ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nita9999
    22. Lipanj 2020. 14:49

PetraB

Nita jesu bas obilne 4 stolice ili? I jesu li normalne ili proljevaste? Recimo nama su u bolnici znali dvije pelene pisati pod jednu jer su kolicinski bile manje napunjene. Ali i ako su pune ne mora nista znaciti, mozdq je bebacu takav dan danas jednostavno. Moje kakaju 1-2 puta dnevno ali ima dana kada i propuste kakanje ili bude 5 stolica. Prati samo. A sumnjas na rotu zbog cega?
    Moje su evo lude zbog zubica… Ovu noc i uzasno spavale. Kad namazem anaftin gelom, bude mir sat dva, pa onda tempiram to pol sata prije flase da u miru pojefu i zaspu i spavaju sat vremena i onda krece dernek opet 🤦🏻‍♀️… A garant ce prvi izbit za dva mjeseca tek 🙄
    Za komarce… Za cure jos nista nisam nabavila. Izgleda da chicvo vise nema onu kremu 0+ koju sam koristila sa starijima. Njima sam sad uzela isto kao i Lavica Piktan. Za curke cu vjerojatno naljepnice za kolica + ona mreza i Fenistil za poslije uboda… Valjda cemo prezivjeti, jer kod nas ih ima bas puno. Al u kuci rijetko jer su svi prozori s mrezama.

Joj Petra moja, nisu toliko obilne, ali ono, od 6 današnjih-samo 2 su bile u tragu, a ostale normapne kolicinski... nije sigurno joj takav dan jer temperatura ide do 38.1 trenutno.. Uspavana, nenasmijana, nepricljiva i tako... ali ne place.

Samo sve vise sluzavih tih stolica, a na rotu sumnjam cisto kao moguci virus, ne daj Boze. 

• Bobica91
    22. Lipanj 2020. 14:55

Pa temperatura ne bi trebala bit bas iznas 38. Moj je znao imati kad su prvi zubici izasli 37.2 37.3 ali iznad 38 ce prije neka viroza. 
    Hm kod rote bude i povracanja ne samo proljev. Mozda da odete na pregled pa ds budes mirna. Male su nam bebe jos ili zvat dezurne na pedijstriji pa pitat za savjet.

• Nita9999
    22. Lipanj 2020. 16:54

Zvala sam pedijatriju taman oko 15 h, kao da ne dolazimo ako se ne pogorša opće stanje ili krene povraćati. 
    Kažu da je dotadašnjih 7 stolica svakako puno i da treba nadoknaditi tekućinu i da je viroza vjerojatno. 
    p.s. kad ste uveli vodu djeci koja su hranjena AD-om? 
    Hvala još jednom 😘

Grizli
    22. Lipanj 2020. 16:57

Bobica91

Da. Ide jedna jusna zlica palente na 100 ml vode i onda izmjesas sa cim zelis.
    U bipi drze twistshake sad je cak nesto snizeno kupila sam bocicu za vodu za sa onim dodatkom za voc3 pa budemo probali i tu. Imaju i tsnjurice i bocice i pribor bas lijepo.

Ok mi smo n degustaciji jos pa cu ja manje staviti al tnx. Budemo sutra probale to. Danas pauzira od degustiranja. Jucer je bas uzivala u rizi s mrkvom 😍 zena bi bila pojela i mene da sam od te kombinacije. 
    Twistshake se kod nas uopce ne isplati. Ja kupila cijeli set hrpetinu toga za 500 kn preko interneta sa njihove stranice. Kod nas je bas bezobrazno skupo. I za sad sam jako zadovoljna sa ovime sto koristim. 

Lorena94
    22. Lipanj 2020. 17:41

Hej žene, hvala na brizi oko usisavača, maksimalno u danu 4 puta usisamo, danas samo 1,kod nas u Slavoniji danas prohladno, puše neki vjetar, ja u trenerci tj donjem dijelu i gore kratka majica, inače nisam zimogrozna, malac u dugačkom naravno..i vani većinu dana, malo klokanica, malo kolica. Iako, više klokanica čini mi se! Nita9999 mi amo već sa 3,5 mj počeli sa kašicama, žličici se raduje više nego ičemu, noćas opet probali u polusnu uvalit bocu jednom povukao i kao da veli "bjak" mm se toliko smijao da ga je probudio. Prati kakva je bebica, T je isto imao preko 37 par dana, po 4,5 pelena punih 💩 da sam ga pod tuš nosila, al nije proljevasta, je mekša i sa sluzi, o slini da ne pričam, po 6 slinčeka na dan promjenim. Nama je sad izazov što neće baš vodu, kupio mu mm u dm-u babylove bočicu sa silikonskim kljunom pa ga probamo s time, kad nikak drugačije neće ili štamplica ili čaša za vino, vidio taticu kak pije vino iz čaše i eto, morat ću takvu plastičnu izgleda nabaviti. Grizli, T zna napraviti na pevu žličicu kad nepto novo uvodimo takvu facu da ga se može snimiti i na yt staviti, al zato poslije se ljuti ako ne daš papat.
    Ja toliko curin da je to presstrašno. A on bi se samo nosio i držao, naravno opet smo sami. Svekrva me toliko naživičila sinoć, ona je morala ić kupit polovna kolica da ima kad mali dođe k njoj, jer je moja mama kupila nova nama čim je mali rođen, i da hranilicu je kupila da ima, neću reć u kakvom stanju i da je T skoro frknuo van. 

Lorena94
    22. Lipanj 2020. 17:44

E da, Annika i MaRe na koji mail ste vi slale u HZZO za produljenje kad su bebice napunile 5 mj? Ja zvala ovaj naš jer nemam kom malog ostavit niti auto, oni vele be trebate produžit pošto ste ne zaposleni, al ja bih htjela provjeriti da budem 100% sigurna. 

PetraB
    22. Lipanj 2020. 17:56

Simbalija e super za info za chicco, poslat cu mm u bipu onda 🤭

Nita o jbm misa... Mislila sam da ste mozda imali cijepljenje protiv rote pa da zato sumnjas. Po ovome sto si navela, bit ce da je neka viroza. Mi smo na AD-u i jos ne piju vodu. Nema potrebe jer je AD vecinom voda i to se racuna kao tekucina. Sluzbeno cu vodu poceti davati kad krenemo s kasicama za sada samo kad je ekstremno vruce i vidim da se znoje ponudim no to je par gutljaja sto one uzmu. U tvom slucaju zbog ovih ucestalih stolica, probaj dati jer bebacima vrlo malo treba da dehidriraju. Ili ako kombiniras dojenje sa AD-om (sorry nisam zapamtila ako si vec pisala) stavljaj ju cesce na prsa. Drzim fige da se sve smiri brzo. ❤️🤗
    Ove moje su lude danas... To ne zna kaj bi pa samo cendra a kaj je najgore uopce ne spavaju u isto vrijeme pa nemrem ni s njima van jer jedna uvijek spava 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    I onda se ja primim necega pa se eto bas probudi 😡
    A i malac je danas "za pozeljeti"... Evo upeavo si je nabio kratke hlace na glavu i zabija se u kauc i zidove 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

url=https://lilypie.com][/url

• Bobica91
    22. Lipanj 2020. 17:57

Nita dobro da si zvala. Pa ja sam mom pocela davat vodu po preporuci pedijatrice par zlicica na dan jos od 4 mj starosti zbog dojenja tj da ne dobije soor preventive radi i sad kako smo krenuli sa dohranom nudim nekoliko puta dnevno malo se igramo malo pijemo. Ali mozda bi ti bilo bolje na spricu davati ili na zlicicu da zmas koliko je popila s obzirom da joj treba tekucine. Mi iz ovih bocica pijemo kljunasica ili kako vec.
    Ali ako to ne stane bolje odi na pregled. Neznam odakle si ali znam radi kakvih gluposti ljudi idu na hitnu sa djecom pa mislim da imas potpuno pravo na lijecnicki pregled. Em je beba mala brze dehidriraju ima jos k tomw i temperaturu tesko je njima nadoknaditi ovako tekucinu ds popiju koliko gube. Kakve su pelene jel piski dovoljno?
    Je imala jos stolica tokom dana, najbolje ces viditi po bebi ako vidis da nije kao inace odvedi je da budes na miru. 
    Kad su veci nije toliki problem kao kad su ovako mali jer im se klinicka slika mjenja iz sata u sata ne u dan.

Grizli super da je papalica samo neka degustira. Da vec sam kupila te setovw zdjelica i zlicica i budalastina kad sam vidjela te setove pa cu makar kasnije uzimati dok ovo malo istrosim. Muz me vec gleda haha kad ulazim u kucu jel imam vrecice ili sam bez. 

• Nita9999
    22. Lipanj 2020. 18:17

Bobica91

Nita dobro da si zvala. Pa ja sam mom pocela davat vodu po preporuci pedijatrice par zlicica na dan jos od 4 mj starosti zbog dojenja tj da ne dobije soor preventive radi i sad kako smo krenuli sa dohranom nudim nekoliko puta dnevno malo se igramo malo pijemo. Ali mozda bi ti bilo bolje na spricu davati ili na zlicicu da zmas koliko je popila s obzirom da joj treba tekucine. Mi iz ovih bocica pijemo kljunasica ili kako vec.
    Ali ako to ne stane bolje odi na pregled. Neznam odakle si ali znam radi kakvih gluposti ljudi idu na hitnu sa djecom pa mislim da imas potpuno pravo na lijecnicki pregled. Em je beba mala brze dehidriraju ima jos k tomw i temperaturu tesko je njima nadoknaditi ovako tekucinu ds popiju koliko gube. Kakve su pelene jel piski dovoljno?
    Je imala jos stolica tokom dana, najbolje ces viditi po bebi ako vidis da nije kao inace odvedi je da budes na miru.
    Kad su veci nije toliki problem kao kad su ovako mali jer im se klinicka slika mjenja iz sata u sata ne u dan.

Grizli super da je papalica samo neka degustira. Da vec sam kupila te setovw zdjelica i zlicica i budalastina kad sam vidjela te setove pa cu makar kasnije uzimati dok ovo malo istrosim. Muz me vec gleda haha kad ulazim u kucu jel imam vrecice ili sam bez.

Ma i ja sam planirala krenuti s vodom kad krenem i dohranu, ali na telefon se danas ova čudila kako beba ne pije vodu ( kao jesam li normalna) pa sam rekla kad se struka dogovori kada davati vodu, onda ću i ja znati pravilno. 

Uglavnom, ne bih ju vodila ako ne poraste temp, a sutra ću zvati njenog doktora. Realno, sad se dobro drži, čak se nešto i nasmijala i malo guknila 😀😀 a i odspavala. Jede relativno dobro, dobila i probiotik, ali vodu i rehidracijsku tekućinu niti na bočicu niti na žlicu..ni kapi neće... pelene su čak super popiškene, to stalno pratim, a dosad je bilo 8 stolica ( 2 samo onako tragovi, a ostale neke čak normalne količine)

I tako nam je danas skroz šugav dan 😭😭

PetraB
    22. Lipanj 2020. 18:35

Nita u potpunosti se slazem s tobom.. Neka se dogovore... Necu ni spomenut da su mene na pedijatriji u Sisku kad sam bila s curama radi upale pluca, stare su bile 20 dana, pitsli sto pije izmedju obroka, vodu ili caj? Zinula sam samo... Rekoh nista, a kakav caj jbt djetetu od 20 dana?! 🤦🏻‍♀️
    Ja sam nasla par izvora koje neavide da tekucina u obliku vode nije potrebna ukoliko dijete normalno jede (adaptirano ili sisa, svejedno) i uredno puni pelene. Meni je to i logicno... Znaci 6 obroka popiju dnevno sa 150 ml vode, stolice normalne (mislim nisu kuglice vec rjedje cak), piske normalno... Kud da vodu guram? Ne vidim smisao 🤷🏻‍♀️

url=https://lilypie.com][/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.