Cure koje uspavljujete bebace po sat vremena...moj savjet je da ne radite to. Jednostavno ima klinaca koji ne spavaju. Na zalost. Ili ce se mozda brze i bolje uspavati sami. Znam (vjerujte znam 😅) da je frustrirajuce slusati plac ali ne dobivate nista uspavljujuci sat vremena dijete kojem se ne spava, zato vam se probudi nakon 15 min. Mi imamo ovakvu proceduru...btw, trebalo mi je neko vrijeme da se ufuram u to... Budne su, idu u babygim (nekad 10, nekad 15 min, nekad pola sata, kak im se da), kada im dosadi, dignem ih, napravim djir po kuci, spustam u stolicu (ako zele, budu obicno 10-ak min, jednostavno ne vole bas), kad im dosadi opet dignem, prosecemo po kuci i spustam u kosaru (u njima spavaju preko dana u dnevnoj)...dam dudu i tjesilicu (svaka ima nesto sto navlaci i mijesi rukama 🙄)... Uspavljivanje je prvo trajalo i trajalo, tj one bi cendrale, plakale kad ispadne duda a to je bilo svakih 10 sek... Sada se ugase nakon nekih 5-10 min s tim da ne placu onako histericno nego malo zacendraju, vratim dudu i to je to. I obicno tu tjesilicu "nabijem" do dude da im ne ispada stalno. Znaci ima dana kada glas ne ispuste za svako uspavljivanje, a nekad, kao danas, moram i nosat i onda na kraju ispadne da je brze i bezbolnije pustit ih da se isplacu i same zaspu nego da ih ja navlacim stalno. 🤷🏻♀️ Mozda sam nemajka i sad cete se zgrazati nad metodom al to je bilo prisilno saznanje sad sa curama jer jednostavno ne mogu ih istovremeno tjesit i nosat i uspavljivat. I kad sam skuzila da se mogu same smirit i uspavat, jednostavno sam pocela to primjenjivat i kad nije neophodno. Sada hranjenje prolazi puno bezbolnije za onu koja ceka. 🤷🏻♀️
url=https://lilypie.com][/url
Jbt... Sad sam procitala post i ispada da su mi bebe stalno same i da se nitko ne bavi s njima l, ne mazi 🤣🤣🤣
M'jke mi nije tako 😅
Ali spava mu se, trlja oci, glavu, oci su mu na pola zatvorene, jedvo trepce i bori se sa snom. Bas se vidi da je pospan. Imali smo i mi te rituale al od subote je podemonio. za ljulju ne zeli cut, u gymu bude 5 minuta. Na podu isto malo bude. Ako ga ne uspavljujem i bdijem iznad pocne vristat. Ne urlat nego bas vristanje.
Tak da mi se cini bolja opcija uspavljuvanje jer onda samo cendra...
I ja imam taj sistem kao petra...ne pada mi na pamet nosat ili kako vec uspavljivat...moja kad zaspe na meni...rijetko al dogodi se..probudi se cim je spustim...ima dudu i igrcku ili tetru ma sve prihvaca al nesto mora imat po rukama sa cim se pokriva otkriva po ruka mijesa ne znam ni ja sta radi😂😂
Morala kod zubara jer mi zub puko, dao mi lakani anestetik i dosla doma podojila malu i onda se sjetila da mozda nisam smjela zbog anestezije 😕.
PetraB 😁😁😁
Kod nas smo poceli "trenirat" spavanje lagano uspavljivanje 10-15 min i cim zatvori oci spustim ju u vrtic da ju ne navikem bas spavanje na rukama. Moja oduvijek i kad joj se spava full odspava max 45 min tako da mi se ne isplati ju uspavljivati sat vremena da bi ona se probudila za 25 min.
Nemam pojma, ova spava li ga spava. Baš sam razmišljala kako bi bilo super da mogu 5 sati njenog sna pokloniti Mikio😏😅
Ili spava ili jede ili njurga jer joj se spava. Danas je doslovno taj ritam. Mislim, uvijek je manje više, ali danas posebno. Plače jer je popišana, presvučem ju, plače jer je gladna, nahranim ju, plače jer joj se spava, zaspi. Probudi se, plače jer je popišana-gladna-spava joj se unaprijed 🤷
Nisu to egzorcizmi ali je iritantno njurganje konstantno. I zapravo sam ful ljuta na sebe jer sam skužila da mi je prošla trećina porodiljnog a ja sam s njom sama bila vani možda deset puta 🙄🙄🙄
Svaki vikend idemo kad je dečko doma, ali same jok.
Stalno smo na dvorištu i po ulici ali i dalje mi je first world problem stavit i nju i kolica u auto i otići u normalnu šetnju. Od tih par puta šta smo bile, jedan jedini put sam uzela kolica, ostalo nosiljku ili maramu 😅
[/url
Mikio ubaci to pola jabuke ili sto vec u sjeckalicu ako imas za luk i te manje stvari. Ja imam od Gorenja sjeckalicu doslovcw zblenda a tipa stavim luk cesnjak i to kad kuham rucak. Jer da blender i stapni traze velike kolicine hrane. Ili bi pomogla gnjecilica za pire.
Sad otkako je lijepo vrijeme idemo cesto solo van.. samo nas nekad zezne jak vjetar 🙄 koji je vrlo cest u zadnje vrijeme. I iritantan.
Prijavljujem i kod nas njurgav dan🙋
I btw, primjetila sam da nikad ne place kad je upisana/pokakana..njoj je sve dobro😂😂
Ja sam vam s malim imala te fore nosanja i uspavljivanja na rukama po sat vremena... I jedan sam bila uzasno zivcana, doslovce na rubu da izadjem iz kuce, sjednem u auto i samo se odvezem 🤦🏻♀️... I sva sreca, glasic razuma se javi i kaze aj ti malo predahni i odmakni se od njega. Stavila gospodina u kinderbet i izasla iz sobe, uzela babyphone i van zapalit (tad sam jos pusila). Plakao punih 2 minute, onda cendranje i samo se ugasio. Od tada ga niti jednom nosam uspavala, sa 8 mjeseci nam je vecernji ritual bio flasa, pranje zubi, pidzama, kindac i laku noc... Popodnevno spavanje je imao samo jedno. Al zato kcer... Do druge godine skoro na rukama 🙈, a onda do cetvrte mazenje na kaucu, ona zaspi, muz ju prenese u krevet... Zato vam ovo i govorim... Neke stvari je tesko poslije izbacit iz njihove rutine. Uz cicanje, presvlacenje i nosanje necete moc prdnut. Ne cinite im nista lose time, bez brige... Sad mi je cak fizijatrica rekla za Karmen da ju moram uciti samokontroli jer ona bas ode u "red zone"... I onda ju je jako tesko "vratiti"... Doslovce je zena rekla, to nije da ju pustate da place jer ne brinete, vec suprotno, pomazete joj da se zna sama smiriti u situaciji u kojoj joj nije ugodno. 🤷🏻♀️
Ja sam kao Losa jednostavno se iskljucim.
Grizli uf, nemam pojma ovo za anesteziju i dojenje 🤔
Ja imam kao smooti/saker neki i u njemu...bas mi odlicno izblenda..a vidis zab sam sjecklicu a imam i stapni mikser...kod mame mi ima neki ogromni blender i koma je za male kolicine...nisam u nicemu probala vise...a imam i na mikseru onaj kao nastavak za blendanje....
Sortiraj odgovore
Najstariji