Hvala vidim sve navijate za Nuk onda cemo tu kupiti.
Grizli u dmu uzmem bio njihove sitne mljevene odlicne su js ih jedem svako jutro i sve stima kod mene pa sam mislila i kod njega. Sad sam popila slatki caj od kamilice to je inace palilo kad nije kakalo pa cemo viditi hoce li pomoci.
Mikio ni njemu trbuh nije tvrd, normlano prducka ali me strah nakon 4 dana tolike hrane sta ce bit kad krene 😂😂
Joj uzas to prejedanje djece imala sam prilike upoznati malog od 50 kila sa 7 godina. Sad ima nekih 130 140 kila sa svojih 18 ili koliko vec uzas. Cisto prejedanje djeteta i nis drugo. A prehrana mislim da povrce nezna ni sto je. Sve po zelji.
Ajoj lavice, samo hrabro 😬
Ja isto nemam problem sa zadržavanjem mokraće.
[/url
Ma kakav pregled nakon 8 tj...korona baby🙄
A bilo bi cudno da mi je normalno sve nakon tri trudnoce,poroda, maternice koja je izvrnuta bila vani, dvije kiretaze i carskog🤦♀️
.
Cure moj nije kakao po 4-5 dana mjesec i pol i sad se samo izreguliralo..
.
Ajme Mare sretniceeeeee
Grizli Wonder weeks se zove :)
__
DeeDee ajme strašno...nije rijetko da pretili roditelji imaju pretilu djecu jer se i sami hrane nezdravo, a djeca uče gledajući roditelje naravno. Ali grozno mi je takvo tovljenje hranom, imam primjer bliže rodbine gdje je mala od godine dana već jela bureke, krafne, uglavnom jaaaaako puno tijesta i stalno su govorili neka mala jede to je zdravo i sad ima 14 godina i ogromna je i ima hrpu problema zbog pretilosti. Baš mi je žao svaki put kad je vidim.
__
Što se tiče Facebook grupa još mi je nešto nejasno, beba se najede onog klinca za ispiranje wc školjke i što je prvo što joj je palo na pamet? ajmo se slikati da objavim kakva sam nemajka? :O znači jooooj.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Zaboravih, naravno. Mala jede do 5 žlica mojih super kašica, znači trudim se, nudim raznovrsno i jednostavno zatvara usta nakon pete žlice. ALI zato hoće i dalje bananu onako komade, mislila sam neće kašicu pa joj danas probala dati komade tikvicu i mrkvu, ništa, zapečatila usta. Dam bananu hoće. Mislim ne pojede ona puno možda malo manje od pola male banane, ali ne mogu joj svaki dan davati bananu?!
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Mi dobili set tanjuric s vilicom i zlicom tommy tepee i casu s onim plasticnim pipcem i kupili jos babylove zlicice kojima smo mu prihe davali vitamin d. To je to:) jos cemo dobit silikonski slincek od tete, najavila je. Zasad nam to dovoljno.
.
I ja pratim u onoj svojoj knjizi. Kaze da bebe nisu svijesne da kad mama ode da nije nestala, odnosno da stvari izvan njihovog vidokruga i dalje postoje. Zato se boje odvajanja i ko sto je mikio pisala uvijek joj se treba obratit kad izlazimo i rec 'mama ide' il sto vec, a ne se onak iskrast dok ne vide. Zato je dobra i igra 'bacanja' kad bebe hicu stvari na pod pa ih mi dizemo da vide da su i dalje tu.
E da, kaj se tice tog pisanja meni ne pobjegne, al ko da sam kuzila razliku nakon poroda. Nekak ko da isto ne mogu drzat bas dugo. I tipa kad bi piskila, prije bi mogla zaustavit, sad nekak ko da je to neka visa sila i kad krene gotovo:) ko da ne mogu bas stegnut te misice dole, tak nekak. Al sad nisam to vec neko vrijeme pomislila. Ne znam jel se stanje popravilo il sam ja navikla🤔
Od poznanice malac je iskljucivo dojen i sad ce napuniti 6 mj i ima 12 kgMlađi od mog mjesec dana i skoro duplo teži. Naravno da motoricki malo sporiji zbog težine.Kao doji na zahtjev… ne znam, nekad ni to dojenje na zahtjev nije bas normalno u tim situscijama. Veli da sad cijele noci dojki.
Sta se tice ovog šopanja djece a i sebe, mislim da je to loša edukacija ili neinformiranost ili jednostavno ignorancija. Nažalost u društvu još uvijek postoji stav da je debelo dijete zdravo. Pa prvo što vas svi pitaju kad rodite je koloko je beba teška. Ako velite više to bolje. Ili često se žene vole pohvaliti da je beba na ad npr. prvih mjeseci dobila 2-2.5 kg mjesečno. E to nije normalno ma koliko dobro zvučalo. Nije normalno za večinu ni utrostručit težinu do 6 mj.
Vec sam jednom napisala da mi se čini da postoje dva ekstrema kod prehrane beba. Oni koji sve ignoriraju i daju djeci sve što jedu i oni koji se zalijepe za pravila nekih grupa, knjiga, priručnika i sl. i bez imalo razmišljanja drve po toj prehrani odlazeći u drugu krajnost. Najbitnije je promatrati svoje dijete i uključiti malo zdravog razuma, a ne pretražiti pola grada kako bi našli algu koja raste u morima Nigdjezemske zato što je mamica xy preporučila u grupi da je to dobro za željezo i probavu kod beba. I onda siliti bebu da to jede nudeći joj pomiješano sa bananom i datuljom jer to inaće ima okus po mulju.
Lavice sretno sa vježbama i prograom u koji kreces!
Ja sam bila uvjerena da ce moj utrostrucit tezinu do pola godine😂 Al dobro je, stao je oko sedmice i ne mrda vise puno tako da je zasad ok :)
Sortiraj odgovore
Najstariji