Aha da i htjela sam pitati kasicu nudite samo jednom dnevno ujutro i to je to? Ili mozda da skuham opet pa mu ponudim popodne oko 14 15 npr. Istu naravno kao i ujutro. Mozda ne pogodim vrijeme. Znam ds je mlijeko glavna namirnica do godine i da je ovo isprobavanje pa eto savjeti dobrodosli. Probala bih mozda izdojiti malo mlijeka u to.
Bobica ja sam počela sa mrkvom, onda sam uvela krušku i jabuku pa onda tikvicu. Najbolje je prihvatila tikvicu. Danas je pojela dosta tikvice s mrkvicom i maslinovim uljem. S tim da mi nije htjela gnječeno vilicom nego miskam u nutribuletu. Ruča s nama oko 14h, onda joj dam cicu da zaspe, pocica još lijepo.
Stavljam je u hranilicu jer je u krilu nemoguća, okreće se, lupa, gura, jede slinček, a u hranilici lijepo mirno jede. Dajem joj vodice uz hranu jer sam skužila da ako popije gut vode nastavi jesti, a ako ne, neće dalje. Znam da su u Facebook grupama protiv toga, ali nama tako odgovara.
--
Što se tiče sladoleda, imate onu plastiku za raditi sladoled u Tediju ili Pepcu pa možete staviti smiksano voće, možete i AD-a staviti ili vašeg mlijeka.
Osobno neću davati kupovni jer su zbilja puni šećera, a ima vremena da proba sve sladolede svijeta. 🙂
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Cure koje ste pocele sa dohranom a bebe nisu samostalno sjedile kako ste namjestile bebu. Moja recimo u polulezecem bez problema pojede biogaju sta joj dam na zlici i jos se igra sa zlicom poslije, lize ju itd. Pa racunam dal mogu tako i kad pocnemo klopu probavati.
Losa jel ok bebi recimo skuhat rizu pa izblendat sa frisko izdojenim mlijekom? Glupo mi je dat joj ad a ja imam mlijeka dosta za konkretan obrok njoj. Naravno ne bi sve izdojila nego samo malo pa ju onda na tu cicu stavila poslije. Koliko mlijeka treba za tu zlicu rize? Pretpostavljam da riza mora biti full kuhana ne al dente ko sto sebi kuham?!
I mozda ce biti glupo pitanje ali zasto 1h nakon dodjenja se daje kasica? Moja recimo ako joj dam cicat a ona nije gladna onda me svu izgrize i bas bude zivcana. Pa neznam dal bi jela 1h nakon dojenja uopce. Mislim da cemo u ponedjeljak probati nesto mrkvu ili rizu vidit cemo ako mi stigne mrkva mlada ako ne ide riza.
Mom ja mojoj necu sigurno sladolet dati ove godine premala je za to, em ledeno em mlijecno. Ako bas bude htjela dobiti ce one smrznute kockice mog mlijeka 🤣
Grizli možeš naravno i izdojeno u rižu, ako ne daješ AD, onda ide tvoje mlijeko.
Moja se nije posjela, ali je pedijatar rekao da je stavim u hranilicu da sjedi jer da inače postoji opasnost od gušenja. Znači ne u polusjedeći položaj nego baš sjedeći.
Mislim da je ovo 1h nakon dojenja okvirno vrijeme, trebalo bi dati kad beba nije sita, ali da nije ni jako gladna jer onda budu prenervozni za probavanje novih okusa. Tipa ako dojiš svaka 3h, probaj dati nakon sat i pol, dva od dojenja.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Kad sam tudum pa ne znam okačiti sliku- držim ga u krilu , stavim jednu nogu preko druge tako da mu guza utone u rupu između dvije noge i lagano je nagnut prema naprijed. Sa starijim sinom sam imala mini srčane jer se on stalno 'gušio' tako da mi je ovo najsigurnije
Ja ponudim jednom dnevno, zasad tikvicu veličine palca, zdrobljenu vilicom. Prvo miješala sa izdojenom, danas i sutra sa maslinovim uljem, onda ću proso sa izdojenim. Sladoled ne mislim davati, nisam ni starijima
[iimg]
Pa dajem sat nakon dojenja da ne ispovraca mlijeko ako dajem malo poslije toga onda nece to nego sisu pocne plakati. Mrkvicu nisam jos probala iako imam spremnu kao jer zatvara ali probat cu i probat cu ubacit 10 20 ml svojeg mlijeka ionako ga previse.
Da prve dane sam i ja kao polulezeci tj prva dva puta tako se mogu zagrcnuti i onda sranje. Sjedeci hoce zvakati nozne prste i stopalo vrijeme je da montiramo hraniliicu. I da mozda grijesim jer ja zurim sa kasicom da vec u 10 bude spremna a doji u 9 ali mozda bi bolje prihvatio kao Simbalija da jedemo mi i on istovremeno. Rucamo ionako oko 12 13 svaki dan.
A o 3 sata pauze mogu sanjati vec nakom sat i po kako je veci kad sam.blizu dira sisu trazi je.😂😂 pa ja otegnem i gledam da prodje barem 2 2 i po sata.
Znači od izgnječene banane se gušio. Ne pitajte kako, nije ni meni jasno. starija kćer nije nikada. Možda prevelija količina na žlici
Između podoja baš zato da ne bi bili previše gladni i tražili mlijeko a ni previše siti da ih trbuščić boli
[iimg]
Cilj je da upoznaju okuse, bebe koje sisaju najčešće opet ttaže sisati i kad se najedu kašice
[iimg]
Hvala cure na savjetima. nista stavit cu je u malo vise sjedeci polozaj, a u hranilicu isto tek kad se posjedne jer nema nagiba pa mi ju glupo muciti da sjedi u tome. Poslije kad sam citala post svoj sam shvatila da je pitanje bezveze jer logicno da joj dam moje izdojeno a ne AD, no dobro mozak mi radi na žnj frekvenciji. Mislim da cemo prvo onda probat s rizom. A o vremenu mislim da cu onda tempirat 2h nakon podoja jer ona jede svakih 2.30-3h i samo kad je enormno gladna je nervozna a to je valjda svako 100 hranjenje pa da bas ne dodje u tu fazu histerije, a opet necu prerano jer mi nece npr ni vitamin D piti ako nije proslo dovoljno od podoja. Pogotovo što ako sam dobro pokopcala nakon toga joj nudim cicanje??
Moja miskica ocito raste danas... Spava vec 4 put tokom dana. Vec vidim da nece ici spavat do 22 vjerojatno posto sad spava.
Ja sam otpocetka dala obrok kad je trebala jest mlijeko mozda malo ranije da ne poludi od gladi dok skuzi gutat...odmah je prihvatila sve...samo sam prvi dan prrkinila hranjenje nakon nekoliko zlicica...i poslje bi pojela cijelu kasicu...na ciklu mi je jedino reagirala kao da joj se ne svida...a probali smo jabuku bananu krusku sljivu marelicu breskvu mrkvu krompir ciklu blitvu spinat palentu zobene...mislim da je to to...nemogu se sjetit vise🙈🙈...i stvarno pojede dosta i bude sita 3 sata...jedino kad sam joj dala krusku i jabuku same tada je bila gladna ranije...cekam da napuni 6 mj pa cu joj dat meso tj piletinu i uvest jos jedan obrok..al ne zuri mi se moramo jos malo povrca uvest...
Sortiraj odgovore
Najstariji