Losa znam da si mozda pisala al kako si napravila rizu i sa cim si je kombinirala za bebu?
To i mene ful buni, da li se misli na te neke pahuljice ili baš rižu? 🤔🤔🤔
Btw počela sam malo više proučavati uvođenje dohrane, brate mili na sto strana, sto informacija. I ništa novijeg datuma ne nalazim 🤷
[/url
Ja sam uzela one rižine pahuljice protiv kojih su svi u grupi Kašice 🙈 ali nisam još dala, još ću malo s povrćem. Jučer je jela mrkvu, tikvicu s maslinovim uljem i pojela je sve što sam napravila. Jel bi to trebalo mjeriti? Meni se ne čini to puno, ali ne znam koliko je to u gramima, komad tikvice i jedna srednja mrkva. Ne bih htjela pretjerivati, a opet ne bih se htjela opterećivati s gramima svakodnevno. Kako vi dajete? Po nekoj procjeni?
--
Hani, gosti imaju bebu pa se jedino možemo mijenjati jer je njihova fuuuuul mirna. 🙈
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Ja sam dala smeđu rižu… skuhala sam je normalno i prvi puta kad sam je uvodila tako kuhanu ubacila u blender zajedno sa ad-om i izblendala da bude kaša. Kasnije tako isto pomiksam sa vocem ili povrcem. Npr. skuham rižu i posebno na pari recimo jabuku. U blender ubacom jabuku i žlicu riže te izblendam… nekad još dodam 30 mL ad-a. Ovisno kakvu gustoću želim. Smeđa riža je malo bolja za probavu, od bijele mi ima tvrđu stolicu.
Može se i smeđa riža samljet u mlincu za kavu pa tako kuhati praškasta… onda se kraće kuha i baš ispadne ko kaša kad je gotova pa je ne treba dodatno blendati.
Imam i Hipp rižine pahuljice ekološke. To sam mu par puta ujutro pomiksala sa kuhanom izblendanom kruškom i sl. kad nam se žurilo na vježbe ili nekud. No isto od njih ima tvrdu stolicu.
E odlično, ide screen shot 😁
[/url
Losa cijelu tikvicu staviš? E te Hipp rižine imam, to je inače moj pedijatar savjetovao uvesti s 3 mjeseca, ali mislim da su to oni savjeti prije 30god. Ja sam mislila par žlica dohrane davati do 6.mjeseca, ali očito joj se baš sviđa, a mislim da joj povrće i voće neće naškoditi kako kaže Losa nije to nešto kalorijski. I dalje ima jednu do dvije stolice dnevno.
Možda ću idući tjedan malo palente dodati da vidim kako će reagirati.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
Sad sam skužila da si napisala ovisno koja je veličina tikvice. Mi imamo u vrtu, ali su baš velike pa dam samo komad.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
Ovo moje dijete je ludo, probudila se u 8 nakon cijele noći i oko 10 počela kljucat i kao ajde pustit ćemo je..ne moš to probudit 😂😂😂
Lupamo vratima, on je zove, umire od smijeha kraj nje, pere suđe, ja pojačam tv, čistim dnevni di spava, ništa to, okrene se gospođica na bok i ruku na uho da ne čuje 😂😂😂
Na kraju sam je digla u podne, još je zbunjena. Jede i smije se na cici 🤣🤣
Pozitivno je to što nije zaspala u autu, valjda će sad izdržati par sati 🤷
.
LoSa pa ne znam, meni to zvuči sasvim logično
[/url
Cure tila sam vas pitat jeste vi mislile davat djeci sladoled na ljeto?
Bas mi palo na pamet to🙈🙈🙈 ..
Npr onaj najobicniji od vanilije...
Slabo nam idu kasice a menu bas fine. Gledam da prodje 1 sat od dojenja ali cim proba pocne vristati i hoce sisu i dam mu onda sisa. Danas sam mu napravila batat tikvicu i maslinovo. Jednu zlicicu je je probao blendani naravno. E sad mene zanima kako ih namjestite za hranjenje stavljate u hranilicu ili? Ja ga u jaje ili u krilo pa tako probam. No on bi jeo podbradnik i tako a kasice pljuje. Mozda da mu sutra probam sa vocem napraviti marelicu ili jabuku samo to pa mozda bude htio? Neznam jel istina da ako probaju voce nece vise povrce. Inace dosad sam mu nudila tikvicu pastrnjak buternut tikvu batat i maslinovo ne zajedno sve naravno.
Mom sto se tice sladoleda mozda su jos premali za sladoled bo mislila sam da to ide tamo negdje sa 9 10 mj kad mogu i sami drzati.
Sortiraj odgovore
Najstariji