ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    05. Ožujak 2020. 10:26

Grizli mi imamo ispod madraca rucnik i poplun da ima nagib. Isto u kolicima. 
    Macutica Okeovit uzima od prvog dana i nema s njim problema. 
    Da jedem svasta... pokusala sam mslo neku dijetu no nikako ne ide 

DeeDee
    05. Ožujak 2020. 10:30

Mikio tako je i meni, stalno sam gladna a ništa mi se ne jede, a još manje kuha. Osim ručka živim na domaćem kompotu od jabuka,i hektolitrima čaja i Čokolinu. I zadnja dva dana na svakojakim čokoladicama, nije ni čudo da se začepila jadna. Dignem se po noći i pojedem kinder 🙈
    Mislim da je vrijeme da malo reda uvedem ili bar smanjim doživljaj s čokoladom, cijelu trudnoću mi se gadila pa nadoknađujem valjda 

[/url

05. Ožujak 2020. 10:35

Kaj se tiče prehrane hvala Bogu imam svekrvu kuha svaki dan 
    Pa eto kolko tolko jedem kuhano 
    A i drmam slatko svaki dan
    Ne puno al jedem
    Apetit mi nije porastao ( čudo kolko mali jede i kolko je na sisi) jedem normalno čak bi rekla malo
    A kile eto još samo 3 ostale
    Juhuuuuuu☺️☺️

Macutica
    05. Ožujak 2020. 10:44

Apetit mi je dobar, sve mi je slađe za jesti jos od rodilista, da mi je netko rekao da cu se veseliti feti kruha s marmeladom 🤭 Doma sam nastavila isti dorucak, samo s maslacem. 
    Kuhano jedem skoro svaki dan, nekako sam samo nastavila kad mi je mama otisla, jedva sam cekala preuzeti svoju palicu. 

Macutica
    05. Ožujak 2020. 10:49

E cure da vas pitam, u kojem roku ste dobile naknadu od grada od prijave? 
    Kod mene jos nista, a ima mjesec dana da sam predala sve online...
    HZZO sjelo kod sljedece isplate odmah. 

mrgud_zg
    05. Ožujak 2020. 11:00

Ja jedem ko nikad, za sad mi se jos ne prima. Slatkog ful puno. Srecom mama mi jos veci dio tjedna skuha. 
    Nase borbe s dojenjem se nastavljaju. Jeo dvaput jutros po 10 min normalno aktivno i onda plac. Odlucila sam da ga necu silit pa cemo vidjet dal ce pocet bit vise gladan. U tih 10 min mi se cini da vuce ko lud. Mozda mu bude i dosta. Ko zna. Za sad imam frisko izdojeno rezerve za 2 obroka. A nastavit cu radit zalihu kupila sam one vrecice za smrzavanje pa se nadam da cu imat  za svaki slucaj. U pauzi izmedu jela on je najsretnija beba. Smije se igra cak malo danas i spava. I za sad uredno puni pelene bez obzira na sad vec 3 dan ovog cudnog poluhranjenja. U ponedjeljak smo na cijepljenju pa cemo ga i vagat, a ak se ovaj glupi rezim nastavi zvat cu patronaznu da mi dode za tjedan dana izvagat ga da vidim kak stojimo 😣
    Ps-isprike pobjeglo mi tko je napisao, al na pregledu s 2 mj kao radi sve sto bi dijete te dobi trebalo. E a sto to sve je?

05. Ožujak 2020. 11:07

mrgud_zg

Ja jedem ko nikad, za sad mi se jos ne prima. Slatkog ful puno. Srecom mama mi jos veci dio tjedna skuha.
    Nase borbe s dojenjem se nastavljaju. Jeo dvaput jutros po 10 min normalno aktivno i onda plac. Odlucila sam da ga necu silit pa cemo vidjet dal ce pocet bit vise gladan. U tih 10 min mi se cini da vuce ko lud. Mozda mu bude i dosta. Ko zna. Za sad imam frisko izdojeno rezerve za 2 obroka. A nastavit cu radit zalihu kupila sam one vrecice za smrzavanje pa se nadam da cu imat za svaki slucaj. U pauzi izmedu jela on je najsretnija beba. Smije se igra cak malo danas i spava. I za sad uredno puni pelene bez obzira na sad vec 3 dan ovog cudnog poluhranjenja. U ponedjeljak smo na cijepljenju pa cemo ga i vagat, a ak se ovaj glupi rezim nastavi zvat cu patronaznu da mi dode za tjedan dana izvagat ga da vidim kak stojimo 😣
    Ps-isprike pobjeglo mi tko je napisao, al na pregledu s 2 mj kao radi sve sto bi dijete te dobi trebalo. E a sto to sve je?

I mene to zanima sto bi trebala beba s dva mjeseca raditi :-)

• piba7
    05. Ožujak 2020. 11:07

Mrgud nas dvije nikako na zelenu granu s hranjenjem.. tvoj bar hoće na cicu, moja krene urlati čim joj se priblizim za dojenje i nema šanse, dere se jako i ne želi uopće primiti cicu. I sad vec treći put u mjesec dana se to ponavlja.
    U utorak smo obavili cijepljenje. Bilo je grozno. Takav plač nisam nikad do sad čula, grozno. Kad smo doma došle, spavala je i papala i mislila sam da ce sve biti super dok popodne nije krenula plakati neutjesno. Sat vremena ju nisam mogla smiriti, bila je sva crvena, ljubicasta, znojna koliko je plakala. Uzas. 
    Samojed drži se, nadam se da je sve dobro s bebom i da idete brzo doma.

Grizli
    05. Ožujak 2020. 11:08

Joj ja muku mucim sa apetitom. Najradje bi jela samo gluposti i cokolade, a onda ona bude nemoguca grceve i ni oka ne sklopi. A ja malo mpgu jesti. Trudim se bar 1 dnevno kuhano i to si sama dkuham ili u suradnji sa mm. I kile se lagano tope i dalje katastrofa. Trudim se jest sto vise kruha i tih ugljikohidratnih namjernica da bar nekako energiju nadoknadim, al ni to nije dosta. 
    Kolica ima poviseno uzglavlje, a madrac mi nije uspjelo povisit sa rucnikom lijepo jer ke dosta debel 18 cm i kad smo stavili rucnik nekako mi izgledalo ko da se nije nis pomako, a kad smo dodali više dobio ko pregib. Tako da ovo sa tim tankim jastucicem se pokazalo dobro, al vidim da nitko od vas ne koristi jastuk. 😏🤔
    E jel moguce da je beba zedna? Mene moja trazi cicat kratko svega 1-2 min svaki toliko a redovito je prije toga znojna. Skidam ju bas u tanku robu kad je lijepo evo danas samo u bodiju, hlacice i tanke carapice, bila jutros u tutici sva se oznojila jadna. Samo me strah da joj je to pretanko a opet bar se ne budni i nije sva crvena i znojna. 

Lavica27
    05. Ožujak 2020. 11:14

Samojed ma imaju izdajaliste sigurno ali buduci su posjete zabranjene nesmijes ni u izdajaliste.. sto su rekli u 10?
    LoSa apropo nesmije mlijeko izvana, Petrova bi uzimala prije (tipa desetak godina) od svih majki mlijeko, sibnuli u isti lonac i prokuhala i to bi se davalo svoj djeci na neonatologiji. Ispricala mi sestra koja je tamo radila. 
    Cure koje imaju iskustva s mastitisom,pitanje. Pretproslu noc mi je slabije cicao i kroz dan sam osjetila peckanje u dojci i kvrzicu. Stavljala sam ga kroz dan na ru cicu al nije izvukao. Nocas sam skuzila da mi se na toj strani zacrvenila cica i tocno se kvrzica jace crvenila. Kroz noc sam forsirala tu dojku i ne pece mr vise i ne osjećam bas kvrzicu ali mi je i dalje crvena cica. Sta da radim? Jel to mastitis kad je vec samo crveno ili temp i ostalo tek kad dodje? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.