ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ninanina
    04. Ožujak 2020. 18:47

Pozdrav cure, htjela sam vas pitati za uvođenje obroka AD, probala sam već jednom prije cc 2 tjedna i to sa NANom jer je to dobivala u rodilištu i na kraju sam odustala jer mislim da je od toga imala velikih problema sa stolicom, baš se mučila nekoliko sati i na kraju tek kad sam dala espumisan je imala stolicu i to dosta gustu, kao neka pasta, dok inače ima kašaste dosta tekuće stolice. Mislim dosad je zapravo skoro isključivo dojena, dobro napreduje, ali zadnjih dana mi se čini da joj je malo, zna dugo sisat i zapravo dosta cvili pred kraj i osjetim da su mi praznije sise. Zanima me da li mislite da bi trebala pričekat par dana da se možda uspostavi ponuda ili da uvedem AD i ako da koji je najbolji za kombiniranje. Negdje sam pročitala da je kao za kombinaciju možda dobro uzet PRE, ne znam, vidim da vas tu dosta kombinira mm i AD pa me zanimaju iskustva. 

Lorena94
    04. Ožujak 2020. 19:27

ninanina

Pozdrav cure, htjela sam vas pitati za uvođenje obroka AD, probala sam već jednom prije cc 2 tjedna i to sa NANom jer je to dobivala u rodilištu i na kraju sam odustala jer mislim da je od toga imala velikih problema sa stolicom, baš se mučila nekoliko sati i na kraju tek kad sam dala espumisan je imala stolicu i to dosta gustu, kao neka pasta, dok inače ima kašaste dosta tekuće stolice. Mislim dosad je zapravo skoro isključivo dojena, dobro napreduje, ali zadnjih dana mi se čini da joj je malo, zna dugo sisat i zapravo dosta cvili pred kraj i osjetim da su mi praznije sise. Zanima me da li mislite da bi trebala pričekat par dana da se možda uspostavi ponuda ili da uvedem AD i ako da koji je najbolji za kombiniranje. Negdje sam pročitala da je kao za kombinaciju možda dobro uzet PRE, ne znam, vidim da vas tu dosta kombinira mm i AD pa me zanimaju iskustva.

Moj je id Nana imao proljevaste stolice i bljuckao u mlazu, sad mu damo Bebimil i ok je, malo je stolica zelenkasta ali pedica rekla da je od ad, jer dobiva na kilazi.. Cure znam sve za majcino mlijeko, i izdajam se svaka 2 h, evo sad sam 100 uspjela 60 iz jedne 40 iz druge, al to mu je malo ima 5400 g i 2 mj

• Stelle123
    04. Ožujak 2020. 20:10

Grizli to ima veze s preferiranom stranom. Forsiraj malo tu drugu stranu i nemoj se toliko oterecivati time jos je mala.
    Lavice krvarenje je bolje od hipoksije, ali kad vec znas vjezbaj. Bome vidi se razlika kod onih kojima nije nista pa nzn bas da je to tako.

url=https://lilypie.com]

04. Ožujak 2020. 20:22

Moj mali nema nikakva krvarenja no kako ga non stop prate nasli su mu neku cisticu na mozgu koja se jako cesto javlja i kod terminskih beba i one su sporedan nalaz. Povuci cevse kroz koji mjesrc. Veli neuropedijatrica da ona nema nikakav utijecaj na razvoj. Uglavnom, i neuropedijatrica i fizijatrica su ocijenile da je s malim sve ok no svejedno je neurorizican jer je prerano roden. To znaci kontrole svaka tri tjedna i hrpu kojekakvih pretraga. Doslovno mi se cini da ga kontroliraju tako dugo dok nece naci neko odstupanje... a naci ce ga kad tad jer nismo bas svi po pravilima iz knjige. Nekad je masa terminske djece mozda motoricki losije od mog malog no nikad ne uđu u sustav. No neka moj samo vjezba, nece mu skoditi. 

04. Ožujak 2020. 21:11

mikio moja frendica je rodila vaginslno curicu koja je bila na zadak i nikad nije imsla nikskvih problema. A kad je beba na zadak i kad se rodi vaginalno tek onda bi mogli biti problemi. No kao sto kszes, masa roditelja ne primijecuje odstupanja pa djeca budu ok :-)

Lavica27
    04. Ožujak 2020. 21:19

Lorena94

ninanina

Moj je id Nana imao proljevaste stolice i bljuckao u mlazu, sad mu damo Bebimil i ok je, malo je stolica zelenkasta ali pedica rekla da je od ad, jer dobiva na kilazi.. Cure znam sve za majcino mlijeko, i izdajam se svaka 2 h, evo sad sam 100 uspjela 60 iz jedne 40 iz druge, al to mu je malo ima 5400 g i 2 mj

Onda kombiniraj dojenje i AD. Na svaka 2 sata je 100ml dosta, ne znam kako ti po noci ali ako 6 obroka ima svala dva sata po 100ml i nocu mi dajes AD to je za dijete od 2 mj dosta... ili nadopunjuj po potrebi. Ali ako zelis odustati od izdajanja opet i to je tvoj odabir... 
    Losa moj je terminsko pa je usao u sustav i traze mu neceg cega nema dok ne nadju. 
    Grizli i moj ima preferiranu stranu i fizijatrica je rekla da ga okrecemo na drugu i tu podjednako, igrackom da prati lijevo desno i slicno.
    Ici cu nakon kontrole s dva mj na vjezbice jednom tjedno stelle.

Lavica27
    04. Ožujak 2020. 21:20

miki0

Hvala curke ❤️
    Slazem se cure sa apsolutno svime sta ste napisale.
    Malo sam se zabrinula al sad kad si mislim to sto i same kazete, svako dijete nije isto i svako ce u necemu odstupati.
    Moja zbog stava na zadak mora svaka 3 tjedna na uzv kukova bez obzira na nalaz recimo. A sad kazu i ta tetiva u vratu s desne strane moze biti skracena zbog polozaja u maternici posto je bila glavom pod rebrima a ne u zdjelici.
    A znaj ga sad…
    Meni je bitno da nije nista ozbiljnije a ovo cemo mi vjezbama kroz igru korigirati. Truditi cemo se barem.
    Neke mame nebi bi isle doktoru zbog izvijanja djeteta,mislile bi samo da negoduje i da je faza.
    I ovo za carski potpisujem, nebi ga sama nikad izabrala, al eto, birat nisam mogla i to je bilo manje zlo u tom trenu zbog njenog polozaja. I vjerujem da ima istine i u tome da to nosi posljedice jer je bio sok sto je tako brzo izasla plus nije mene vidjela sljedeca 2 sata do kontakta koza na kozu. Meni je sve to bio sok kako nebi njoj bio.
    Btw. Saga s cicanjem se i dalje nastavlja… Cica 5 min i onda pljuje cicu. Mozda je naucila efikasno brzo jesti 🤷🏼‍♀️

Jesu ti mizda spominjali zbog skracene tetive da bi vjezbali po vojti?

Damnarexx 🌺
    04. Ožujak 2020. 22:23

Damnarexx je, sjebala sam si nadimak i sad ga ne mogu iducih 30 dana promjenit🙈😂😂😂😂 plavusa.
    .
    Citam vas cijeli dan i nikako nista napisati.
    Sad kad pricate o tom izvijanju i stranama, skuzila sam prilikom presvlacenja da mojoj idu nekako nogice u desno tj sve od trbuha na dole😕 
    Sutra idemo kod pedijatrice pa cu ju izbombat sa pitanjima 🤯
    Thinkpink super za pregled, bas me zanima sta ce meni reci za bljuckanje. Javim :)
    Samojed jeste isli doktoru?
    .
    Mi smo jutros imali deracinu i odbijanje cice a meni siklja mlijeko. Toliko je pozivcanila da je ostala bez zraka 2-3sec, poludila sam...nije joj prvi put. Inace jede  svaka 2.5/3h, a dns je proslo 2h i ja nisam imala pripremljeno, kao sad cu, sad cu..probudila se i dreka!
    .
    Do sad nam kakice nisu smrdile, zadnje dvije jesu. S cime to ima veze? Iskljucivo je na mom mlijeku.
    .
    I da, da li su vase bebice imale faze dok spavaju da pocnu plakati i za par sec prestanu i dalje spavaju? Moju to trenutno drzi...

04. Ožujak 2020. 22:28

miki0

LoSa84

mikio moja frendica je rodila vaginslno curicu koja je bila na zadak i nikad nije imsla nikskvih problema. A kad je beba na zadak i kad se rodi vaginalno tek onda bi mogli biti problemi. No kao sto kszes, masa roditelja ne primijecuje odstupanja pa djeca budu ok :-)

Moja je imala jednu nogicu prvu dolje u zdjelici a druga je bila gore uz glavicu pa zato nije moglo ic vaginalno.

Bolje da nisu pokusavali. Ova frendica je bila jako sivana i imala probleme kasnije....

• mom12
    04. Ožujak 2020. 22:34

I ja sam rodila 37+3 i 10 puta su mi ponovili da je ranije rodena...pa neka gledanja vadenje krvi..al na kraju nista nisu nasli..i bila je samnom u sobi...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.