Beba moji su se cijepili pfeizerom... Nikakve nuspojave nisu imali, tata 73 godine (3 mozdana, aneurizma trbusne aorte operirana, visok tlak, ger, kronicna upala sinusa i jednjaka od refluksa do te mjere da izaziva mu gusenje) i njegova zena 64 godine onkoloski bolesnik.
url=https://lilypie.com][/url
RedFox, čitam, ali nisam u tome, pa ako ti se da objasniti mi laički, da shvatim.
Koja je razlika između ovih adenovirusno vektorskih cjepiva i mRNA cijepiva?
Tata ide idući tjedan, pa može odabrati koje će.. Ako ima bilo što da treba znati.. napiši,, tnx💜💜
Petra,, hvala ti☺️super da su prošli bez nuspojava 💜
Petra vas uvijek nesto zahvati sa sto strana...drzi se ❤❤
Kasnim pa sam jos na vezicama...ja sam svom maknula sve te ogradice bas jer ih je poceo odvezivati itd.Sad ima samo pletenicu da duda ne pada stalno.
.
Tetak i med 😁😁 nije smijesno al zamislim ga ko Winnie Pooha u onoj kantici s medom 🙈
.
Cijepljenje...nismo jos al muz je rekao da hoce cim krenu mlađi...moji su na cekanju a muzeva baka je primila dvije doze...mislim isto Pfiezera...nista joj nije bilo,drugi put ju samo ruka malo boljela.
.
Kod nas je prosli tjedan umro covjek od 40 godina...prvo je imao tezu koronu..kad se izvukao dobio ugrusak...to operirali i kad se oporavio umro(vjerovatno srcani il mozdani od nekog novog ugruška).
.
Novine i vijesti uopce ne otvaram vise jer non stop je neka crna vijest na naslovnici i ne mogu to vise citati. Trudim se da smo mali i ja sto vise na dvorištu i poceli smo svakodnevne setnje,mozda i skinem koju kg..
.
Valkris drzim fige da sto prije preselite...ne bi nikad al nikad mogla biti sa svekrvom....da mi nismo mogli bit na stanu prije kupovine kuce ne bi ni zivjeli skupa 🤣🤣🤣 ja sam to odmah odbila kao opciju. I sad kad ju vidim jer je blizu mi digne tlak s pametovanjem a ne da živimo skupa...jos si trudna i hormoni divljaju..drzi se ❤
Meni je potpuno u redu da netko procjeni da je korist od cjepljenja veca od moguce stete, a potpuno mi je u redu i da se netko ne zeli cjepiti s necim za sto se ne znaju dugorocne posljednice. Ono sto mi isto nije u redu je da se ljudi diskriminiraju po tome jesu li cjepljeni ili ne, a to je ono cemu se priblizavamo. Buraz je prosli tjedan pregovarao posao, opla, evo pitanja - kad vam je termin cjepljenja? Negativan test, antitijela, sta god me traze neka, ali da me prisiljavaju da se cjepim - meni to nije ok. Nije dovoljno da imas bilijun antitijela, za to te nitko ni ne pita, samo cjepivo prolazi.
Meni je potpuno u redu da netko procjeni da je korist od cjepljenja veca od moguce stete, a potpuno mi je u redu i da se netko ne zeli cjepiti s necim za sto se ne znaju dugorocne posljednice. Ono sto mi isto nije u redu je da se ljudi diskriminiraju po tome jesu li cjepljeni ili ne, a to je ono cemu se priblizavamo. Buraz je prosli tjedan pregovarao posao, opla, evo pitanja - kad vam je termin cjepljenja? Negativan test, antitijela, sta god me traze neka, ali da me prisiljavaju da se cjepim - meni to nije ok. Nije dovoljno da imas bilijun antitijela, za to te nitko ni ne pita, samo cjepivo prolazi.
Tako je Zarice..
Ispada da je dobrovoljno ipak "dobrovoljno"., tako da ćemo se morati cijepiti.
Ja nemam dovoljno informacija niti za niti protiv, većina zagovara svoje osobno razmišljanje.. tako da mi je u redu zasad i da se cijepe ljudi i da se ne cijepe.
Treba proći vremena dok se sve to iskristalizira.
Suprug stalno ide preko granica i svaki put radi test za tamo i natrag, uskoro neće vrijediti negativan test nego potvrda o cijepljenju, tako da će se morati cijepiti.. inače ne može na posao..
Oh zar i tu o koroni i cijepljenju... Ja najiskrenije uopće ne razmišljam u ovom trenutku o cijepljenju jer mislim da ima masa ljudi kojima je potrebnije nego meni i može o tome tko god hoće misliti što hoće ali to je moje mišljenje i stav, na koji imam pravo.
Mene više nervira što kad se potegne pitanje cijepljenje ljudi si daju za pravo etiketirati da je netko needuciran/ zadrt/ glup itd itd. Ono što mene odbija od cijepljenja je što sam baš dosta slučajeva iz svoje okoline čula da su pokupili koronu nakon cijepljenja, što s jednom što s dvije doze, ako su i cijepljeni i netko iz kućanstva ima koronu svejedno moraju u samoizolaciju i svejedno moraš nositi masku. Ja ne kužim benefit u ovom trenutku. Ali to je moje pravo. Tuđe je pravo da izrazi svoje mišljenje a ne da me siluje da moram razmišljati u njegovom smjeru.
Nama su u firmi provodili anketu za cijepljenje i nisam se izjasnila. Ako mi ograniče kretanje van HR ili u dućan, šta ću nego se cijepit makar mi izašla treća noga za 25 godina, ali u ovom trenutku jednostavno ne razmišljam o tome.
Red, jučer mi poznanica koja radi s AZ rekla da što oni sve navode ko nuspojave je čista laž i obmana i da toga ima masa kao kod drugih lijekova.
.
Sretan put svima koji idu via more.
Ajme Mikio i ja se nasmijala za med, oprosti
Valkris, još kolko do vaše kućice vaše slobodice?
PEtra jel danas bolji dan?
Beba iskreno nisam ti ni ja bas neki strucnjak da ti objasnim razliku jer su takva cjepiva sf za veterinu. Ta vektorska imaju virus nosioc koji nosi antigen corona virusa (mislim da je u slucaju astra zenece to adenovirus). Kod tih je veca ucestalost stvaranja trombova iako sam vidjela neke studije da kod nekih i sama zaraza coronom potice stvaranje trombova 🤷🏼♀️ Ja imam blagu trombofiliju pa malo zbog toga frka.
Pfizer ima dio mRNA koji potice imunost. Isto tako sam cula da je pfizer ucinkovit na manje sojeva nego ovi vektorski. Al tesko je uopce razabrati tocne informacije.
Meni su se tata i sestra cijepili i nisu imali nikakve nuspojave (pfizer oboje). Inace su zdravstvene radnike vecinom cijepili sa pfizerom pa sad jel to nesto znaci ili ne, procjenite sami. Bas gledam sad u uputi i pise da se cijepljenje tijekom trudnoce preporuca samo ako je korist veca od potencijalnog rizika za majku i fetus 🤷🏼♀️ U tom moru informacija sam iskreno skroz pogubljena. Kad je krenulo to sve oko cijepljenja, odma sam zvala doktoricu da me stavi na listu, al sto vrijeme vise prolazi to sve vise nisam sigurna, pogotovo jer planiramo trudnocu.
RedFox, hvala ti puno💜
Teško je donijeti odluku o icemu naslijepo, kad nemamo dovoljno informacija.
Nadam se da će biti ok sve s ljudima koji se cijepe i s onima koji se ne odluče cijepiti.
Da ne pišem previše.. Slažem se skroz sa Zaricom, Lavicom i RedFox.. Svatko ima pravo na svoje mišljenje 💜
Moj tata ide sljedeći tjedan, sad vidim da je upisan za Pfizer.. Nadam se da će biti bez nuspojava.. Mama zasad ne ide.. Tako su odlučili svatko za sebe.. Samo da sve bude ok🤞🤞
Meni je mama cjepljenja na AZ, sestra za Pfizerom obe imale iste nuspojave bol oko mjesta uboda. 🤷♀️. Ja sam rekla da me cjepe s cim bude. Ne osuđujem ljude koji se neće cjepiti al meni recimo je olaksanje kad mi dodju ljudi koji su cjepljeni pa to kazu. Ja se osjećam bolje kad dobim tu info. Ocito samo stvar psihe ali eto.
Mikio nama je tetrica na prozoru njenom, ona je prva dva tri dana se budnila a onda je skuzila da vidi i kroz prozor sa desne strane. I navikla se. Mrtvi kut ne vidimo od toga sta je problem kod izlaza sa parkinga recimo, al smo rijesili problem da dio tetrice cim ju okrenem zakacim tetricu na onaj dio protiv bocnih udara pa kad se malo nagnemo naprijed vidimo. 🤷♀️
Da losa u st sam ja...i super je vrime....
Valkris razumim te u potpunosti..a ne zivim s njom...i bez trudnoce mi ide na zivce a kamoli sa trudnocom....daj ovo jest nemoj ovako obuci ovo nemoj ono ajmeeee.....izdrzi jos malo.... bit ce ce bolje i vise ces cjenit mir😄😄😄😅
Sortiraj odgovore
Najstariji