Grizli, super što je krštenje lijepo prošlo ❤️
Mrgud_zg, normalno dojis još uvijek? Mojoj curici je izgleda baš vruće, već par puta je bočicu dobila..
DeeDee, jesi ti ono pisala da ne želi beba sisati pred mengu? Ovo je treća i isto nam je.. Samo ne znam da li je okus mlijeka ili vrućina problem, uglavnom, patimo se..
Simbalija, bravo za bebicu❤️ako se već posjela sama, nema razloga da ju ne voziš u sjedecem položaju i stavljas u hranilicu, bar po našoj pedici. Ali, ja kad vozim kolica ipak stavim onako sa nagibom da sjedi, tako i u hranilicu, beba se ispravlja, ali kad se umori, nasloni se natrag 🥰
Bobica, aaa koliko zubica 😍drago mi je da ti pomaže sprejić protiv komaraca☺️
Ugodan dan svima🤞😊
Bok svima, ja ovak kad vas citam sa zaostatkom razmisljam si uzeti papir i biljeziti natuknice kaj trebam kome napisati 🤦🏼♀️ Nadam se da ne uvrijedim nikoga ak se cini da neke ignoriram.
Grizli bas mi je drago da je krstenje dobro proslo i cestitam M jer je postala dijete Bozje 🙂
Mikio zapamtila sam da si pitala za vodu, mi napunimo u kljunasicu 60 ml pa on dio prolije dio popije, al stolica mu je sad ok. Mi smo kupili cetinu u boci pa mu to dajemo.
Danas smo doduckovali jabuku i svidjela mu se.
Kaj se tice izbora ja sam izasla glasati, al moje misljenje da je sve to namjesteni i da se odavno zna ko bude pobjedio. Nadam se da sam u krivi, al nije mi bas jasno od kud im toliko biraca jer svi koje ja znam nisu glasali ni za prvu ni drugu opciju.
Bilo smo jucer na djecjem rodendanu i tam bebe od 7 i 8 mjeseci puzu na veliko, dizu se, stoje, sjede... pa me malo to zbediralo al sam isla gledati da ima moj jos vremena da to sve savlada
Joj izbori, užas, uopće me strah razmišljati..
Beba da, moja odbija dan prije i prva tri dana ali ono, ni blizu sise. Želim da vama bude kraće 🤞
Morat ću i ja napravit taj sprejić za komarce jer su je jadnu baš počeli, prije je pokušavala zaspat ali ne može jer se grebe i udara po nogama sirota.
Jabuka dan 2. prošla super
[/url
Jutro.
Cek sorry i moj mozak je jos kasa sad neznam tko.mi je rekao za komarce Beba ili Anikka biti ce Beba oprosti i hvala.
Losa kus kus potopim i dajem ili potopim kuham i dajem ili samo kuham. Vidim na netu da se potapa ali neznam.jeli to dovoljno za bebu tj da nije kuhano.
RedFox, moja prva curica je sa 6mj i tri dana ustala i hodala uz namještaj, kako mi je to bila prva beba, mislila sam da to tako i treba biti.
Nisam ju poticala niti na silu, čak niti pokazivala kako da hoda. Jednostavno je ustala😄zapravo je prohodala sa 10mj, posjela se sa 4mj.,propuzala sa 5mj.sa dva tjedna je pocela spavati po cijelu noć, nisam ju mogla probuditi da jede. Milijun strahova.
druga je uz namještaj prohodala sa 8mj, tada je tek i propuzala, a posjela se sa 5mj.do pete godine se budila po noći da je gladna ili zedna ili sanja dinosaure😂
Ova damica sad ima 7 mjeseci i tjedan dana, ne sjedi, ne puže, ne hoda, samo se prevrće na sve strane, odgurne nogicama unatrag, diže se na sve četiri, ali kak ustanem, tak padne😄samo se smije po cijele dane i po novom se budi 3 do 4 puta po noći da papa🤭
.
Tako da.... jedino što sam ja naučila je da je svaka beba stvarno drukčija i svaka će napraviti sve što treba, neke prije, neke kasnije.
Tako da sve stignu❤️
RedFox, moja prva curica je sa 6mj i tri dana ustala i hodala uz namještaj, kako mi je to bila prva beba, mislila sam da to tako i treba biti.
Nisam ju poticala niti na silu, čak niti pokazivala kako da hoda. Jednostavno je ustala😄zapravo je prohodala sa 10mj, posjela se sa 4mj.,propuzala sa 5mj.sa dva tjedna je pocela spavati po cijelu noć, nisam ju mogla probuditi da jede. Milijun strahova.
druga je uz namještaj prohodala sa 8mj, tada je tek i propuzala, a posjela se sa 5mj.do pete godine se budila po noći da je gladna ili zedna ili sanja dinosaure😂
Ova damica sad ima 7 mjeseci i tjedan dana, ne sjedi, ne puže, ne hoda, samo se prevrće na sve strane, odgurne nogicama unatrag, diže se na sve četiri, ali kak ustanem, tak padne😄samo se smije po cijele dane i po novom se budi 3 do 4 puta po noći da papa🤭
.
Tako da…. jedino što sam ja naučila je da je svaka beba stvarno drukčija i svaka će napraviti sve što treba, neke prije, neke kasnije.
Tako da sve stignu❤️
Koliki komentar🤭a nisam sve napisala😄
Prva je dobila prvi zubic sa 3mj.sa 7mj ih je imala 8,druga sa 6mj,a ova sad nema još niti jedan😄tako da ova treća kao "kasni", ali zapravo nije tako, nego je ona prva poletjela sve na brzinu. Zato ova treća najbolje papa❤️😊
DeeDee, hvala ti, ma da traje i 10 dana, samo da se vrati na staro, htjela bih ju još neko vrijeme dojiti.. To je nekako najlakse.. Iako ju čeka 12 bočica spremnih, jer sam mislila da opet neću znati dojiti, pa sam se opskrbila.😊
Bobica, možda smo obje pisale, nebitno, super da nam pomogne, ja isto moram napraviti☺️
Mikio, ak se dobro sjećam, ti dojis, pa to je sasvim dovoljno vodice za početak, kad joj bude trebalo više, piti će više, isto vrijedi i za san. Možda nećeš spavati 5 godina u komadu.. Prihvatiš to i odmah ti bude lakše ustajati🤞☺️
Gdje je nestala Samojed??
Cure koje dojite, imate neku zelju/plan do kad ćete?
Meni je bilo jaaako važno dojiti bebu, ali BEBU.
Kaže mi susjeda,, do 2,5 skoro tri godine doji svu svoju djecu.
E, sad... Naravno, željela sam dojiti i malo sam tužna zadnjih dana jer nekako neće više, ali... možda sam ja idiot, ali moja i sva djeca koju znam sa dvije godine na veliko trče i pričaju.
Cure su se sa dvije godine oblacile i obuvale same, jedno vrijeme naopako, al skuzile su😄
Ja nekako ne mogu zamisliti da mi dijete preko godinu dana uopće doseta u krilo i traži sisu😂
Ono... Nekako mi je najrazumnije tak do 9mj,onda polako smanjivati, odvikavati, do godine dana da fino sjedne i papa s nama🥰
Šta vi kažete?
Ja sam kad sam ostala trudna i počela polako to sve proučavati mislila do godine, ali sad kad vidim kako se to sve brzo događa i koliko se beba mijenja i raste i sve je manje beba, mislim da ću i kraće.. a mislim, sve ovisi o mlijeku, možda mi je ovo zadnji mjesec 🤷
Ali da, razmišljam tako nekako kao i ti, ako bude mlijeka, 8,9 mjeseci pa smanjivati.
.
Osobno mi je sve preko godine malo čudno, a preko dvije totalno čudno i nepotrebno 🤷
Npr. nećakinja sad ima godinu i 4 mjeseca, pa to je dijete konkretno, a ne beba 😁
[/url
Sortiraj odgovore
Najstariji