Pozz curee…ja kuham normalno jer di bi jos sa kuhalom imam aparata ko profi a ja i kuhinja dva pojma😂😂😂…al kao trudim se…valjda cu nadoc😂😂😂…ja pijem normalnu vodu a najvise i pijem vodu…al bebi dajem kupovnu ili prokuhanu..zbog kamenca…cak sam mislila kupit onaj bokal sa filterom…al vidit cu kad kupim vecu kuhinju🥴🥴🥴
Kak mislis da kuhas normalno?
Mi smo budni od 04 i evo igramo se 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Znaci danas sam rezimirala sta sam naucila od vas... Ulozak uvijek uz sebe nositi (menga se jos nije najavila al moze banut), duplu robicu i pelena nekoliko u torbi (potres, hitna, senilnost), stanjit nerve jer ce krenut dohrana i mazanje hrane svukud, aparat za kuhanje na paru koje imam 5 godina zapakiranog sad ce sluzit svrsi, nakon/između kasice ide mlijeko (jako me veseli zmazana cica)... Dakle moje bilješke bi bile velo siromasne da vas zena nema.
Sad moram probuditi moju principesu jer u 10 imamo cjepljenje i pregled a ona uredno spava jos od sinoc u 21.30. Nisam joj nocas pelenu mjenjala sve me strah sto cu nac. Sve nade sad polazem u huggies.
.
Nego sad imam vecinu pidzama bez nogica dole dal onda da joj oblacim carapice na noge za noc ilo je dekica dosta?
Spava od 21:30?? Daj nam otkrij tajnu. Sve mi reci..
Da, ja obucem čarape obavezno po noci jer se otkrije nekad
Grizli sretno na cijepljenju😊
I slažem se, ja sam isto jako puno toga tu naučila 🙌
Vita baš danas odlučila da neće odrapit klasičnu noć nego eto nje i u 22 i u ponoć i u 1 i onda u 5 ali taj zadnji put samo duda. Valjda da vidi kako hendlam prvi dan stvari. Btw iste su kao prije, moram trčati u WC čim otvorim oči jer kroz 20 sekundi kreće izljev 😥😥
[/url
Jutro cure!
Evo mi budni od 6.30,probudio nas je prvi shitstorm (a zatim uzvik odusevljenja jer jadan od srijede nije kakao,p.s LoSa sta ovo zeljezo smrducka ujfuj) koji je probio pelenu i bodi🤣 Necu se zaliti, nisam mijenjala od 8 navecer pelenu tako da je stvarno bila prepunjena.
Ifkaminja i mislila sam da ne pricas o patronaznoj s naseg podrucja😅😅 eto mozda se negdje u setnji sretnemo ;)
Sto se tice kontaminacije boca,vode koja nije popijena u 24 sata i ostalo, samo cu vam reci kcer sam ulovila sa 7 mjeseci na trbuhu dok zdusno cokće ližući zid (dok sam ja dosla do zida prosla je po duzini metar), tako da me najmanje brine sta mu se moze desiti od boce vode nakon 48 sati😱
Skoljka ja idem u cetvrtak pedici pa cemo popricat kad cu krenuti s dohranom. Gastric je forsirao s 4 mj (kombiniram AD i dojenje), a pedica bi da pricekamo. Mislim da cu procekatibdo cca 5mj kao s kceri. Ja kad sam s kceri kombinirala AD i dojenje,a rodjena je u proljece, nisam davala vode dok god nismo krenule s dohranjivanjem u listopadu, racunala sam dok imalo mog mlijeka dobiva nije nuzno davati vodu. Sto se tice cajeva uopce ne znam zasto se cajevi forsiraju kod beba,iskreno.
Kcer je jako volila kasice tako da smo mi za tjedan dana mislim ful zamijenile obrok i izbacili smo mlijeko taj obrok vrlo brzo. (Oko 11 sam ga davala vocno povrtni obrok). Slijedeci obrok koji sam zamijenila je rucak,nakon mj dana (meso povrce zitarice), s nekih 8 mj je imala tri puna obroka. Dojila sam/AD ujutro, navecer,po noci cca 1-2 puta. Prelazilo je onih 500ml mlijeka plus jela je mlijecne proizvode u obrocima (svjezi sir,jogurt itd).
Jutro cure!
Evo mi budni od 6.30,probudio nas je prvi shitstorm (a zatim uzvik odusevljenja jer jadan od srijede nije kakao,p.s LoSa sta ovo zeljezo smrducka ujfuj) koji je probio pelenu i bodi🤣 Necu se zaliti, nisam mijenjala od 8 navecer pelenu tako da je stvarno bila prepunjena.
Ifkaminjai mislila sam da ne pricas o patronaznoj s naseg podrucja😅😅 eto mozda se negdje u setnji sretnemo ;)
Sto se tice kontaminacije boca,vode koja nije popijena u 24 sata i ostalo, samo cu vam reci kcer sam ulovila sa 7 mjeseci na trbuhu dok zdusno cokće ližući zid (dok sam ja dosla do zida prosla je po duzini metar), tako da me najmanje brine sta mu se moze desiti od boce vode nakon 48 sati😱
Skoljkaja idem u cetvrtak pedici pa cemo popricat kad cu krenuti s dohranom. Gastric je forsirao s 4 mj (kombiniram AD i dojenje), a pedica bi da pricekamo. Mislim da cu procekatibdo cca 5mj kao s kceri. Ja kad sam s kceri kombinirala AD i dojenje,a rodjena je u proljece, nisam davala vode dok god nismo krenule s dohranjivanjem u listopadu, racunala sam dok imalo mog mlijeka dobiva nije nuzno davati vodu. Sto se tice cajeva uopce ne znam zasto se cajevi forsiraju kod beba,iskreno.
Kcer je jako volila kasice tako da smo mi za tjedan dana mislim ful zamijenile obrok i izbacili smo mlijeko taj obrok vrlo brzo. (Oko 11 sam ga davala vocno povrtni obrok). Slijedeci obrok koji sam zamijenila je rucak,nakon mj dana (meso povrce zitarice), s nekih 8 mj je imala tri puna obroka. Dojila sam/AD ujutro, navecer,po noci cca 1-2 puta. Prelazilo je onih 500ml mlijeka plus jela je mlijecne proizvode u obrocima (svjezi sir,jogurt itd).
Posto znas kak izgledam (vidjela si na aukciji 😁) mahni mi ak mene sretnes u setnji 😉😉😉 ja tebe na kraju nisam nasla.. Ni dosta cura..
i ak imas za preporuku masera nekog u jaski javi (u zgu ne mogu bas ic nekuda, ovako svekrva ostane s bebacem)
Grizli sretno na cijepljenju da.
DeeDee meni je bila cak i obilnija nego priije poroda.
I da, Lavice, umirem kad pises sta je kcer radila, lizala zid, jela kremu itd 😂😂
Lavica pa i mi smo u cetvrtak kod pedice, mozda se sretnemo 😉
Sta znaci nije da klinci trebaju piti cajeve u potocima dnevno 🙉, ja mislila to tak sva djeca.. Klinci od frendice od kad cu poceli piti cajeve , a ona je pocela davati od 4 mjeseca po malo naravno, piju po 2 litra, sad im je 3 i 4 god i dalje cu cajepivci 😂
I curke javite za kuhala ili nacine kuhanja.. Ja imam ringove na struju i treba mi 25 minuta samo da kavu skuham. 🤦♀️
Lavice, i mi cekamo shitstorm od srijede, ali nista 😒. Thanks na tips & tricks za dohranu.
Bacila sam oko na Bebe vole papat, ali mi ne planiramo jos kretati jer iskljucivo doji. U srijedu idemo na cijepljenje i pregled pa cu pitat dr.
Skoljka, nama su na tecaju rekli da nema potrebe davati caj, naravno da se ne sjecam objasnjenja 🤷♀️
DeeDee, dobrodosla u klub 🙈 ja cekam drugu, ali ocito kasni, tko zna kakvi ce mi ciklusi biti...
Grizli, dobar rezime 🙃
Lorena, super sto tako fino papaa ❤
Čajevi i voda se kao ne preporučuju dok ne krene dohrana jer po nekim istraživanjima ispiru zaštitni sloj crijeva beba koje oni stvaraju pa kasnije mogu dobiti razne tegobe poput ulceroznog kolitisa, crohnove i sl.
Isto tako je preporuka krenuti sa vodom da beba zavoli vodu jer kasnije znaju odbijati piti.
Kao što piše sve su preporuke, mama i tata ako žele mogu bebi davati plazmu sa 3 mjeseca kao roditelji koji komentiraju Ellin post 🙈
Šalim se malo, svakako mislim da je ok poslušati pedijatra i davati bebi sezonsko voće i povrće do kojeg možete doći, ako imate domaće super ako ne, bit će dobro i iz dućana.
Inače jučer, priča jedna starija teta da njen nećak malog već par mjeseci hrani sa svime što oni jedu (mali je mlađi od moje cure), ali ne bwl već doslovno mu daju sve, nutellu, sladoled, pečenu posoljenu janjetinu i krompire, i vjerojatno će na kraju biti zdraviji od sve vaše djece 😂
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Sortiraj odgovore
Najstariji