S curama bili danas na pregledu kod fizijatra. Karmen je jaaaki hiper i veca nezrelost u svemu. Bas se vidi razlika iako je i ona u zadnja dva tjedna dost napredovala. A jos k tome, kaze fizijatrica, tu je i karakter dosta jak sto se vec vidi (mamino)
Vesna je isto hiper ali ipak je zrelija pa dozvoljava korekcije i lakse to sve podnosi a i oni primitivni refleksi se kod nje vec povlace. Ona smatra da im se ipak treba oduzeti ta tri tjedna sto su ranije rodjene iako sluzbeno nisu prematurusi. Naravno nista strasno i nista sto nismo ocekivali tako da sve u svemu, pregled prosao ok. Odmah odradili prvi set vjezbi. Imamo po tjedan dana u 6, 7 i 8 mjesecu vjezbe i kontrola u 9 mjesecu. U medjuvremenu jos trebamo neuropedijatra obaviti.
Lavice ja sam na nasem hzzo-u pitala za produljenje prije nego sam isla rodit (kak su mene ono trudovi lovili svako malo) pa mi je zenska rekla da se odobrava ukoliko je porod bio prije 259. dana. Drzim ti fige da ti priznaju...a sto se tice otpusnog pisma i informacija na njima...na Vesninom pise da je rodjena vaginalno
Mikio bas mi je zao da se spaanje opet pogorsalo....drzim fige da je samo privremeno.
Losa evo i mi na Novalacu sasvim druga prica...kolicinski pojedu svaki obrok oko 110 minimalno, nekad i 150 (obicno prvi jutarnji jer po novom spavaju od nekih 10-11 navecer do 6 ujutro kad samo poklopaju na brzinu i vrate se corit do 8...sorry mame nespavaca ) i u 5 dana (u sta ulazi i 3 dana uvodjenja tek novalaca, znaci 2 puna dana samo na novalacu) Karmen natukla 100, Vesna 70 grama. A i stolica se lagano vraca na zutu zrnatu....nadam se da ce tako i ostati.
Hranilice moj plan je hraniti ih u stolicama/ljuljama a onda prelaze u one kaj idu na nase blagavaonske stolice. Imam Cam Idea sad za malog i super smo zadovoljni. Svuda ju nosimo sa sobom. Ide od 6 mjeseci (naravno ne ak ne sjede jos) pa do kao 2 godine al evo nas malac je 2,5 god, 15 kg i jos ju koristimo. Super mi je jer bebac sjedi s nama za stolom (taman stane pod stol kad ga privucemo) a ima i svoj pladanj.
url=https://lilypie.com][/url
Hranjenje ... Dok sam ziva mi dijete nece razmazivat bolonjez sa spagetima po glavi a da ja sa strane stojim, smijem se i govorim kako slatko...ja sam preveliki okp-ovac po tom pitanju. Sjedis za stolom i jedes priborom. Naravno da su i moji istrazivali kad smo kretali sa dohranom...tipa ako je kasica sa karfiolom, mrkvom, graskom...par komada stavim na poseban tanjur i dozvolim da to pojede prstima ali cim bi poceli se igrati s tim bacati okolo i gnjeciti, micala sam taj tanjur. Jedno je istrazivanje i ucenje raznih oblika, konzistencija i slicno...to smo ucili kad nije bilo vrijeme jela. Jbg to sam ja, ne zove me sogorica badava Hitler Kod nas se red mora znati.
Muy i tisina u istoj recenici... Lavice uozbilji se... Mom kazem da ne trepce jer n to ne zna tiho raditi
Sad cekam mm da se vrati da idemo s curama na cijepljenje
A ja sutra napokon kod ginicke...menge jos nema al kako cure vec zadnjih tjedan dana ne cicaju, ocekujem ju unutar mjesec dana. Tako je bilo sa starijima.
E da… od iduceg tjedna ce bit u Lidlu bodici bez rukavica za bebe… 30 kn dva
Obozavam ovakve info 😊
Slazem se...Hvala Losa ...obocno propustim to otkako ne idem ja u ducan
Superirko i Maria dobrodosle :)
DeeDee bravo za kileee:) ja dosla do 58.5, a bila sam na 60.5. S tim da sam i dalje u plusu, prije trudnoce sam se vrtila oko 54.
Red Fox zubiciiii😊😊 Krece to polako kod nasih bebaca :)
Mikio drz se 💪 Bas sam se sjetila neki dan kako je od frendice rodjak bio isto takva beba ko Nina. Danas se toga vise niko ni ne sjeca :)
.
Ja isto ga planiram u krilu na pocetku hraniti. Ne mogu ga uspravno jos u hranilici staviti pa ni ne vidim drugu opciju...
LoBi kod prerano rodenih bebica dobijes produljenje prvih 6 mjeseci, odnosno dulje imas svoju punu placu. Ja sam recimo na tom todiljnom dopustu do sredine 7 mj kad moj malac korekcijski navrsava 6 mj. I onda jos normalno imam pravo 6 mj na ovih 5600 kn. Znaci moci cu biti na porodiljnom do dana kad je njemu bio termin a ne do prvog rođendana. Nitko ti to sam ne da vec moras ispuniti zahtjev te ides na komisiju. Moras om priloziti otpusno pismo iz bolnice gdje jasno pise da je ranije roden.
Stelle mislim da na goljaku ides na eeg ako te zaprimi neuropedijatar. Mom malcu je uzv dobar (nema nista) no svejedno su trazili eeg.
Kad smo kod nervoznih beba moj je danas lupao i ko da se vjesio po precki od gym-a i svu ju je ukosio. Mislim da ga ovo vrijeme zeza
Aha, super, hvala ti❤️
Petra točno sam te zamišljala kako izgovaraš ovo o hranjenju 🤣🤣🤣
Ali da, i ja se nazivciram samo na te "slatke" snimke, s kako li da moram skupljati paštu sa zidova ajajaj 😱
Bit će svega sigurno ali ne bi to potencirala nikako.
Nas dvije ubile oko 45 min na casmatinu 🤣
Sad se probudila, odradila seansu urlanja u trajanju 20min dok sam je presvukla i nahranila i sad se smije 😅
[/url
Ja sam prosli tj produljila porodiljni i isto trazila za porduzenje jer sam rodila 37+1...pa cemo vidit sta ce bit....al mi nije jasno kako oni broje dane jel racunaju vikende i blagadane...jer tipa fali mi u racunanju prvih 6mj 3 dana...a u drugi 6mj poklapa se u dan
Ja sad skuzila da je cAsmatino a ne cOsmatino
Mene bilo strah reći ali da 😂
[/url
Sortiraj odgovore
Najstariji