Losa nisam,bili smo prije nekih 4-5 godina...mozda su renovirali od tada 🤷♀️ Vidjet cemo sad kad budemo isli.
.
Petra veselo kod vas..bas je to grozno sto cure ne podnose voznju i to još obje 😒 Koliko ono vožnje do Zg imate?
.
Ovo za 💩...moj nekad ima full tvrdu a nekad mekanu..sve ovisi sta i kako jede. Ako primjetim da dan dva ima tvrdu onda mu dajem više voća,tekućine,juha i sl. i tak rotiramo.
Jucer mi je bio presmijesan..kakao je i kaze mama pufff i uhvati se za pelenu pa za nos kao da smrdi i onda za ormaric da izvadim cistu pelenu 😂
Al svejedno je i tad rekao da ne
se nece presvuci kad sam htjela. 🙄
.
Poceo je kao preko noci sve riječi ponavljati i pomalo tak dvije tri sastaviti. Nekad idu redom a nekad su pomijesane 🤭
Jutro😊
Grizli, test za vikend😉
Losa, tvoj je drustvenjak veliki😊 I ja primjecujem da se G malo oslobodio i zeli drugim ljudima.
Dodatke mu nisam planirala davati.
On dnevno promijeni vise kombinacija, nego vasi u tjednu u vrticu😁 kad je vani, pa voda, pa blato. I odjece i obuce. Sad je prerastao broj 21 u 15 dana. Skoro su mu propale cipelice za krstenje koje sam pripremila. Na br. 22 je, moram u nabavku.
Mare, nadam se da ce i moj tako odjednom poceti govoriti. Pitat cu pedijatra treba li uputnica za logopeda.
Losa, moj redovno kad velim da cemo mi doma, a on ostat vice 'da mama,bok' i mahne i ode svojim putem drugih ljudi se srami na prvu, ali potrebno je par pravih rijeci ili gesta da moze i s njima sta god.
Moj se prilagodjuje van svih mojih ocekivanja, bude placa malo kad ga ostavljam, al kad dolazim dobre je volje i nema trauma koje bi mogla primjetiti kroz ponasanje kao kod prve prilaodbe.Vele tete i da se zaigra i dodje malo pomaziti i nije medju onima koje se ne moze umiriti. Ima jedan mali koji vristi iz petnih zila jos ispred vrtica. Uglavnim bude mir dok on ne dodje i onda kad njega vide svi se uznemire i lancano krene plac. No dobro, vidt cemo kak ce dalje biti. Sutra povisujemo sa sat i pol na preko 3 sata i prvi put sva djeca dolaze ujutro istovremeno.
mrgud, kak je s prilagodbom? Kolko je ostao najdulje zasad? petra, grizli, ifkaminja kak vama napreduje?
N danas bio od 8:30- 11:45, dorucak i rucak odradio fino. A koji lik...ujutro jedan beban place dok se tata oprastao od njega a ovaj moj ga gura da moze proc ic jest 😅 joj joj predobro mi se drzi za sad, jednom kad ga slomi bit ce najgori 😅.
Helou, evo mene🙃
Mikio da da, Elin ide u vrtic jer nebi mogla s njih dvoje solo do 16h. Ovih tjedan dana je vrlo tesko😂
Frka me malo bolesti sto ce donijeti iz vrtica, al prezivjet cemo.
Maleni spava svakih sat, dva cca, nema jos neku rutinu da bi im izjednacila spavanje, al vecinom kad ona ode spavat, zaspi i on ubrzo pa imam malo solo vremena😍
.
Nama je tek danas drugi dan prilagodbe, jucer je bilo super, danas je bio s njom pola sata pa otisao na 20min, i kad je skuzila je plakala😅 sunce moje.
Sutra ce biti 45min solo.
Za sad ce samo jedna curica bit sa njom do keaja mjeseca, pa im dolaze tri bebe koje ce tek napuniti godinu i onda iza njih dve tri curice od 3,4god.
Bas mi je cudno da je tolko mjesana grupa, mislila sam da ce ic do cca 3god max.
Al okej, ne smeta mi.
.
Bas mi je drago da za sad svima prilagodba prolazi vrlo glatko🥰🥰
Mi smo jos uvijek najmanja nogica tu😁 20.
Sto se tice bebe, krenuli nam grcevi🥵 a ima tek 20 dana. Bas je kaos jucer i danas. Inace je dobar🥰
A ja sam klasicno premorena i nenaspavana 😂😂 = smrt na dopustu.
Joj da, Angelly i Damnarexx, na vas zaboravila. Angelly pa stvarno super prilagodba! Moj ce sutra tako imati raspored kao sto je tvoj malac danas. A ti Damnarexx, pa ti ko da na nekom selu zivis, a ne u Zgu Tak malo djece i jos tak mjesani. Ne kuzim di si nasla taj vrtic, bit ce joj sigurno lijepo s manje djece.
mikio, ak nije bolesna nit u velkim kolektivima mozda ni nema potrebe. Da ju tvoj muz gleda svaki dan kak smrkava i kasljava dolazi iz vrtica jurio bi i on u ljekarnu Moj npr ko i mrgud, nikad nismo imali nikakvih problema sa zdravljem do vrtica, a i tam je bio ok recimo mjesec, dva i onda kad je krenulo nije stalo dok ga nismo ispisali.
Hani 🤞 za +
Mikio bez ljutnje ali tvog muža bi isto malo trebalo odgojit 🤭 najlakše bit muško i bit protiv AD 🤪
Ja sam se za sad odlučila za pandu. Pa ćemo do zime probat. A ako bude frka ćemo mislit dalje. Ne znam uopće dal' se to može s nečim kombinirati? 🙈
Kaj se logopeda tiče, nama je pedi rekla da sad nema još potrebe, pa ćemo vidjet.
Prilagodba kod nas ide dosta sporo. Iako su teete jako zadovoljne kako ide. On plače kad ga ostavim al one kažu da se jako brzo smiri i bude fkt ok i zaigra se. Danas je bio 2,5 sata. S tim da je danas bio neki malo kritični dan jer je očito puno djece baš jako plakalo pa je bila dosta stresna atmosfera pa su rekle da se i na njemu vidlo da nije od volje. Jučer je recimo htio jest doručak danas nije. Ali odlučila sam dok je prilagodba ne pilit po tome, al baš me zanima kaj on dobije zamjenski za jest... Za sad mi tete samo govore da ne brinemo al budem kasnije malo istražila 🤭
Damnarexx jesi uvela malcu neke probiotike? Ja svima tupim o tome jer i dalje sam misljenja da je nas to spasilo da prezivimo bez grceva. Nakon 5 dana uzimanja bili su ko rukom doneseni.
.
Hani 😍😍😍 drzi na najjace 🤞... Ista stvar je kod M bila sa nogicom u mjesec dana sa broja 20 dosla na velicinu 22 i onda je sad cijelo ljeto imala 22. I sad doslovno preko noci dosla na 23.
.
Boze kad ja cujem kako vama ta prilogodba traje i traje meni je muka iskreno. I koliko sam mislila da ovaj sistem kod nas je glup sad sam sretna da je takav. M danas ostala od 8 do 14.30, jela, spavala skoro 2h, uzivala full. Dosle doma, baka ju dosla dalje cuvat ja se vratila na posao, mislila sam da ce negodovati, al nista mahala mi i rekla mi samo mama nesi finog grozda. Dosla doma prije 15 min, i vec sko u parku ona haraci po toboganu ja pijem kavu. Nama prilagodba na vrtic ide iznad scih mojih ocekivanja, nadanja. Tete su komentirale da je takve djece jako malo koja kroz 2 dana sve pohvataju di sta stoji, tko je tko, sta kad slijedi... Ona vec zna da kad teta kaze da ce sad doci rucak, mora ici prat ruke i sjedne za stolica sama sve obavi, do prije 7 dana je to bila znanstvena fantastika nam. Kad se digla sa spavanja da je namjestila krevet. Nemam pojma odakle joj to jer doma to ne radi, a ni ja ne spremam krevet nas 🙈. Stvarno se nekad zapitam odakle ona nama?!
Mikio provjeri dal joj je obuca odgovarajuca. M je padala kad su joj patike bile savitljive na krivom mjestu. Znaci njoj je onaj najsavitljiv dio tenisice bio vise prema sredini stopala iako je broj bio dobar i isto trci trci i odjednom ko da za zrak se spetlja i padne. Mislim da su to bile frodo tenisice u pitanju. Ima kratke prstice nozne, a nema ocito jos takvu snagu stopalo da samo savije obucu di god.
Citam vas al ne pisem, al vidim vise manje prilagodbe idu ocekivano :)
Angelly ne Moras brinuti, moji oboje nisu imali problema kod prilagodbe,nisu puknuli naknadno :D Razlicita su sva djeca jednostavno...
Simbalija znam da kasni palim ali kcer je imala problem s ranama doslovce u peleni,izvukla nas je od Aderme krema i gel za pranje (nesto s cinkom,nemogu se sjetiti imena)...
Hani drzim fige za plus!
Grizli, probiotici,pogotovo kod zena koje doje cesto dodju ko sveta vodica na grceve. Nazalost. Nekad i naprave vise stete nego koristi. Nekom pomogne,neko misli da mu je pomoglo nekom odmogne. Nazalost cekanje dok ne sazriju crijeva i to je to.
Sortiraj odgovore
Najstariji