Pozdrav drage moje... Čitam ali ne stignem pisati. Mikio i Simbalija baš mi je žao zbog vrtića, kod nas ima jedan vrtić i to privatni koji općina sve financira, dakle punih 1750 kn za jasličku skupinu. Mi opet krećemo 1.9. U vrtić i sad me već strah kako će biti.. probajte se žaliti, zivkati kao što veći Losa možda bude nešto. Za 💩 i pelene neću komentirati, T sam skida pelene i jučer ga mm čuvao i 💩 se na žuti čupavi tepih.. jel vaši hoće na tutu/nonu/kahlicu? Moj nema šanse, medu, zeku i ostale životinje stavi al on nema šanse..
Lorena ja mislim da su oni jos premali za tutu. Iako bi ga moja mama stavljala na tutu 😆 eto ja ne znam ni jedno dijete od mojih frendica koje je savladalu tutu prije druge godine… vise blize trecoj godini vecina. Cula sam price i dq nela djeca s godinom to savladaju no ja ne znam nikog iz okoline 😆
Doma je u bodicu onako ljernom bez rukava i nekom rupicastom (iz Lidla) tako da ne skida pelene. 😆
Kod nas na selu je pakao, klimu nam majstor ne može doći ugraditi 3 tjedna...onda ga moja mama skine u pelenu kao i mm, a ja volim da ima bar bodić kratkih rukavića ili tom iz Lidla rupičastom..mi smo sami ovih dana do nekih 21 h i baš mi je turbo, te bi se kupao, te bi ganjao kokoši, ajde mačku gnjaviti, psa ne voli jer ga liže..ja ga probala stavljati na tutu, jednom se popiškio i više nema šanse..evo 16 h do prije 20 min smo bili u bazenu 😑 ne da se van, za jelo bi samo voće, zadnjih tjedan dana ja ne znam što je konkretno pojeo, što god skuham, ispečena, viče neeee! To je strašno. Kod nas se nešto naoblačilo, nadam se nekoj kiši bez nevremena..
Boga mi Losa ja iz okoline znam vise onih koji su do 2 skinuli pelene, većina taman pred pocetak jaslica, a samo njih 3 da su "kasno" oko 2.5 godine i tu djecu su none odvikavale a ne mame. 🤷♀️
Neznam ni dal bi pokusala ni dla ne bi. Ona uredno kaze pe pe kad je pelena puna, al ne najavi da ce kakat recimo. Vecinu toga se dosta brzo naucila i svladala kad smo novog uvodili oa pretpostavljam da vi i to mozda al mi se ne da forsirati i prerano pretjerivati.
Grizli samo da provjerim jesam ja to dobro shvatila da je vecina skinula prije jaslica? Jaslicke grupe su od 1-2 godine,ako krenu skidati prije to je proces od barem par tjedana, ispada da djeca sa 11mj krenu trenirat? Ako uzmemo u obzir da je normalno da do 16mj prohodaju,ovo mi zvuce kao neki wunderkindi. Ne kazem da je nemoguce vec da su takva djeca izuzetak a ne pravilo. Kci je tocno s 2god skinula pelenu i to je bilo kao 'rano'. Obicno do 3.god skinu i to treba biti kao i sve ostalo,bez forsiranja. Oni moraju shvatiti izraziti nagon. Moj sinko kaze kaka al naravno kad obavi,cisto da se pohvali a ne da najavi 😂
Simbalija bas mi je zao za vrtic i uopce ne kuzim kako primaju prijave a ne upisuju. Apsolutno trebas vrsit pritisak i zalit se
Zarice suuuper za novi stan. Uzivajte 🥳
Kaj se tute tice, moj se uredno sjedne, napravi onaj zvuk stiskanja, izvadi umetak jer smo pricali da se tak cisti tuta, i onda se za 5 min bez najave pokaka u pelenu. Odma se dode pohvalit i donese ti cistu pelenu 😂
S tim da recimo mislim da kuzi kad mu se piski jer sad kak smo bili na moru, ako je bio gol na plazi, kad je trebao piskit bas bi se sav unervozio i uzvorpoljio, napravio 3 kruga oko mene i onda se tek popiskio na rucnik 🙈 kaka ugl poslje obroka pa to uvijek bude u peleni 😁
Ugl mi se sinoc vratili doma i ko da je demon uso u njega. Drama na najjace, borbe za svako spavanje, plakanje bez razloga i tak. 🙄 sutra posao jeeei 😫
Lorena, samo mu ti ponudi tutu. Neka stoji sa strane, mozda te iznenadi:) Ja vec valjda 2 mjeseca je zelim kupit i staaalno zaboravljam. Moj mali mrzi premotavanje, mrzi. Najradje bi da mu tjedan dana ne skidam pelenu. To je bacanje na sve strane, vristanje, ja zbilja ne razumijem kako to tako dugo traje. Od tamo negdje 7,8 mjeseci krenulo i samo je gore i gore. Sad cemo na moru pokusat malo s tutom pa da vidimo di smo.
Lavice pa ovi sto ih ja znam vecina je kretala oko 2 rođendana u jaslice, pa su tokom ljeta se odvikavali. To mi je bilo ko neko pravilo.
Necak je imao samo 1 i po kad je skinuo pelenu, i to je u roko 10 dana odvikao se, al on je mrzio pelene valjda od prvog dana. Znalo mu se ujutro desiti da se popiski ako bi odugovlacio sa dizanjem nakon buđenja, ali se bas brzo naucio. Oni su dobili neku tutu ili kako to vec se zove sto kad se popiskio svira i njemu je to bilo jako zabavno pa je trcao svaki put da to obavi bas tamo iako je imao pelene pa ga na kraju probala pustit bez i uspjeli. Zato meni citanje ovih silnih priprema i dobi izgleda kao SF iako sam pricajuci sa sestrom skuzila da je on rijetki primjerak brzog odvikavanja. Od kumova klinci oba deckica isto krenuli sa 2 godine u jaslice jer su u 9 mj rođeni, bez pelene. Od kume 2 cure i deckic kretale isto pred 2 rođendan jer su u 10 i 11 mj rođeni isto bez pelena, s time da je ona rekla da je mlađa nocu imala jos neko vrijeme samo da ih ne budi, al danju je imala gacice. Sad neznam dal je to uspjesnije mozda kod decki, al kazem vise manje koje ja znam djecicu kretali su u jaslice oko 2. rođendana i to bez pelene. Jedino od mm seatricna je maloj drzala pelenu do 3.godine jer se njoj nije dalo uciti ju nego je to nona, i moja sestricna isto je to prepustila svekrvi. Sto je po meni isto krivo, al dobro.
Ja sam zapravo do nedavno bila uvjerena da djeca sa 2 godine vise ne nosi nitko pelene 🙈😂... Osim tih izuzetaka mama koje to prepuste nonama.
Al meni se to sad cini nemoguce izvedivo. Jer prakticki sa M bi ja to trebala pocet kao vec prakticirat, al mi ne sjeda ta ideja kao nesto na sto je ona spremna.
M mi opet jucer zakurila nakon 7 dana antibiotika 🤷♀️... Ima ko kakvu pametnu kako biti pametan sada i sta napraviti? Pedi radi popodne pa ju planiram zvat. Uopce mi se to ne sviđa.
.
E da jel se jos kome pojavi kad mu naraste temp preko 38 onako ko mramorna koža? Primjetila sam sada ovih dana da svaki put kad ima temp joj to dođe.
Mikio malena je kod čuvalice međutim em što je puno skuplje em što je jedna sama sa ženom 70+..
Ne znam slala sam prigovore, ali ne očekujem ništa bez da iskopam neku vezu.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Mikio super da ste bili tak blizu plaže, to i nama treba. Jucer su u duetu vristali od plaze do doma. Nekih 200 metara.
Mi smo u apartmanu. Ne moram napominjati koja je tlaka s pripremom obroka.
Radije bi izdvojila 10k za puni pansion u hotelu i to prvi red do mora da prije pobjegnem kad krene vristanje 🙈 ili da se mozemo naizmjence baciti u more bar.. I s nekom igraonicom za klince. bar bi kavu popila u miru..
I kuzim te, Losa. I moj ima tak neke poteze i onda se cudi sta se durim.
Mikio, hvala za prijedlog, znam za nagodinu ako cemo se usuditi ici. Inace sam na Krku bila 15ak godina ljetovala, pa sam ga se nekako "zasitila", sad smo na Pagu.
Grizli kako je M?
Kak mislis mramorna koza?
Zarica, moj urla kad ga presvlačimo na presvlacilici, ali na krevetu ne. Ne znam zasto. Ne zna ni on. Pa si grbavim leđa na krevetu.
..
Joj, moj L se uzasno jako znoji..bas strasno.. I pun je pristica od znoja...
Sortiraj odgovore
Najstariji