ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DeeSB
    29. Travanj 2020. 12:39

Uh thinkpink ne bi ti bila u kozi...zao mi je da ti je los nalaz, dobro da si prekontrolirala. 
    -
    Isto sam htjela pitati za casmatino podloge. Nikako se ne mogu odluciti izmedju njih i puzzli. 🤔 I gdje ste kupovale puzzle? Vidjela sam da su u bubamari one s brojevima 99 kn a taj jedan paket mi djeluje malo, a ako cu uzeti 2 onda mogu i jos malo nadoplatiti pa uzeti casmatino... A vidjela sam i kao tepih za igru od pjene - on je 4 mm debljine pa sad ne znam jel to pretanko?! 
    -
    I evo jutros sam uspjesno prolila punu salicu kave u kutiju s igrackama 😨

L 💛

PetraB
    29. Travanj 2020. 12:43

Hani 🤣🤣🤣 od sada namjernica mi je u vokabularu 🤭😎
    Grizli necu se ponavljat ali ime je predivno 🤭❤️. Ima nesto u njemu posebno...moja je oduvijek bila dobra i mirna beba, spavala cijelu noc vrlo brzo i vrlo nezahtjevno dijete bilo... DO SADA 🤣🤣🤣 (necu te plasit 😋)
    Cure sva imena su bas posebna nekako... A i mame su posebne pa valjda zato 😘❤️

url=https://lilypie.com][/url

Simbalija
    29. Travanj 2020. 13:12

Nakon poroda sam vadila šećer i hormone jer imam sporu štitnjaču i taman trebala kod endokrinologa kad je krenuo šit s koronom. Sad nemam pojma kad ću to opet dogovoriti i iskontrolirati..
    Što se gramatike i pravopisa tiče, išla sam godinama na natjecanja tako da me zna ubosti u oči č i ć pogotovo od ljudi na visokim pozicijama za koje po defoultu smatraš da moraju barem biti pismeni.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Simbalija
    29. Travanj 2020. 13:13

Eeeeee i najbitnije, mala mi se okrenula na stomaaak 🥰 bebolina je Glorija 😎

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

DeeDee
    29. Travanj 2020. 13:45

Casmatino ja planiram uzeti, čula sam samo dobra iskustva i preporuke.

[/url

ifkaminja
    29. Travanj 2020. 13:46

Pozdrav ekipica!
    Dugo vas već čitam, ne baš svakodnevno, već kak imam koju nedoumicu, od trudnoće i GD-a, do toga da pa pogledam kakvo je stanje kod naših vršnjaka.
    Imam kćer, rođenu 08.12., zove se Una. A ja sam rođena davne '81. Neću namjerno napisati koliko godina imam, jer se uopće tak ne osjećam. 
    Koliko god kroz život mislila da sam pehista i baksuz u svim prilikama i situacijama, sve povlačim kad se sjetim da sam kćer dobila iz drugog pokušaja IVF-a, imala prekrasnu trudnoću bez obzira na dijagnozu GD-a, porod je prošao i bržije nego sam očekivala (sve zavrzlame tijekom poroda su totalno nevažne, poput krivo spičene epiduralne, grozne babice koja je za vrhunac upisala da sam rodila dečka i nije meni dala narukvicu, itd), curica je bolja nego sam ikad zamišljala da bude- grčeve nije imala, plakala je do sada 5 puta, od toga 4 puta za cikom, a 5.put je bila kombinacija cijepljenja i tajminga za cicicu.
    Od početka ok spava po noći, po danu je po 25min spavanac, tu i tam se zalomi jedan spavanac od sat-dva (ko sad, jer imam vremena tipkati). 
    Bio nam je problem samo uspavljivanje navečer, ali tu je kuhinjska napa bila vrhunska pomoć (ne znam kaj su susjedi mislili kaj svaku noć kuhamo..).
    Zadnjih 7-8 dana uredno zaspi između 20 i 21 bez problema i bez nape, probudi me meškoljenjem oko 1-2 i oko 4-5 za cikicu, i nastavi spavati do 7-7:30. Usput joj preko noći jednom promijenim pelenu i to u kinderbetu dok spava.
    Tjemenicu sam rješavala tak da sam natopila kosicu bademovim uljem i četkala četkicom za zube jer ni češalj ni četka nisu skidali niš, i prala sa mustelinom pjenicom. Sad samo održavam sa pjenicom.
    To je bio post za predstavljanje, a pitanja slijede u sljedećem postu.

ifkaminja
    29. Travanj 2020. 13:46

Dakle ovak, možda ko ima koju pametnu da me utješi.
    Sa nekih cca mjesec i pol sam slučajno skužila da ima povišenu temperaturu, i počela ju redovito mjeriti, točnije da joj je temp od cca 36,9 do 37,7 u guzi. Vadili smo krv, mokraću, drekec, urinokulturu, sve super. Nakon toga opet krv i lagano su bili sniženi leukociti za kaj se pokazalo da je na kraju imala prehladu. Prehlada je prošla ali ne i "temperatura". Bili kod alergologa/imunologa. Ugl, "dijagnoza" je da je cura zdrava, da napreduje super. Naravno, mene to i dalje "kopka" bez obzira kaj vidim da je ona i raspoložena, i jede super, i napreduje,.. 
    Tražila sam po netu ako ima kakav sličan slučaj, ali nisam našla. Osim članka jedne pedijatrice u kojem piše da je za djecu do 2 god normalna temp od 36-38 mjereno u guzi.
    Ako netko ima kakvu pametnu za podjeliti samnom-molila bih..
    Drugo je da smo mi do sad vježbale kako nam je patronažna pokazala- kukove i okretanje na trbuh. Niš drugo. Sad sam naletila na stranicu sa vježbama za bebe i ostala šokirana koliko vježbi, i u strahu kaj smo propustile..
    Ugl, dok smo vježbale okretanje ona je ruke stavljala u pozu avion, dakle lebdila bi na prsima. Ja bi joj nariktala laktove kak treba- ona bi izmaknula. Zadnje je bilo to da sam držala ruke da ne izmakne ruke u avion-a ona je našla rješenje i izravnala ih naprijed u pozu Supermen. Onda sam odustala. Dva dana kasnije se prvi put sama okrenula u gym-u i to-pravilno na laktovima, sa ravno navršenih 4 mjeseca. I sad se non stop okreće, ali ne zna se okrenuti natrag na leđa. Kak da ju to naučim?

ifkaminja
    29. Travanj 2020. 13:49

Eh, da, i prvo cijepljenje smo odradili tek sa 4.mj zbog cijele situacije sa temperaturom. Koju i dalje ima u tom rasponu.

• thinkpink1
    29. Travanj 2020. 14:09

Znaci GUK nakon 2h mi bio 19,5. Bez ikakvih simptoma. Uspjeli smo iskoordinirat da sutra budem na pregledu i obradi. Doktore buni nalaz GUKa i hba1c u usporedbi sa ovim mjerenjem nakon 2h, pa su rekli se da sutra u 9 dodem u bolnicu na pregled i obradu. Moguce da je  DM tip 1.na samom početku, al nista nece unaprijed puno dok me ne obrade. Sad odoh pripremit sve nalaze od prije, pripremit stvari i sve sto treba za curku za sutra i vidjet da mi mama bude na stand by ako me budu zadrzali u dnevnoj bolnici. Javim se kad budem mogla. Cuvajte se curke i prekontolirajte! Ja se sad moram prvo isplakat da izbacim sve iz sebe i uzasno me boli što cu sutra biti dosta vremena odvojena od svoje curke, valjda najduže do sada i to mi jako tesko pada🥺😢

DeeDee
    29. Travanj 2020. 14:17

Ifkaminja, Una mi je predivno ime 🥰 bilo bi definitivno uži izbor da se od frendice mala tako ne zove. Po meni to nije povišena temperatura. 
    Think isplači se, bit će ti lakše. Biti će to sve ok, mora💓💓

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.