ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DeeDee
    20. Svibanj 2020. 15:45

Moja se okrenula s trbuha na leđa nakon pol sata pripreme i onda još pol sata stajala u čudu šta se desilo 😂😂😂😂
    Al sad ćemo mi vas stići, dajte nam malo vremena 😁
    .
    Joj, mene tu i tamo štrecne jajnik, molim boga da je lažna uzbuna..sutra napokon kod ginekologa pa ćemo vidjet šta on kaže po tom pitanju :D

[/url

20. Svibanj 2020. 16:02

Nista zene... svi su nasi zaostali. Citam na vecernji.hr da neka americka beba vec stoji sa 2 mjeseca  Dobro i od jedne gospođe (E) ovdje na forumu je beba bila isto napredna... no ipak ne toliko...

mala.le.90.
    20. Svibanj 2020. 16:05

Ja sam uvijek imala ciklus od 30 dana, od poroda se skratio...i evo sad od ovulacije mi se par puta desilo da bude pinkicu krvi na vesu pa nakon par dana opet...

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• Zarica
    20. Svibanj 2020. 16:09

Za to mjesecarenje se bojim da ce i nas uhvatit. S muzeve strane svi mjesecare, doslovce se znalo dogodit da otvore frizider i tamane u snu Vriskanje znam da bude, al to se toplo nadam da cemo ipak izbjec  Kaj se tice menge, to sve kod mene precudno, ne mogu opce pratit taj (ne)ciklus

Lavica27
    20. Svibanj 2020. 16:54

LoSa i cija jos beba uzima zeljezo... naime prepisan nam je Altivferrin ali ga je tesko nabaviti pa smo dobili u ljekarni po preporuci Ferro Sanol. Muz je isao po to, napisale su 2x1ml (kako da odredim mililitrazu??) A od gastricke nalaz kaze 3x ppo10 kapi na dan (Aktiferin). Upute su na njemackom🙄

20. Svibanj 2020. 17:06

Lavice mi smo uzimali 2×10 kapi. Rekla mi je doktorica da se uzima 10 kapi po kilogramu tezine no da ako je manje dovoljno moze i manje. Moj ga je dobio po izlasku iz bolnice sa 2 kg pa je na toj dozi ostao. Aktiferin se moze kupiti u ljekarni na Rebru ili naruciti. Navodno da ima najbolju iskoristivost i toleranciju kod beba te ga pedijatri najradije prepisuju. Za ostale ne znam kako se dozira... Mi Aktiferin kupujemo u Sloveniji ili Austriji.
    Imas za kipiti u ljekarnama spricu od 2 mL pa mozes s time 1 mL povuc/izmjerit i stavis mu direktno u usta.

Lavica27
    20. Svibanj 2020. 17:09

Tenks,to mi je i muz predlozio sa spricom. Jedino gastricka je rekla da pomalo povecavamo dozu po par kapi (tocno kako ne znam jer mi je on urlao na rukama a ja sam samo kimala s glavom).. 

annika
    20. Svibanj 2020. 18:04

Lavice običnu plastičnu špricu u ljekarni i izvučeš koliko trebaš u nju. Kreni sa manje pa polako povećavaš dozu do tražene količine zbog stomačića, zna im teško pasti pa da se priviknu

[iimg]

• Hani
    20. Svibanj 2020. 18:33

LoSa84

Djeci do 6 mj ne treba vode ako piju mlijeko… teoretski ni kad se tek pocne s kasicama no onda je dobro nuditi vodu vise da se stekne navika pijenja vode. Usprkos kasicama danas jos uvijek do godine dana mlijeko ostaje glavna namjernica te se voda i tako dobiva. Nekad kad se krenulo s kasicama se djeci nije vise nudilo mlijeko pa su nudili vodu i sokove (fruteke).
    Ja svom tipa pola sata nakon kasice dam vodu iz one prijelazne bocice… nesto izmedu bocice i kljuna.

Daj, losa, kad ubaciš " namjernicu " usred posta o prehrambenim savjetima, a nema smajlića iza, moram ga čitat još 6 puta da vidim misliš li ozbiljno il je neka zafrkancija😉😁
    Menge jos nema na vidiku.
    Što se vode tiče, držim se onog da mu ne treba dok samo dojim, iako me Grizlin post o dehidraciji Magdalene malo prepao. 

Grizli
    20. Svibanj 2020. 18:43

Vratili se mi sa danasnjeg "izleta"... Dakle obavila shopping od Bauhausu do h&m i f&f... Kupila gospodicni u f&f hrpu robe sve full snizeno a robica mi prekrasna bas, 3 maje 35kn ili 3 para tajica 30 kn. Sad smo mirne do daljnjega opet sa robom. Onda obavile pregled i na kraju nas tata vodio na rucak u pivnicu u kojoj smo bili na zadnjem rucku onaj dan kad su me navecer trudovi uhvatili... Simbolicno sadnji sami i prvi rucak s njom u istom ☺️. Bila je divno dijete cijeli dan. I da zbog kise smo bili jedni od onih luđaka u shopping centeu s bebom, al ona je spavala u kosari zatvorenoj i prekrivena jos tetricom za siroko povijanje a ja se presvukla kad sam dosla u auto.
    Pregled 😕 ne bas kako sam se nadala... Nazalost prosireni joj i bubrezni kanali i desni mokracovod tako da moramo obaviti jos nekoliko pretraga. Sad cekamo termine a do onda mora miskica redovito piti antibiotik svaki dan kao preventivno. Srce me boli sta ju tako malo moram filovat antibiotikom. Nadam se da cemo uskoro dobriti termine da ne mora dugo biti na tome sra*u. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.