ju smeta.
Mikio ovo za jezik je presmiješno...al eto očito nas svakakve epizode čekaju
Valkris to i ja jedva čekam...jer bude veselo ako iz prve ne pogodim šta želi
Ifkaminja ajoj siroče...pa u tom vrtiću stvarno klinci sve skupe šta se može probaj joj miksati ak joj kruta hrana smeta..naravno ak bude tak htjela jesti :)
Mene bas sokira kad vidim/cujem sta njoj svasta padne na pamet rec. Bas mustre. Mislila sam da to ipak te njihove provale dolaze tako kasnije sa 3-4 godine tako da nas bas nasmijava.
Ifkaminja ajmmeee pa kako opet. Ja sam mislila da to mogu samo jednom dobiti. Doduse do ovog foruma nisam nikad cula za to od nikoga ko ima djete.
Mi zavrsili kod dezurnog pedijatra. 39 temp ne pada ona pokisli mis, nit jesti niti piti. Dosle tamo zivnula ko da joj nije nista. Kaze dr vidi mi jezik i isplazi ga. Al kad su vidili temp shvatili da ko nje ne prolazi ono ako jenl djete veselo da je nije nista. Ima opet upalu uha jaku ovaj put. Nakon samo 15 dana se vratilo. Sad mora biti doma cijeli iduci tjedan pa da odemo na kontrolu da se vidi dal prvi put nije zaljeceno ili se ponavljaju.
Neznam vise sto joj dat da joj pomogne. Od svega jos i pelenski osip ju muci a tako ce i nastabiti bit vjerojatno zbog lijekova. Ocito od njih ga dobiva.
Jbt, 2 stranice...ja mislila angelly rodila😁
Pa svi bolesni... Bas nas nece 😕😕 drzim svima fige🤞 evo nama i E pocela povracati i lagana temp...divota...bila u vrticu svega 4 dana.
.
Mi smo obavili uzv srca i abdomena i sve stima. Sad nas je uhvatio vikend pa se nece nista radit, u pon pregled jos nekakav pa cemo dalje vidjeti.
Doktorica je zadovoljna kako sad dobiva.. bljuckanje nije strasno kazu, u granicama normale.
E sad, ono sto bi moglo biti da je on premalo papao na cici. Al ja sam se vodila logikom, ok, ako je gladan, bunit ce se..traziti jos..budit se svakih 1h..ili pokazat nezadovoljstvo. Al to dijete progundja nakon obroka, bljucne (sto mi je bio indikator da izbacuje visak?=dovoljno jede) zadovoljan je..ima budni prozor, pa ide spavati. Puni pelene. 🤷 Sve je stimalo al se nije debljao..u visinu ide al debljinu ne.
Kaze jos da je pedijatrica pogrijesila na prvom nasem pregledu, vaganju. Rodjen sa 4050,otpusteni smo s 3650..Kao velik je, odite doma. Pregled s 1.mj - 4450g. I kao sve stima, nitko nista. Jer su racunali od najnize kilaze..a kaze gastricka da se gleda od porodjajne i da su nam tad vec trebali rec da ga vazemo... I da jesu, nebi do ovog doslo. I eto ti....
Al okej, brzo je primjeceno pa ce bit uredu.
Eto, nadam se da je to uzrok..sve vodi k tomu.
Anikka koliko si dugo tu bila?
Nama su prognoze min.utorak..
Imat cu ptsp od djecjeg placa. Ovo je strasno😕
Damnarexx ma u utorak, srijedu ćete kući. U biti ti je ako moraš, sad najlakše biti u bolnici. Puno lakše nego kad su veći. M je jučer bio na cijeoljenju i prevrištao je otkad smo ušli u dom zdravlja dok nismo izašli, sve od stresa iz bolnice- a bila sam s njim
[iimg]
Mikio nazalost isto uho je u pitanju zato i je problem sta se ponovilo nakon 10 dana. Nadam se da ce sad do kraja ozdraviti ozbitom da smo do 2.11. doma! Trenutno mi se cini ko da cemo biti doma zauvijek. 🙈 Danas je vec super ona. Valjda ce onda izdrzat poslije duze od 7 dana u vrticu.
Annika nadam se da nije bilo nuspojava od cjepljenja.
Damnarexx i mene sad iznenadilo od porođajne da se gleda jer M je onda isto problematicna. Neznam po meni ako raste dijete u duzinu a manje dobiva na tezini je isto ok bar iz kog iskustva. M je rasla po 4-5 cm mjesecno a dobivala 300 gr. Al bolje da sve provjere nego da je poslije neki problem. Kako je E podnjela odvojenost sad kad ste u bolnici vas dvoje?
PetraB kakva je situacija kod vas?
Damnarexx, ja sam svog malog kad se rodio morala stalno nutkati jer da se njega pitalo nebi nista jeo. Patronazna mi rekla da dok ne ojaca moram tako. U smislu da dok su tako mali umor ih svlada jace od gladi. Ma super da ste skupa, par dana da tamo izdrzis pa si mirna i mozete kuc :)
Mi jucer isli na hitnu, malom naotekle nekakve kvrge na obje sljepoocnice. Sve mu pregledali i dali sirup za alergiju pa rekli da pratimo i pistili doma. Ostaje nejasno od cega je, sad je splasnulo... a doslovno se pojavilo u trenutku.
Sortiraj odgovore
Najstariji