N je dnas prvo pobjegao prema izlazu vrtica, pa sam ga lovila, a onda je skuzio da im je terasica otvorena pa je zgibao tam, nije se ni okrenuo zamnom 😅 i jedini od njih 4 nije plakao...al tete su rekle da se ne cudim ak pocne dramit za koji dan il tjedan kad skuzi da je to za stalno. No ajd drago mi je da se tam zaigra i da mu je ok.
Nama je na stranicama vrtica pisalo da si roditelji planiraju godisnji bas zbog te prilagodbe koja traje cca 2 tjedna.
N isto spava sam u kindi u svojoj sobi i isto ne zna zaspat kod nas u krevetu, par puta kad je bio buban sam ga htjela tak umirit da spava kod nas da se osjeca sigurno al 0 bodova, mada mislim da nama zaapravo i pase da spava sam pogotovo zbog bebe no.2
Moja je maza na kvadrat, stalno se umiljava, grli, ljubi, jaaaaako voli kontakt. Ne znam na koga je, mm i ja nismo baš taj "nježni" tip iako se naravno s njom volimo maziti.
A ja nisam mogla dobiti GO jer imamo kolektivni pa se kombiniramo sa bakom i didom. Mm bude s njom pa ode raditi i trebao je uzeti drugi tjedan GO ali ima maaasu posla i sad ne znam kako ćemo jer baka radi. Muka mi je jer ne mogu biti s njom bar na prilagodbi, iako je okej tamo. Kad dođe doma se vješa po meni, ali to i nije ništa novo 😂 mene strah spavanja u vrtiću.. Ne znam kako će to proći.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
ja nemam vise puno godisnjeg jer sam sve potrosila spajajuci ga s porodiljnim tak da ovo sto je ostalo cuvam. Mozda cemo oko Bozica na malo dalji i duzi put ako ce korona i okolnosti dozvolit. Je, ta prilagodba je stvarno nezgodna i nije predvidjena u zakonu tako da zapravo ostanes na milost i nemilost poslodavca i posla koji te ceka. Neki daju dan dva, ali to zbilja ne pokrije skoro nista vremena koje je potrebno. Moj sef je na srecu one in a million tako da mi je dao odrijesne ruke da si uzmem slobodnog kolko mi treba, odradim hitno kak god stignem itd. Al bez obzira na to imam hrpu posla tak da radim svaki dan, samo to izgleda da malo radim pa malo njega cuvam pa ukrug, tako da odradim radno vrijeme samo se ne dajem bas 100posto trenutno. Na srecu uvijek mi netko uskoci s kim se mjenjam za cuvanje (sestra, sogorica, frendica). I oni rade, al kak smo svi remote krpamo se. Iduci tjedan ce mi i mama tu i tam uskocit, al bas je u periodu da ima dosta problema sa zdravljem pa pokusavam sto duze izbjec da nju zovem.
Uglavnom krpanje na sve strane, al opet mi je drago da sam tu oko njega u ovom periodu. Npr. sad me ful trazi da mu dajem ruku, valjda je tak siguran da sam pored njega i necu nestat ko kad ostane u vrticu.
mrgud, pa kaj bus onda s pon? Budes neku cuvalicu trazila? Ako da, trebaju mi preporuke :)
Simbalija, ne znam tocno zasto, al klincima obicno sjedne vrtic kad krenu tamo spavati. Tak je bilo i s mojim malim u prvom vrticu, a i tu u ovom trenutnom vrticu su mi na inicijalnom rekli da je za dobru prilagodbu jako bitno da krene tu spavati u dogovoru s tetama, a nakon spavanja da slobodno dolazim po njega kad zelim. Kaj se njih tice sto prije to bolje. Valjda s tim spavanjem dobe neku pravu rutinu.
Simbalija moze biti i iritacija od vrucine i bakterije, ne samo lose brisanje. Bas mi je zao. Mislim da je Damnarexx mala imala tih problema. Neznam cime ju brises. Al ako nisi probala prokuhaj vodu pa sa tom prokuhanom ju prat prije kremice te sto si dobila.
Hani pa sto mu madrac ne stavis na pod pa nek spava na podu. 🤷♀️ Ja bi sigurno tako da trazi.
Kod nas vrtic super ide otrcala sa smjeskom, docekala me sa smjeskom, cak je tetama pomogla tjesiti ostalu djecu koja su btw starija od nje a plakala za mamama. I sad spavala 2.30h u komadu. 😁 Izmori se full, al jede sve rekla teta l, ne velike porcije al sve proba barem. Ja odusevljena trenutnom situacijom. E sad me zanima kako ce spavanje proc to je u planu od ponedjeljka.
Simbalija takav je i moj, baš je maza. Ful se voli grliti i maziti. Tvoja bar po noći spava ko top, moj bi se i po noći najrađe cijelu noć mazio 🙈
A ovo sa spavanjem u vrtiću ne znam kaj da mislim. Na proljeće kad je moj imao tetu cuvalicu je s njom spavao bez problema. Ona je imala baš najmanje problema od svih s tim.
Za ponedjeljak još uvijek ne znam kaj ćemo. Možda će moja mama ostat doma il' će muž izac na 2 sata pa vozit svekrvi koja nemre rano ujutro... Ugl još kemijamo 🙈 imamo vikend za pregovore. Ja sam sad bila 3 dana i prošli tj na go a imam posla preko glave i jednostavno ne mogu više faliti.
Kaj se poslodavaca tiče, mi imamo stvarno dobar kolektivni i dobijemo 2 dana za prilagodbu i 1 dan za osobne potrebe, tak sam ja sad imala 3 dana. Al već sam jako puno go koristila s obzirom da prošle god nije išo u vrtić i da smo se krpali tak da def nemam još 2 tj za prilagodbu. Plus imamo kolektivni za Božić pa moram ostavit i za to.
U drugu ruku jasno mi je zašto to ide sporo jer vidim da mrgud nije skroz oduševljen i da mu fkt treba polako da se navikava.. iako očito je svaki vrtić za sebe. Mene bome na kraju nitko nije tražio covid potvrdu tako da sam bacila 200 kn 🙄
Ja sam mislila da se prilagodba odnosi na privikavanje teta na plac dice prvih dana😄 Ma ja bih uvela odmah ostajanje cijelu smjenu, i to sa spavanjem. Što više plaču, slađe će zaspat. Nema labavo🤣 Lako se meni zezat kad ne moram ostavljat G. Ali da netko ocekuje da planiras godisnji za 15 min prilagidbe, to mi je bas bezveze.
Ma pustila bih ja njega da spava na podu cijelu noc, ali problem je sto je spavaca u nedovrsenoj kuci i nema brave na vratima, tako da se bojim da ode iz sobe i padne s balkona ili sa stepenica pa ga vracam u krevetic iz "sigurnosnih" razloga, kao da bude ograden. Kod mene sve naopako i čudno, znam.
A ovo za bacanje, jednom se iz bijesa bacio i dobro je lupnio glavom pa se bojim. On se nagne preko i gleda me, kao prijeti da ce skocit ako ga ne izvadim. Prije sam ja njemu na to zaprijetila inhalacijom, ali više ne pali😉😁
Mrgud, mene su pitali za potvrdu pa kad je nisam imala su se pravili kao da sam je dala Mislim da je njima u vrticu isto bezveze to sve bilo, dobili su naredbu i kaj ce, znam da je tetama u nasoj grupi bilo bed to spominjati.
Hani, slazem se, generalno je bezveze da se ocekuje koristenje godisnjeg za ovo. Kolko ljudi ima 20 pisljivih dana u cijeloj godini i onda bi trebali sve spiskat na ovo ionak stresno razdoblje. A odmorit ce se nikad. Ili kad su ljudi u takvoj sredini di je bed uzet bolovanje pa moraju godisnji.
Mi se bojimo prozor ostavit otvoren po noci dok je mali u kinderbetu, tak da ga uvijek na kip otvaramo. Tak da mislim Hani da kod tebe nebi uopce mogla zaspat. Jel se ne bojite da bi mogao dok spavate se bacit van iz kindaca i izletit iz sobe?
Sortiraj odgovore
Najstariji