ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PetraB
    28. Svibanj 2021. 17:47

Mikio moramo im prebacit u zg prebivaliste. Mm i J su prijavljeni u Zg kod svekrve bas zbog vrtica. Kad sam rodila prijavili ih tu sa mnom i M zbog svih onih naknada a jbg sad do skole moraju bit u zg prijavljeni. Tak smo i s M i onda ju prije upisa u skolu prebacila na nasu adresu. Pa kako je nas sustav spor doslo svekrvi doma obavijest da se javimo u skolu u zg jer niamo upisali dijete 😅😅😅... Svekrva u soku zvala 🤣🤣🤣 a M vwc upisana bila u ovu skolu... Ma suludo
    Ooo... Wc papir ili papirnate maramice moram skrivat naravno jer ove moje sve jedu jos uvijek, strasno... 🙄
    Evo dame preskocile rucak nakon spavanja od 2,5 sata... Zadnje pojele muffin u 12. A vidjet cemo. Al bar temp danas prek dana ok, ne ide prwk 37,5 tak da ajde, bar nesto. Samo taj kasalj kod Karmen... Morat cu inhalator upogonit malo pa cemo vidjeti.

url=https://lilypie.com][/url

• Zarica
    28. Svibanj 2021. 20:25

Damnarexx, po zakonu se upisi ne moraju preko e gradjana obaviti s obzirom da nisi obvezan imati e gradjane (bez obzira sto pise na stranicama vrtica). Prijave mailom ili osobne moraju isto uvaziti. Pa ako ti bas ne radi posalji tako.
    Petra, moj malac bolje. Danas je ostao doma samo zato sto smo se spetljali s radnim vremenom doktorice. Ne mozemo dobit ujutro onu potvrdu da moze u vrtic, ako ona radi popodne. Pa smo kasnije skuzili da je ipak danas radila ujutro i sad mali nemre u vrtic ni u pon😭 Koji glupi sustav. A nije da ga nit pregledaju. Ja nazovem i kazem da je ozdravio i samo se zaletim bez njega po potvrdu... 

Grizli
    28. Svibanj 2021. 20:38

Evo i kod nas gospođica kuri i bolesna. Ne kuzim sto joj je, popodne samo odjednom zakurila i drzi se 37.8 dvoumim se dat joj sto ili ne. Malo smo je samo poprali i isla je spavat jer je doslovno zaspala na prematalici dok sam ju oblacila tako da cu vidjet sad kako ce nocas biti. 
    Pa molim podsjetnik jel se njih sad provjerava svakih par sati, budi ili kako? 😥🤔 Do sad nikad nije se desilo da je isla spavat sa temperaturom povišenom. Jos vise mi je sto bi kao onavezno morali odmah cim ima temp dat urin a sad do utorka to nije izvedivo pa ni to neznam sto napraviti. Znaci u glavi mi konfuzija totalna a ja bi trebala raditi i sutra i u nedjelju. I to cijeli dan 😒...
    Nama za prijavu u vrtic nema nikakvih potvrda o placama niti poslije ikad. Svi placamo jaslice 750kn,vrtic 450, osim socijalnih slucajeva i jos nekih situacija kojima su besplatni koliko znam. Nama grad recimo ako je jedan od roditelja onkoloski bolesnik grad placa vrtic i osigurava obroke u školi i prijevoz djece, ljetni kamp itd. Za alergije to je pedijatrica morala izdati potvrdu da je djete cjepljeno i da na nešto je alergicno ili boluje od necega pa nesto nesmije , samo onda uvazavaju poseban rezim prehrane, naveli su da oni ne odgovaraju ako dijete nije nesto nikad probalo niti ce oni uvoditi to djetetu nego trebaju roditelji prije polaska.
    Ovo sto pricate o upitniku nama tek ako je djete primljeno daju taj inicijalni upitnik sa svakakvim pitanjima al su podijeljeni na dov djeteta upitnici.
    Zarice ovaku glupost za pedi nisam jos cula. Boze svasta ce smislit. Nadam se da je to izuzetak a ne praksa. 

• mom12
    28. Svibanj 2021. 22:04

Ja sam bas danas pricala sa pedagogicom iz vrtica i ona je rekla da nema veze vokabular sa govorom...koliko sam razumila vaznija je kao gestikulacija kao da ono ima kontakt sa ocima sa tobom i kao trazi nesto...npr da ide van pa hoce nesto jest itd...onda kuhanje i tako...da se razumije sta dijete hoce...tako da nema straha za kolicinu rijeci....a isto tako imamo neke navike koje ne pokazuju da je sve ok...npr kad mu das bocu ono ce sa bocom pit i to nije komunikacija jer je to navika...eto ukratko...davala je ona dosta primjera al eto toga sam se sad sjetila...i mislim da sam dobro prenijela....ako nisam neka neko ispravi

• mom12
    28. Svibanj 2021. 22:06

A joj jos bubanih bebica....drzim fige da svi ozdrave...😘😘😘😘

Damnarexx 🌺
    29. Svibanj 2021. 09:26

Ajme koliko smrkavih i bolesnih 😣 nadam se da ide na bolje...
    Grizli Kako je prosla noc?
    .
    Sinoc smo uspjeli obaviti prijavu za vrtic, napisala sam nasu trenutnu adresu, a vrtic smo odabrali U buducem kvartu...vjerojatno ce nas zvati i pitati zasto ju tamo prijavljujemo. 
    Plus, bilo je pitanje o roditeljskom dopustu, ja sam stavila 'da' jer cu tada biti...ali sam fulala datume🤦😂 mozda mogu ispraviti...

Grizli
    29. Svibanj 2021. 16:21

Damnarexx hvala na pitanju 🤭... A noc je prolazila tako da sam jedva cekala jutro da se otvore ljekarne. Probudila se urlicuci i gorila je, pa smo dali paracetamol al on joj je ovaj put spustio temp samo 0.5, da bi kroz 2 sata opet zakuhala. Kod nas u krevet sam ju donjela i idemo kao vidit kad joj možemo staviti cepic kad ono njima istekao rok prosli mjesec. Znaci kupila sam ih prije nego se rodila kutija zatvorena i ja na sigurno da imamo a obo sipak. Nis cekali da prođe 6h od prve doze paracetamola pa dali drugu. I zaspala u 5, da bi se u 7.30 probudila. Nema sad temp i zivahna je ovako ali kuzi se da ju nesto muci jer je njurgava, nece jesti, za piti ju moram prisiljavat sta inace pije ko smuk. Samo bi se mazila. I tako.
    Kako su ostali bolesni?

Grizli
    29. Svibanj 2021. 18:24

Losa cepice nismo imali jutros tek mm kupio i zena mu dala te od 120mg al M nema jos 10 kg pa je rekla da je to dovoljno. Za nurofen i paracetamol oboje mi pedi rekla 5ml da joj dajem.
    Kako su tebi rekli?

DeeSB
    29. Svibanj 2021. 22:05

Grizli jeste probali sa kupanjem ili oblogama? Ja sam L davala cepice 150 mg, sirupe lupocet 5 ml, ibuprofen 6 ml...ali L je malo veca, ona ima 12 kg. Za Panadol su mi rekli da je slab i ako ga dajem da dam 7 ml. Inace, ja sam ju ako poslje sirupa ne krene padat temp nakon nekog vremena kupala i to je uvijek palilo...na hitnoj su mi rekli da je pustim bar pola sata, ako treba i duze, da se igra u vodi dok se voda lagano hladi. Sva sreca pa se voli kupati pa to nije problem. Po noci kad je imala temp bi joj stavila obloge...mokru tetru zamotam oko nje preko bodija, i jos jednu suhu preko i drzim 10ak min. Pa malo skinem i jos jednom ako nije pala temp. Na to se malo buni, ali nastavi spavati.

L 💛

DeeSB
    29. Svibanj 2021. 22:08

I L obozava sirup....nije ga nijednom povratila, samo trazi jos. Kad vidi bocicu sama nosi da joj dam. Moram joj ostaviti onu spricu jer se inace dere. 🤦‍♀️

L 💛

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.