Mare pregrizi jezik 🙊🙊🙊
Mi joj za sad ne dajemo crtiće, tj. mobitel a TV je vječito ugašen, ponekad se navečer zabulji s nama ali rijetko.
Ja već dva mjeseca skoro uopće ne koristim platnene jer to presvlačenje izgleda kao hrvanje s aligatorom ukenjanim ali nekako mislim da nam ova četvorka od lupilu više nije dobra. Ili joj samo ne namjestim dobro jer hrvanje s ukenjanim aligatorom 😅
Zadnjih deset dana joj je hrpetinu puta propustila pelena šta nije nikad do sad 🤷
A opet pelene su kao do 18kg ako se ne varam, u svakom slučaju do puno više nego njenih 10.5, 11 tako da nemam pojma.
[/url
Macutica davala sam joj linex i kad sam prestala pojavile se te gljivice...trebala sam duze davati, jbg. Al nije veliko podrucje i prolazi. Vilicu joj nisam davala, zlicom pokusava al ne ide bas pa se s njom uglavnom igra a jede prstima...kad jede juhu iki nesto tako ja je hranim. Moram bas pitati u vrticu jel tamo koristi zlicu ili je hrane. I pocela je piti sama na casu, moram malo paziti da se ne zalije, al to kad ostane malo uglavnom previse nagne. Kad joj dam kljunasicu onda samo proljeva...to joj je sad glavna fora hahah.
Mi slabo gledamo crtice, ali pjesme obozava....pogotovo tu Pusa, i samo bi plesala. Cim cuje da nesto svira krene vrtit guzom 😂
L 💛
I zumba kids, ima neki video gdje plesu na onu pjesmu iz minionsa i to kad cuje raspameti se 😂😂
L 💛
Napisem kilometarwki komentar i obrise se.
Pa ukratko.
Mrgud, super si napuhala balone.
Lavica, uzela sam torte kod te tvoje, jos ljudi mi je preporucilo nju. Zato i jesam jos vise razočarana.
Grizli, vjerujem da je dobila dva jecmenca jer sam dvije torte uzela i obje su promasene.
Pelene, koristimo pampers pc 4, ne promacaju, pa ne mijenjamo. 5,6 na dan.
Porod kod kuce, jedvo sam se u bolnici porodila hahha ne znam kak bi doma.
Mi nedamo mobitel. To cuvam ako ce zatrebati kad cemo putovati na more Telku upalimo Juhuhu prije vrtica. Isto voli njihove pjesmice. I obozava od djecjeg zbora Vjeverica pjesme 'Abeceda' i 'Afrika'. Znamo ih spojit na zvucnik, moze to unedogled.
Mi smo na 4+ vise i ne pamtim odkad. Super su nam.
A porod od kuce mislim da je super zamisljen u razvijenijim drzavama. Kod nas to ne dolazi u obzir. Al super mi je ona udruga koja ima super babicu koja ti prati trudnocu, i onda kad krenu trudovi dodje ti doma pa bude s tobom i vodi te dokle god nisi spreman za bolnicu. Veli da na taj nacin porod u bolnici traje po 10 minuta i izbjegava se rezanje i pucanje (valjda ona dobro izmasira doma i to). Gledala sam jucer u nekoj emisiji.
Losa N je dobila cjepivo kad je vec hodala.
Porod kod kuce nebi prakticirala, bas bi me bilo strah, pa i u bolnici se zakomplicira pa juris na hitni carski u 2 min… Ja sam zbog straha od poroda razmisljala o podobniku i odustala na kraju ker ni oni nemaju tamo sve nego ako se zakomplicora te voze u sv duh. Tak da sam na kraju odlucila da cu na sv duh. I to kaj cure kazu, tih par dana prode brzo a ja sam bila bas zadovoljna kako je to sve i proslo. Osim par bezobraznih sestra na sto sam se i psihicki pripremila nemam zamjerki.
Mare mi smo vec duze na 4+ babylove. Duge su joj medu nogama al su joj ok oko nogica.
Crtice sam joj pocela pustati kad smo imali koronu jer se nismo imali snage baviti s njom. Sad joj ih pustim 3x dnevno po par minuta dok zavrsavam dorucak, rucak, veceru. Gleda baby tv i vec sama trazi sta hoce. Jako voli Charlie&the shapes. To dohvati daljenski i nosi i i vice Ššš i caga guzom. Vidim da sad prati crtice pa kad oni plesu plese i ona, kad pljescu i ona pljesce itd.
.
Super da prilagodbe u vrticu tako lijepo idu! 🤗🤗
.
Koje case ima dajete, neke plasticne, posebne neke ili? Joj kak je lijepo procitati da vasi tako lijepo piju i jedu sami zlicom, vilicom, rukama… Moja nece em jest em koristit pribor… A pije samo na bocicu. Imam 10 tih casa, kljunasica, magicnih svega al samo potegne i pljune, proljeva itd. A zlicom je pocela grabit al ono 2 zlice i onda krece bacanje po podu i po svuda. Neznam kak da se tu postavim. Kao trebam joj dat da se uci al ona izgubi interes nakon pol minute i krene radit gluposti.
L pokazuje interes da bi sama sa priborom i malo joj pustim, moram kad tad (premda imam OCD i brisem svaku kap dok jede), ali joj vilica i zlica sluze za igru, pa samo lovim da ne baci na pod, sebe, a ispod nje mudro dezuraju obe mace, cak i njih hoce hranit sa svojim obrokom 🥴
A rukama odavno jede jako dobro i sluzi se dosta, npr na onaj tanjuric sa odjeljcima odvojim meso i prilog, a njoj okrenem komade mesa i ona se sluzi rukom, a zlicom/vilicom joj ja dam prilog, ako trazi da sama uzme zlicu/vilicu dam joj dok ne krene izvoditi gluposti i hvalim ju kad "pravilno" jede, a to traje par sec. Mislim da moramo biti jaaako strpljivi 😁
Moj dva komadica strpa u usta, ostalo gnjeci i na pod baca.. Zlica služi kao igracka.
Ako ga ja ne naučim, vjerujem da ce ga u vrticu nauciti.. Imam strpljenja i trudim se, ali ako ne ide jbg..
Danas smo ga vodili na šišanje.. Placem cijelo jutro (hormoni valjda).. Tak je imao lijepu kosicu..
Hmmm, mislim da je mozda bila rijec o Nizozemskoj kad sam slusala o organizaciji poroda kod kuce. Nije bio USA i definitivno razlog nije bio siromastvo zbog kojeg ne mozes u bolnicu, vec dobra organizacija koja ti to omogucuje. Tipa bolnica mora biti obavjestena o tvom porodu, ne smijes biti predaleko od bolnice u slucaju potrebe i puno drugih detalja.
Vjerujem da i u USA, kada bi odvojila statistiku onih koji si bolnicu ne mogu priustiti od onih koji mogu, ali odgovorno biraju porod kod kuce, bi dobila potpuno drugaciju pozadinu.
Losa, mi smo se cjepili, a mali nije hodao. Pitala sam pedicu i rekla mi je da to nema veze jedno s drugim🤷♀️
I mi se cijepili a mali ne hoda.
Dnevno je bar 3x kakica i cca 6 pelena promijenimo. Sad smo na mullerovim 5, iako ne vidim razliku izmedju 4+ i 5.
Valkris bas mi zao. Ja uvijek sliku i objašnjenje pošaljem pa se nemre pogubiti,a možda joj i bed jer me pozna čitav zivot🤷♀️
Grizli zaboravila sam komentirati, kuzim da te zivcira svekrva al mozda je malo HC zabraniti joj video. Gledam po svojim starcima koje obožavam pa kakve gluposti izvedu s njima (da vi čujete kak moj tata "cuva djecu"🤦♀️) pa im kažem da pripaze jednom,drugi put;treći idu "sankcije". Jeste joj objasnili zašto ne želite da salje dalje pa vas ne sluša i dalje ili?
.
Losa ako se sjećaš prije poroda s N sam bila kod one doule koja je doma rodila. I odusevljeno pricala o porodu kod kuće a ja sam par puta napomenula da nema pojma kakva je sretnica da je išlo po p.s.-u. Da se razumijemo,ja da sam rodila kod Podobnika prvo dijete ne bi preživjela do Svetog Duha. Tolko o tome. Svi misle da se sranja desavaju drugome,al ne,sutra to može svatko od nas biti nažalost.
Sortiraj odgovore
Najstariji