ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    03. Ožujak 2020. 23:11

Ja imam 29 i zao mi je da nisam i ranije imala bebicu. Ali prohodala s muzem prije nepune dvije godine i udala se prosle tako da nije ni moglo ranije. Isto bi htjeli mali razmak izmedju prvo dvoje, a i da ostane vremena za jos djecice. Ja bih bas htjela vise djece, a polako mislim da i on naginje toj ideji:) Zao mi je da nismo imali vise vremena da putujemo zajedno ili slicno, ali svaki put bi ponovno odabrali ovako. 

Mi dosli od pedijatra, dobili cjepivo, sada moramo pratiti za temperaturu i stavljati obloge. Spava od kad je dobio pikice, ne znam jel moze cjepivo uspavat bebu.

Ima 5380 i 56cm. S obzirom da smo krenuli s 2980 i 49cm bas smo jako zadovoljni, raste ko gljiva:)

Nas malac isto preferira desnu stranu, rekla nam pedica stavite mu kilo secera pored glave i silite da gleda lijevo i ispravi se to:) Bas mi je krivo jer sam zaboravila spomenut da stalno gleda iza sebe odozgora :/

Drzte fige da ne bude temperature i placa nocas.

Valkris
    04. Ožujak 2020. 00:10

Bok curke 😃
    Lavice, kriste boze vise.. Tocno znam kako ti je bilo i neponovilo se!! 😐
    Kod nas danas neki skok ili stavec, na sisi je cijeli dan 🤷‍♀️
    Mi smo na tecaj ua BH isli u dom zdravlja zagreb zapad (bastijanova), tako su nas uputili na trudnickom tecaju.. Ali isla sam u trudnoci i sve zaboravila, gledam na yt i trudim se sto vise koristiti..
    Za godine, meni 31. Nisam s muzem proputovala jer smo oko 2 god skupa i nije mi zao, stignemo skupa s bebacem ili kad bebac poraste pa ostane s bakama (#nemajka) ili odraste..
    Mi necemo raditi na bebici bar dvije godine..
    Ali mislim da je oko 30-te vrijeme taman za imati djecu jer svasta prodes u zivotu do tada 😊
    .. 
    Ja isto ne kuzim d3k1, meni napisali da dajem, a kombiniramo dojenje i ad 🤷‍♀️🤷‍♀️
    ...
    🤞🤞 Za mirnu noć 😘😘

Vrapčić123
    04. Ožujak 2020. 00:33

Pozdrav curke! Prvenstveno bih čestitala svim mamicama na rođenim bebama. Želim vam od srca da vam dječica budu zdrava cijeloga života, također se nadam da se lijepo privikavate jedni na druge 😍
    Htjedoh vas pitati obzirom da ste ovdje sve rodile ima li koja iskustvo kao moje.. Dakle trudna sam 23+5, danas bila na pregledu i doktor je hvala Bogu rekao da je sve ok. No također je rekao da je beba veća, teška je 892 grama, također joj je bedrena kost za 26.tjedana, rekao je da će imati duge noge definitivno, od početka je beba uvijek veća i bilo je do sada sve ok, moji svi nalazi ok također. Mene zanimaju iskustva vas koje ste rodile krupnije i duže bebe, jesu li vam po uzv pregledima bile veće bebe i jeste li zaista na kraju rodile velike bebe? Jeste li morale na carski zbog većih beba ili na prijevremeni  inducirani? Ja sam dobila do sada ukupno 5 kg i normalne sam težine, čaj vitkija malo. Malo me to danas zabrinulo moram priznati, iako je u konačnici  samo bitno da je beba ok, no zanimaju me vaša iskustva... Hvala vam puno unaprijed 😍

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

DeeDee
    04. Ožujak 2020. 00:34

Otvaram noćnu 🙋
    Ona dakle danas preko dana nije spavala ukupno sat vremena, ja sam bila kao da je traktor prošao preko mene. Oko 19i30 je kao zaspala, u 20 me dečko sprašio u krevet, dok sam se istuširala, izdojila, stavila robu prat, bilo skoro 21 ali sam odspavala na miru 2 i pol sata. A prasica kao za inat to isto prespavala sve, sad sam ju presvukla i nahranila - budna kao da je podne, ali bar se ne dere, vidjet ćemo kako će to završiti.. opet nisam stigla do Mullera a opet večer/noć kad mislim da bi ona jedna bočica spasila stvar. U razmaku od 3 sata na jedvite jade izdojila 120 ukupno (obe cice, oba izdajanja) a to joj je taman noćni obrok. Mislim si da je možda njurgava jer je gladna, inače u 24 sata pojede minimalno 400 izdojenog (+cica), a za sad je samo 200 🤔
    Imamo još 8 sati fore za taj period, to su taman (vjerojatno) dva hranjenja po oko 100 - 120 ali ne znam di da izmislim to mlijeko danas

[/url

Vrapčić123
    04. Ožujak 2020. 00:36

Isprika na dugom postu! 🤦‍♀️🙊🙈

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

• mom12
    04. Ožujak 2020. 00:54

DeeDee

Otvaram noćnu 🙋
    Ona dakle danas preko dana nije spavala ukupno sat vremena, ja sam bila kao da je traktor prošao preko mene. Oko 19i30 je kao zaspala, u 20 me dečko sprašio u krevet, dok sam se istuširala, izdojila, stavila robu prat, bilo skoro 21 ali sam odspavala na miru 2 i pol sata. A prasica kao za inat to isto prespavala sve, sad sam ju presvukla i nahranila - budna kao da je podne, ali bar se ne dere, vidjet ćemo kako će to završiti.. opet nisam stigla do Mullera a opet večer/noć kad mislim da bi ona jedna bočica spasila stvar. U razmaku od 3 sata na jedvite jade izdojila 120 ukupno (obe cice, oba izdajanja) a to joj je taman noćni obrok. Mislim si da je možda njurgava jer je gladna, inače u 24 sata pojede minimalno 400 izdojenog (+cica), a za sad je samo 200 🤔
    Imamo još 8 sati fore za taj period, to su taman (vjerojatno) dva hranjenja po oko 100 - 120 ali ne znam di da

A zna ponekad bit perioda kad je manje mlijeka…svi se vecinom borimo s tim😏😏 ..pokusas joj dat da doji  a ako nece tj nema sta daj joj ad..ili ti mozda u toj uri do sad nisi izdajala pa ti je manje mlijeka tada…sacekaj 3 sata pa ces vidit.

• mom12
    04. Ožujak 2020. 01:01

Neznam kako mi je prazan tekst otisa😅..ugl tila sam napisat da svi imamo periode kad imamo manje mlijeka i da sacekas 3 sata mozda se popravi stanje...a mozda si se izdajala u krivu uru u koju do sad nisi...a ako ne budes uspila izdojit niti ona sisat daj joj ad...neznam sta bi ti pametnije mogla rec...

mrgud_zg
    04. Ožujak 2020. 01:21

Deedee fino ju pristekaj na cicu i ne zamaraj se s izdajanjrm, pa ti si od pocetka imala ful puno mlijeka. Ja sam tako par puta mislila kak nemam jer nosam mogla na izdajalicu, stavila njegs on vuko jos 10 min
    Ugl moj isto ne voli spavat 😣 

Grizli
    04. Ožujak 2020. 03:01

Nocna 👋
    Annika ja imam 33 uskoro 34, tako da def nisi najstarija... Apropo godina i otvaranja ja 33, a otvorila se 0 unatoc trudovima. To ovisi o gradji zene i genima dal je neka "stvorena" za radjanje ili ne ako cemo grubo se izraziti. Ja recimo nisam htjela bebu dok se ne vjencamo, bilo smo skupa 10 godina prije braka i nije nam se zurilo nigdje. Oboje smo zeljeli nesto za sebe postici. Odlucili se zeniti pa zbog okolnosti morali odgoditi pir kad smo bili spremni na korak vise. Onda je pocela borba za trudnocu i odluzilo se, zbog toga mi je zao, al ne i zato da sam prije mogla roditi. Jednostavno ono vrijeme prije je bilo posveceno nama, putovali, uzivali jedno u drugome, ostavrili se na poslovnom i svakom drugom planu. I sad smo dosli do tocke kad smo bili spremni 100% se predat djetetu. Naravno planiramo uzivat, putovat i sve ostalno i s djetetom i koristiti baku/nonu/tete, al sto su neke napisale to je sad puno drukcije. Prije sam gledala putovanja puna adrenalina i ludorija, a sad gledam di moze i ona, di je sigurno putovati sa malim djetetom, gdje ima adekvatna zdravstvena skrb za ne daj boze. Promjeni se zivot i pogleda na sve, al za mene je majcinstvo u 30-tima pravo vrijeme bilo. Voljela bi imati 2 djece, al neznam dal imam hrabrosti i snage opet prolaziti ivf, posebno jer nam nije blizu klinika. A ono sto sam sigurna porod vaginalni vise u zivotu ne bi prosla. Da zatrudnim isla bi makar privatno dogovoriti carski. Znam da nije lak i da je to op, al vaginalno hvala, ovaj put mi dosta za 3 zivota.
    DeeDee jel se tboja smirila na kraju? Moja oko 18h se pocela dovoditi u obicajenu rutinu. Odspavala 6h, sad cicnula i nastavlja spavat. 🤞 Nadam se da smo pregrmile jucerasnji dan za koji se stvarno nadam da je bio taj skok bajni.
    Idem malo ispraznit desnu da ne pukne do jutra pa na spavanje. 

Valkris
    04. Ožujak 2020. 03:16

Vrapcic123

Pozdrav curke! Prvenstveno bih čestitala svim mamicama na rođenim bebama. Želim vam od srca da vam dječica budu zdrava cijeloga života, također se nadam da se lijepo privikavate jedni na druge 😍
    Htjedoh vas pitati obzirom da ste ovdje sve rodile ima li koja iskustvo kao moje.. Dakle trudna sam 23+5, danas bila na pregledu i doktor je hvala Bogu rekao da je sve ok. No također je rekao da je beba veća, teška je 892 grama, također joj je bedrena kost za 26.tjedana, rekao je da će imati duge noge definitivno, od početka je beba uvijek veća i bilo je do sada sve ok, moji svi nalazi ok također. Mene zanimaju iskustva vas koje ste rodile krupnije i duže bebe, jesu li vam po uzv pregledima bile veće bebe i jeste li zaista na kraju rodile velike bebe? Jeste li morale na carski zbog većih beba ili na prijevremeni inducirani? Ja sam dobila do sada ukupno 5 kg i normalne sam težine, čaj vitkija malo. Malo me to danas zabrinulo moram priznati, iako je u konačnici samo bitno da je beba ok, no zanimaju me vaša iskustva… Hvala vam puno unaprijed 😍

Moja beba je uvijek bila veca 10ak dana po uzv. Na zadnjem mjerenju u 36tt doktor je komentirao isto da ce biti visok.. Roden je nakon termina tjedan dana sa 3700 i dug 53 cm.. Ne zamaraj se puno njihovim mjerama, ne mogu oni to dobro bas niti izmjeriti 😊
    Bitno da je sve ok 😉😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.