ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    04. Ožujak 2020. 14:16

Kod moje je drekec vjecito senfast, al razlicite konzistencije. 
    Nedavno neka od vas je pisala da je beba iskljucivo dojena i da joj drekec jako smrdi. Mojoj danas ujutro kakica imala bas uzasan miris ko po jajima, onako sumporast, a jaja nisam jela uopce. Pa me zanima dal koja zna od čega bi moglo biti. Racunam da j3 zato jucer imala problema s probavom i prduckanjem. 

Vrapčić123
    04. Ožujak 2020. 14:27

Mrgud, Taani hvala vam curke na odgovorima i dijeljenju vaših iskustava sa bebama i porodom 🥰🥰

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

samojed
    04. Ožujak 2020. 14:45

Ja sam baš zabrinuta kontam da idem do doktora bebac samo spava i plaće i stenje jede totalno slabo stavim ga na čiču dva tri puta povuče i tjt mlijeko mi curi sva sam mokra užas 

04. Ožujak 2020. 14:53

Grizli

Losa ma svjesna sam ja da nista nije zabranjeno, zato i jesam stavila pod navodnike. Al evo recimo moja bas reagira osipom kad ja pojedem nesto od orasastih plodova. Ne treba mi u tom slucaju znanstveno nista dokazivati ikao i sama vjerujem vise on9me sto je dokazano nego pricama bapskim, ali ona par sati nakon sto pojedem 2 ferreo roche ili kad sam pojela saku badema je dobila hrpu tockica po tijelu, ista reakcija je bila kad sam ju okupala u vodi sa bademovim uljem. Ako u jelu ima rajčice ona stenje ko luda. Na grasak mi je isto reagirala stenjanjem. U pocetku nism vjerovala tim pricama al kad se isti scenarij ponovi nakon svake konzumacije tog neceg jednostavno ne jedem to i adio. Za cimet pitam jer oko zacina nisam bas nasla neato previse, a bojim se alergijskih realcija jacih posto ima predispozicije. Hvala Bogu nekima bebe neće reagirati ni da pojedu kilo graha, a nekima ce na 1 zrno.
    Ne znam vise koja me pitala za alergiju i suhu kozu kod malene… Zaboravila odgovoriti sad se sjetila. Ja svoju curku jednom tjedno kupam sa samponom lipikarp ap+ od la roche posay. Kad ju kupam s time ne mazem je nicime, a 2 dana u tjednu je namazem sa losionom od iste linije isto taj ap+. I koza joj super. I da jucer sam 2 put ju mazala sa cicaplast i umila ju sa prokuhanom vodom 3 puta, danas lice puuuno bolje, na vratu se samo pod prstima osjeti kao hrapava koža. 👍 Tako da super danas cu jos sa cicaplastom, a onda samo umivanje sa prokuhanom.
    Mrgud nemoj nas cimat sa takvim izjavama 😉…

Naravno...pa veke da nista nije zabranjeno ako ne izaziva reakciju. Tako da ako vidis da smeta bebi naravno da izbaci...

• thinkpink1
    04. Ožujak 2020. 14:55

skoljka

Ok, znaci cekati ako bude problena sa plinicima. A sta sa Biogajom, Sabsimplexom illi Tibija kapima? Jel jedne od njih trebam davati ili je dovoljan Espumisan? Oprosti sto gnjavim al znam da ces mi ti dati strucan savjet 😘

Sorry kaj tek sad odgovaram, nisam stigla prije jer smo bili na prvom pregledu😊
    Bio gaia je probiotik koji djeluje na crijevnu floru. 
    Espumisan i sab simplex je jedno te isto po sastavu, ali moja je jako lose reagirala na sab simplex pa smo se vratili na espumisan. Htjela sam probati da vidi mozda ce joj jos bolje odgovarati, ali nakon 2dana smo prestali jer se samo patila. Mislim da je Lavici za curku bila bolja obrnuta kombinacija ak se dobro sjecam. Tiba kapi nismo probali, imam povratne info da su ok. Mene sputava kod njih da su biljne, a opet su kolicinski ogranicene na dnevnoj bazi🤔 i s obzirom da su ogranicene ne znam kada ce biti najjaci grcevi pa kako ih onda dozirati. To mi je malo bezveze. 

04. Ožujak 2020. 15:00

Grizli

Kod moje je drekec vjecito senfast, al razlicite konzistencije.
    Nedavno neka od vas je pisala da je beba iskljucivo dojena i da joj drekec jako smrdi. Mojoj danas ujutro kakica imala bas uzasan miris ko po jajima, onako sumporast, a jaja nisam jela uopce. Pa me zanima dal koja zna od čega bi moglo biti. Racunam da j3 zato jucer imala problema s probavom i prduckanjem.

Nesto si pojela sto joj je malo nasmetalo. Ako primijecujes da ti reagira naneku hranu i to je nacin na koji moze reagirati.

• thinkpink1
    04. Ožujak 2020. 15:11

Grizli ja bas doma gledam kekse sa cimetom koje su mi GF, al ih se ne usudim jesti. Odmah mi se lampica pali da dok sam radila u ordinaciji obiteljske medicine u proljetnom periodu kad su zene išle na anticelulitne tretmane i umasiravale kreme na bazi cimeta, dolazile sa crvenilom i utrikarijom na podrucju tijela koje su tretirale istim. To su bile takve reakcije da sam ih pikala sa synopenom+dexamethasonom nekoliko dana.
    Mi bas obavili prvi pedijatrijski pregled. Super smo zadovoljni, i mi i dr. Mala dobila 1,300grama od poroda, narasla 4,5cm. Damnarexx na bljuckanje nije digao nikakvu uzbunu s obzirom da je curka zadovoljna i dobro napreduje. Kaze sa je to vise problem kod nas roditelja (tipa: u glavi) nego kod djece. Bas me zanima sta ce vama sutra reci. Lavice rekla sam mu za sinomarin kapi, rekao je ok ali ne predugo ih koristit jer su agresivne pa da se ne nauci sluznica nosa na njih. Više se bazirati na fiziolosku i biti sto vise u povišenom položaju. Dobili uputnicu za uzv kukova pa cu vidjet s mojima ak mi moje curke uspiju sredit uzv da nije u nekom terminu kad je navala i velika koncentracija ljudi zbog gripe i viroza. Ak ne, idemo privat i kvit. Moram procitat jos nesto zaostatka jer fakat nisam stigla.

Lavica27
    04. Ožujak 2020. 15:24

Thinkpink ja sam mu zasad samo koristila synomarin na inhalator (jedna ampula 5ml jučer) i isto mi je na povišenom! Cini mi se da produktivnije kaslje i ide van ta sluz, uglavnom.je bijela sa zutkastim ponekad. 
    Ja samo molim Boga da ne poberemo nesto od svih pretraga ovaj mjesec... za pocetak klaiceva u ponedjeljak🙄
    Odlicno ste napredovale curke! Ja sam ga danas vagala, od otpusta (14dana) smo dobili 320gr. Obzirom smo pali na 120-150ml ADa na dan probala sam mu danas pojacati ali nema sanse,nece piti vise a ionako bljuca iza svakog obroka i neloliko puta pa da ga ne davim jos s tim. Vjerujem u svoje sise pa cemo vidjet dalje😂
    Grizli mom stolica stalno smrducka onako kiselo,al to jeni normalno,tako mu je i u bolnici. Senf boje onako zrnata. Jucerni danas mi manje kaka al je plakanje/skvicanje po obroku standardno. 
    Ja sam danas bas strgana. On je ok spavao al kasljao nocas s vremna na vrijeme pa par sekundi ne dise iza tog dok proguta pa ja brojim sekunde u glavi... Prosvikat cu ovako. 
    Idem se natjerat unsetnju.
    Cure citam sve al pol zaboravim. P.s. Moj je smanjio vremenski podoj a i vise ne cica na sat i pol,razduljio je nekako...
    Samojed zvrcni pedijatra ako i nece jesti...

Lavica27
    04. Ožujak 2020. 15:30

miki0

Thinkpink bravo za vas!! 🙂🙂
    Prvo da napisem sta se sjetim…
    Ja jedem bas sve i beba nije imala nikakve reakcije na nista hvala bogu. Evo za vikend sam se prvi put odvazila jest grah, ja se raspala od plinova 🤪 bebi nista. Pa sam dan napravila pauzu pa ja opet jela, mene rasturalo njoj nista. Volim grah, sta cu 🙈🙈
    Ja se isto bojim da mi se kolicina mlijeka smanjuje, al za sad jos ne vristi da je gladna, jucer sam ponudila i AD a pojela je samo 10 mL vise nije htjela. Mozda nas samo osjecaj vara. Citala sam da kad se uspostavi ponuda i potraznja da cice nebudu vise tvrde. 🤷🏼‍♀️
    Bili kod neurologa, potvrdio dijagnozu fizijatra, hipertonus. Jos u petak uzv mozga i nekad eeg da iskljucimo ostalo. Previse se izvija i nema neke pokrete kakve bi trebala imati za svoju dob a vjezbe bi trebale pomoci. Npr dok je na trbuscicu se ljuljuska a nebi smjela jer je previse izvijena u luk. Znaci ja kao roditelj to nebi nikad primjetila. Moguci razlog svemu za sad sok kod rodenja zbog carskog reza 🤷🏼‍♀️

Eto zato sam ja protiv carskog u toj mjeri... vec sam masu primjera cula za poteskoce nakon carskog. Jedan slucaj je i bio u bolnici netom prije nas, nafilali mamu anestezijom.jer nije primalo (a razlog za carski je glupa procjena doktora), kad je beba pocela cicat prestala disat,, usporila vitalne znakove. U urinu joj nasli mamine anestezije,bila tjedan dana u inkubatoru. Jedan od milijun primjera. Kad je opravdano,razumijem izmedju dva zla treba birat manje al kad je zbog boli majke bolje to nego da s bebom nesto bude ili mami neka posljedica... disklejmer:ne kritiziram nikog samo svoje misljenje pisem. 
    Mikio da te utjesim,moja kcer je bila distonicna i kad pricas s drugim roditeljima ispada da u 21.stoljecu bas svakondijete ima hiper ili hipo. Vjezbice nemogu odmoc al da ne uzimas k srcu. Moj mali je hipo navodno. 

04. Ožujak 2020. 15:30

Samojed mislim da svakak moraš nazvat i konzultirat pedijatra i otic
    Ako se beba ponaša totalno neuobičajeno pogotovo ak ne jede 
    Preporuka da ides
    Bar te glava neće bolit od brige 
    Samo odi 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.