Na svetom duhu na tecaju su nam cak rekli da postoji poveznica izmedju ADHDa i carskog reza. Nisam bas skroz povjerovala doktoru, ali toliki je protivnik bio carskog reza na zahtjev da je pola sata pricao o mogucim losim posljedicama. Do vasih traumaticnih iskustava s poroda nije mi nikad palo na pamet da bi netko odabrao carski rez da moze, tako da mi nije bilo jasno s kim se bori on:)
Ne znam, takodjer mi je jasno da to zbilja moze biti trauma s vaginalnim, ali stava sam nekako kao i Lavica...
Na svetom duhu na tecaju su nam cak rekli da postoji poveznica izmedju ADHDa i carskog reza. Nisam bas skroz povjerovala doktoru, ali toliki je protivnik bio carskog reza na zahtjev da je pola sata pricao o mogucim losim posljedicama. Do vasih traumaticnih iskustava s poroda nije mi nikad palo na pamet da bi netko odabrao carski rez da moze, tako da mi nije bilo jasno s kim se bori on:)
Ne znam, takodjer mi je jasno da to zbilja moze biti trauma s vaginalnim, ali stava sam nekako kao i Lavica…
I o tome dal ADHD uopce postoji je rasprava
A to je tako, ako je nedonosce sve sto nije po standardu je zato sto je nedonosce, ako je roden carskim kriv je carski, ako mama ima gestacijski kriv je gestacijsku itd. No za puno stvari nitko ne zna sto je uzrok...
Pozdrav ženice opet sam 10ak stranica u zaostatku, neki dan sam se hvalila kako izdojim preko 250mL ali zato danas jedva 80 iz obje, baš sam danas u bedu zbog toga i od jutra mi se plače. Mama me tješi kako sam ja sisala (nije bilo izdajalica a ona se nije ni ručno morala izdajati) i da joj je nakon 2 mj jednostavno stalo mlijeko. Ne znam što raditi, izdajati se još uvijek svaka 2-3 sata ili jednostavno stat, pošto moj mali gospodin ne želi sisu ni vidjeti. Nisam pametna. Nadam se da ćete mi dati neki savjet. A ja se bacam na čitanje zaostataka.
Lorena ne kuzim zasto bi stal s izdajanjem ako si 80 izdojila. Ja znam nekad i 60 no u proaijeku 100 izdojim. Izdajat cu se dokle bude i nekoliko mililitara. Svaki mililitar je mom mlom vrijedan. Isto ne ide na cicu. A moja mama mene nikad nije dojila... isto veli da nije imala mlijeka.
Potpisujem Losu. Brate sve zivo je sada neurorizik. No, sto se tice vjezbanja tu sam za ozbiljan pristup jer neka patologija tipa krvarenje, hipokskja zbilja moze utjecat na kasnije poteskoce u ucenju, bez obzira sto je motorika ok. Pa bolje to smanjit na minimum.
url=https://lilypie.com]
Ok, znaci cekati ako bude problena sa plinicima. A sta sa Biogajom, Sabsimplexom illi Tibija kapima? Jel jedne od njih trebam davati ili je dovoljan Espumisan? Oprosti sto gnjavim al znam da ces mi ti dati strucan savjet 😘
Sorry kaj tek sad odgovaram, nisam stigla prije jer smo bili na prvom pregledu😊
Bio gaia je probiotik koji djeluje na crijevnu floru.
Espumisan i sab simplex je jedno te isto po sastavu, ali moja je jako lose reagirala na sab simplex pa smo se vratili na espumisan. Htjela sam probati da vidi mozda ce joj jos bolje odgovarati, ali nakon 2dana smo prestali jer se samo patila. Mislim da je Lavici za curku bila bolja obrnuta kombinacija ak se dobro sjecam. Tiba kapi nismo probali, imam povratne info da su ok. Mene sputava kod njih da su biljne, a opet su kolicinski ogranicene na dnevnoj bazi🤔 i s obzirom da su ogranicene ne znam kada ce biti najjaci grcevi pa kako ih onda dozirati. To mi je malo bezveze.
Koliko puta dnevno das espumisan?
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Ja sam baš zabrinuta kontam da idem do doktora bebac samo spava i plaće i stenje jede totalno slabo stavim ga na čiču dva tri puta povuče i tjt mlijeko mi curi sva sam mokra užas
Ako ti instinkt tako nalaze idi dr bez pogovora
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Potpisujem Losu. Brate sve zivo je sada neurorizik. No, sto se tice vjezbanja tu sam za ozbiljan pristup jer neka patologija tipa krvarenje, hipokskja zbilja moze utjecat na kasnije poteskoce u ucenju, bez obzira sto je motorika ok. Pa bolje to smanjit na minimum.
Stelle moj ima krvarenje 1.na 2.stupanj na sto su nam rekli da bas sva djeca imaju neko krvarenje na porodu. Naravno ova kriticnija treba pratiti..
Lorena slazem se s Losom,po tome bi ja oooodavno morala odustati. Znam da majcino mlijeko nije svemoguce ali da mu pomaze s antitijelima i ostalim dobrobitima kolko tolko,pomaze. Dok gavimam davat cu tolko kolko imam a ostatak pokriti AD'om. To je samo tvoja odluka hoces li proci na AD. Ali i roditelji misle da je AD svemoguc i da su djeca na AD-u laksa. I oni imaju grceve,i oni su nezadovoljni i oni placu i ne spavaju i imaju nerazvijena crijeva itd itd... promjena je jedino sto nemas muke s dojenjem/izdajanjem.
Slazem se Losa sve danas je njima neurorizik i krivo za nesto sto kod djeteta je mrvicu drukčije od nekih okvira.
Mikio nadam se da ce vjezbice pomoc.
Ja ne znam moja neke pute super okrece glavu lijevo desno dok je na trbuscicu, a neke pute okrene desno, al likevo6 nece ni da joj stavim ne znam sto sa te strane. Jel moguce da samo zabusava ili to ima neke veze sa hipo/hiper?
Vidim dosta vas pise da vam se smanjuje kolicina mlijeka. Meni zadnjih par dana cice su manje pune kao, nema vise cjedjenja oz jede dok drugu cica, al vidim da ona uredno cica ima razmake jednako duge pa pretpostavljam samo da se uspostavila ponuda potraznja. Jedini problem zna biti tokom noci kad je velik razmak pa se prepune i onda su tvrde i cjede, al ostalo ponekad mislim da nema ni kap u njima onda ona cica i kad završi ako stisnem ima jos u njima. Dobiva na kg pa se ne opterecujem s time.
Sortiraj odgovore
Najstariji