ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Red Fox
    25. Veljača 2020. 10:06

Samojed jesi bas sve isprobala? Mi smo isto sve moguce kapi koristili, nekad nam je pomogla duda, a nekad da ga drzimo ko “tigar na grani”, proguglaj taj polozak protiv kolika (tiger on branch),mi smo ga znali tak nositi i derao se 10-tak sekundi i samo zaspao. Al nije ni to upalilo svaki put.

Lavica27
    25. Veljača 2020. 10:08

miki0

Grizli vidis susac mi nije pao na pamet 🙈 to ko ono drvce? Zivio forum! 🤗🤗

Ja sam vam ga na ebayu jos ha prvu za 50ak kn kupila.
    Eleonoris stavi se bademovog ulja na stapic za uho i prodje po stijenkama i to bi trebalo raditi iza svakog kupanja kao dio higijene (cudi me da ti to patronazna nije pokazala). 
    Inace evo nas od pedice,kaze da je zdrav lijep deckic i da super napreduje. Naime dobio je u tjedan dana od otpusta 200gr sto bi značilo da ipak nekaj dobro radim buduci je u bolnici dobivao cca 5 obroka ADa (cca 350-400ml) a 3 mog mlijeka a ja doma ga stalno na cicu stavljam i u danu mu dodam cca 180-200ml dohrane (svaki dan smanjujem),u nekom obroku nakon cice dodam 30-60ml, po noci ga dojim samo. Na izdajalicu tesko iznad 40-50ml a kad su ga u bolnici prije i nakon podoja vagali ispalo bi oko 40gr (ml)da je popio...ocito si je newto navukao.
    Red fox ako bi htjela i dalje dojiti preporuka je da ovaj obrok drugi ga svejedno 5-10min stavis na cicu pa mu dodan puni obrok AD-a al opet da cice znaju da trebaju radit taj obrok (sukus sto je sunshine pisala)

DeeDee
    25. Veljača 2020. 10:09

Eleonoris ja ako joj stavim kremu, na idućem presvlačenju laaagano razdvojim i nakapam vode i onda još laganije pobrišem, ali ja je perem toplom vodom u blazinicima, mislim da ako koristiš vlažne maramice ne bi trebala s njima po pipi, ne znam. Ja isto nisam uopće dirala dok mi patronažna nije rekla da ako se koristi krema treba jer od kombinacije zaostale kreme i urina može doći do upale.
    .
    Red mi se po danu nosamo, a po noći je drzim samo dok podrigne i onda joj dam dudu i u krevetić, sama zaspi. Eventualno prebacim ruku kod nje ako je bas nemirna (imam onaj krevetić na  kojem se može spustiti stranica pa ga spojim s krevetom),  pa me ulovi za ruku i smiri se momentalno.

[/url

mrgud_zg
    25. Veljača 2020. 10:16

E mikio i grizli hvala puno na iskustvu za sterilizator. Onda je svima isto. Onda mu realno bas i ne vidim neku super prednost. Kad mi tak sve mokro ostane 🙄. Tak sam prije zagrijala vodu j kuhalu i stalno imam jedan lonac vani i to ostavim par min u kipucoj vodi i isto je mokro. Ista stvar 
    Lavice i ja zaboravila iskomentirat 😂😂😂
    E i stalno zaboravim komentirat. Par vas koristi rijec mrci - ja svaki put unrem od smijeha 🙈. Znam da kontekst nije smijesan al ja fkt taj izraz nikad nisam korisila i presmijesna mi je rijec 🙈😂

25. Veljača 2020. 10:20

Ja svog malog ne nosam baš često. Znam ga čuvati da leži nameni ili kad sijedim no nismo ga navikli na nošenje. U noci podrigne i ide spavati u svoj kindač. Koji put mu se ne spava odmah no uaspi nakon nekog vremena.
    Jos davno sam skuzila da prdi od svih cajeva za dojilje.... a i nisam skuziila nikakvu benefit njih. Sad mu vise ne dajemo ništa i probava je ok. Osim što rijetko kaka kad je samo na mom mlijeku. No kocas je imao stolicu nakon 3 dana pa nije valda to strašno.
    Moke cice su sve naopako... ako se tako nastavi necu se tog mlijeka rijesit ni kad mali prestane pit mlijeko 

DeeDee
    25. Veljača 2020. 10:25

Lavica27

miki0

Grizli vidis susac mi nije pao na pamet 🙈 to ko ono drvce? Zivio forum! 🤗🤗

Ja sam vam ga na ebayu jos ha prvu za 50ak kn kupila.
    Eleonoris stavi se bademovog ulja na stapic za uho i prodje po stijenkama i to bi trebalo raditi iza svakog kupanja kao dio higijene (cudi me da ti to patronazna nije pokazala).
    Inace evo nas od pedice,kaze da je zdrav lijep deckic i da super napreduje. Naime dobio je u tjedan dana od otpusta 200gr sto bi značilo da ipak nekaj dobro radim buduci je u bolnici dobivao cca 5 obroka ADa (cca 350-400ml) a 3 mog mlijeka a ja doma ga stalno na cicu stavljam i u danu mu dodam cca 180-200ml dohrane (svaki dan smanjujem),u nekom obroku nakon cice dodam 30-60ml, po noci ga dojim samo. Na izdajalicu tesko iznad 40-50ml a kad su ga u bolnici prije i nakon podoja vagali ispalo bi oko 40gr (ml)da je popio…ocito si je newto navukao.
    Redfox ako bi htjela i dalje dojiti preporuka je da ovaj obrok drugi ga svejedno 5-10min stavis na cicu pa mu dodan puni obrok AD-a al opet da cice znaju da trebaju radit taj obrok (sukus sto je sunshine pisala)

Vidis meni je patronazna rekla ni slučajno štapićem.. stvarno 100 žena, 200 sisa, ali bome i 100 patronažnih, 100 teorija 🤔

[/url

DeeDee
    25. Veljača 2020. 10:29

LoSa ja ga pijem da mala nema grčeve, tj. da se lakše isprdi/pokaka pa eto ispalo kontra 🙄

[/url

MaRe
    25. Veljača 2020. 10:35

LoSa84

Ja svog malog ne nosam baš često. Znam ga čuvati da leži nameni ili kad sijedim no nismo ga navikli na nošenje. U noci podrigne i ide spavati u svoj kindač. Koji put mu se ne spava odmah no uaspi nakon nekog vremena.
    Jos davno sam skuzila da prdi od svih cajeva za dojilje…. a i nisam skuziila nikakvu benefit njih. Sad mu vise ne dajemo ništa i probava je ok. Osim što rijetko kaka kad je samo na mom mlijeku. No kocas je imao stolicu nakon 3 dana pa nije valda to strašno.
    Moke cice su sve naopako… ako se tako nastavi necu se tog mlijeka rijesit ni kad mali prestane pit mlijeko

Kako mu izgleda kakica nakon 3 dana? Moj je dosad kakao onak zrnasto i vise tekuce i sad kako nije dva dana kakao jučer mu je bila zlatna ali onako kao neka kremica,pasta...ne znam ni kako opisati 🤣 Napunio je pelenu da ni ne znam kud je to stalo hahah

Mi smo se dosad po danu uspavljivali na rukama al sad kako spava na trbuhu samo mu dam dudu i brzo zaspi. 

Eleonoris
    25. Veljača 2020. 10:37

Lavice pa rekla mi je da ne stavljam niti kremu kod presvlačenja sve dok ne dobi crvenilo što ja ne radim..uvijek je tanko namažem po guzi..ne po koki, a što se tiče spolovila rekla je da nesmijem razdvajati pa mi nije bilo jasno kako da to očistim..
    Deedee pokušat ću tako kako ti radiš,ja sam se bojala da je ne ozljedim ako počne lamatat nogama ili ako ja to razdvojim da ću napravit još veći problem...meni je patronažna objašnjavala da to ode tokom kupanja a ja vidim da baš i nije..ne želim da dođe do upale.
    Hvala na odgovoru😇

Grizli
    25. Veljača 2020. 10:46

Mrgud ja sam isto tako u pocetku al me nerviralo jer kod kuhanja su mi ostajale kao bijele mrlje i ko neki tanki sloj kamenca. Ne znam u ovom mi izgleda bolje i cisce ipak. Frknem u mikrovalnu i ne moram nis mislit. Ako je zatvoreno 24h je sterilno pa ja nekad i pustim duze u tome ne moram odmah stavljat susiti.
    Mikio da da ono drvce ja sam to kupila na wish prije par mjeseci i super stvar stvarno.
    DeeDee moja isto zadnjih par dana ima cca 3 puta na dan periode kad kaka i onda je dosta nervozna, a po noci vise nema pokakanih pelena samo puuuno pisi. Mislim da je to ok. Iskreno meni pase da ne kaka po noci 🤦‍♀️ jer brze obavimo presvlacenje.
    E cure dal koja od vas koristi jos kremu mama od biobaze? Ili ju zeli koristiti? Ja sam kupila veliko pakiranje netom prije nego sam rodila i potrosila jako malo, a obzirom da od poroda vucem neku alergiju po tijelu od nezna se cega ne smijem korisiti nista vise od tih krema kremica pa ako koja zeli/treba tu kremu mogu joj poslat. Poklanjam ju jer glupo mi ju baciti. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.