ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    samojed
    04. Ožujak 2020. 09:30

Jok cure sa li je normalno da stenje doslovno već 12sati konstantno stenje 

Grizli
    04. Ožujak 2020. 09:33

Jutro zene... Evo nemajke digla se! Fino u 6 curki dala cicati, zavraila u 6.30, rekla muzu e bis ju samo malo pridrzao da idem piskit. On ustao stavio ju na rame, a ja iz wc-a direkt u krevet legla i zaspala. 😁 Muz shvatio da ja spavan dok me on cekao sa malom tek nakon 20 minuta. Fino sam ja to jutros odigrala, sta je najbolje od umora ja se ne sjecam da sam ga to pitala nakon dojenja.
    Sta stvarno se sa starenjem povecava broj podoja? Ja isto nekako mislila da se prorijedjuje jer kao vise pojedu odjednom pa imaju vece razmake izmedju. 🤨 Moja je sad uredno na 8-9 cicanja dnevno, s time da je tokom noci najcesce samo 1 dojenje. I svidja mi se taj njen ritam. Osim jucerasnjeg dana 😬 koji je bio totalno drukciji od svih do sada. Danas je vec ona svoja. 
    Curke dal je cimet na popisu "zabranjenih" za dojilje? Ne mogu nigdje nac, a bacnula bi ga malo u griz pa ne znam dal da stavljam ili ne. 

Grizli
    04. Ožujak 2020. 09:36

Samojed moja je tako stenjala samo kad ae nagutala zraka jer je vikala i plakala. I to je bilo ko zacarani krug. Pedi ki rekla da kad se nagutaju zraka onda im to stvara probleme sa crijevima. I da ju pokusam onda sto vise drzat na ramenu ili prebaciti preko koljena ili onako preko ruke da taj zrak izadje iz nje. Taj put doslovno sam 2h na ramenu i tako prkeo ruke nosala, al pomoglo je smirila se na kraju. 

04. Ožujak 2020. 09:49

Grizli… nista nije na popisu zabranjenog kod dojilja sta se znanosti tice, ako nema dokazane alergije. Kod naroda je to drugacije... zanimljivo je da su kod razlicitih kultura druge namjernice preporucene za izbjegavanje kod dojilja.
    Cure... nije svaki put kad je beba nervozna skok...Mi do sad nismo imali ni jedan skok u razvoju a doma je sad vec 3 mjeseca. U pocetku sam jednom mislila da je skok no kasnije sam shvatila da navecwr mora cesce jesti i sad je ok. Ima dana kad je nervozniji i kad vise pojede no to su random dani. Eto danas je nervozani izgleda hladno no posto je pojeo 140 mL sigurna sam da nije. Jer da sam mu dala jos jesti prejeo bi se i onda bi mu od toga bilo zlo. Stavila sam ga u koloca na terasu na zrak i sad je zadrijemao.
    Kako je jedna frendica rekla... do 3 mjeseca svaku nervozu kod bebe prepisujemo skoku, a nakon 3 mjeseca zubićima 

04. Ožujak 2020. 09:53

*gladno ne hladno 

mrgud_zg
    04. Ožujak 2020. 10:03

Grizli ja sam se to salila da vise jedu. Jer smo mi napunili 2 mj i od je jucer jeo 12 puta a danas vec 6 😂. Al to nije uopbicajeno, on je obicno na 7 hranjenja, ovo jucer i danas je iznimka 😁. Al nije nervozan, super je volje, samo bi stalno cicao. Zezam se da je to zato kaj je prekjucer strajkao pa se zazelio cice 🙈😂

DeeDee
    04. Ožujak 2020. 10:15

Crnokosa moja manje više samo tako jede, kao mali pit bull 😁
    Grizli taktički praktično si to odigrala haha, neka neka. Nadam se da će i kod nas danas bit bolji dan, za sad ne obećava. Poslije onog hranjenja u 5i30 bila budna i njurgava dva sata, onda smo napokon zaspale do 9i30 i vec je imala seansu plakanja ali nadam se zbog pune pelene. Sad mi pleše na cici po crnokosinom opisu pa čekam daljnji razvoj situacije 😁 ali bar imam zalihu izdojenog za razliku od jučer. Btw ja sam isto zaključila da si navuče manje nego što dobije na bočicu jer uvijek puno prije traži još histerično, a nakon izdojenog odspava

[/url

04. Ožujak 2020. 10:42

DeeDee da dodam opisu i grebanje bradavica i sisa nokticima oštrim ko britva🤪
    Dojenje postala borilačka vještina s njim 🙈

DeeDee
    04. Ožujak 2020. 10:55

Bradavice nose štitnike 😂😂 ali da, neki dan sam na obje sise imala male kao podljeviće, tj. crvene fleke oko areola I na kraju skužim da se gospođica zakačila noktićima dok je jela, da joj ne pobjegne..

[/url

Grizli
    04. Ožujak 2020. 11:06

Losa ma svjesna sam ja da nista nije zabranjeno, zato i jesam stavila pod navodnike. Al evo recimo moja bas reagira osipom kad ja pojedem nesto od orasastih plodova. Ne treba mi u tom slucaju znanstveno nista dokazivati ikao i sama vjerujem vise on9me sto je dokazano nego pricama bapskim, ali ona par sati nakon sto pojedem 2 ferreo roche ili kad sam pojela saku badema je dobila hrpu tockica po tijelu, ista reakcija je bila kad sam ju okupala u vodi sa bademovim uljem. Ako u jelu ima rajčice ona stenje ko luda. Na grasak mi je isto reagirala stenjanjem. U pocetku nism vjerovala tim pricama al kad se isti scenarij ponovi nakon svake konzumacije tog neceg jednostavno ne jedem to i adio. Za cimet pitam jer oko zacina nisam bas nasla neato previse, a bojim se alergijskih realcija jacih posto ima predispozicije. Hvala Bogu nekima bebe neće reagirati ni da pojedu kilo graha, a nekima ce na 1 zrno.
    Ne znam vise koja me pitala za alergiju i suhu kozu kod malene... Zaboravila odgovoriti sad se sjetila. Ja svoju curku jednom tjedno kupam sa samponom lipikarp ap+ od la roche posay. Kad ju kupam s time ne mazem je nicime, a 2 dana u tjednu je namazem sa losionom od iste linije isto taj ap+. I koza joj super. I da jucer sam 2 put ju mazala sa cicaplast i umila ju sa prokuhanom vodom 3 puta, danas lice puuuno bolje, na vratu se samo pod prstima osjeti kao hrapava koža. 👍 Tako da super danas cu jos sa cicaplastom, a onda samo umivanje sa prokuhanom.
    Mrgud nemoj nas cimat sa takvim izjavama 😉... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.