ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    05. Ožujak 2020. 16:20

miki0

Lavice mastitis je jako bolna cica, tvrda, crvena plus temperatura. Zastoj mlijeka je bol, tvrdo/kvrga i crveno bez temperature. Masiraj pod toplim tusem ili stavljaj vruci rucnik prije dojenja i nekako narihtaj malog kad cica da mu brada bude kod kvrge. Poslije dojenja hladni oblog. Ako jako boli popi ibuprofen, on djeluje protiv boli i protuupalno pa ce prije proc.
    Losa kod koje fizijatrice ste na Goljaku? Mi smo kod Kern.
    I sad sam zaboravila kaj sam sve procitala 🤦🏼‍♀️
    Ok, vidim sve tamanimo slatko… Valjda jer najbrze dobijes sus energije oz toga 🙈
    Ja sam u minusu 1 kg od prije trudnoce al trbuscic je jos malo vidljiv. Istopila sam se na drugim djelovima tijela. 🤪
    Damnarexx mi smo bili na uzv u klaicevoj, narucili se online, javili termin isti dan za tjedan dana, tamo bili tocno kad smo naruceni, trajalo 5 min. Duze smo ju skidali i oblacili 🙈

Hvala ti mikio. Onda je zastoj mlijeka jer temp nemam (jos). Prije dojenja masiram sa staklenom.bocom u kojoj je vruca voda. A nakon dojenja zaljepim frescopad oblog. Malom nikako nemoze brada tu biti jer mi je s lijeve strane kvrga prema pazuhu...
    Bas ti je zeznut taj rez,ja nosim traperice vec sigurno 3 tjedna... ali uvijek potkosulja izmedju reza i slica.

• piba7
    05. Ožujak 2020. 16:28

mrgud_zg

Pibasto radis na kraju s tim dojenjem? Ja sam fakat ocajna vise.
    Mareda je bar tako. Ali ne. Znaci prije sat vremena to jeo 10 min. Plakanje i zaspao. Ja se iz te cice poslje njega izdojila 70 ml. Kao necu forsat vec kad je krenulo slabije. Spavao 20 min i vriska. I dala mu bocicu pojeo svih 70 ml ko od sale. Fakat vise ne znam 😫. Imala sam dojam da bi htio jos. I onda sam opet napravila gresku i dala mu dudu jer sam pregpostavila da ce na cici vristat a nisam imala pripremljenu jos jednu bocicu. I sad opet spava. Al s ovom borbom doslovno mogu ukrug 0-24
    Sutra je u mom kvartu grupa za potporu dojenju pa cu otic. Nisam se nigdje prijavila, valjda je otvorenog tipa
    Btw moj i dalje ne voli bit na trbuhu, uopce ne znam kolko treba forsirat, budem pitala u ponedjeljak

Ništa, izdajam se. Od utorka, otkad smo bili na cijepljenju se opet borimo. Gladna je jako, znam da je, ali nema sanse da prihvati cicu. Vristi na sav glas. I onda se izdojim i pojede 100ml u 5 minuta na bocicu. A inace ne pojede vise od 80ml. Znaci gladna je. 
    Danas ću ju jos pustiti, a sutra opet forsiramo cicu. Izluduje me to jer manje mogu izdojiti kad se samo izdajam nego kad je ona na cici.
    Npr po noći, ono prvo izdajanje oko 2 ujutro mi inace cice budu tvrde ko kamen i uspijem izdojiti preko 200ml. Sinoc izdojila jedva 80ml iz mekanih cica. 
    Toliko sam jadna i nervozna zbog tog njenog odbijanja cice da je to čudo.
    Mi smo i u Klaicevu i na Salatu slali mailom narudžbu. Oboje odgovorili isti dan.
    Moja curka ne voli biti na trbuhu i bas jako protestira. Nekako slabo dize glavu pa se i s tim borimo.

DeeDee
    05. Ožujak 2020. 16:37

Lavice ja sam imala dosta bolan zastoj prvih dana doma, forsirala sam koliko god mogu podnijeti vruće obloge neposredno prije dojenja/izdajanja. Znala sam se i izdajati pod vrelim tušem jer mi je jedino tad nekako uspjevalo, nakon masaže otvorenim dlanom. Između podoja sam izmjenjivala kupus (dušu dao) i hladne obloge. Također sam uzimala brufen od 400 dva puta dnevno. Prošlo kroz tjedan dana skroz i nije se ponavljalo.

[/url

DeeDee
    05. Ožujak 2020. 16:49

You will never walk alone 🌺

Evo nas sa prvog pregleda.
    Pohvalila nas je pedijatrica, dobila je 1kg u mrvu manje od mjesec dana, i 3cm narasla. 😁😁

Bravoooo 💪

[/url

05. Ožujak 2020. 17:07

PetraB 
    Svaka ti cast.
    Sve duplo.
    Divim se!
    🤞🏼😊

05. Ožujak 2020. 17:09

DeeDee Meni su cike isto bile koma prvi tjedan
    Bolne jadne uništene uzas misla odustat 
    I nakon drugog tjedna sve se sredilo 
    Valjda su se prilagodile 
    Vise ništa ne boli
    Niti ih posebno tretiram kremama ko u početku.
    Jednostavno mislim da u nekim slučajevima bas mora neko vrijeme proc da se sve to prilagodi i sjedne na svoje.

05. Ožujak 2020. 17:35

mikio mi smo isto kod dr.Kern i neuropedijatrice dr. Vidak. Obje mi se cine super  Za sad smo dobili samo baby handling pa ce vidjet na iducoj kontroli dal ce nam ukljuciti vjezbice.

• Zarica
    05. Ožujak 2020. 19:01

LoSa84

mrgud_zg

Ja jedem ko nikad, za sad mi se jos ne prima. Slatkog ful puno. Srecom mama mi jos veci dio tjedna skuha.
    Nase borbe s dojenjem se nastavljaju. Jeo dvaput jutros po 10 min normalno aktivno i onda plac. Odlucila sam da ga necu silit pa cemo vidjet dal ce pocet bit vise gladan. U tih 10 min mi se cini da vuce ko lud. Mozda mu bude i dosta. Ko zna. Za sad imam frisko izdojeno rezerve za 2 obroka. A nastavit cu radit zalihu kupila sam one vrecice za smrzavanje pa se nadam da cu imat za svaki slucaj. U pauzi izmedu jela on je najsretnija beba. Smije se igra cak malo danas i spava. I za sad uredno puni pelene bez obzira na sad vec 3 dan ovog cudnog poluhranjenja. U ponedjeljak smo na cijepljenju pa cemo ga i vagat, a ak se ovaj glupi rezim nastavi zvat cu patronaznu da mi dode za tjedan dana izvagat ga da vidim kak stojimo 😣
    Ps-isprike pobjeglo mi tko je napisao, al na pregledu s 2 mj kao radi sve sto bi dijete te dobi trebalo. E a sto to sve je?

I mene to zanima sto bi trebala beba s dva mjeseca raditi :-)

I mene je to zanimalo na pregledu al doktresa je to tako brzo sve ispregledala da nisam nista pohvatala. Izvrtila ga je na sve strane, pogledala na koje strane gleda, provjerila jel se zableji u zvecku, pogledala onaj refleks hoda, pitala jel se smije i prica i to je to. Mislim da ga uopce nije stavljala na trbuh,hm ako netko zna sto bi sve beba s 2 mjeseca trebala radit, ja isto pratim

ninanina
    05. Ožujak 2020. 19:05

Vidim da se borite sa zastojem mlijeka, ja sam se ustručavala kod zastoja dodatno izdajat jer sam se bojala kontraefekta pojačane proizvodnje i mogućeg pogoršanja, ali sam onda nakon jednog podoja otišla pod vreli tuš i ručno izdojila koliko sam mogla i poslije na izdajalicu, popila brufen i stavila obloge od listova kupusa koje sam prije toga držala u frižideru, nakon toga je stvarno bilo ko rukom odnešeno. I odtad gledam da pred kraj podoja malo sama masiram dojku tamo di osjetim da je punija, nekak si mislim da tak spriječavam nastajanje kvrga. 

DeeDee
    05. Ožujak 2020. 19:37

Grizli sad sam si napravila griz za večeru pa sam se sjetila da nisam odgovorila na pitanje o cimetu, a dosta često ga jedem. Mojoj ne smeta, tj. za osip iskreno ne pratim previše s kojom hranom je povezan, mislim da to nema veze. zadnja dva dana je npr. dosta manji a niš nisam promijenila, a za probavu/prđenje joj cimet ne smeta

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.