ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaRe
    01. Ožujak 2020. 13:30

I sad sam se sjetila..dal izdajas i kad prestane ici mlijeko? Ja prije nisam i onda je neka od cura tu spomenula da nastavimo jos koju minutu i sad kak to radim puno vise izdojim jer mi onaj otpust dođe ponovno kasnije

Lorena94
    01. Ožujak 2020. 13:53

piba7

Ma ne stavljam uopće dezic ni nikakve parfeme, ne mazem se s nikakvim kremama, perem svoju robu s istim baby deterdzentom kao njenu, bas jako pazim na sve.
    Stvarno se bojim da ću ostati bez mlijeka. Od početka beba prihvaća samo jednu cicu, a drugu samo izdajam. Ovu koju izdajam je duplo manja od druge i mogu max 30ml izdojiti iz nje. I svaki dan sve manje. Pa se bojim ako ona prestane vuci na tu na koju doji da ce se isto dogoditi.

Ja se izdsjam od bolnice, mali prihvaćao samo lijevu, sad i nju odbija, dok na bocu normalno posisa mlijeko. Ne znam što mu je sad i ta lijeva skrivila, nut dezić promjenila nit gel zs tuširanje.. Ne znam više, ne preostaje mi izdajanje. Ja iz lijeve ponekad od jednom i do 250 mL izdojim, a iz lijeve najviše što sam uspjela 100..

• mom12
    01. Ožujak 2020. 14:08

MaRe koliki vremenski izdajas? 

annika
    01. Ožujak 2020. 15:09

MikiO ja koliko znam donja granica je 500 gr mjesečno.

[iimg]

Lavica27
    01. Ožujak 2020. 15:15

Mikio,iskljucivo dojena djeca bi trebala tjedno dobivati od 150-240gr (Rodine stranice) od rodjenja do 4 mj starosti. Nakon im4 mj (do 6 mislim) 90-120gr tjedno. Od 0-6mj bi 2.5cm prosjecno trebali narasti. Cure kojima bebe preferiraju jednu dojku,to je jako cesto,kao sto i same vidite iz svojih primjera. Zao mi je,s tim nisam imala jos doticaja. Lorena kod tebe mi nije jasno zasto mu po noci dajes AD kad imas svog izdojenog u zalihi,pitam cisto logicki mi nije jasno. A ove kolicine koje vi izdajate ja mogu sanjati. 250ml iz jedne dojke?? Pa to jednim izdajanjem pokrijes dva obroka,obje dojke tri obroka! Zamisli da se izdajas non stop a izdajas po 30-40ml iz OBJE dojke. E tolko ti ja izdojim, dodajem u danu 150-180ml AD-a i dobiva po 200gr tjedno. Sto ide u prilog tezi da ponekad ono sto izdojimo nije dokaz koliko mlijeka imamo. Najteže u cijeloj priči s dojenjem je osjecaj nesigurnosti,da nesto ne radimo dobro i na kraju,da nismo dobre majke. Nemojte si to raditi,nije vrijedno. Ide kolko ide, za sve ostalo tu je AD. 

MaRe
    01. Ožujak 2020. 15:35

mom12

MaRe koliki vremenski izdajas?

Mislis koliko mi treba? Pa ne pratim bas al rekla bih od 15ak minuta do pola sata..ovisi koliko pokusavam izvući i dal me tko ometa usput te dali izdajam obje il samo jednu. Al imam ručnu pa potraje to...kontam da bi si s elektricnom olaksala puno.
    Lavica je u pravu...mi se psihički ubijemo razmišljajući dal dobiju i dal se najedu dovoljno sise a zapravo ih samo trebamo pratiti kako reagiraju i napreduju...brzo cemo doci do kašica 🙂

• mom12
    01. Ožujak 2020. 15:50

Pa ja se ubiti najvise izdajam jer sam nesigurna...al sigurno nije da sa izdajalicom mozes izvuc sve...jer ja vidim kod sebe izdojim do kraja i dam maloj da doji i doji stvarno..jer vidim da joj curi ponekad mlijeko i cujem da guta....

mrgud_zg
    01. Ožujak 2020. 15:53

Istina je to da smo ful nesigurne. Ja sam isto. I grozno se osjecam kad tak nece jest
    A ja sam si kupila i elektricnu i iskreno brze se izdojim s rucnom. Ok, ja se ne izdajam cesto pa onda nije bed. Ja sam neki dan imala mira i vremena i izdojila sam isto 250 iz jedne. Al sigurno nemam tolko uvijek, jer nekad imam taman za jednu malu bocicu. A imam dojam da bi moje dijete pojelo 5 litara na bocicu da mu dam. On nikad nije prije kraja pokazao da mu je dosta
    E mikio bas cu si kupit tu za probu
    Mi imamo ove i nije bas odusevljen - https://www.babycenter.hr/avent-scf16935-duda-varalica-classic-sil-0-6m-m-motiv-2x-608337.html

• mom12
    01. Ožujak 2020. 16:07

Jel ko zna kakva je to stolica gladi...dakle mala mi se sad pokakil zeleno tamno.al dok je brisem ne bude zeleno nego zuto na tuferu..a do sad je uvijek bilo zuto..kao ono boja senfa...zadnja dva tri dana sam joj dodavala ad...a jucer sam jela grasak al ono skroz malo...nez kako znat od cega je....

• mom12
    01. Ožujak 2020. 16:09

Mi imamo ove dvije kao sto je mikio stavila i nukovu onu kao obicnu...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.