ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    11. Listopad 2021. 12:32

Mikio a slatkica mala. 🐻 ❤️
    Zarice zao mi je za los ishod. Znam kako je i onda jos kad jako želiš to cekanje. Mislim da samo sivanje nema veze sa zacecem, bar mene tako tješe jer aam isto uzasno puno sivana. Svakako si prekontroliraj spone hormone, stitnjacu. Ako si dojila obavezno prolaktin. I ti Mare isto. Unatoc uspjesnoj trudnoci ako do zeljene iduće ne dođe u roku 1 godine pokusavanja za mlade od 35 godina ili 6 mj za starije treba se javiti gin svakako. Prosla sam svasta kroz borbu sa zacecem pa ako vam sto treba pitajte slobodno. Ima nekih detalja koje gin uopce ne mare a važni su i ometaju zacece. 

Grizli
    11. Listopad 2021. 14:03

Eto meni nakon cjepljenja tek dosli ciklusi u red. Nakon poroda bili u kaosu al nakon druge doze se vratili u normalnu. Nisam imala pojma da moze tako djelujelovati korona/cjepivo.
    Zarice nakon spontanog normalno je da se ciklusi poremete cak do 6 mj mogu biti svakakvi. Ako sam dobro shvatila to je nedavno tek bilo?
    Mikio u pepco ima tajica postavljenih za curice. Susjeda kupila za svoju malecku pa bas vidila ugodne su na neke zivotinje. A lidl inače ih ima i u manjim brojevima lani sam joj uzimala zato znam, samo sto su dvobroj i rekla bi da te termo su ipak onaj manji broj. Ako je 86/92 vise su kao 86 po duzini. 

• Zarica
    11. Listopad 2021. 14:18

Grizli, ciklusi si mi normalni, na srecu nije mi se poremetilo. A imam i trakice za ovulaciju i ona se dogadja kak treba. Al ici cu svakak sve isprovjerit ako se situacija ne promjeni. Thanks na savjetima, zapisala ako zatreba :)
    mikio, jel znas sto sve ukljucuje post-covid obrada? Gdje ces to ici?

Damnarexx 🌺
    11. Listopad 2021. 17:32

Mikio tebe je bas satralo😕 nadam se da ce nakon tih svih pregleda izvuc nesto "pametno".
    Super za N, da je spavala i papala😁😁
    Meni je nevjerojatno koliko ona prica🙃 kao i od Zarice "oprosti" imam feeling da smo mi udaljeni od toga pola godine😂 
    Drzim fige za plusic🤞 zao mi je za gubitak 💛
    Mare da bude uskoro🤞🤞
    Angelly se drzis? 😁 Joj kad se sjetim sebe🤭🙈
    E da ti odg, ona je klasicno smrkljava i kaslje, nema temp. Ne mozemo se tog rijesiti. Sad je dobila antibiotik i nije isla u vrtic danas.

.
    Moj deckic Tom je bas dobra beba🥰 minimalno place,...papa i spava, zeza tu i tamo..mora i to😁
    A ona je toliko pazljiva prema njemu, pokriva ga, stavlja mu dudu u usta..zeli ga nositi🙈
    Ljubomora 0. Posvecujem joj se maximalno koliko mi situacija dopusta.

MaRe
    11. Listopad 2021. 23:22

Nisam se cijepila jer je bila ona preporuka da se onda izbjegava trudnoća  tako da to odgađam iako sad valjda vec u trudnice cijepe...nznm ne pratim 🤷‍♀️. Vidjet cu sta ce reci dr...al trazit cu da me salje i krv i hormone i sve da odmah pregledam.
    .
    Mikio mislim da ćemo mi imati Paw Patrol il Spuzva Boba...obozava i jedno i drugo.
    I ti tvoji post simptimi su strasni...najgore sto dr to sve pripisuju koroni i nema lijeka nego cekati.
    Od mamine kolegice mali ima oko 19,20godina i nakon preboljene korone je skoro pa invalid,smrsavio je na valjda 40kg, ne moze na noge...ma strasno. Sve moguce pretrage i snimanja su napravili i sve je ok, dr to sve pripisuju post covidu i da moze trajat i godinu i duze 😒
    .
    Damnarexx bas super sto je malac tako dobar 🥰🥰🥰 Kad se sjetim moj je jako slabo spavao po danu al zato od rodenja nema problema s nocnim spavanjem. Kontam da je s drugim djetetom sve lakse tj da smo puno opustenije. Vidim koliko sam stvari propustila napraviti ili uzivati s A samo zato sto nisam znala il me bilo strah.
    Kad se samo sjetim drame da mu dam AD i kak sam se osjecala kao neuspjeh ako bi mu to dala umjesto da doji....sad za drugo znam da me briga za te pritiske oko dojenja...ak ce dojit super ak ne ide na AD 🤣🤣🙄🙄

Grizli
    12. Listopad 2021. 09:15

Mikio ovo sto Losa pise za tvoje simptome i stitnjau i meni je zapalo za oko posebno sto si bila na terpaiji u trudnoci. Jesu ti provjeravali onda i antitijela stitnjace anti TPO, Trab i anti TG? Cesto znaju hormoni biti super, al antitijela radit probleme. Jesi imala mozda povisen stogod secer u trudnoci?
    Zarice oprosti sto se vracam na temu al zapelo mi za oko ti si u 1.trudnoci cesto krvarila. Jesi nakon poroda imala jaka krvarenja? I dal ti ima neko kakvu trombofiliju od obitelji. Pitam jer trombofilije cesto se otkre kod zena bas nakon ranih spontanih. A zene koje nisu na terapijama u trudnoci mogu krvariti ili jako krvatiti 24h od poroda ili pak obrnuto uopce ne krvariti nakon poroda. Ako ti bilo ko doma ima kakvu trombozu trebala bi i to kontrolirat. Oprosti sto se petljam al dobronamjerno je prenesena info. Meni je jedan taj oblik stvarao probleme kod spontanih. Ne kazem da ces opet imati, al nakon svega pusem na sladoled i ne zelim da zene to dozivljavaju samo zato jer dr gledaju usku sliku i neke bazicne pretrage.
    Mare meni frendicu u Italiji i rođakinju obe trudne jedna prva tromjesečje druga kraj trudnoce i cjepili ih sa Pfizerom. Tako da ce ako vec nisu i kod nas to pocet. Ista shema je kao i cjepiti se protiv gripe neki gin kazu da u trudnoci, neki nikako pa ti budi pametan.
    Tema za rođendan kod nas ce biti medo i baloni. Planiram napraviti onu kosaru za kao za letit balonom. A medo joj najdrazi pa cemo njega uklopiti. Nadam se ove godine ipak velikoj proslavi 🐻❤️☺️.
    Losa super da je maleni bolje. 👌 I da si uspjela organizirat se, lijepo je to kad mozes racunat na roditelje. 

Grizli
    12. Listopad 2021. 09:17

Damnarexx ❤️❤️❤️ za Tomu! Super je E prema braci. Preslatko. Evo to je nesto sto si prizeljkujem jednog dana. Malo sam kao ljubomorna sad na tebe 🙊

• Zarica
    12. Listopad 2021. 11:59

Bas me cudi za prvo tromjesecje, znam da se inace nista ne preporuca u prvom tromjesecju, ono niti prejake pastile za grlo  No dobro, za godinu dana ce bit vec neka nova teorija pretpostavljam. 
    Grizli, ma tenks na brizi, pamtim :) Nema kod nas nitko problema s time, al ja jesam puno i dugo krvarila nakon poroda, ne samo par dana nakon nego i mjesecima nakon. Al ja inace imam jake i obilne menge i puno krvarim. Zato mi npr zna zafalit zeljeza. Krvarenja u prvoj trudnoci su bila bezrazlozna, ali jako lagana i trajala bi dva, tri dana. Sad nakon poroda su mi menge jednakog intenziteta, ali barem me ne bole vise:)
    mikio, ma da, bit ces mirna kad sve ispregledas. Kak velis, bar da znas da si sve provjerila. Meni su na zadnjem sistematskom prije cca 2 god i neki cvor na stitanjci detektirali, i rekli da moram vidno polje testirat i ne znam vise sta jos, a ja kod da mi je draze stalno osjecat griznju savjesti nego odvojit malo vremena i iscekirat to.

Simbalija
    12. Listopad 2021. 13:12

Mikio kao stara iskusnjara😁 u problemima sa štitnjačom, (liječim je 13 godina), tvoji simptomi zvuče dosta kao poremećeni rad hormona, a onda je često kriva nadbubrežna žlijezda koja proizvodi sličan "učinak"  a nitko je ne provjerava. Savjetujem pregled svih žlijezdi sa unutarnjim izlučivanjem..
    --
    Hmm ja sam se cijepila,  menga ko urica. Doduše nemam pojma je li mi O još uvijek ful kasno,  bila je prije par dana prije menge, ali ne osjećam je, prije sam bazalnu mjerila.
    --
    G je naravno bolesna,  upala dišnih puteva koja prijeti plućima jer se dosta spustila. Dobili antibiotik, kašlje ko luda.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

• Zarica
    12. Listopad 2021. 15:22

Netko drugi je spomenuo da se neka trudnica cjepila s drugom dozom u prvom tromjesecju, no mozda sam pobrkala E meni se vid bas srozao isto. I znaju me bolit oci, i sad me bole. No dosta sam ispred ekrana i knjiga. Zadnjih par puta na pregledu sam ocekivala da ce mi dat naocale, a kao svaki put ok. Za vrijeme trudnoce mi se jednom dogodilo da sam vidla nekakve tockice i slika ispred mene je bila valovita. Jezivih 15 minuta je to bilo.
    Zvala sam za cipelice po mjeri pa su mi rekli da one ortopedske koje smo prvi put radili bi dosle 1200kn bez doznake😳😳😳Pala sam na guzicu. Imamo pocetkom 11tog pregled fizijatra pa cemo vidit hoce li nam opet dat doznaku. Pokazale su nam se bas jako jako dobre, i mali se skroz ustabilio u njima. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.