ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    01. Ožujak 2020. 16:15

mom12

Jel ko zna kakva je to stolica gladi…dakle mala mi se sad pokakil zeleno tamno.al dok je brisem ne bude zeleno nego zuto na tuferu..a do sad je uvijek bilo zuto..kao ono boja senfa…zadnja dva tri dana sam joj dodavala ad…a jucer sam jela grasak al ono skroz malo…nez kako znat od cega je….

To ti je od željeza u AD-u...

• mom12
    01. Ožujak 2020. 16:25

Ahaa..tnx😊..bas mi nije bilo drago vidit to..

01. Ožujak 2020. 16:25

Ja se vec evo skoro 4 mjeseca samo izdajam pa mi nije nestalo mlijeka. Zadnja 3 imam istu kolicinu.. iz jedne cice cca 100 iz druge 30-40 po izdajanju. Dnevno izdojim 500-600 mL, on jede 700-800 te najcesce ima jedan obrok ad, no bilo je perioda kad sam tjednima samo svoje mlijeko davala. Slazem se da je babska prica da se izgubi mlijeko samo izdajanjem. Jabi ga izgubila da on vuce jer ne želi.
    Moj je tako vristaona cici jer je bio naviknit dobit bocicu iz koje ide brže. 

Lorena94
    01. Ožujak 2020. 16:47

Lavica27

Mikio,iskljucivo dojena djeca bi trebala tjedno dobivati od 150-240gr (Rodine stranice) od rodjenja do 4 mj starosti. Nakon im4 mj (do 6 mislim) 90-120gr tjedno. Od 0-6mj bi 2.5cm prosjecno trebali narasti. Cure kojima bebe preferiraju jednu dojku,to je jako cesto,kao sto i same vidite iz svojih primjera. Zao mi je,s tim nisam imala jos doticaja. Lorena kod tebe mi nije jasno zasto mu po noci dajes AD kad imas svog izdojenog u zalihi,pitam cisto logicki mi nije jasno. A ove kolicine koje vi izdajate ja mogu sanjati. 250ml iz jedne dojke?? Pa to jednim izdajanjem pokrijes dva obroka,obje dojke tri obroka! Zamisli da se izdajas non stop a izdajas po 30-40ml iz OBJE dojke. E tolko ti ja izdojim, dodajem u danu 150-180ml AD-a i dobiva po 200gr tjedno. Sto ide u prilog tezi da ponekad ono sto izdojimo nije dokaz koliko mlijeka imamo. Najteže u cijeloj priči s dojenjem je osjecaj nesigurnosti,da nesto ne radimo dobro i na kraju,da nismo dobre majke. Nemojte si to raditi,nije vrijedno. Ide kolko ide, za sve ostalo tu je AD.

Po noći na mom mlijeku ne izdrži ni 2 h, dakle ako on spava 2 h ja spavam 1 jer se u međuvremenu izdajam, a tjedan dana sam sama jer je dragi na terenu i onda mu dam ad da malo odspavam, mama mi ne može dolaziti koliko je prije, jer sam već napisala da voza baku po bolnicama i ne želim da mi baš dolazi da bebač nešto pokupi. Svekrva me nervira kad dođe, jer dođe u mrak, gospođa poslije posla nora odspavati barem 3 h, a mene tko šljivi. Kad je dragi tu onda dobije moju zalihu, tjedan dana se tako krpamo po noći. Sutra se vraća pa se nadam da će biti bolje. Moj mali je prvi mj dobil 1200 grama, a bio je na mom mlijeku, u bolnici su mu davali ad dok nije nadošlo 3 dan i onda su se sise upalile pa mi je bilo veselo, od onda se izdajam barem 5-6 puta, jučer tokom dana sam izdojila 800 mL. Malo me to već psihički ubija, probam mu svaki put utrpati sisu ali ništa, samo urla i vrišti. 

• Stelle123
    01. Ožujak 2020. 17:20

annika

MikiO ja koliko znam donja granica je 500 gr mjesečno.

Annika jeste se vi na kraju uspili vratit na sisu?

url=https://lilypie.com]

annika
    01. Ožujak 2020. 18:04

A mikiO ona je i rodjena sitnija, jel tako?  ako je pedijatrica zadovoljna, ja se isto ne bih brinula
    Stelle on sisa i(cak dosta puta prihvati i bez šeširića) i  jos mu ponudim moje izdojeno. I zapravo je to, kao sto su cure napisale, iz nesigurnosti...da nije ostao gladan, itd. Dok je pio samo iz bočice, popio bi 110.  Sad poslije sisanja popije jos to izdojeno nekih 50 ml, a danas npr. unatoc tome sto je bas lijepo sisao iz obje i ispodrigivao se, popio jos 80. Pa ti sad budi pametan. 

[iimg]

Grizli
    01. Ožujak 2020. 18:07

Hej curke vidim danas teme razne... Ja sam od 4 gledala u moju curku jer mi se cini da se prehladila. Usisavali nosic i el. aspirator polozio ovaj test super usisao smrkljice. Malo vise danas trazi biti na cici i vise spava, a i dan je takav. Nema temp samo smrkljici i kihanje, kad joj se zastopa nos probudi se i pocne vikad ko da se uplasi jadna. A ja se danas jos navila peglat, cistit, pec savijacu od jabuka jer dobila hrpu jabuka a kompot mi vec na usi ide van. 
    Dudu moja obozava nukove i koristimo ju kako koji dan najvise za utjehu i pred spavanje. Zadnja dva dana cak samo ju legnem budnu u krevet dam dudicu i kroz par minuta zaspe. Bitno da duda u tih par min ne ispadne. Za spavanje poslusala jednu staru odgajateljicu tokom dana je ne stavljam spavat u krevetic nego u dnevni u vrtic, pustim radio da svira, ja radimo sve normalno s time da ipak nije nesto e, tra glasno, ne zamracujem nista. Al navecer kad joj je vrijeme za spavanje ponesem je u krevetic u sobu gdje je mrkli mrk i tišina. Jedino sto od zvukova dodje do nje je eventualno sta udjemo u sobu i Ewanovi zvukovi. I moram rec da dobro djeluje za sad mislim da jok to pomogne da skuzi dan i noc. I bas vidim razliku tokom dana zaspe al ne tako tvrdo kao nocu. 

• Stelle123
    01. Ožujak 2020. 18:41

Ja ne znam je li meni duda ugrozila dojenje ali sise mi zadnjih dana uopce je cure po noci i njemu su pelene polu popisane uopce ne budu pune. Kakica bude jedna zuto-zelena. On doji pa pusti sisu kad mu je dosta ili mozda zbog toga jer nema vise mlijeka. Sad sam ga vagala dobio je 700 grama ovi misec, ali samo 250 zadnja dva tjedna. Moram pocet malo pratit.

url=https://lilypie.com]

Damnarexx 🌺
    01. Ožujak 2020. 18:46

Pozdrav curke,
    Danas su sve teme koje me trenutno muce. Takodjer smo imali losu noc, stalno se meskoljila i proizvodila cudne zvukove... Znaci spavanje od 3 ujutro nadalje 0 bodova.
    U zadnjih par dana mi zafali za 1 obrok mlijeka 😔 prepala sam se da ce mi nestati skroz..cice mi se ne pune kao prije. Stavljam ju na cicu( inace se vecinom izdajam), al jutros je bila dreka kao kod vas par...krene cicat, pljune i plac..i od placa i svega nece nazad. Odbija ju i rucicama me grebe...sve identicno.
    Danas je cak dobila 2 obroka AD, posebno mi je zivcan, neispavan i sugav dan pa prepisujem tome.
    Sad sam se smirila i izdojila za sljedeci obrok 🙂
    I opet sam pocela piti DMov BIO caj za dojilje (nisam pila 2 dana).
    .
    Drzim nam fige da ova noc bude bolja! 😘😘
    .
    P.s. i mi koristimo MAM dudicu iz paketa, i AVENT 0+ 
    I obje prihvaca☺️

DeeDee
    01. Ožujak 2020. 18:56

Mikio granice dobivanja na težini isključivo dojenog djeteta:

.
    Ja sam do sad izdojila max. 140 iz obje, najčešće izdojim oko 80 ali sve ovisi koliko prođe vremena između izdajanja/podoja i koliko mi se da, najčešće 10 minuta svaku sisu. 
    .
    Grizli i ona danas traži jest više nego inače, tj. par puta mi je počela jako plakat, čak sam pomislila da su opet grčevi ali kad ponudim cicu jede i to baš halapljivo tako da očito dijete gladno danas.
    Ostalo sam sve zaboravila 😁

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.