Aha, još sam htjela iskomentirat da ona meni ful različito pojede po obroku, nekad neće više od 60 a nekad nakon 120 traži još pa joj dam cicu.. i nisam primjetila da iz jedne mogu manje ili više, uvijek nekako podjednako izdojim iz obje
[/url
Ja ne znam je li meni duda ugrozila dojenje ali sise mi zadnjih dana uopce je cure po noci i njemu su pelene polu popisane uopce ne budu pune. Kakica bude jedna zuto-zelena. On doji pa pusti sisu kad mu je dosta ili mozda zbog toga jer nema vise mlijeka. Sad sam ga vagala dobio je 700 grama ovi misec, ali samo 250 zadnja dva tjedna. Moram pocet malo pratit.
Ali on je tebi dobio puno prva dva mjeseca ako se ne varam? Normalno je kad se uspostavi ponuda potraznja da sise vise ne budu prepune i bitno je da su mokre pelene, ne moraju biti prepune. I mene sve to zabrine, da ne mislis da pametujem. Ali ovako realno kad pogledam, ja mislim da je to skroz uredno. Moja kcer je dobijala skoro 2 kg svaki mjesec. Bila je ogromna i sve joj je bilo tesko, i puzati i hodati. Tek sam poslije kuzila da joj je sisanje bilo umjesto dude
[iimg]
Miki moja kolegica je rodila u terminu djecaka 2600. Sa 6 mjeseci je bio 5800. Tako bi mogla i tvoja curka. Sisa uz jedan obrok AD prije spavanja, jednostavno je takav, sitan
[iimg]
mikio po meni ti ipak malo manje dobiva nego bi trebala pa probaj nesto promijeniti u hranjenju. Ako treba dodaj ad ili cesce hrani. Cesto sitnije bebe dobivaju bas vise nego one rodene ranije. Moj je roden sa 1.5 kg i nikad nije dobio manje od 1 kg mjesecno... obicno vise od kile.
Najbolje da vidite jel vam beba dobiva su one krivulje. Ocitate s koliko je beba rođena te na doljnjoj crti gledate starost. Razvoj bi trebao prstitivte krivulje.npr ako je na rodenju beba bila u 50-om percentilu ne bi smijela pasti u 30-ti i tako...
Mikio to sam i ja pomislila za skok.
A ti se probaj ne nervirati, pedica bi ti sigurno rekla da nešto ne štima, a i vidjela bi po pelenama, sigurno ne mogu istom brzinom napredovati beba rođena s 2.500 i beba rođena s 4.500. bit će to sve super ❤️
[/url
Ne znam ako ti je pedijatrica pokazala graf? Mozda bi te to smirilo..
[/url
mikio po meniti ipak malo manje dobiva nego bi trebala pa probaj nesto promijeniti u hranjenju. Ako treba dodaj ad ili cesce hrani. Cesto sitnije bebe dobivaju bas vise nego one rodene ranije. Moj je roden sa 1.5 kg i nikad nije dobio manje od 1 kg mjesecno… obicno vise od kile.
Najbolje da vidite jel vam beba dobiva su one krivulje. Ocitate s koliko je beba rođena te na doljnjoj crti gledate starost. Razvoj bi trebao prstitivte krivulje.npr ako je na rodenju beba bila u 50-om percentilu ne bi smijela pasti u 30-ti i tako…
No nemoj me krivo shvatiti... mozda je to za tvoju bebu tako. Samo iznosim cinjenicu dobronamjerno. Ne bi te htijela uznemiravati.
Ja ne znam je li meni duda ugrozila dojenje ali sise mi zadnjih dana uopce je cure po noci i njemu su pelene polu popisane uopce ne budu pune. Kakica bude jedna zuto-zelena. On doji pa pusti sisu kad mu je dosta ili mozda zbog toga jer nema vise mlijeka. Sad sam ga vagala dobio je 700 grama ovi misec, ali samo 250 zadnja dva tjedna. Moram pocet malo pratit.
Ali on je tebi dobio puno prva dva mjeseca ako se ne varam? Normalno je kad se uspostavi ponuda potraznja da sise vise ne budu prepune i bitno je da su mokre pelene, ne moraju biti prepune. I mene sve to zabrine, da ne mislis da pametujem. Ali ovako realno kad pogledam, ja mislim da je to skroz uredno. Moja kcer je dobijala skoro 2 kg svaki mjesec. Bila je ogromna i sve joj je bilo tesko, i puzati i hodati. Tek sam poslije kuzila da joj je sisanje bilo umjesto dude
Da prvi 1500 pa 1200 sad 700. Al cudno mi to sa sisama. Vidim da vuce u prazno, maknem ga i stvarno mlijeka ne bude. Onda mu dam drugu. Ali cesto sisa, morat cu prorijediti podoje da se stvori masno mlijeko.
url=https://lilypie.com]
Piba potpuno suosjecam s tobom, mi isto imamo takvih dana. Ja se tad osjecam isto uzasno. Uspjela sam nac polozaj koji mu najmanje smeta kad navre mlijeko da se ne zagrcne al ponekad nista ne pomaze. Uglavnom se taj dan dobro isplacem i sutra bude sve ok i jede normalno.
❤
Hvala ti.
I ja se isplacem.. svaki dan zbog nečega..
I sad sam se sjetila..dal izdajas i kad prestane ici mlijeko? Ja prije nisam i onda je neka od cura tu spomenula da nastavimo jos koju minutu i sad kak to radim puno vise izdojim jer mi onaj otpust dođe ponovno kasnije
Da, da stiscem i kad vise nista ne ide. Ali ocito to ne pomaže previše. Najvise što uspijem izdojiti je preko noći kad napravim pauzu od 4 sata i to bude do max 150ml iz obe. Al po noći se bas budim s tvrdim cicama i mlijeko curi i prije nego dotaknem cicu. A preko dana su uglavnom mekane i ispuhane.
Sortiraj odgovore
Najstariji