ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    08. Prosinac 2020. 14:17

Losa, nema kruha od usporedjivanja nasih cijena s SADom. Ja se uvijek sokiram, pogotovo kupnja auta. Izgleda da je kod nas sve nerealno skupa al iza tog je 100 ekonomoskih razloga i to je to. 

Grizli
    08. Prosinac 2020. 14:59

Ovo za mlijeko u tetrapaku moram se složiti sa Losom... Na faxu bila u proizvodnji poznate firme i pune mlijeko. Nem tu puno pametovanja, al ljudi vole svasta rec i svakakve scenarije...
    Krema https://www.coolinarika.com/recept/704434/ probala i maslac umiksat bude tvđa i gusca kad se ohladi, i sa zlicom nutelle bude cokoladna... To i full brzo gotova.
    Mikio radila sam kremu od vanilije kuhanu na pari i slagala na lisnato peceno zapravo millefoglie... Lisnato ono iz lidla stavila pec al na njega stavis pleh da se ne napuhne. Ako hoces neki oblik izrezes prije pecenja. I kad se ohladi ga namazes sa kremom. Bilo je da M za imendan joj. 

Angelly
    08. Prosinac 2020. 15:52

Znate sto je zanimljivo kak je svaka beba u nekoj svojoj fazi al su se sve uskladile i sve zicaju hranu na veliko 🤭 i mi se sve skrivamo okolo sa hranom po kuci

Lorena94
    08. Prosinac 2020. 16:15

Evo i mene sa posla danas, nešto kasnije nego inače... T danas kažu odspavao svega pola sata, ja na brzaka jela i evo gospodin čim sam ga spustila u kolica spava. Danas neće baš ni jest, kažu mm i mama da su mu svašta nudili i ništa neće,svega dvije-tri žlice.. vi ste sve u igračkama a ja ne znam što bih mu kupila. MaRe i moj je odma na WC školjci ako netko ostavi vrata 😱

Angelly
    08. Prosinac 2020. 17:26

Ja sam svom za rockas uzela onaj activity board, sutra je gotov 🥰 bas mu se veselim i jedva cekam vidjet reakciju od N. Za bozic dobiva loncic sveznalicu i duplice (nisam mu uzimala nove vec od bake koja ih ima gro od necaka izdvojila neke i to cu mu u ukrasnu kutiju zapakirat pod bor)

mrgud_zg
    08. Prosinac 2020. 18:22

ja sto se mlijecnog mogu samo komentirat od cega moj ima najjacu reakciju, pa pretpostavljam da u tom ima najmanje kemije, a od ceg najmanje reagira  ja fakat ne znam kaj cu s tim mlijecnim, vec sad mu se ne pije, a kasice od ad mu radim tu i tamo bas zato jer mislim da mu fali, a dojenje sam mislila uskoro ukidat... bas cu morat porazgovarat s pedijatricom...
    kaj se poklona tice, moj je recimo za sv nikolu dobio jaknu, jer to mu je fkt trebalo, i samo slatkise (flips i to). i od nas 1 igracku. znaci ni najuza familija nije nis bas kupovala. a ja sam mu onda kad je bilo sve zivo na akciji kupila a 3 poklona, i stoje spremljeni kao za 3 prigode (nikola, bozic, rodendan),

beba2019
    08. Prosinac 2020. 19:46

Ma ne mislim da u tvornici stavljaju nešto drugo osim mlijeka.. Niti radim zavjere o mlijeku🤭🤭.
     Losa i Grizli, ako ste bile u Dukatu na praksi onda smo se možda neki put i srele. 
    Znam kako funkcionira punionica u tvornici..
    Meni se gadi način na koji se dolazi do količina mlijeka dostatnih za veće tvornice. 
    Nije isto popiti mlijeko od jedne krave kod bake u selu i popiti mlijeko koje se proizvodi za prodaju. 
    I ako oba mlijeka termički obradite, opet ta dva mlijeka nemaju veze jedno s drugim. 
    U mom mjestu ima ogromna farma krava i to je blizak prijatelj tati, pa samo iz tih razloga pišem sto pišem. Jer mi se gadi kad čujem da se krave šopa kojekakvim injekcijama hormona, antibiotika i sl. da povećaju proizvodnju, mlijeko se razvodnjava, rok trajanja trajnog mlijeka u tetrapaku je po godinu dana, neki put i više,jer ima aditive u sebi, koji su naravno dozvoljeni jer se inače ne bi moglo proizvesti, sačuvati i prodati.
    Nisam ja otvorila raspravu o mlijeku, jer nisam potkovana dovoljno znanjem da bih mogla to. 
    Ono što znam za sigurno sam napisala. 
    Nema veze sa mlijekom u prahu niti zvjezdanom prasinom🤭🤭samo sa onime što vidim i čujem.. 
    Jbg.. I da mi ne znam tko kaže nešto drugačije, ne bih vjerovala, jer više vjerujem onome što vidim.
    Kad se mlijeko reklamira, bacaju se fore "sa zelenih pašnjaka", ok.. Samo, ovih cca 700 krava pašnjak nisu vidjele, stoje u torovima sa jaslama ispred sebe i imaju 30-ak cm razmaka jedna od druge.
    Razduzila sam previše.. Još prije sam rekla da svatko ima pravo davati mlijeko koje želi i dalje to mislim.. Svi mi imamo pravo na svoje mišljenje, o puno toga promijenim razmišljanja kad nešto pročitam i uvijek se preispitujem.. Ovo nije jedna od tih stvari.. Ne mislim da je kravlje mlijeko iz tetrapaka zdravo i tako će ostati dok mi netko ne pokaže nešto drukčije od ovog što sad imam priliku gledati😊

Grizli
    08. Prosinac 2020. 20:14

Beba nisam mislil te prozivat nego kazem sto znam iz prakse, a to da se sve i svašta stavlja stavlja se svugdje... Ne bi nabrajala jer onda 98% stvari ne bi jela i bila bi gora nego one u kasicama... Kad bi gledala koliko se tretira voće i povrće koje svi na velika vrata zagovaraju kao zdravo, super food, bla bla bla, organsko (sizim na izraz), bio, eko... A zapravo unutra vise smeća nego u nekom industrijskom proizvodu. Nazalost zivimo u takvom svijetu, moja sreca je da sam na selu, agronom pa mogu biti donekle sigurna sto kupujem i od koga al nisam od onih koja ako nema doma svoje nece jesti. 
    Znima me ako nije previše oaobno jel dajes svojoj bebi sir svježi, jogurt, kefir... Bilo sto mlijecno ili samo zamjesko? Ako zamjesko s cime mijenjaš sir recimo? Pitam jer vidim da nekim bebama smeta mlijecno pa mozda bi im to pomoglo.
    Mrgud mislim da nije stvar o tome koliko je neceg loseg u mlijecnom stvar reakcije nego dal je proizvod fermentiran, sa bakterijama, kolicina mm isl. Recimo za azijate je poznato da ne mogu probaviti mlijeko, velika vecina ima netoleranciju na laktozu, al mogu kefir i kiselo vrhnje. To je samo primjer ne mislim da ti je mali kinez 😑... Neznam dal smiju bebe bademovo, sojino i sl zamjenska mlijeka. 

Damnarexx 🌺
    08. Prosinac 2020. 20:27

Uf, uf, nikako vas uhvatiti.
    Prvo za mlijeko, ja ga mrzim. Jedino u kavi ga mogu piti, samo nikako, a i tesko mi pada na zeludac.
    A sad to kakvo je...nisam upucena previse(vjerujem sa nije bajno), al znam da odraslom covjeku mlijeko nije potrebno. Cak suprotno. 
    .
    Pridruzujemo se klubu ne jedaca🤦 sve manje i manje kruto jede. Mlijeka moze popiti oho-ho, al cim treba nesto na zlicu/komade, nema sanse. 4-5 zlice i gotovo. Evo, jedino mandarine pale.
    Btw, izlaze nam donje trojke, kutnjaci.
    Grizli na koliko ste vi zubiju? Znam da malena M prednjaci..il barem je😁 ostatak? Ima tko vise od 8,9?
    .
    Jucer sam kupila onu didakticku kocku u Lidlu, pa tko trazi, ima ih🥳🤞

beba2019
    08. Prosinac 2020. 20:45

Grizli,ma kužim, znam da se u svu hranu stavlja svašta.. Mi većinu stvari imamo svoje kod kuće, tj. od roditelja.. Jedna djevojčica jede sve kozje jer joj je fino, a druga ne podnosi.. Pa jede kravlje, al npr. od mlijeka ju uvijek boli trbuh, pa ga ni ne pije.. Bebi dajem svježi sir, jogurt i kefir, sa mlijekom ću pričekati i davati joj AD još neko vrijeme.
    Ja isto jedem mliječne proizvode.. Samo mi se mlijeko eto baš gadi. Bez obzira što je i sve ovo nastalo od mlijeka.. Ali, preferiram domaće vlastito ili od nekog tko radi za sebe, pa višak proda.. Kod nas ima puno takvih..
    Mislila sam samo na ovu masovnu proizvodnju.. 
    Ne zakidam djecu sa ničime.. Ja npr. ne jedem meso(nisam vegetarijanka), ali djeca jedu sve što imamo domaće, piletinu, janjetinu i svinjetinu.. Nikad pred njima ne pričam ništa i znaju da moj tanjur nema veze s njihovim.
    Voljela bih ja da nisam tak izbirljiva i da jedem sve, al jbg. nismo svi isti. 
    Probali smo i sva ostala mlijeka.. Ali to kad su narasle.. Ne pašu nam.. Još je bademovo ok.. Ovo ostalo ne.. Ne bih bebi davala to.. Ima vremena za probavanje..
    Vjerujem da je AD ipak najbolja opcija za nju još neko vrijeme.. 😍
    Ma, kakvo prozivanje. Pa pišemo tako.. Di bi dospjeli kad bi smo svi mislili jednako🤭🤭

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.