ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PetraB
    11. Svibanj 2020. 15:29

Grizli pasterizacija ti je meni bila najdraza... Mozes razne kombinacije spremit, kuhas jedan citav i mirna si stvaaarnooo dugo. Moj je bio gladus pa sam ja imala one vece staklenke, kupila ih u tediju samo za to. Oprala ih u sudjerici. Kad sam napravila kasicu jos vrucu sipas u vruce teglice (ja sam ih zagrijavala u mikrovalnoj, nisam nikad pazila sad bas temp, bitno da vruce sipas u vruce). Zatvoris. U veliki lonac (sirok i plitak) na dno stavis kuhinjsku krpu da ne zvocaju teglice, ulijes vrucu vodu (ja bi ju u kuhalu prethodno zakuhala) i poslazes teglice u njega. Voda treba biti ispod grla teglice (tako sam i kasicu sipala unutra) stavis na stednjak i "kuhas" tako 15-akmin (otkad voda zakipi). Kad je gotovo teglice ne vadis van nego ih pustis da se hlade u toj vodi. Kad se ohlade spremis ih. Ne trebaju biti u frizideru, dovoljno u nekom hladnijem mjestu u kuci/stanu. I to je to. Koliko moze tocno stajati nemam ti pojma, ja bi obicno kuhala za dva naredna tjedna. Ne pasteriziras zitarice i meso. Znaci samo voce i povrce.
    Losa slazem se generalno s tvojim komentarom vezano za drustvene mreze i grupu Domace kasice 😉. Ali isto tako smatram da se ne mozemo voditi istim smjernicama kao nasi stari i voditi se onom kako smo mi prezivjeli, a na zalost mnogo je zena jos u sredinama u kojoj je takav obicaj pa nije nuzno lose procitati vise iskustava i prijedloga. Ne kazem da je to tvoj stav vec nekak mislim da je grupa takva upravo zbog loseg utjecaja okoline ponekad. 🤗 Nije bio isti nacin zivota niti su namirnice bile iste (mislim na kvalitetu). Prije se kretalo sa juhom u kojoj se grah kuhao, sa sokom od narance 🙄 pa mislim da niti jedna od nas nece s tim poceti 🤣 Zna u toj grupi biti svega, slazem se 🤦🏻‍♀️Sto se tice pocetka dohrane...mislim da je to stvarno individualno no neki okvir mora postojati i to je tocno to sto si napisala. S razlogom postoji odredjena dob do koje se mora krenuti i dob prije koje ne. A ovo za zitarice i forsiranje namirnica koje inace nisu specificne za nase podneblje je teska debilana. Bas to, ja cu palentu a one ce amarant koji ja u zivotu nisam pojela 🙄🤦🏻‍♀️... Ja prakticiram tj trudim se i inace jesti sezonsko. Znaci paradajz za Bozic ne budem jela sigurno. 🤷🏻‍♀️🤣
    Al koliko sam skuzila, ispravi me ako grijesim, sad vise nema klasicne podjele kad se koja namirnica uvodi. Navodno sad sve moze otpocetka osim onih teskih alergena, med, kikiriki, gljivei ne znam kaj jos. Navodno i jaje moze puno ranije nego ranije 🤷🏻‍♀️

url=https://lilypie.com][/url

mala.le.90.
    11. Svibanj 2020. 15:43

Lavica27

mala.le.90.

Netko je pitao za kisobran kolica…mi smo isto gledali Maclaren koji je uglavnom No1, ali sam za te pare procitala ipak ozbiljan broj kritika, pa sam pronasla tisucu kuna jeftiniju verziju koja ki se cini povoljna i kvalitetna. Rijec je o GB qubit city kolicima, ovih dana idem pogledati kakva su.

Odustala si od pilot?

Vagali smo, vagali i onda izvagali za GB. Al nije jos gotovo, cekam dojam uzivo🤭

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

11. Svibanj 2020. 15:44

Petra naravno da ja ne mislim da se nekad dobro radilo... ma kakvi. Vise se ja oslanjam na novije preporuke o 17. tjedana... vecina pedijatara i gastroenterologa se njih drze. Ne mogu ovdje link staviti na radove... Preporuke se naravno mjenjaju ovisno o istrazivanjima i novim saznanjima. Ove za 6 mj su zapravo sad zastarjele :-) a ove o 17. tjedana su iz 2007. te ce vjerojatno uskoro i novije. 
    U tom svemu je najbitniji zdrav razum. Cesto se kod tih preporuka prevode americke. npr ameri cesto jedu avokado dok se na nasem trzistu moze nac onaj gadan nezreli (probala sam avokado i tamo i tu i to je drugacije). I meni nema smisla to davati bebama u pocetku dohrane. Meni sjedne tesko na zeludac a kamoli njima... a o nezrelom da ne pricam. Za zdrave masnoce mi u mediteranskom podneblju imamo krasnu alternativu- maslinovo ulje koje se moze dodati u kasice, nemamo potrebe dodavat kokosovo ulje i sl. 
    Isto je i s alergenima... novija istrazivanja pokazuju da upravo njihovo izbjegavanje u prvim godinama zivota izaziva iste. No to ne znaci da cete prvu kasicu napraviti od kikiriki maslaca. Ja cu svom polako davati sezonsko voce i povrce koje ce dolaziti. No sad lad ga jos nema cemo krenuti s butternut tikvom, batatom, tikvicom, pasternjakom... pa kad dođu domace marelice njih dati i tako...

Lavica27
    11. Svibanj 2020. 15:44

Btw mrgud jesi ti napisala mrkva iz juhe? Al ono sebi juhu zasolim u startu; uz ostale vrste povrca koje nagruvam unutra,meso i zacine🤔 Generalno se slazem keep it simple al ona mi se cini kao da je preskocila 5 koraka🤔
    Petra sorry nisam ti odgovorila, na onom pise coloplast al nista drugo. Trazila sam po netu i nasla nesto slicno ali ne bas to. Kolko ti je velik oziljak (cm)? Ja imam kao papir-taj flaster koji se reze velicine jedno 5cm×3cm. Bude ti dosta?
    Tockice bravo za ulov. Jao majko s tom skolom,svaka ti cast!

11. Svibanj 2020. 15:54

Lavica mozda pedica kuha juhu bez zacina... ili ih dodaje na kraju. Ja zapravo zo radim 
    Damnarex jesi ti ono kupila kuhalo na Aukciji. Jesi ga isprobala? Za to kuhalo sam citala recenzije da nesto elektronika hoce zezati pa me skroz zanima jel ok.

Damnarexx 🌺
    11. Svibanj 2020. 15:59

LoSa84

Lavica mozda pedica kuha juhu bez zacina… ili ih dodaje na kraju. Ja zapravo zo radimDamnarex jesi ti ono kupila kuhalo na Aukciji. Jesi ga isprobala? Za to kuhalo sam citala recenzije da nesto elektronika hoce zezati pa me skroz zanima jel ok.

Upravo mi je danas stiglo. Namjeravam ga probati ovih dana, pa javim 🙃

DeeDee
    11. Svibanj 2020. 16:05

Ne mogu vas uloviti danas nikako..
    Mrgud ma Mali Lošinj nam bude baza a ostalo su jednodnevni, tamo imam i dm i ljekarnu i sve ostalo..
    .
    LoSa složila bih se da je ovo što si napisala za početak čisto zdravorazumski i smisleno, bar meni 🤷
    .
    Ja isto nekako mislim da pasterizacija vrlo pojednostavi stvar, kad krenu na konkretnije obroke.
    .
    Super mi je da ste iskomentirale, bas sam htjela pitat za te egzotične namirnice.. ne razumijem to forsiranje, ja neke nisam nikad ni probala a kamo li da su mi na dnevnom meniju, po kojoj logici da mi onda dijete do jede 🤔 
    A fakat svi koje znam hrane bebe s avokadom, prosom, qiunoom,amaranthom itd. 🤷

[/url

Grizli
    11. Svibanj 2020. 16:28

PetraB hvala ti... I planiram samo voce i povrce isto tako kupiti od opg lokalnog i spremiti za vise dana. A nesto sto sam sigurna da zimi nema mislim i u zamrzivac smrznut nakon toga pa da imamo za zimu onako nesto za promjenu. Vidis uopce mi nije pao napamet Tedi za teglice 😊 tnx. A za temp i ostalo ja bi to bas ono skolski kako sam ucila za preradu voca i povrca 😁. A ovo je def jednostavnije 

mrgud_zg
    11. Svibanj 2020. 17:16

Lavice ma mislim da je pedijatrica to htjela pojednostavit u smislu bacis povrce za juhu i onda uzmes jedan zalogaj mrkve, naravno prije nego ubacis meso i zacine, da je to vise bilo u stilu uzmi neko povrce koje ti je cesto na meniju.. ja sam to bar tak shvatila. 
    Ja recimo jedem i proso i kvinoju i to mijesam s rizom da mi nije jednolicna 🙈. Al to nisu sad neke egzoticne stvari. U grupi sam vidla dosta vise toga sto apsolutno ne konzumiram. Bas mi je avokado primjer. Ja sam ga prvi put probala u kasnim 20ima. Mislim da bebi to ne treba bit medu prvim stvarima
    Petra hvala za tekst o pasterizaciji, super razumljivo si to napisala 👌
    Deedee nama je cres. A bome tam nema nis 😂 plodine postoje od prije 2 godina, do tad ni jedan veci ducan, kamoli dm 🙈. Jos cemo se mi srest ovo ljeto na tim otocima 😜

Lavica27
    11. Svibanj 2020. 17:46

Aaa Mrgud ima smisla🤣
    Inace ja #streberica sam isla po tim kvinoja,amaranth i tim shemama🤣 Ja kvinoju inace jedem,bulgur i to al amaranth ne al kad su ga tolko ishvalili da je bogat zeljezom🙈🙈🙈 I avokado, jako brzo spravljena i ukusna kasica od zrelog avokada i banane. Probajte🤣😅 A ostalo,moji imaju ogroman vrt sve nesto eko pa sam ili sezonsko ili sto smo zamrzavale mama i ja.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.