Ja se izdajam vise od 3 mjeseca i zadnja dva mjeseca je kolicina koju izdojim ista, bez obzira dal se izdajam 7 ili 5× dnevno. Po izdajanju to bude oko 150 mL ako su duzi razmaci ili 70-100 ako su kraci. Treba mi za izdajanje 10-15 min po cici. Dnevno oko 700 mL. Par dana mi se znalo dogoditi da je manje kad nisam spavala ili pila dovoljno tekucine. Tako da teorija da s izdajanjem ide mlijeko na manje ne stoji sta se mene tice.
Beba se i iz bocice naguta zraka. Ajvi54 ako za sat vremenaizdojis samo 30 mL cini mi se da imas premalo mlijeka Jel ti beba dobro napreduje?
Cure koje se izdajate i hranite na bocicu, kako uskladite izdajanje i hranjenje? Podgrijavate mlijeko?
Ja se izdajam vise od 3 mjeseca i zadnja dva mjeseca je kolicina koju izdojim ista, bez obzira dal se izdajam 7 ili 5× dnevno. Po izdajanju to bude oko 150 mL ako su duzi razmaci ili 70-100 ako su kraci. Treba mi za izdajanje 10-15 min po cici. Dnevno oko 700 mL. Par dana mi se znalo dogoditi da je manje kad nisam spavala ili pila dovoljno tekucine. Tako da teorija da s izdajanjem ide mlijeko na manje ne stoji sta se mene tice.
Beba se i iz bocice naguta zraka. Ajvi54 ako za sat vremenaizdojis samo 30 mL cini mi se da imas premalo mlijekaJel ti beba dobro napreduje?
Odlicno napreduje. Prvi mjesec dobio 1300 g, od onda do danas u 18 dana dobio 700 grama. Svaki put vagan na istoj vagi kod patronazne tak da sto se tice toga nemam frke, stvarno odlicno napreduje :) a rekla mi patronazna da jednostavno neke mame koliko god imale mlijeka da teze ide izdajanje i to je to 🤷🏻♀️
Ovisi od zene do zene. Frendica se pokusavala izdajati, ali tada joj se nebi stvaralo novo mlijeko. Ono bi nadolazilo samo kada bi beba bila na prsima. Nemos nekad prevarit svoj mozak:)
Žene drage
Evo i ja rodila prije 8 dana i da kažem da vas i dalje pratim.
Porod prošao dobro.
Mali je super.puno Papa , mlijeka imam malo me zekile bradavice al sad je ok.
Jedino sam ja Malo “osjećajna “ u zadnje vrijeme nezz je tako vama?
Zna me bas neki strah uhvatit kao npr jel ja to mogu Itd..al uviiek mi malo lakse kad vidim da nas ima i kad čitam tu.
Jel grupa na whatsappu aktivna i dalje?
Svima čestite i puno lijepih želja za naše male stvorove💕
Pozz mame na novoj temi🎉
Moj halapljivo jede i isto cujem kad proguta zrak i patronažna mi je bas rekla da od toga ima zelenu stolicu.. Kao od tog zraka.. Naduzosti... Inace dobio je u 17 dana otkad smo izasli iz rodilišta do danas 800gr. Danas nam bila patronažna vagati. Više je i necu zvati. Imamo pregled 3.3. kod pedice i to je to.
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Cure koje se izdajate i hranite na bocicu, kako uskladite izdajanje i hranjenje? Podgrijavate mlijeko?
Najčešće izdojim neposredno prije hranjenja. Ako izdojim dok spava pustim na sobnoj do idućeg hranjenja i ne podgrijavam jer pojede bez žaljenja. Jedino ako mislim da će proći previše vremena ili imam baš viška spremim u frižder, to kad mi treba izvadim 5 minuta na sobnu (ako nije panika:) i onda 2 minute u lončić s vrelom vodom.
[/url
Beba se i iz bocice naguta zraka. Ajvi54 ako za sat vremenaizdojis samo 30 mL cini mi se da imas premalo mlijekaJel ti beba dobro napreduje?
Odlicno napreduje. Prvi mjesec dobio 1300 g, od onda do danas u 18 dana dobio 700 grama. Svaki put vagan na istoj vagi kod patronazne tak da sto se tice toga nemam frke, stvarno odlicno napreduje :) a rekla mi patronazna da jednostavno neke mame koliko god imale mlijeka da teze ide izdajanje i to je to 🤷🏻♀️
Jesi probala ručno? Meni se zna dogoditi da nikako ne izlazi na izdajalicu, a kad stisnem rukom fontane 😁
I kad se pokrene onda nastavim na izdajalicu..
[/url
Najčešće izdojim neposredno prije hranjenja. Ako izdojim dok spava pustim na sobnoj do idućeg hranjenja i ne podgrijavam jer pojede bez žaljenja. Jedino ako mislim da će proći previše vremena ili imam baš viška spremim u frižder, to kad mi treba izvadim 5 minuta na sobnu (ako nije panika:) i onda 2 minute u lončić s vrelom vodom.
E hvala, ma pitam jer mene mala zadnja 2 dana zafrkava, glavom ili rukicama srusi sesiric, jedva ju namjestim da doji, a bez njih ne mogu, mada i dalje pokusavam. Pa se sve mislim da, ako nastavi, alternativa je izdajanje i bocica, strah me da uz ovu dohranu i bocicu koju su mi uveli ne odbija dojit 😒
Pozdrav svim novim ženama koje su se pridružile.
Moguce ovo s izdajanjem, svaka od nas je drukčija Kod mene ocito i ovo samo mehaničko izdajanje funkcionira. Ajvi super ti beba napreduje.
Macutica ja se izdajam svaka 3-4 h (nocu samo jednom) te spremim mlijeko u frizider u staklenu bocicu. Ako jede odmah poslije izdajanja dam mu svijeze.Kad mali ide jesti ulijem u bocicu za hranjenje koliko obicno pojede te podgrijem u grijacu na 37-38 stupnjeva. Svako jutro mijenjam bocicu u kojoj drzim mlijeko te sam sigurna da nikad ne cuvam mlijeko u frizideru dulje od 24h. Slicno su radili u bolnici pa sam zadrzala takav ritam. Zadnjih tjedan dana imam vise mlijeka ili on jede manje pa ni ne dajem dohranu. Odmah se boja stolice promijeni iz smeđe u žutu
Sortiraj odgovore
Najstariji