Sto se tice dojenja i uskoro dohrane djece i savijeta nasih mama i svekrva treba to uzet s rezervom. Prije 20-30 godina kad su one hranile nas i nase muzeve vladala su potpuno drugacija pravila koja su se pokazala pogresnim. Recimo tad se smatralo da bebe uz mlijeko trebaju dobivati i caj ili vodu te bi im se izmedu podoja davao caj. To je zapravo bilo kontraproduktivno i smetalo dojenju, bebe bi manje dojile jer im je trbuscic bio pun caja te bi slabije napredovale, a i nikad se ne bi uspostavila normalna ponuda-potraznja, odnosno dostatna proizvodnja mlijeka. Bebe ne bi napredovale te bi se uvodila dohrana u obliku ad ili razrijedenog kravljeg mlijeka. I tako bi mamama mlijeko postepeno nestalo. To je zacaran krug Rijetke od nas su dojene duze od mjesec dva te zato ne treba bas slusati price da moja mama nije imala mlijeka pa nemam ni ja i sl.
A o dohrani koju su prakticirale cu iducom prilikom Smrvljeni keks se stavljao u mlijeko vec sa 6 tjedana
Damnarexx je, sjebala sam si nadimak i sad ga ne mogu iducih 30 dana promjenit🙈😂😂😂😂 plavusa.
.
Citam vas cijeli dan i nikako nista napisati.
Sad kad pricate o tom izvijanju i stranama, skuzila sam prilikom presvlacenja da mojoj idu nekako nogice u desno tj sve od trbuha na dole😕
Sutra idemo kod pedijatrice pa cu ju izbombat sa pitanjima 🤯
Thinkpinksuper za pregled, bas me zanima sta ce meni reci za bljuckanje. Javim :)
Samojedjeste isli doktoru?
.
Mi smo jutros imali deracinu i odbijanje cice a meni siklja mlijeko. Toliko je pozivcanila da je ostala bez zraka 2-3sec, poludila sam…nije joj prvi put. Inace jede svaka 2.5/3h, a dns je proslo 2h i ja nisam imala pripremljeno, kao sad cu, sad cu..probudila se i dreka!
.
Do sad nam kakice nisu smrdile, zadnje dvije jesu. S cime to ima veze? Iskljucivo je na mom mlijeku.
.
I da, da li su vase bebice imale faze dok spavaju da pocnu plakati i za par sec prestanu i dalje spavaju? Moju to trenutno drzi…
Moj tako zna zaplakati pa prestane, to sam skuzila kad ga malo trbuscic muci, onak se jako migolji i skuplja zaplace i za par sekundi prestane 🤷🏻♀️
Ok, znaci cekati ako bude problena sa plinicima. A sta sa Biogajom, Sabsimplexom illi Tibija kapima? Jel jedne od njih trebam davati ili je dovoljan Espumisan? Oprosti sto gnjavim al znam da ces mi ti dati strucan savjet 😘
Sorry kaj tek sad odgovaram, nisam stigla prije jer smo bili na prvom pregledu😊
Bio gaia je probiotik koji djeluje na crijevnu floru.
Espumisan i sab simplex je jedno te isto po sastavu, ali moja je jako lose reagirala na sab simplex pa smo se vratili na espumisan. Htjela sam probati da vidi mozda ce joj jos bolje odgovarati, ali nakon 2dana smo prestali jer se samo patila. Mislim da je Lavici za curku bila bolja obrnuta kombinacija ak se dobro sjecam. Tiba kapi nismo probali, imam povratne info da su ok. Mene sputava kod njih da su biljne, a opet su kolicinski ogranicene na dnevnoj bazi🤔 i s obzirom da su ogranicene ne znam kada ce biti najjaci grcevi pa kako ih onda dozirati. To mi je malo bezveze.
Super za dobar i uredan pregled malecke 👍🏻 hvala na odgovoru.
A kad ustvari krenit sa nadohranom...jer negdi pise 4 mj negdi 6..i sa cim se krece sa vocem ili povrcem?
Damnarexx je, sjebala sam si nadimak i sad ga ne mogu iducih 30 dana promjenit🙈😂😂😂😂 plavusa.
.
Citam vas cijeli dan i nikako nista napisati.
Sad kad pricate o tom izvijanju i stranama, skuzila sam prilikom presvlacenja da mojoj idu nekako nogice u desno tj sve od trbuha na dole😕
Sutra idemo kod pedijatrice pa cu ju izbombat sa pitanjima 🤯
Thinkpinksuper za pregled, bas me zanima sta ce meni reci za bljuckanje. Javim :)
Samojedjeste isli doktoru?
.
Mi smo jutros imali deracinu i odbijanje cice a meni siklja mlijeko. Toliko je pozivcanila da je ostala bez zraka 2-3sec, poludila sam…nije joj prvi put. Inace jede svaka 2.5/3h, a dns je proslo 2h i ja nisam imala pripremljeno, kao sad cu, sad cu..probudila se i dreka!
.
Do sad nam kakice nisu smrdile, zadnje dvije jesu. S cime to ima veze? Iskljucivo je na mom mlijeku.
.
I da, da li su vase bebice imale faze dok spavaju da pocnu plakati i za par sec prestanu i dalje spavaju? Moju to trenutno drzi…
Moj tako zna zaplakati pa prestane, to sam skuzila kad ga malo trbuscic muci, onak se jako migolji i skuplja zaplace i za par sekundi prestane 🤷🏻♀️
Ja na to vise ni ne reagiram..nekad se smije nekad zaplace. Ak ne plače duze od par sekundi znam sta je..al u pocetku je to bio show. Jednu noc je bas vrisnuo u snu,muz i ja skocili a on ima osmjeh i spava xD
Imate vrece za spavanje? Kontam uzet svome jer mi se poceo pokrivat po glavi pa moram deku zaglavljivat 🙄
https://kodnas.hr/trgovina/freeon-lezaljka-s-glazbom-vibracijom-bez/
.
Ova lezaljka ce biti u Plodinama za 230kn..ne znam dal valja to sta? Isplati se uzet dok je akcija.
Cure moje moj malac je ostavljen na neonatologiji evo ja se probudila baš kad je njemu prvo hranjenje plačem ko luda gledam u krevetić tacno ću da izludim kao da me pola nema
Ugl odveli smo ga Dr kad malac ima temperaturu 38.5 ostavili su ga ja ne mogu sa njim i još plus nemam pravo na posjetu čak ne mogu ni svoje izdojeno mlijeko da mu nosim duša mi se cjepa, radit će mu nalaze i ostalo da vide o čemu se radi sutra ću dobiti neke ozbiljnije informacije
Samojed drzi se draga ❤ Drzim fige da nije nista i da je brzo nazad doma 🤞
Al ovo da ne mozes biti s njime je prestrasno..ajd za posjete ok al su ti barem trebali dopustit da ostanes.
Draga Samojed jako mi je zao sto ti se ovo dešava. Da li je na intenzivnoj? Jer jasno mi je da onda nemozes biti s njime a ako je na odjelu kao majka dojilja bi trebala moci biti s njim. Ako je na intenzivnoj trebala bi smjeti.u posjdtu! Mozda samo do sutra ne smijes dok sve pretrage rade? Znam kako se osjecas i probaj postaviti da je to za njegovp dobro. Ti se izdajaj buduci imas mlijeka i sacuvaj mlijeko u zamrzivacu, bit ce mu potrebno. I drzi se❤🙏
Pozdrav iz nocne 😴
Samojed ajme bas mi ne zao 😕 super sto si reagirala i otisla dr. Nadam se da mu nije nista i da idete brzo .Doma 💞
Ovo za posjete i mlijeko, no comment 🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji