ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sunshine1
    24. Veljača 2020. 22:30

LoSa84

Ja trebam savijet. Moj maleninsad po noci samo jednom jede, oko 3 i za taj obrok imam obicno dovoljno izdojenog mlijeka tokom dana pa nemam potrebe da se nocu izdajam. No ako se ne izdojim ujutro mi budu cice toliko teske da jedva dignem malog. Par puta mi je iskocila i oteklina ispod pazuha. Zbilja nemam potrebe za tim nocnom izdajanjem no sto da radim da mi vice splasnu? Također tokom dana ako se ne izdojom svakih 3-4h cice su mi ko kamen.

Par veceriju kad dodje vrijeme za taj obrok ne izdajaj se do kraja, vec izdoji toliko da olaksas dojke. Nakon par dana ce tijelo shvatit da mu taj obrok ne treba i proizvodit ce se manje nocu. Isto kao sto beba na mece svoj ritam svojim sisanjem tako ti nametni svoj sa izdajanjem, jer ti si ta koja stimulira svoje dojke, prema njegovim potrebama naravno. Al Kuzis, ako zelis vecu proizvodnju izdajas se cesce i duze, znaci kad vise iz dojke ne izlazi nista i dalje nastavis s izdajanjem na prazno jos par minuta. Ako zelis manje onda do olaksanja. Ugl trebalo bi se uspostavit na taj nacin. Isti je princip i kad beba sisa. Kad je skok u razvoju visi na dojci non stop, pa i onda kada ne ide ni kapi vise. A kad mlijeko navuce i bude ga previse e onda je malim prozdrljivcima to malo puno pa oni nebi bas toliko jeli, i bas bi malo dulje spavali i onda sise luduju skupa s majkama 🤪 ugl malo sam oduljilo, Al poanta je da treba proc par dana izdaja ja do olaksanja i uspostavit ce se. Probaj pa javi jel uspjelo. 

24. Veljača 2020. 22:40

mrgud ja znam izdojiti u zadnje vrijeme iz obje cice po 200 mL a on pojede oko 100-120 mL. Vise mu niti ne nudim vec stavim u staklenu bocu u frizider. Prije je jeo cesce nocu te nije bilo dovoljno mlijeka a sad ostane taman za noc jedan obrok. Prije nisam imala dovoljno mlijeka pa sam dala ad no eto sad vec 6 dana samo moje mlijeko pije. Zadnjih tjedan dana mi cice poludile. On ne zeli zamrznuto tako da bi rado to nocno izdajanje izbacila.
    Hvala sunshine probat cu to tako jer mi glupo da pocnem mlijeko bacati. Evo sad za noc imam spremljeno 300 ml a nece toliko sigurno popiti.

24. Veljača 2020. 22:46

E da... vise mlijeka mi se odjednom potaklo nakon sto sam prosli vikend popila deci vina na rodendanu id frendice. Tu noc su mi cice skoro eksplodirale  

• sunshine1
    24. Veljača 2020. 22:54

Losa, a da pokusas ubuduce izdajat se samo malo vise od onoga sto ce on pojest. Tipa ako jede cca 120, ti nemoj iz dojit 200 nego 150. Zasto izdajas toliko ako znas koliko otprilike jede? Tako ti se nece stvarat toliki visak u frizideru, Al ces u tom slucaju s vremenom ipak trebat ostat na onom nocnom izdajanju. Sad ti odluci sta ti vise pase. Kad bude poceo trazit vecu kolicinu onda ces pojacat intenzitet izdajanja 😉

Red Fox
    24. Veljača 2020. 22:56

Pozdrav svima iz polunocne, mi smo danas imali super dan bez puno plakanja🙂
    Sad kolko sam popamtila kaj ste pisale, mene isto bas utjesi kad citam kak imamo slicne probleme pa se odma osjecam normalnije.
    Mikio javi kak ce biti kod pedijatrice, moje misljenje je da to nije refluks jer bi ona gubila na tezini i prije bi se to otkrilo. Drzim fige sa sve bude dobro.
    Petra super za lijepe vijesti.
    Valkris nemoj se uopce bedirati zbog toga,mene je isto mucilo kaj nemam dosta mlijeka, al ima to i dobrtih strana, npr.moze ga nekad nahraniti i tata, baka ga pricuva dok mi obavljamo shoping i tak. Moj sad samo po noci iskljucivo cica, prek dana mu moram dodati dohranu.
    Ovo kaj ste pisale za svekrvu, mene tak isto znaju izluditi, sad su koji komentirali da ima previse kila, a u pocetku je kao premalo dobivao, da bi mama nasla moju prastaru radosnicu i tam pise da sam u njegovoj dobi imala isto kila ko i on. Tak se uopce necu zamarati, nek on meni lijepo papa i raste a poslije cemo oboje mrsaviti kad krene hodati. Sa dva mjeseca je imao 5400, s rodio se sa 3350. Produzio se sa 49 na 57 cm, po meni to nije nis previse, a i pedijatrica je rekla da je to ok.
    Za dudu sam se je pomirila da malo pretjeruju. Pa mi smo svi imali dude i nitko nema govornih mana. Po meni danas djeca losje pricaju jer kolko vidim roditelji s njima manje razgovaraju i guraju im samo mobitele s crticima pod nos.
    Di nam je Omerta? Nije se dugo javila ili sam propustila🤔

• Stelle123
    24. Veljača 2020. 23:13

Ajme ha sam se prehladila. Bas ono. Curi nos, boli grlo i musici. Temperaruru nemam, ali ne znam kako izbjeci da on ne uhvati. Imam masku, ali prakticki sve povrsine dijelimo.Jos i ruke trpa u usta. Bas za ispalit.

url=https://lilypie.com]

• mom12
    24. Veljača 2020. 23:15

LoSa84

E da… vise mlijeka mi se odjednom potaklo nakon sto sam prosli vikend popila deci vina na rodendanu id frendice. Tu noc su mi cice skoro eksplodirale

Samo tako odjednom se povecala kolicina? Nisi vise nesto izdajala ?ili jela ili pila?

25. Veljača 2020. 01:24

Stelle ako dojis on dobije tvoja antitijela te nece dobiti prehladu. Slicno je meni bilo pred 10 dsna, meni trajalo 3-4 dana, a njemu apsolutno ništa. Nisam nosila maskicu.
    mom da povecala mi se kolicina. Prije bih se izdajala 7× dnevno i bilo bi oko 700 ml ukupno. Sad se izdajam 5× dnevno i nakupi se oko 900-1000 mL. Ocito za mene ne vrijede ona pravila da sto se manje izdajas staje mlijeko i sl. Izdsjam se manje puta jer sam cijeli dsn s njim solo doma i jednostavno ne stignem. Sat-dva nakon izdajanja ja vec osjetim tvrde cice.

Lavica27
    25. Veljača 2020. 01:40

Dobro pa si spomenula loSa za vino,sutra mi je taman rockas pa cu eksperimentirat😂 ( Rode ako ovo citate, samo za dobrobit djeteta isprobavam😁)...
    Sunshine sve to stoji o cemu ti pricas u teoriji i mozda za vecinu,ali eto ja sam izdajala mjesec dana i po svim pravilima dosad sam trebala imati mlijeka tocno onoliko koliko treba mom djetetu. Sto nemam. Izdajala ja 15 ili ,45 min prvi mjesec ne bi nikada izdojila vise od 40 ml iz obje dojke osim ako bi razmak bio 4 sata,tada bi 60ml. Al razmak nisam smjela povećavati jet bi slala tijelu signal da manje mlijeka proizvidi. Ili npr sad ne bi izdajala u dnevnom nego spavala ko ostali pametni ljudi jer mi je dijete prepospano i cicalo je doslovce 2 minute a ja ne zelim da tijelo dobije krivu poruku da mu je to dosta (jer nije)a napunjene su mi cice i ne zelim da izgubi i to mlijeka sto imam. Moj doji po pola sata i podvecer zna biti lud i urlat na cici jer nema sto vise cicat. Moje tijelo to ne kuži ocito jer mu ne stvara dodatno mlijeko drugi dan iako on navlaci ko sumanut u prazno. tako da,da tvoje zvuci dobro kad ide po p.s-u,al nekima jednostavno ne ide. 
    Red fox kolko ga nadohranjujes u danu?
    Petra ajme jako jako lijepe vijesti. Probaj si postaviti ko ja u glavi,bitno je da dobivaju tvog mlijeka, zbog svih sastojaka za njih bitnih a kolko ih nadohrane je bitno za njihov oporavak. Bit ce to sve dobro!
    Stelle da sto brze ozdravis!

MaRe
    25. Veljača 2020. 01:56

Večer noćna 🙂
    Čitam kroz san pa ni ne znam šta pročitam 😏
    Petra  držimo vam fige da nastave dobijati na kilazi i da dođete doma gdje cete već uhvatiti ritam ❤
    Damnarexx tako je i mene bilo strah dan prije nego sam ostala sama a sad mi čak i paše kad smo nas dva sami 😁
    Losa znaci moram popit vina a ne piva kak mi mama govori 😂🥳🍻 e a koje bijelo ili crno 😁
    Mislim da nam Omerte nema kako je rodila 🤔 a ni Cima se nije javila..bas me zanima kako su..a Točkica? Ništa ne mogu popamtit 🙃

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.