ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Damnarexx 🌺
    08. Svibanj 2020. 12:16

Isuse bozee😱😱😱
    Ja sam  u šoku. Srce me boli koliko znam ljudi koji ne mogu imati djecu, koji se bore... A imaju sve za pruzit im dobar zivot. Od financija do stambenog pitanja.
    Onda narkici slucajno dobe bebu (Slucaj iz moje sredine)
    Pa se romkinje tako odnose prema svojim bebama.  Ostavljaju ih...
    Zasto je zivot tako nepravedan?

Sva sreca da nisam imala tako neku romkinju u sobi🤦 
    Doduse, kada sam bila u trudovima rekla sam si ako djevojcica od 14god moze roditi, e onda mogu i ja!
    ____
    Ocito je pun mjesec igrao ulogu...
    Budila se svakoj 2 i pol/3 sata🤦 cvilila, bila gladna..tako da sam katastrofa spavala.
    A izmedju se dodavali dudom.  
    Sram me uopce jadati se, kad procitam sta jadna Mikio prozivljava🙁
    .
    Meni preko dana spava na kaucu, bez uspavljivanja.. sama zaspi. A navecer.. oko 10 kinderbet, upalimo vrtuljak, mazim ju po glavici 10tak min i tjt.

Damnarexx 🌺
    08. Svibanj 2020. 12:21

Valkris

Cijepljenje proslo ok, sad je urlaona… Muz je isao s njim jer ja to ne mogu 😔
    Stavili smo cepic i oblog al cini se da ga boli… Nista nije spavao 😔 samo stenje i urla jadan 😪😪
    A tek je 12 sati 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    ..
    Ima 6kg i da joj djeluje zdravo ko da ima 4 mjeseca 🤷‍♀️ za izvijanje i most nije muz pitao, pa cu ja u ponedjeljak kad idemo po rotu.
    ..
    Mi inače imamo ritual, hrana, podrigivanje+nosenje nekoliko minuta, lezaljka da bude u poluuspravnom polozaju nakon jela (max 20 min) , baby gym i nakon sat i pol cca spavanje ili u kolicima ili kauc. Sam pokaze da mu se spava tak da ili trlja oke ili vidim da su mu na pola 12 hehe. Po danu ne ide u kinderbet.

Wow, veliki decko 🤗🤗 
    I moja ima 6kg, po nasoj vagi.
    Sto se tice cjepljenja, vjerojatno ce uskoro zaspati..umori ih sve to, plus plakanje.

mala.le.90.
    08. Svibanj 2020. 12:56

Mikio treba dati orden za izvanrednu snagu...pa kad cujem ove neke koje imaju dobre bebe pa ne razumiju mame sa zahtjevnom djecom...pred njima se ne mozes ni pozalit jer ispadnes nesposoban...a one nemaju pojma sta znaci nositi bebu po 12 sati dnevno, kad imas mastitis, kad se budi svako malo..

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Angelly
    08. Svibanj 2020. 13:05

miki0

mala.le.90.

Mikione znam hoce li tebi pomoc, jer moj mali je super spavac, jedino je problem sto se budi u 6 ko kokos, al sam nedavno otkrila trik koji mu produzi spavanje do 7🤣
    Uzmi mu stopala i malo masiraj kad vidis da se pocinje budit. Njega to uspava. I navecer kad pocne plakat u snu, dovoljno je da ga masiram 15ak sekundi i sve bude ok.
    Citala sam da su u stopalima zivci koji su povezani sa zubalom a njega ocito muce zubici…pokusaj, nije skupo🤭

Ma probat cu sve samo da dobijem bar 2 sata sna u komadu 🤪🤪
    Hvala 🙃
    .
    Evo sad je bila tolko nervozna i trljala oci al se neda uspavat nema sanse. I nakon 40 min manije konacno zaspe. I sad ce spavat 20 minuta. 🤦🏼‍♀️
    .
    Kak uspavljujete bebe za dnevno spavanje? Jel ih stavite nakon nekog odredenog vremena ili pustite da sami pokazu kad su umorni pa onda spavanac?
    Ovu moju je tesko procitat a i neznam kak vise postupit s njom kad nije spavac po prirodi… Cas je uzasno nervozna, trlja oci, vidi se da joj se spava, odnesem ju u kinderbet i onda krece drama, lupanje rukama, nogama, okretanje, cupanje dude… I dok se ne umori i namjesti i onda zaspe. Ona kroz cijeli dan ako ukupno odspava sat i pol s tim drijemanjima dobro je. S tim njenim cat napovima bi trebala cijelu noc odrapit a ne ovak se 

Mi smo naseg isprogramirali 😅 nakon 2h ga stavim u kindu, pustim njegovu laganu glazbu i pustimo ga...on malo njurgavi al kroz 5-10min spava. Sad mu jos i tjesilicu stavljam da se navikne kad nju vidi da je vrijeme za spavanac.

• Zarica
    08. Svibanj 2020. 13:17

miki0

Mala.le. I to pali?
    Mislim citala sam da to kod vecih beba tipa 6+mjeseci barem…
    A morat cu probat jer bumo izludili.
    Moja bude preko dana i po 2,3 sata budna pa odrijema 15 min.
    Evo sad sam izasla van s kolicima i zaspala je nakon 45 min. I sad vozim da spava, a rucak bude se sam skuhao - ne🤦🏼‍♀️

Ima i ona neka metoda da sjedis na stolici pored nje i umirujes dok ne zaspi i onda svaku noc stolicu udaljujes par cm. Nakon par dana/tjedana si sa stolicom na vratima sobe. Ideja je da se nauci uspavati bez tebe. Mada ne znam, Ninica se mora prvo naucit uspavat, a tek onda uspavat sama. Za ovu metodu svakih par min sam isto cula za malo starije bebe, ali i mi smo znali tako ponekad (bez produljivanja razmaka), samo ga pustit da place pa svakih par minuta malo umiriti, i upalilo bi. Navijam da se sve preokrene brzo 💪
    .
    Nas mali se bio probudio na neko vrijeme al uglavnom spava cijelo jutro. Ova injekcija ga totalno osamuti, uopce sam zaboravila sta se radi kad imas vemena.

• Zarica
    08. Svibanj 2020. 13:26

Moja prijateljica usvojila romkinju kad je imala 2 god i kusur. Sada ide prvi razred. Jako dobro napreduje, ali to su traume za cijeli zivot. Nitko te ne pripremi na to. I nakon 5 godina dogode se ispadi agresije, tuge, bijesa, jada koji ih malo unazade jer svaki bude mala trauma za obje. Jos k tome ljudi cesto nemaju razumijevanja nikakvog...

mala.le.90.
    08. Svibanj 2020. 13:45

E htjela sam pitat...ima li ijedan zubic ovdje? Mojoj bebi ima bijela tockica na mjestu gdje ocekujemo zub pa da vidim jel netko od vasih to imao?

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Damnarexx 🌺
    08. Svibanj 2020. 13:48

Zarica

Moja prijateljica usvojila romkinju kad je imala 2 god i kusur. Sada ide prvi razred. Jako dobro napreduje, ali to su traume za cijeli zivot. Nitko te ne pripremi na to. I nakon 5 godina dogode se ispadi agresije, tuge, bijesa, jada koji ih malo unazade jer svaki bude mala trauma za obje. Jos k tome ljudi cesto nemaju razumijevanja nikakvog…

Wow, svaka cast 🤗

MaRe
    08. Svibanj 2020. 14:07

Moj spava kako smo dosli ali se budi svako toliko u plaču 😔
    Pih ja mu po noci vise ni ne pokusavam dudu dati jer se razvristi onda...tako da cim se meskolji i negoduje dobije sisu,zaspi i nazad u krevetic. Bas si mislim dns super sto bar taj prvi san traje 4-5 sati pa se naspavam ako odmah legnem jer se poslije budi svakih sat vremena. 

Lavica27
    08. Svibanj 2020. 14:07

Mala le moja kcer je dobila tu tockicu sa 3.5mj, povukla se i prvi zub izbio sa 6 ili 7 mj.
    Deedee kakva je izdajalica? Zadovoljna? 
    Nazalost to sam i ja pomislila, ja strepim nad svojim i zavrsi u inkubatoru mali a ona hoce dijete ostavit u rodilistu i njeno je dobro. Da se razumijemo,nije dijete nista krivo i hvala Bogu da je dobro..  
    Eh cure moje cega sam se ja nagledala i naslusala na onom Rebru,taman i da lavic nije tamo lezao traume bi imala. Samo jedan od primjera je da sam dosla i cimera iz boxa mu nije bilo, i ja komentiram ajme ozdravio je hvala Bogu (iako je puno teze dijagnoze imao) i cujem na daljinu da nije ozdravio i otišao doma nego su ga roditelji ostavili i prebacen je u dom. Znaci nisam se oporavila taj dan. A da ne pricam trenuci kad se zove svecenik da krsti nekp dijete. Strasno. Zato, iz mog iskustva s drugim djetetom,nunajte ih jer vjerujte, sutra ce odrasti. Ne okrenes se, toliko su samostalni da si u cudu kad je zivot protrčao pokraj tebe. 
    Ta metoda plakanjem se zove cry it out, i ja sam s 9mj kceri to napravila i zaista,uspjelo je nakon 2, dana a sad njega nunam stalno,premecem po rukama i sve suprotno radim jer bas znam kako sve proleti iako mislis da ces vjecno biti neispavan; neorganiziran,mrzovoljan i neuredjen. 
    On se nekad sam ugasi u ljulji,nekad ga ja drzim na rukama i napravim krug po sobi i zaspi (uz gazicu preko ociju). Svakih 1.5.-2h spava i daje bas do znanja da je umoran. Spava po 45 min 2-3 puta u danu a popodne spava 3-4h u komadu. 
    Zarice sto je s kukicem?
    Moj se fino nadebljao,6200jutros🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.