ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Taani
    04. Ožujak 2020. 11:47

Vrapcic123, meni su cijelu trudnocu govorili da je beba velika, 10 – 15 dana veća, a ja stalno imala manji trbuh, ali ja sam inače dosta visoka pa me to ništa nije iznenadilo. Ali pred kraj me bilo strah induciranog poroda... Već u 38. tjednu su se doktori na odjelu (ležala tjedan dana zbog nepravilnog ctg-a) počeli razbacivati idejama „zašto te već nisu porodili“ i slično. Zadnje procjene u tom tjednu su bile 3400 g, a rodila sam na termin, prirodnim putem, bez droge za bolove (uz epiziotomiju), bebu od 3850 g i 53 cm.  

Što se nas tiče, beban lijepo napreduje, po danu odspava dva puta po 2 sata, a noći kasno zaspi (uglavnom oko 11,12). Barem kad zaspe, spava kak spada .
    Vidim sve imamo nekih problema s mogucim nedostatkom mlijeka.... Ja zadnja dva dana u večernjim satima imam manje mlijeka nego prije, nisam mislila da ću imati tih problema jer sam stalno imala i više nego dovoljno. Uvijek je (sa svojih cca 5 kg) dojio iz samo jedne sike i bilo mu dosta, a sada navečer popao obje i vidim da bi još pa ga stavljam na siku češće nego inače (inače na 3 sata razmaka, navečer na 2). Sinoć prije spavanja sam mu napravila i bočicu jer je bilo očito da nemam dovoljno mlijeka  poslje podoja, popio 90 ml iz bocice  i nije nista bljucnuo. Spavao od ponoći do 7 ujutro  – ad mu dođe kao droga.
    Inače popijem jednu šalicu čaja za dojilje, sad pijem dvije (hello farts) + 1 do 2 šalice čaja od komorača. Čitala sam da se žene susreću s manjom proizvodnjom mlijeka od 6. do 9. tjedna, taman je i nama to tako. Nadam se samo da neće ići na gore jer mi je super dojiti i beban super napreduje od mog mlijeka.

Taani
    04. Ožujak 2020. 11:55

Mamacite, ne znam kakva su pravila za off topic na forumu, ali moram probati pitati...ako nije dozvoljeno, samo me ignorirajte 
    Spremamo se podići adaptacijski kredit pa sam u svim mogućim računicama. Vidim da se barem 30% iznosa mora opravdati računima, (isplaćuje se na račune tvrtki ako sam dobro shvatila), a ostatak se može neopravdano potrošiti. Zanima me ovaj dio s računima, može li se tu prikazati računi za materijal (pločice, laminat itd.) ili baš moraju biti radovi na kući? Također, može li se tu prikazati kompletna nova kuhinja npr.? 
    Možda pitam gluposti, ali nisam nigdje našla detalje, a ne hoda mi se po bankama trenutno . A vi sve znate 

DeeDee
    04. Ožujak 2020. 12:25

Bas sam jutrosč čitala o tome kako većina žena odustane od dojenja u periodu između 6. i 9. tjedna jer misle da imaju premalo mlijeka, ali možemo mi to 💪 čim češće na cicu da si navuče dovoljno, tko preživi pričat će 😁
    Mi danas nastavljamo jedem-prdim-plačem-jedem-kakam-plačem maraton, moooožda bi sad mogla zaspati 🤞
    .
    O kreditima (na sreću) nemam pojma 😁😁

[/url

04. Ožujak 2020. 12:28

Mi smo bilo kenjkavi većinu jutra.
    A sad spavamo od 11.30 sami u kolicima🙈
    Inače kroz jutro jede i spava na sisi u krilu , naravno.Kod mame je najbolje.
    A meni ga milina gledat .
    Sva se topim.
    ❤️
    Sise su zakon ko moze dojit i ima mlijeka svakak.
    Izvadi i opleti po njoj.

samojed
    04. Ožujak 2020. 12:43

Grizli pokušala sam preko ruke on još više vristi 😕 evo trenutno spava na mojim prsima umirio se napokon baš mi ga je jadnicka žao baš se vidi da se muči 😞

mrgud_zg
    04. Ožujak 2020. 12:45

Taani evo ja cu ti za kredit odg, mi digli u pbzu prije 3 god adaptacijski bas. Sad ako se nes puno promijenilo ne znam. Ugl moras imat troskovnik koji ti mora ovlastena firma izdat s procjenom iznosa na koji trazis kredit, a pravdat mozes racunima za bilokaj. Tj ti trazis nor u ferotermu predracun onda im oni placaju direkt, ti tih 30% iznosa koji pravdas ni ne vidis. I moraju ti se ti izmosi sto kupis u ducanima otprilike slagat s iznosima u troskovniku. Nemres stavit u troskovnik da ce plocice kostat 5 kn a dobit predracun na 5000 kn (karikiram jel al kuzis). Ja sam unaprijed otprilike istrazila kaj cemo sve kupovat, znala okvirne cijene i sama izradila troskovnik, stavila onaj dio radova koji je realan za adaptqciju i koji sam znala da cemo pravdat (imala sam predlozak pa slozila prema tom), srecom imala sam nekog ko mi je htio samo lupit stambilj, inace ti troskovnici isto dosta kostaju..

Taani
    04. Ožujak 2020. 13:01

mrgud_zg

Taani evo ja cu ti za kredit odg, mi digli u pbzu prije 3 god adaptacijski bas. Sad ako se nes puno promijenilo ne znam. Ugl moras imat troskovnik koji ti mora ovlastena firma izdat s procjenom iznosa na koji trazis kredit, a pravdat mozes racunima za bilokaj. Tj ti trazis nor u ferotermu predracun onda im oni placaju direkt, ti tih 30% iznosa koji pravdas ni ne vidis. I moraju ti se ti izmosi sto kupis u ducanima otprilike slagat s iznosima u troskovniku. Nemres stavit u troskovnik da ce plocice kostat 5 kn a dobit predracun na 5000 kn (karikiram jel al kuzis). Ja sam unaprijed otprilike istrazila kaj cemo sve kupovat, znala okvirne cijene i sama izradila troskovnik, stavila onaj dio radova koji je realan za adaptqciju i koji sam znala da cemo pravdat (imala sam predlozak pa slozila prema tom), srecom imala sam nekog ko mi je htio samo lupit stambilj, inace ti troskovnici isto dosta kostaju..

Hvala ti puno  Imamo i mi kolegu koji može troškovnik napraviti, ali je zatrpan poslom pa bi muž trebao s njim skupa to odraditi. Dosta sam neupućena u adaptacijski dio pa sam mislila da namještaj (kuhinja) ne ulazi u to, ali ovako mi je super. Hvala!

mrgud_zg
    04. Ožujak 2020. 13:33

Sve za sto mozes dobit predracun ulazi. E i zaboravila sam napisat da je bitno da ti to sve bide narihtano, da kad puste novce bude placanje u isti dan zbog one interkalarne kamate. A ducani ti daju tipa max 3-5 dana rok placanja. Pa trebas sve istrazit unaprijed, dogovorit kredit, cekat odobrenje i onda skupit sve predracune. A super je da imas nekog jer ovo s brojkama je cisto igranje i narihtavanje, to mozete sami. Sretno 😉

mrgud_zg
    04. Ožujak 2020. 13:34

E da, mi smo pravdali samo robu, al ulaze ti i usluge ako imas firmu koja ce ti radit. Mi smo ko pravi hrvati naravno sve radili bez racuna pa nismo ni jednog majstora mogli pravdat 😂

• Zarica
    04. Ožujak 2020. 13:46

Grizli

Losa ma svjesna sam ja da nista nije zabranjeno, zato i jesam stavila pod navodnike. Al evo recimo moja bas reagira osipom kad ja pojedem nesto od orasastih plodova. Ne treba mi u tom slucaju znanstveno nista dokazivati ikao i sama vjerujem vise on9me sto je dokazano nego pricama bapskim, ali ona par sati nakon sto pojedem 2 ferreo roche ili kad sam pojela saku badema je dobila hrpu tockica po tijelu, ista reakcija je bila kad sam ju okupala u vodi sa bademovim uljem. Ako u jelu ima rajčice ona stenje ko luda. Na grasak mi je isto reagirala stenjanjem. U pocetku nism vjerovala tim pricama al kad se isti scenarij ponovi nakon svake konzumacije tog neceg jednostavno ne jedem to i adio. Za cimet pitam jer oko zacina nisam bas nasla neato previse, a bojim se alergijskih realcija jacih posto ima predispozicije. Hvala Bogu nekima bebe neće reagirati ni da pojedu kilo graha, a nekima ce na 1 zrno.
    Ne znam vise koja me pitala za alergiju i suhu kozu kod malene… Zaboravila odgovoriti sad se sjetila. Ja svoju curku jednom tjedno kupam sa samponom lipikarp ap+ od la roche posay. Kad ju kupam s time ne mazem je nicime, a 2 dana u tjednu je namazem sa losionom od iste linije isto taj ap+. I koza joj super. I da jucer sam 2 put ju mazala sa cicaplast i umila ju sa prokuhanom vodom 3 puta, danas lice puuuno bolje, na vratu se samo pod prstima osjeti kao hrapava koža. 👍 Tako da super danas cu jos sa cicaplastom, a onda samo umivanje sa prokuhanom.
    Mrgud nemoj nas cimat sa takvim izjavama 😉…

Meni reagira na mljecno, zeleni drek bude. Ja ti sipam cimet tu i tamo. Nije se pokazao los za malog. Al ko ce znat kak bu kod tebe:/

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.