ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    25. Veljača 2020. 10:51

MaRe

LoSa84

Ja svog malog ne nosam baš često. Znam ga čuvati da leži nameni ili kad sijedim no nismo ga navikli na nošenje. U noci podrigne i ide spavati u svoj kindač. Koji put mu se ne spava odmah no uaspi nakon nekog vremena.
    Jos davno sam skuzila da prdi od svih cajeva za dojilje…. a i nisam skuziila nikakvu benefit njih. Sad mu vise ne dajemo ništa i probava je ok. Osim što rijetko kaka kad je samo na mom mlijeku. No kocas je imao stolicu nakon 3 dana pa nije valda to strašno.
    Moke cice su sve naopako… ako se tako nastavi necu se tog mlijeka rijesit ni kad mali prestane pit mlijeko

Kako mu izgleda kakica nakon 3 dana? Moj je dosad kakao onak zrnasto i vise tekuce i sad kako nije dva dana kakao jučer mu je bila zlatna ali onako kao neka kremica,pasta…ne znam ni kako opisati 🤣 Napunio je pelenu da ni ne znam kud je to stalo hahah
    .
    Mi smo se dosad po danu uspavljivali na rukama al sad kako spava na trbuhu samo mu dam dudu i brzo zaspi.

Tocno je bila takva kako si opisala :-) I jak miris je bio

Lavica27
    25. Veljača 2020. 10:52

Sad vise nis ne kuzim,nek se thinkpink oglasi. Al nama se naglasilo da se razdvaja da joj se ne bi spojilo ono nesto kod usana. 
    Moj kaka da to nisu istine. Al apsolutno svako nocno dojenje on napuni pelenu. Smraci mi se kad ga moram svaki put presvlacit🙈 Inace i ja svog spustim u kinderbet pa uglavnom zaspi al nije mi bed da mi je i na rukama jer tolko je tamp lezao da nemam problem da ga mazim svako malo. Vjerojatno cu se lupat po glavi al o tom potom😂

• Zarica
    25. Veljača 2020. 11:10

MaRe

Ne bih rekla da od čaja stenju..ja sam bas ga prestala piti par dana i bez obzira na to..stenjao je i prduckao od nekih 4-5 ujutro svaki dan..to kao da mu je postala neka fora da od zadnjeg "nocnog" hranjenja mrči i negoduje a spava..al naravno mama ne spava kad ga čuje 😴

Identicna sutuacija. Caj mi se cini s tim nema veze i stenjanje pocne kod zadnjeg nocnog podoja oko 4,5. Jednostavno mislim da ne izbace sav zrak po noci s obzirom da ih tada puno manje nosamo.

• Zarica
    25. Veljača 2020. 11:13

samojed

Jutro cure,
    Eleonoris kod mene nije curica al kako znam da smiješ lagano da razdvojis i da predjes krpicom i očistis
    Ja sam cure sinoć cjelu noć plakala skupa s malim on evo već 7 dana muku muči sa grčevima nema prestanka po danu po noći non stop sinoć vise nisam mogla nikako da ga umirim i ja sam skupa s njim plakala stvarno ne znam sta da radim više isprobala sam bio gaja, espumisan juce sam išla u apoteku da kupim Sab simplex ali kažu nema kod nas samo u Hrvatskoj pa sam našla neki čovjek što to nabavlja pa prodaje kod nas, dana će muž s posla otići uzet nadam se da će nam one pokazat neke rezultate. Stvarno vise ne znam sta da radim tacno sam postala depresivna zbog njegovog 24satnog deranja ali on ne plače znači vrišti jadno djete tako mi ga je žao gledam ga ne znam više kako da mu pomognem ma joj ne znam evo sta sam sve ni napisala od muke sad napokon spava

Kod nas je to najgore trajalo samo par dana i isto smo plakali s njim. Drzi se, proci ce i to i on se toga nece sjecati:)

Macutica
    25. Veljača 2020. 11:20

Pozdrav cure, 
    ja svojoj curi kod mijenjanja pelene obrisem povrsno vlaznim maramicama na bazi vode pipicu i guzu, a nekad se tako ukaka da je i to podrucje ajme, pa njezno prodjem maramicom izmedju bez razdvajanja rukom, maramicom samo njezno i svakako stavim kremice, naravno sve prvo od gore prema guzi. Nitko mi nije nesto posebno pokazivao, a ona toliko lamata vec i snazno drzi nogice kad se zakoci, nezz kako bi nesto drugacije i uspjela napraviti, a cini mi se da je ovako skroz ok..
    Da li su vama bebe na sisi "agresivne" nekad? 
    Moja ko mali gremlin rezi, grebe me nokticima, glasa se, hropce.. Nocu pogotovo..

• Zarica
    25. Veljača 2020. 11:27

Mi ga bas uspavljujemo samo kod prvog spavanja navecer. Dojenje uz muziku za uspavljivanje ili samo dojenje, pa mazenje u kindacu koji je spojen s krevetom. Prek noci sam nastavlja spavat, ili ako bas nece ili se razbudi nakon podrigivanja onda ga nosamo. Preko dana zaspi kad zaspi. Najcesce u marami ili u bounceru. Kad vidimo da mu nista nije a place pustimo ga malo da isplace to pa zaspi brzo nakon toga u krilu.

Najbezveze mi je kaj bi skoro svaki put zaspao nakon dojenja da se ne naguta zraka. Pa se muci s tim pa podrigivanje i sve skupa ga to zbudi.

• Zarica
    25. Veljača 2020. 11:29

Macutica

Pozdrav cure,
    ja svojoj curi kod mijenjanja pelene obrisem povrsno vlaznim maramicama na bazi vode pipicu i guzu, a nekad se tako ukaka da je i to podrucje ajme, pa njezno prodjem maramicom izmedju bez razdvajanja rukom, maramicom samo njezno i svakako stavim kremice, naravno sve prvo od gore prema guzi. Nitko mi nije nesto posebno pokazivao, a ona toliko lamata vec i snazno drzi nogice kad se zakoci, nezz kako bi nesto drugacije i uspjela napraviti, a cini mi se da je ovako skroz ok..
    Moja ko mali gremlin rezi, grebe me nokticima, glasa se, hropce.. Nocu pogotovo..

Dada, kad tako bude dignem ga na podriganac pa nastavljamo dojit kad izbaci to:)

Valkris
    25. Veljača 2020. 11:30

Hvala curke 💞
    Ma da, samo se moramo posloziti u glavi da nisu sva djeca ista i ne dobivaju isto..
    Bas to, trudit cu se da dobije sto vise mlijeka, za ostalo dohrana i nije smak svijeta.. Moci ce ga baka paziti dok mi lumpujemo.. Pozdrav RODe 🥂
    A za grceve.. Da.. Tješimo se i mi s tim: proci ce.. Mi koristimo kids relief colic i cini se da je malo pomoglo, patronazna je savjetovala da ga sto cesce dojimo da crijeva rade.. A nemam mlijeka..
    Al doci ce to sve na svoje i bit ce ok 🥰

Valkris
    25. Veljača 2020. 11:34

Macutica

Pozdrav cure,

I nas bude uznemiren, isto ga dignemo, podrignemo, poskakljamo nosic (tak nam je patronazna rekla) i vratimo na sisu i mir je.
    Sto se tice spavanja nemamo jos tempo nit zelimo/mozemo uspostaviti.. Ali zaspe i na rukama, sad je u kinderbetu.. Tak da nemamo za sad problema.. 

DeeDee
    25. Veljača 2020. 11:35

Macutica

Pozdrav cure,

Aha, ja sam mislila da ja jedina imam bebu pit bulla 😂😂

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.