Ma samo nek oni hrane sa svime, hvala lijepo. Nisam ustogljena po tom pitanju al tipa meni mama kaze vama smo s 4mj davali kravlje mlijeko (proluhano) pa ti nije nista. Fun fact sa 25 g sam imala cir na zelucu, gerb, gastritis i kamen u zuci (na to ajd nije utjecalo). Da mi je to normalno i nije...
Ne znam jesam bwl komentirala ali ja sam previse ocd za to. Kcer je jela kasice pa je svejedno savladala motoriku bez da se sama hranila (sebe i sve oko sebe). Nit imala problema s nekom vrstom hrane. Je i do nje kao bebe al opet. Moje misljenje. Mozda sam zadrta al nit mi jedemo rukama,nit u vrticu jedu rukama pa mi je logicno da gleda mene dok je hranim priborom i poslije sama savladava pribor. A m9zda sad mlatim bezveze i to nema veze s bwl tehnikom🤣
Valkris javila sam ti se u inbox. Tebi il nekoj nepoznatoj zeni😅
Jutro zene! Evo mi idemo na izled. Deedee pozdravit cu ti losinj 😉 danas smo si zamislili inat prvi rucak u restoranu. Bas cemo vidjet kak ce nam ti planovi ispast 🙈. Bar pizzu 😂😊
Nocas se probudio u ponoc u takvom placu, a nemam pojma od cega. Bas sam neki trtaros i stalno sam u strahu da ga nes boli. Na kraju se uspjo smirit, jest i spavao do 5.
Mrgud ce sljedeci tjedan imat punih 5 mj 😱🙊. I tad cemo krenut s hranom. Meni mm stalno govori da sa svim pretjerujem a ja uopce nisam neki cistunac. Al recimo tu na otoku nisam ziher kakva je voda pa njegove dude kad perem prvo pustim fa iskuha voda. Doma ih recimo samo isperem pod vrucom. Kad pocne pit cu vidjet dal cu mu davat tu vodu. Mozda je ovdje i ok al tam odkud su od mm sam i ja znala imat malo probleme pq cu mozda ipak kupovat drugi dio ljeta..
Jutros kasljuca, a moramo u ORL popodne. Ovo ko neka urota Zrinsko Frankopanska. Svaki put kad moramo na pregled neki simptomi Korona nema sanse jedino ga je tata vodio u setnju bez bicvica
url=https://lilypie.com]
Čajevi i voda se kao ne preporučuju dok ne krene dohrana jer po nekim istraživanjima ispiru zaštitni sloj crijeva beba koje oni stvaraju pa kasnije mogu dobiti razne tegobe poput ulceroznog kolitisa, crohnove i sl.
Isto tako je preporuka krenuti sa vodom da beba zavoli vodu jer kasnije znaju odbijati piti.
Kao što piše sve su preporuke, mama i tata ako žele mogu bebi davati plazmu sa 3 mjeseca kao roditelji koji komentiraju Ellin post 🙈
Šalim se malo, svakako mislim da je ok poslušati pedijatra i davati bebi sezonsko voće i povrće do kojeg možete doći, ako imate domaće super ako ne, bit će dobro i iz dućana.
Inače jučer, priča jedna starija teta da njen nećak malog već par mjeseci hrani sa svime što oni jedu (mali je mlađi od moje cure), ali ne bwl već doslovno mu daju sve, nutellu, sladoled, pečenu posoljenu janjetinu i krompire, i vjerojatno će na kraju biti zdraviji od sve vaše djece 😂
Moj muz je sa 6 mjeseci ribu jeo. 🤷♀️
A ja s 4 mjeseca petit beurre i sa godinu dana zemlju po dvoristu 😂😂
Ali da, obicno takvi budu zdraviji od nasih nad kojima bdijemo.
Lavice, tocno sam te takvu zamisljala ☺️
Meni je bwl ok u principu, ali isto mislim da ću krenuti sa kašicama pa možda joj davati poneki komad kad bude malo veća. Nekako sam isto prestrašena količinom nereda koje će nastati, ali i time da beba većinu pohita na pod, a najmanje pojede.
Ja jesam za to što jedemo mi neka jede i beba, ali bez junk food-a, pretpostavljam da to i nije lako s obzirom da i ja nekad pazim, a nekad udri po Nuteli.
Svjesna sam da je prije bilo potpuno normalno jesti kekse i mlijeko sa 4 mjeseca i piti sokiće, baš mi svekrva govori da su njima savjetovali u bolnici i pedijatri da je dosta 3 mjeseca dojenje. Ali opet mislim da danas postoji toliko puno literature i svega koja prije nije bila dostupna i u međuvremenu su se vršila na tisuće istraživanja s puno kvalitetnijom i naprednijom opremom da jednostavno mi nitko ne može reći super je bebici uvaliti čokolino s 4 mjeseca jer smo mi to jeli kao bebe. Baš me iritira kad netko kaže ja sam svojima davala to i to, a vidiš da je živa. Ja prva imam štitnjaču koja ne radi, skoliozu i xy dijagnoza i ništa nisam nasljedila.
Btw Hrvatska je među prvih 5 europskih zemalja po broju pretile djece 🤷🏻♀️
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Evo obavili cjepljenje i pregled... Gospodicna super, motorika odlicna, dobila 1.2kg u 2 mj kaze pedica super kad je samo na mom mlijeku. Vodu ako je bas jako vruce da joj ponudim na zlicu ili onu bocu s kljunom. Dohranu da mozemo pocet al da sad pricekam bar 10 dana da vidim da ne bi bila kakva reakcija na antibiotik i cjepivo za rotu pa da ne mislim bezveze da joj nesto od hrane ne pase a zapravo bude od antibiotika ili obrnuto. Tako da do onda cu se ja malo pripremat, educirat, nakuhavat muzu lesade u kuhalu... Rekla da ce se raspitat sve za pretrage dal da idemo u Polikliniku Helena bar na to sto OB pula nema tj ima demode pa nam javiti. Jedino sestra nije bila "nasa" nego neka na zamjeni koja bas i ne zna sa bebama pa ju je iskasapila kad ju je cijepila tako da joj je krv tekla iz mjesta uboda. 🤦♀️ I ova joj nakelji one gelice, ja joj kazem pa to joj se krv cijedi i zena su poli sa fizioloskom i stisne kao da stane. Tek poslije je skinula gel pobrisala krv i stavila nove kad je prestalo curit.
Imam dojam da smo se previse amerikanizirali u svemu ovome oko djece...ako sam se pravilo izrazila.
Znanost je super i volim poslusati preporuke, ne zelim ni da me sutra grize savjest ako sam nesto uradila a nije bilo po preporukama znanosti...
Ali...
Imam osjecaj da je sve to podignuto na neki level da u neka doba vise ne znas jel podizes dijete ili neki supermoderni stroj kojem sve treba biti sterilno, dano u tocno vrijeme, u preciznim dozama, pratis, citas, vagas,blendas, sjeckas, sekiras se...🙈
Da me ne shvatite krivo, ne zastupam tezu da treba biti nonsalantan, ali evo sebe nekad uhvatim u tim fazama pa pomislim hocu li napraviti nesposobnjakovica od ovog djeteta...
Nasi stari uglavnom neuvjetno zivjeli i, po sadasnjim kriterijima, puno toga krivo radili s nasom ishranom. Nenamjerno.
Bas me zanima sto ce nasi klinci za 30ak godina govoriti o nama🙈
"Nama nasi sve blendali pa imamo govorne mane.."
"Nama nasi sve sterilizirali pa imamo milijun alergija.."
Naglas razmisljam, ne trebate se sloziti sa mnom, nizem misli jednu na drugu...
I uvodim ubrzo dohranu pa razmisljam, a potakla me Lavica s ovim oko motorike...
I slazem se s tim. Moj ce, dok mi je ova pamet, jest zlicom. A za motoriku ima puno drugih metoda🤭
Eto, svasta sam nesto nabacala ovdje, moj je zakljucak da usvajamo puno novih metoda, sto je i dobro i nije dobro, ali dojma sam da zbog toga svega budemo cesto pod nepotrebnim pritiskom i od tog svega mozda ne mozemo uvijek uzivati u majcinstvu...
Jer sad sam izgubila 20minuta trazeci kuhalo na guglu, a mogla sam gugutati s bebom dok je na podu🙈
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
mala.le.90 bas san o tome maloprije razmisljala. Proveden ko' zna koliko vrimena citajuci o kasicama, gledajuci baby handling videa, jer zelim radit sve kako triba i samo si stvorim stres ili kako ja volin rec use*en se sebi u zivot. Super je sta su informacije dostupne, al' triba znat zaustavit se s citanjem i doslovno sist na pod pricat/igrat se s ditetom, ipak kazu da je to najbitnije 🤦♀️
Valkris,sta i dalje sam stepfordska🤣
Grizli,odlicno za prirast a za cijepljenje🤦♀️ Nadam se da bude bez nuspojava!
Skoljka ja sam u pola 5,mozda se vidimo :)
Mala.le i jelenko, slazemo se.
Vidi ti ovu mikio sta cvrkuce🤩
Ko me pitao za masazu? Nemam preporuku,ove su mi pregrube, ali poklon bon je pa da ne cjepidlacim...
Mala i Jelenko potpuno se slažem. Mikio gušt mi te čitat, točno se vidi koliko si bolje i koliko ti je lakše. Nego, prijavljujem uvjerljivi najveći nemajka trenutak. Cijelo jutro vrišti a morala do none na brzinu i zaboravila ruksak sa svim njenim stvarima. Sad je pokušavam umiriti s ona na moju sisu bez šeširića radi face kao Nina na mrkvu 🤦🤦
Ugl. mislim da sam pobjedila - ona vrišti, a ja joj u trenucima kad je donekle mirna štrcnem iz sise 🤦🤦🤦🤦
Tragikomedija.
[/url
Sortiraj odgovore
Najstariji