ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Simbalija
    20. Lipanj 2020. 22:05

Curke imam pitanje za iskusne 😁 koliko traje iz ove faze ljuljanja na sve 4 se nešto i dogodi? Ljulja se već dva tjedna i tuli za poluditi jer ne zna što bi sa sobom. Kako se uopće posjeda četveronoške? Ona uopće ne zna što bi s nogama i totalno je zadnjih dana nezadovoljna. Stavim je na pod, okrene se odmah i dođe u stav i onda plač, vriska, mumljanje. Ne znam više što ću 😩
    I drugo pitanje, beba spava u kratkim rukavima, samo bodi. Ako ima pidžamu budi se, vruće joj. Ako je pokrijem dekom budi se vruće joj. Moraju joj samo noge biti pokrivene i to plahticom ili nečim tankim i onda spava ko beba. E, sad pipam je stalno i ona je ledena, hladne joj ruke, obrazi onda je ja opet pokrijem, budi se nakon 5 min, otkrijem, spava. Jel to normalno?!

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

DeeDee
    20. Lipanj 2020. 22:12

Simbalija i moja ti se otkriva oduvijek, a od kad je toplo se više ni ne trudim.. eventualno pokrijem nogice, u 99% slučajeva mlati nogama dok to ne skine i nastavi mirno spavati 🤷
    Ali ona je u kratkom bodiću i, ovisno o temperaturi dugoj/kratkoj/dugoj bez rukava pidzami

[/url

• Bobica91
    20. Lipanj 2020. 22:51

Veceras je uspio malo kakati. S obzirom da je dosad od mog mlijeka imao samo tekuce stolice ovo sad za njega je bilo drugacije pa se mucio i nesto malo izbacio. Nadam se da ce sutra bit bolje. 
    Kako je krenulo sa vijestima koronom mjerama prije ce mi trebati neko zastitno odjelo😂😂. Ja imam od prosle iz trudnoce dobar je, problem je gornji dio stane mi ni pola sise tako da ae nadam pak da ce mi se smanjiti kad prestanem dojiti. Mislim na grudnjake kupaci je ok.a sve donje mi pase vratila se na isto kila. 
    Mom.ja neznam to smo vidjeli. 

• Zarica
    21. Lipanj 2020. 00:31

Simbalija, ima isto vjezba za posjedanje koja se moze od 6.mjeseca krenuti. Stavi se beba na bok, gornja nogica se preko donje naprijed postavi stopalom na pod i malo se podize bebicu da se nalakti s donjom rukom na pod i nasloni njome na pod. Ovo je samo opis pa da mozes istraziti. To sam isto sam nasla u jovancevicevoj knjizi, ali mi smo jos premali da probamo. Ovo je samo priprema za posjedanje, od sedmog mjeseca ima 'nadogradnja' te vjezbe za koso posjedanje.

Lavica27
    21. Lipanj 2020. 08:46

Ja sam kupila sve jednodijelne nakon prvog poroda zbog oziljka i tak je ostalo...
    Deedee kakvo je stanje?
    Lorena nadam se da mu fizioloskom cistite nosic milijun puta na dan,nikako ne usisavacem...mozes mu i balm by jela mazati ispod nosa.

Lorena94
    21. Lipanj 2020. 09:53

Lavice da fiziološkom, svaki 3,4 put malo usisavacem jer ne izadje svaki put sve, a sa rucnim aspiratorom je koma, soqva na povišenom. 
     Iako noćas je lijepo spavao a ja nista, procurila u kojr doba mijenjali posteljinu 😡
    Mikio super za spavanac ☺️
    Simbalija i moj se tako ljulja dok ne zaroni 😂 sad je pčeo unazad umjesto napred

DeeDee
    21. Lipanj 2020. 10:27

Jutro.
    Lavice isto za sad, ali ok noć pa sam stigla izdojiti. Jela je u 2:30 izdojeno, u 7:15 izdojeno, 09:05 AD i sad se izdajam za idući, na nekih 100 sam pa ok..
    Jedino šta sam se digla u 6 za izdajanje i počeo me trbuh rasturat tako da sam izdojila, stavila sušiti robu, pripremila vodu za dan za AD i u međuvremenu se dečko ustao pa sam išla natrag spavat. U 9 me budi dernjava, dođem u kuhinju, on hladi bočicu pod najtanjim mlazom vode ikad, a ona mu vrišti na rukama - pop..sam, dakle ima ohlađenu i ima zakuhanu, objasnila sam mu i još napisala na hladnu da je to ohlađena prokuhana voda, konj 🙄🙄🙄
    No dobro, sad zna. Uglavnom nakon nadrkane demonstracije brzog hlađenja bočice (pri čemu sam se istuširala skoro ali sam se pravila da je to u redu) sam otišla nazad u krevet i spavala do 10. 
    Evo izdojila sam 150 🥳🥳

Probat ću je nekad tokom dana kad bude mirna i ne previše gladna stavit na sisu pa ćemo vidjeti, prošli put je demonstrativno odbija do kraja trećeg dana..

[/url

Lavica27
    21. Lipanj 2020. 10:28

LoSa

Inace kad smo kod pokretanja. moj digne guzu te se odguruje rukama i puze potrbuske urikverc. rekla mi teraprutica da je to ok… da time ruke jaca i da to prethodi puzanju za koji mjesec.
    Sad je njima najbitnije da na trbuhu imaju dobru kontrolu prijenosa težine s jedne na drugu ruku. Odnosno da kad su na trbuhu hvataju s obje ruke igračke, prinose usitima, pružaju ruke da nešto dohvate te se polako naginji na stranu prenoseci tezinu na jednu stranu tijela. To je sve jačanje za posjedanje i puzenje. Kad to sve ojača krenut ce polako prek boka u sjedeci polozaj. Ona vjezbica koju je Zarica spomenula je upravo prijenos tezine na jednu stranu tijela. Oni mjesecima moraji jačati na trbuhu da bi se pravilno posjeli i ptopuzali tako da ne valja ništa forsirati.

Mislila si reci da je bitno kad su na ledjima da hvataju s obje ruke i prinose ustima. Kad su na trbuhu, oslon na jednu stranu a bocno hvataju igracku na drugu stranu i obrnuto. To mi sad vjezbamo. I puno otvaranja ruke sa rasirenim prstima. Jer bez otvorene sake nema ni pravilnog oslanjanja.
    Mikio jos smo se smijali podzemnim vodama sad ce to i i ispast🤣

PetraB
    21. Lipanj 2020. 11:09

Jutroooo
    Lorena ciscenje usisavacem preporuca se max 2-3 puta dnevno jer kod precestog "usisavanja" dolazi do edema sluznice pa imas kontraefekt (tj, imas dijete sa "zastopanim" nosom kojem nis ne mozes izvuc van a to je u stvari samo otecena sluznica a sav sekret odlazi niz grlo). Osim fizioloske mozes i hipertonicnu otopinu koristiti, to su one sinomarin ampule npr. I ako imas inhalator inhalirati mozescsa sinomarinom. Drzim fige da sto prije prodje.
    Mikio 😘 zakon, ajde da jednom i ti budis nju a ne ona tebe 🤣 i to kaj Lavica veli, jos ce polozaj kindaca biti kriv 🤣
    DeeDee drzim 🤞🏼 da sto prije prodje ovaj "strajk" 

url=https://lilypie.com][/url

Simbalija
    21. Lipanj 2020. 11:21

Cure hvala na komentarima, ma ne želim ja ništa forsirati niti mi je bitno da se posjedne i puze sad odmah pa da se hvalim po Fejsu😂 zato pitam koliko traje faza dok ne krenu/ne nauče što ide dalje. Jer ovo je strašno koliko se ona ljuti jer ne može ništa, onda je moram dignuti i tako u krug. Dan prođe u ljutnji. Ona hvata igračke i jede ih u svim pozama, na trbuhu se diže na jednu ruku s drugom hvata i stavlja u usta, može s obje ruke jednako, ima dobar oslonac. Valjda će uskoro shvatiti što dalje. 🤷🏻‍♀️
    --
    Vreću za spavanje ne voli, tj. probala kad je bila manja, možda bih mogla opet. Mislim da jednostavno voli kad joj je poluhladno, bo. Ne znam, bojim se da se ne prehladi kad se otkrije. Ja sam s druge strane skroz zimogrozna i još imam jorgan.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.