ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    15. Travanj 2020. 09:52

Annika a valjda. Mene zadnja 3 dana isto grize. Prije fkt nije. A slini da mu se cijedi do poda 🤤😂. Ma sigurno ti dobiva. Ja sam se isto brinula, moj se prvi mj bas zbucao a sad je mrsavac al pedica kaze da je 600 g mjesecno sasvim u redu. 
    Losha mislim da ti sigurno vise znas nego ja jer si prosla hrpu doktora/fiziosvihvrsta i sl. Nas niko nigdje nije slao a pedijatrica nam je rekla da nek malo vjezbamo. Pa nekak kao vjerujem unicefovim vjezbama i te neke koje se svugdje vrte. Nisu to vjezbe neke, vise razgibavanje. Ne mislim ja da treba moc nikad prije svog uzrasta, al mislim ak ga pustim da nis ne radim da onda bas i nece nis moc. Ili mozda hoce nemam pojma 😬
    Mikio ne znam za krv u stolici al moram rec da moje dijete jucer nakon kaj nije nis spavao, odvalio je 2 sata popodne 🙊

15. Travanj 2020. 10:19

monko

Drage mame, pozdrav svima nakon duljeg vremena. :)
    Trebala bih pomoć/savjet. Imam djevojčicu od 14 tjedana koja fino raste i deblja se, s tim da dojim i dohranjujem Nanom. Po noći lijepo sisa, ali po danu je razmažena, cica ne ide dovoljno brzo za njen ukus pa se izdajam ili 2-3 puta dnevno dam Nan. E sad, do nedavno je fino spavala, budila se eventualno jednom po noći sisati i nastavi spavati, ali u zadnje vrijeme se po noći budi po 5-6 puta, kratko sisa pa zaspe. Isto tako, po danu mi jede svakih sat-sat i pol po 80-90 ml, nikad ne pojede cijeli obrok koji bi trebala cca 180, jel. Kako da postignem da jede "normalno" količinu koju bi trebala svaka cca 3 sata, a ne da tako natankavamo svakih sat vremena pomalo? Nemam srca pustiti ju da plače gladna, naročito jer kad je gladna gura šakice u usta toliko da joj se diže želudac… Jel ima tko slična iskustva? Help. Perem bočice 20 puta dnevno jer jedemo 454647 tijekom dana :D Poludit ću 😂

Koliko je to 14 tjedana? U mjesecima. Tri? Pa normalno da ne spava... i 180 mL je previse odjednom za tako malu bebu.posebno svskih 3h. 180mLbi trebala pojestida jede svakih 5h

MaRe
    15. Travanj 2020. 10:26

Simbalija

Mi smo opet imali lošu noć, nisam se jučer trebala hvaliti, zaboravih da to ne bude onda dobro 😁 probudila se 23134 puta i htjela cicati. Sad nemam pojma jel još jedan zub, regresija, skok. Ajajaj kad će krenuti lijepo spavati više dana za redom 😩

Ja zato sutim vec par dana 🤣 (sad kad se ureknem xD)
    Presretna sam jer smo barem zasad uspjeli izbaciti i izdajanje i AD..vec mi muka od pranja izdajalice i bočica..sad uzivam dok traje 😏
    Sto se tice zdrave hrane..evo najela se šunke pa otvorila Milku da se zasladim 🤣🤣

monko
    15. Travanj 2020. 10:40

LoSa84

monko

Trebala bih pomoć/savjet. Imam djevojčicu od 14 tjedana koja fino raste i deblja se, s tim da dojim i dohranjujem Nanom. Po noći lijepo sisa, ali po danu je razmažena, cica ne ide dovoljno brzo za njen ukus pa se izdajam ili 2-3 puta dnevno dam Nan. E sad, do nedavno je fino spavala, budila se eventualno jednom po noći sisati i nastavi spavati, ali u zadnje vrijeme se po noći budi po 5-6 puta, kratko sisa pa zaspe. Isto tako, po danu mi jede svakih sat-sat i pol po 80-90 ml, nikad ne pojede cijeli obrok koji bi trebala cca 180, jel. Kako da postignem da jede "normalno" količinu koju bi trebala svaka cca 3 sata, a ne da tako natankavamo svakih sat vremena pomalo? Nemam srca pustiti ju da plače gladna, naročito jer kad je gladna gura šakice u usta toliko da joj se diže želudac… Jel ima tko slična iskustva? Help. Perem bočice 20 puta dnevno jer jedemo 454647 tijekom dana :D Poludit ću 😂

Koliko je to 14 tjedana? U mjesecima. Tri? Pa normalno da ne spava… i 180 mL je previse odjednom za tako malu bebu.posebno svskih 3h. 180mLbi trebala pojestida jede svakih 5h

Pa po meni je dok su tako mali svaki tjedan bitan, tako da da, 3 mjeseca i 2 tjedna ;)
    I ne vidim zasto bi bilo normalno da beba ne spava kad je donedavno spavala skoro cijelu noc... Vidim promjene na svom djetetu i samo sam htjela cuti misljenje nekog tko je imao slicnu situaciju. A sto se tice 180 ml, preporuka na Nanu je 180 od puna 3 mjeseca. 

Bruna 6.1.2020. <3
    curka br 2: 3.1.2024. <3

15. Travanj 2020. 10:52

monko

LoSa84

monko

Koliko je to 14 tjedana? U mjesecima. Tri? Pa normalno da ne spava… i 180 mL je previse odjednom za tako malu bebu.posebno svskih 3h. 180mLbi trebala pojestida jede svakih 5h

Pa po meni je dok su tako mali svaki tjedan bitan, tako da da, 3 mjeseca i 2 tjedna ;)
    I ne vidim zasto bi bilo normalno da beba ne spava kad je donedavno spavala skoro cijelu noc… Vidim promjene na svom djetetu i samo sam htjela cuti misljenje nekog tko je imao slicnu situaciju. A sto se tice 180 ml, preporuka na Nanu je 180 od puna 3 mjeseca.

Da no sigurno pise 4-5 obroka dnevno od 180 mL a to bi znacilo hranjenje svakih 4-5 h. Kad bebe jede cesce pojede manje i to je normalno. Ako npr jede svakih 3h to je 8 hranjenja dnevno tako daje svaka 3h 90 mL potpuno normalno. A regresija sna je isto normalna... kao sto su tu vec cure rekle, cesce je da se male bebe od nekoloko mjeseci bude po noci nego ne. Cesce spavaju bebe koje navecer dobe ad.  

monko
    15. Travanj 2020. 10:53

A ništa, onda ću se nadati skoroj progresiji sna :D

Bruna 6.1.2020. <3
    curka br 2: 3.1.2024. <3

DeeSB
    15. Travanj 2020. 10:55

Hej cure....moja curka se sad vec standarno sinoc od pola 10 do 12 budila svakih 5-10 min i derala se, i onda od 12 spavanje do jutra...
    Jucer smo narucili Ergobaby i vec je jutros stiglo 😀 i taman sam vam se htjela pozalit da jos uvijek cekam Sinsay kad zvoni netko....Sinsay je stigao!! Osjecam se kao da mi je rodjendan 🤣🤣
    I ne djeluje mi da su manji modeli kao oni pepca ali sve je vec u masini pa cemo vidjeti sta ce izaci na kraju poslje susilice....evo stavljam i slikicee 🤗

L 💛

15. Travanj 2020. 10:58

mikio kod nas je mogao samo jedan roditelj unutra i ulazili smo jedan po jedan. Cekalo se u autu. Nismo morali imsti maske i rukavice no doktorica i sestra su ih imale.
    Krv u stolici moze znaciti alergijicu na nesto, spomeni pedijatrici. Ne mora biti nista znacajno no neka malo opipa trbuscic... ili ti moze dati uputnicu za analizu stolice.
    Sta se vjezbica tice... svaki fizijatar i fizioterapeut imaju i svoje nacine rada tako da su moguca oprecna mialjenja. 
    I zbilja zasto mi je nestala traka 

15. Travanj 2020. 11:00

DeeSB

Hej cure….moja curka se sad vec standarno sinoc od pola 10 do 12 budila svakih 5-10 min i derala se, i onda od 12 spavanje do jutra…
    Jucer smo narucili Ergobaby i vec je jutros stiglo 😀 i taman sam vam se htjela pozalit da jos uvijek cekam Sinsay kad zvoni netko….Sinsay je stigao!! Osjecam se kao da mi je rodjendan 🤣🤣
    I ne djeluje mi da su manji modeli kao oni pepca ali sve je vec u masini pa cemo vidjeti sta ce izaci na kraju poslje susilice….evo stavljam i slikicee 🤗

Koja slatka robica  Ja bi jos jednu curicu samo zbog robice 

Damnarexx 🌺
    15. Travanj 2020. 11:04

miki0

Annika 🤣🤣🤣 kraljice!!
    Grizli jesi se udebljala? 🤪🤪
    Mi opet imali neprospavanu noc… A ujutro u pol 7 nas je probudilo 💩💩 i od onda smo na nogama… Sad je opet zadrijemala… Bas me zanima jel bude 17 ili 18 minuta 🤦🏼‍♀️
    Cure jel se kojoj dogodilo da beba kod kakanja ima malo kao sukrvice u stolici? Ja sam sad vec 2.put primjetila u razmaku 10ak dana da bude malo al kao da je ono pukla kapilarica stvarno malo… Pa 10 dana nista i sad danas nakon 2.kakanja opet. Kad brisem guzu na blazinici nema nista.
    U utorak idemo kod pedice na cijepljenje ako se ne otkaze sta pa cu i nju pitati. Ne panicarim jer je stvarno nalo i nije svako kakanje.
    E i cure koje ste bile ovih dana na cijepljenju u domovima zdravlja, kakva je procedura s obzirom na koronu? Jel mogu ic oba roditelja, treba imat makse, jel dr ima maksu i rukavice?

Mi smo bili pred tjedan dana i rekla nam je med.sestra da dodemo tocno na vrijeme. Ulazi samo mama sa djetetom. Izasla je po nas i uzela moju osobnu, i njene papire tj fascikl. Onda se vratila po nas, prvo sam s malom sjela u cekaonicu, dezinficirala nam je ruke, zatim smo isli u onaj dio za prematanje djeteta (nismo uopce ulazili u ordinaciju), ja sam ju skinula i morala se odmaknuti. Onda ju je odvela na vaganje i nazad donijela, imala je masku i odijelo, takodjer i doktorica.
    Sve nam je nekako na brzinu bilo, nisam stigla potat sve sto sam htjela. Em jer je doktorica brzo pobjegla, em jer se Elin derala😪
    Na iduce cijepljenje idemo 8.6. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.