ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mom12
    25. Veljača 2020. 11:43

Ja imam elektricni sterilizator i isto ostane sve mokro...ali svakako prije upotrebe prodem kroz vodu vrelu...a ne uspavljujem ju...dam joj dudu i spava...jedino ako je nemirna malo je nosim al jos mi nikad nije zaspala tako...ili u kolicima zaspe ako smo vani...

• mom12
    25. Veljača 2020. 11:48

I da prebacim je kad krenem spavat sa sobom🙈🙈...nemogu odolit...znam da je greska...al ako je ostavim spava u kindacu...😊

• thinkpink1
    25. Veljača 2020. 11:57

Lavica27

Sad vise nis ne kuzim,nek se thinkpink oglasi. Al nama se naglasilo da se razdvaja da joj se ne bi spojilo ono nesto kod usana.

Citam vas sa malim zakasnjenjem, al mi glupo piskarat kad se tema vec riješi pa da ne ponavljam isto... Vlazne maramice izbjegavam, kolko god bile na bazi vode, kemija je to...a i to mi isto ko da se mi samo brisemo s maramicama bez pranja s vodom, tak je i njima...
    Ja svojoj perem cistom vodom i blazinicama pelensku regiju kod svakog previjanja, a svako drugo previjanje otprilike namazem kremom, to vise ide po procjeni, da mi previse kreme ne razgnjeca kožu pogotovo na pregibima u preponama. Pipicu cistim jednom dnevno sa dvije manje blazinice na koje sam nakapala bademovo ulje, lagano rasirim usmine i sa svake strane s jednom blazinicom prođem odozgo prema guzi u jednom smjeru kako bi se uklonio vernix i ostaci urina i stolice ako je ima. Sa kupanjem sumnjam da se može tako detaljno sve ukloniti jer nam za to trebaju dvije ruke. Ja sa stapicima za usi ne volim cistiti jer prilikom presvlačenja znaju biti nervozni i vrlo nemirni, pa izbjegavam moguce nepredviđene ozljede.
    Pokušavamo ju ne nosat i tako smo se dogovorili (za sad smo disciplinirani i tog se drzimo), kolko god cendrala necemo je uciti na ruke. Kod uspavljivanja nemamo pretjerane nauke, presvucemo ju, nahranimo, stavimo u kindač i sama zaspe, ako se malo buni dobije dudu i to joj je nagrada🙃  Preko dana je vise u baby gymu, pa kad se umori od lamatnja rukicama i nogicama samo zaspe, samo ju pokrijem dekicom i ne prebacujem u kindac.
    Caj za dojilje probala piti zbog njenih kolika, ali ne vidim neku smisao. Dajem espumisan pp, probala u međuvremenu i sab simplex ali joj je bilo uzas od tih kapi, nit je prdila nit je kakala od njih kako inace kaka pa samo se vratili na espumisan, a gotovo su identican sastav obje vrste kapi.
    Lavice super za pregled malog lava🥰😘
    Petra super su se curke izborile, a bome i ti, bit cete vi super, samo bez preše za dojenjem, bit ce, samo polako. Ja sam primjetila kad sam nervoznija i izdajam se da mi manje ide mljekeca nego inace. Znas i sama da je najbitnije da napreduju. Saljem svakoj 😘😘😘

mrgud_zg
    25. Veljača 2020. 12:22

Ajme thinkpink svaka cast za nenosenje. Ja sam isto prije mislila kak cu ovo i ono, al Evo nosenje nema sanse da bi uspjela. Kao svigdje pise po knjigama da se do 3 mj ne mogu razmazit. Nemam pojma. Al on zna tak neutjesno plakat nemam uopce seca ostavit ga. Cim ga dignem se smiri.  I prek dana jako voli zaspat na meni. Po noci spava u kindacu
    Ja nemam apsolutno nikakvih problema s dudom 😁 kolko se sjecam i po slikama svi smo dudlali i nis nam ne fali 🙈

• thinkpink1
    25. Veljača 2020. 12:37

Evo do sad smo ju svega dva puta nosali, i to kad je neutjesno plakala-urlikala kad ju mucili grcevi kod promjene kapi. Ovako se preko dana igramo u gymu, mazimo i apsolutno nemam nikakvih dvojbi oko davanja dude, mirna ona mirna ja. I kod nas funkcionira white noise app.sa zvukom fena, cista nirvana...
    Ma lopovi su oni, kao spavaju, a jedno oko kradom otvore da provjere dal smo blizu ako nas ne osjete...

Dalindas
    25. Veljača 2020. 13:08

Jao thinpink ,kao da si mog opisala 🤣🤣 kao spava ja se krenem micati on odjednom otvori oci 🤣
    Moj kaka otp jednom u tjedan dana ,i pedijatrica i patronažna su rekle da je to za dojenu djecu normalno ,a kad sam zvala rodin telefon ,rekli su mi da bi trebao kakati svaki dan 💁🏼‍♀️

25. Veljača 2020. 14:05

Valkris a nama bas pedijatrica suprotno rekla kad je imao problema s crijevima... da radimo cim vecu pauzu između jela da se crijeva odmore. To meni ima vise smisla nego da ga se češce doji. 
    Dalindas Rode imaju svoja pravila  Moj kaka svaka 3 dana i to je apsolutno normalno. Do neka 3 mjeseca je kakao 6× dnevno i to je bilo normalno.
    Muz i ja ga ne nosamo no zato ga baka nosa i on to tocno zna. Kad je ona u blizini place i cim se ona pojavi smije joj se nebi li ga digla. Mislila sam da je slucajnost no sad sam sigurna da nije  

25. Veljača 2020. 14:24

Moj jos nema ustaljeni ritam spavanja. Spava nocu a po danu kako kad.

DeeDee
    25. Veljača 2020. 14:33

Moja noć spava, najčešće je ja budim za hranjenje, kako će zaspat nakon toga ovisi da li je muči trbuh ili ne. Preko dana nema nekog pravila ali u biti je dugo budna od ujutro i u tom periodu se hranimo 2,3,4 puta, kako kad, ali kad zaspi spava 3 - 4 sata. Onda opet period od par sati nacicavanja pa spavanje..
    .
    Mi smo do sad samo par puta bili negdje ali u autu zaspi momentalno, svaki put prije nego stignemo izaci iz ulice 😁

[/url

• mom12
    25. Veljača 2020. 14:49

Moja ima vise spavanja npr jutros se probudila u 7 dala joj jest i produzila do 10ipo pa se ustala jela i malo gledala malo je uzela pa je sad opet zaspala o spavat ce mozda sat vremna pa opet zaspe oko 6 pa do devet ...pa onda jede oko 9 10 pa zaspe oko 10ipi jedanaest zavisi nista fiksno ali otprilike tako nekako spava...nekad krace nekad duze...ma je moja se navikla bila oko 2 ic vani i jedan dan place neznam sta joj je ja je stavim u kolica i odma prestala cim smo izasli...al ne zelim da ima neke navike kad tocno ic vani...pa sam joj malo to mijesala...jucer smo isli vani oko 11 ujutro a prije toga popodne oko 5 je  isla....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.