ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    11. Svibanj 2020. 12:01

PetraB ajde kad stignes napises kako pasteriziras za bebi?cisto da dobim info iz prve ruke. Znam da idu staklenke na 100 nekih 40-tak min. I iskreno planirala sam za pocetak da proba uvijek svijeze kuhano, ali posto planiram s njom nekod se i gibati ne da mi se zaj s time na putovanjima pa sam bas mislila pasterizirat i nositi sa sobom. Mpzda cak nakon pasterizacije smrznuti da duze traje ili se to ne moze? Planiram uzet one najmanje staklenke od 25 ml mislim da su pa okuse posebno spakirati i onda po zelji mjesat. A razmisljam ako ih smrznem bolje da su u manjim posudicama nego velikim.
    Mi dobili kuhalo na paru ogromno je i meni se to bas ne da stavljat u pogon jer za pocetak to sto ce ona jesti 3 zlice sve to dok smontiram umrijet ce od gladi. 

Damnarexx 🌺
    11. Svibanj 2020. 12:10

PetraB hvala za popis putne ljekarne, screenala sam si to 😁✔️
    .
    Mi kad smo ostali 3 dana duze u bolnici zbog zutice, vadili su joj iz glavice krv.. ne moram reci da je punu glavicu imala krastica🙁 srecom, nisam nikad vidjela to vadjenje..
    Ionako mi se srce slamalo kad bi mi ju doveli a ona place.
    Sto se tice cjepljenja, jedan veeliki grc imam pri pomisli. Uzas! Razmisljam iduci put decka poslat unutra s njom...al onda opet, mislim si, ipak ju ja znam bolje smiriti tj brze. 
    .
    Meni doslo kuhalo sa aukcije😁😁😁 sve oriđiđi zapakirano, uopce nije vađeno. Lajk💪 

Damnarexx 🌺
    11. Svibanj 2020. 12:11

Zarica nama su rekli na pregkedu kukova da su dobri, i da nastavimo vjezbati tu 'zabicu' 🐸😊

beba2025❤
    11. Svibanj 2020. 12:16

mrgud_zg

Beba jesmo. Je sestra je mlada visoka sa siskama. Nemam s nikim usporedit jer je nama prvo dijete. Al haderica mi ima super pristup, bas ti hvala jos jednom na preporuci 😉

Ma, ništa, drago mi je da je i tebi ok.❤️
    Mi smo deset godina kod nje i stvarno je žena super. Imala je tako dragu i odličnu sestru, ali vjerojatno je otišla u mirovinu.

Što se dohrane tiče, s prvom sam sve po ps-u i dan danas lošije jede, sa drugom, točno tako, po malo, bez presinga, super je papala i dan danas tako😄tako da ću i sa ovom sad tak☺️

11. Svibanj 2020. 12:46

Mom su svakodnevno 33 dana vadili krvi i na ruci je imao infuziju nekih 20 dana.
    Sto se dohrane tice, tradicionalno do pred 20 godina se kretalo sa 4 mj. Cini mi se da je 2001 who donio preporuku da se do 6 mj dijete iskljucivo doji. No ta preporuka je za cijeli svijet... i za zemlje gdje je ranije uvođenje dohrane izazivalio upale kod djece zbog nehigijene. Zbog toga se poticalo dojenje. Kasnija studija je pokazala da u razvijenim zemljama se moze dohrana uvesti nakon 17. tjedana života, a najkasnije sa 6 mj. Za to postoje i razlozi a to je da 5-6 mj nakon rođenja beba potroši sve zalihe željeza te bi ih ona trebala poceti nadoknađivati iz hrane, iz majcinog mlijeka ne dobiva dovoljno zeljeza. Tako da kasnjenje s dohranom moze izazvati anemiju. 
    Pocetak dohrane nije nikakva filozofija, iako je s pojavom drusrvenih mreza postala komplicirana ko nuklearna fizika. Npr. na fejsu imate jako popularnu grupu Domace kasice za bebe gdje se cesto mame osuđuje ako krenu s dohranom prije 6 mj po preporuci pedijatara. A te koje osuđuju zsoravo ne znaju razlog zašto. U toj grupi cesto odgovaraju na upite žene koje nisu nutricionisti (iako je grupa započeta od educiranih žena) i onda meni koja ajd nesto kuzim tu hranu ti odgovori budu bas smijesni. Koriste izraze o kojima ne znaju puno. Tamo se potiću i namjernice koje nisu svojstvene za našu kuhinju i kulturu... a zapravo je cilj da dohranom naviknete bebu na okuse koje i vi koristite i prehrani kako bi beba nakon godine dana sjela s vama za stol. A ne da se do skole dijetetu kuha posebno. Nakon godine dana ocekujem da i ja i beba za dorucak jedemo npr zobenu kašu ili palentu sa jogurtom. A ne da ja jedem salamu a on quinou sa datuljama (karikiramako kuzite). 
    Dojene bebe probaju okuse preko mlijeka dok one na ad-u ne te se zato za njih cesto preporuca da pocinju ranije da okuse različite okuse kako bi sa 6 mj zamijenile jedan obrok s krutom hranom.

11. Svibanj 2020. 12:51

mikio moj istoima ekceme i suhu kozu... jucer smo krenuli s omnibiotik Panda pa javim iskustva. Inace Melem Actopic ja uopce ne mogu razmazati.

11. Svibanj 2020. 12:51

*Atopic

mrgud_zg
    11. Svibanj 2020. 13:14

stelle hvala za preporuku za fenistil! i zaboravila na nesto za komarce. tnx Petra 
    ja s obzirom da sad idemo na otok s nekim "polu-domom zdravlja" sigurno necu nista sad uvodit, i dojit cu do povratka u zg. dio 6 mj cu sigurno bit tu pa mogu pocet po malo. tad ce imat punih 5 mj. 
    deedee susak-unije mi se ipak malo ekstremno cine  iako mozda s bebom kojoj treba samo mama i cica je najlakše . ja se ipak iskrcam na prvoj postaji katamarana 
    losha super si to napisala. pogotovo ovaj dio s drustvenim mrezama. rekla bih da su sve te grupe ok za dobit neke osnovne info, al iskreno sve to malo vuce na sekte, i rode i kasice i nosenje 

Simbalija
    11. Svibanj 2020. 13:31

LoSa84

Mom su svakodnevno 33 dana vadili krvi i na ruci je imao infuziju nekih 20 dana.
    Sto se dohrane tice, tradicionalno do pred 20 godina se kretalo sa 4 mj. Cini mi se da je 2001 who donio preporuku da se do 6 mj dijete iskljucivo doji. No ta preporuka je za cijeli svijet… i za zemlje gdje je ranije uvođenje dohrane izazivalio upale kod djece zbog nehigijene. Zbog toga se poticalo dojenje. Kasnija studija je pokazala da u razvijenim zemljama se moze dohrana uvesti nakon 17. tjedana života, a najkasnije sa 6 mj. Za to postoje i razlozi a to je da 5-6 mj nakon rođenja beba potroši sve zalihe željeza te bi ih ona trebala poceti nadoknađivati iz hrane, iz majcinog mlijeka ne dobiva dovoljno zeljeza. Tako da kasnjenje s dohranom moze izazvati anemiju.
    Pocetak dohrane nije nikakva filozofija, iako je s pojavom drusrvenih mreza postala komplicirana ko nuklearna fizika. Npr. na fejsu imate jako popularnu grupu Domace kasice za bebe gdje se cesto mame osuđuje ako krenu s dohranom prije 6 mj po preporuci pedijatara. A te koje osuđuju zsoravo ne znaju razlog zašto. U toj grupi cesto odgovaraju na upite žene koje nisu nutricionisti (iako je grupa započeta od educiranih žena) i onda meni koja ajd nesto kuzim tu hranu ti odgovori budu bas smijesni. Koriste izraze o kojima ne znaju puno. Tamo se potiću i namjernice koje nisu svojstvene za našu kuhinju i kulturu… a zapravo je cilj da dohranom naviknete bebu na okuse koje i vi koristite i prehrani kako bi beba nakon godine dana sjela s vama za stol. A ne da se do skole dijetetu kuha posebno. Nakon godine dana ocekujem da i ja i beba za dorucak jedemo npr zobenu kašu ili palentu sa jogurtom. A ne da ja jedem salamu a on quinou sa datuljama (karikiramako kuzite).
    Dojene bebe probaju okuse preko mlijeka dok one na ad-u ne te se zato za njih cesto preporuca da pocinju ranije da okuse različite okuse kako bi sa 6 mj zamijenile jedan obrok s krutom hranom.

Potpisujem! U istoj sam grupi i stvarno zna biti bolno za čitati koliko je žena ženi vuk.
    Ja sam planirala sa nekih 5,5/6 početi s dohranom, na poklon sam dobila neko 6u1 kuhalo tako da ću ga isprobati još malo. Jedva čekam da vidim koliko će beba biti zainteresirana 😊

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

DeeDee
    11. Svibanj 2020. 13:45

Znači od komentara do sad urlanje, grčenje, histerija 😱😱 10 minuta spavala s bolnim grčem i nastavak urlanja, 
    Da li bebi može s vremenom početi smetati neka hrana koja prije nije? Već tri dana ima epizode ali ovo sad je bilo najkritičnije.. ne vidim nikakve naznake zubića, skinula sam ju i pregledala cijelu.. nemam ideja osim crijeva.. skvrči noge u koljenima, stisne šakice i tako stoji u pozi sklopke, crvena u faci i vrišti li ga vrišti 😏
    Sad je opet mir ali samo čekam..

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.