ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    08. Travanj 2020. 21:25

Damnarex, vidim da si uspjela vratit ime:D nemam pojma odkud to da je 3.3kg krupna beba. Moj se rodio s 2980 i sestre su stalno komentirale koja sitna bubica. A i bio je sitan. Tak da ne znam kako je 300 grama vise krupna beba. (Nije da je uopce i bila potrebna ova usporedba da bi to bilo jasno :D )

DeeDee, ja procitala vase kompetentno dijete i stvarno je super knjiga. Bas je dobro sto obiluje stvarnim primjerima, npr dijete vristi u ducanu i sto sada. Ne mogu reci da mi se 100 posto sve svidjelo, ali neki generalni pristup me se dojmio i bas preporucam. A imam jos neke od juula (kako reci ne i jos neka) al su mi u zegeju tak da su na cekanju. Bas me zanima i ova s aktivnostima :) Inace citam sada i od Penelope Linch 'odgoj i njega djeteta'. Knjiga mi je isto odlicna. Imam neko prastaro izdanje od mame tako da skuzim kad je nesto zastarjelo, al uglavnom je pogodila knjiga za razvoj naseg bebaca do sada. Super mi je npr bilo kako je opisano kakve igracke mu trebaju, kako bi mi trebali postupati u igri, sto ocekivati od bebe itd. A vidla sam da ima i skroz novih izdanja tak da sam si skinula i to sad na kindl:P 

S muzem sam vec prije odlucila da se necemo zamarat literaturom puno sto se tice odgoja i da cemo radit prema intuiciji i to uglavnom i je tako, ali bas mi je gust citat o tome i neke dobre poante mi ostanu urezane tak da si bas gustam s tim.

• Zarica
    08. Travanj 2020. 21:41

Sto se tice ovog turbo okretanja glave lijevo desno - to i moj malac radi i po tom znam da je umoran. U sjedalici u autu  bude nezgodno jer kad to energicno radi bas se nabija u nju. Al izgleda mi to sve normalno i mislim da se ne trebate brinut oko toga. Moj nema dermatitis ni nista. Takodjer se i lupa po licu al to isto uglavnom kad je umoran pa pocne lamatat bezveze pa se i opali po faci usput 🤪 
    .
     Inace malac mi se opet preokrenuo u nervozno dijete. Sam zuga po cijele dane i nesto bi da skacemo oko njega. Bas je par dana bio super i igrao se sam sa tim igrackicama pa nas samo promatrao i gustao, a sad opet plac na sve zivo. Bas mi je tesko onda bilo sto po kuci radit al svejedno moram pa stalno nesto u zurbi radim i ne znam se onda opustit ni kad zaspe. Al dobro, sad smo bar dosli do toga da se ne dere ako mu se totalno posvetimo, prije ni to nije pomagalo:) 
    .
    Inace kak se deblja isto je poceo ful srat po svoj robici. Mikio znam da i ti imas tih problema 😅 kak ti to kuhas? Sam ubacis u lonac na pec i onda kasnije u masinu? Kaj ti ode to skroz?
    Probali smo sa vecim pelenama al to je isto bila katastrofa. Al dobro, napokon smo se dokopali babylove pelena pa se stanje malo popravilo.

• Zarica
    08. Travanj 2020. 21:43

Ajme meni, bas sam se raspisala 😅 nemojte zamjerit, napokon smo sredili neki novi net tako da sam preuzbudjena sa surfanjem i da iskomentiram sve sto zelim vec danima 😂Znaci jos popodne nisam mogla zguglat kolko dugo treba kuhat jecam. Doslovno pol minute inace treba za tako nesto.

08. Travanj 2020. 22:06

Jane kuzim kako vi uspijete razbuditi bebe za hranjenje  Prije sam ga budila po noci i u pocetku je to funkcioniralo no nakon nekog vrrmena isko ssm ga i presvukla i digla jednostavno bi spavao i ne bi htio jesti. Onda sammu prestala nuditi taj nocni obrok. Isto danas sam mu htijela dat jesti 3h nakon ad-a i nije iopce htio jesti i zaspao je. Probudio se 5h nakon proslog obroka i normalno se najeo. Prije sammu mogla dat jesti kad sam ja htijela i pojeo bi sve sto mu dam. Sad ne zeli... zatvori usta i gura rukama bocicu od sebe  I jede manje u zadnje vrijeme... Vidjet cu sto ce biti s kilazom.

Damnarexx 🌺
    08. Travanj 2020. 22:20

thinkpink1

Damnarexx 🌺

A bubica😔😔 tocno znam kako je…
    Znaci moguca temp taj dan i iduci?
    Ja decka poslala po taj oblog i donio mi jedan mali obican..koji se ne moze zaljepit..
    Dosta neprakticno, stavljam joj prvo na jednu nogu pa na drugu.
    .
    Izasli smo iz bolnice cak sa 3150g. Tako da 🤷 ima fine kilice i uopce ne izgleda mrsavo, ni najmanje. Bas mi je taman 😊
    Hranim ju inace svaka 3h (oduvijek), ako ne izdrzi onda i prije.
    A noc nam je 4h u komadu, pa jede u 4 ujutro i onda oko 8. To su nam najduzi razmaci..kasnije sve po 3h.
    Tako ce mi i ostat, ne zelim sopat dijete. 🐣

Da, dva dana je pozeljno ih pratiti jer moguce ja da se prvi dan ne pojave nuspojave cijepljenja, vec se pojave drugi dan. Baš mi je tako naglaseno da ne brinemo i ne dignemo paniku. Mada je moja bila samo malo razdrazljiva taj dan do posljepodneva, kasnije je bila po starom.
    Hranis ju identicno ko i ja svoju, noc 4h max., a preko dana 3h🥰 I ti manji i cesci obroci su bolji kod tih bljuckanja.
    Kolko ti prosjecno pojede po obroku?

I ona je sada okej, vise ne place na oblog😁
    Ona jede 120mL, a vidim na kutiji Novalaca da za 2 mj - 120-150mL. Pa cu joj pocet radit 130mL pa neka pojede koliko zeli. Nekad zna cendrat nakon 120🤷a ja sam mislila da joj je to dosta.
    Tvoja? 🙃

Damnarexx 🌺
    08. Travanj 2020. 22:24

Zarica

Sto se tice ovog turbo okretanja glave lijevo desno - to i moj malac radi i po tom znam da je umoran. U sjedalici u autu bude nezgodno jer kad to energicno radi bas se nabija u nju. Al izgleda mi to sve normalno i mislim da se ne trebate brinut oko toga. Moj nema dermatitis ni nista. Takodjer se i lupa po licu al to isto uglavnom kad je umoran pa pocne lamatat bezveze pa se i opali po faci usput 🤪
    .
    Inace malac mi se opet preokrenuo u nervozno dijete. Sam zuga po cijele dane i nesto bi da skacemo oko njega. Bas je par dana bio super i igrao se sam sa tim igrackicama pa nas samo promatrao i gustao, a sad opet plac na sve zivo. Bas mi je tesko onda bilo sto po kuci radit al svejedno moram pa stalno nesto u zurbi radim i ne znam se onda opustit ni kad zaspe. Al dobro, sad smo bar dosli do toga da se ne dere ako mu se totalno posvetimo, prije ni to nije pomagalo:)
    .
    Inace kak se deblja isto je poceo ful srat po svoj robici. Mikio znam da i ti imas tih problema 😅 kak ti to kuhas? Sam ubacis u lonac na pec i onda kasnije u masinu? Kaj ti ode to skroz?
    Probali smo sa vecim pelenama al to je isto bila katastrofa. Al dobro, napokon smo se dokopali babylove pelena pa se stanje malo popravilo.

Daaa! Napokon imam svoj nick nazad 🤪🤪
    I ja sam kupila knjigu Vase kompetentno dijete i krenula citati.. za sad mi se svidja! 🙃 Nikako nastavit, ne da mi kokoska😁

DeeDee
    08. Travanj 2020. 22:26

LoSa tako sam i ja borbe vodila od samog početka i s nekih mjesec dana sam je jednostavno prestala budit 🤷
    I sad tipa ako se probudim po noći idem izdojit i par puta sam je digla jer je proslo tipa 5 sati od zadnjeg hranjenja al 0 bodova dok se ona "prirodno" ne probudi. Ili je uopće ne mogu probuditi ili bude uuuužasno nervozna i onda to hranjenje/presvlačenje potraje sat, dva. A moja bome da do znanja kad je gladna, baš sam komentirala da eventualno netko i slijep i gluh ne bi shvatio šta želi jer ako bar jedno osjetilo radi, vrlo je jasna 😁

[/url

Damnarexx 🌺
    08. Travanj 2020. 22:28

miki0

Cure super da je cijepljenje dobro proslo, drzim fige da nebude temperature! 🤞🏼🤞🏼
    Frescopad sam ja drzala preko noci i ujutro je jos kad sam skinula bilo hladno ispod njih 🤷🏼‍♀️
    Ovo da je beba od 3300 velika prvi glas?? Svaki pedijatar svoje misli… Ti po svom procjeni. Mpja je bila prvi mj dobila 460 g pa ju nismo dohranjivali i iduci mj dobila 1 kg. Ja joj sad i ponudim nakon sto isprazni cicu i drugu i ugl odbije. Nekad ju ako slabije cica po mojoj procjeni krpz iduucih sat vremena olet stavim na istu cicu da povuce masnije mlijeko.
    E imam pitanje, ak se daje pola cepica jel ga se reze uzduzno ili bas po pola 🤔?
    Logicnije mi je mozda uzduzno zbog zaobljenog vrha?
    E kakica na robici… Ja odma operem pod toplom vodom, na mrlju namazem deterglent frosch baby i prokuham na stednjaku dok ne zakipi jos par min i onda u masini jos. 99%slucajeva ode. Samo je bitno odma namocit i u vrucu vodu i ak ne mislis isti dan prat.
    Moja se isto izvijala i odgurivala nogom dok nije skuzila da treba dic guzu i noge i onda se s trbusnim misicima preokrenut. Mi smo joj svaki dan "pokazivali" kroz igru kako to ide, to su nam na goljaku pokazali po baby hamdlingu. Stavis svoj dlan bebi medu noge tako da ti stvara slovo L, znaci ispruzeni ravni dlan, palcem zakacis ispod nogice i rotiras u zdjelici da malo podignes i zarotiras u stranu. Mozes si pomoc drugom rukom pod guzu da stavis i odignes guzu.
    Ona sad ovak se igra na boku 🙈

Hvalaa 😊 a da, svaki pedijatar ima svoje 🤷 tko ce ga vise znati. 
    Hm, za cepic meni nekako zvoni da se bas reze polovica🤷 ostale mame, help 🤪
    .
    Sto se tice kakice, stavim u vodu i mrvu venisha...i sve mi ode u pranju.

Damnarexx 🌺
    08. Travanj 2020. 22:29

mrgud_zg

Dannarexxti frescopad su ti u plavoj kutiji 4 kom, dodu cca 25 kn. Cisto info za ubuduce 😉

Sad cu deff znat za ubuduce😁

DeeDee
    08. Travanj 2020. 22:30

Zarica slazem se, nećeš slijepo pratiti ali ono, nađe se pokoji koristan savjet i iskustvo, a ja volim čitati pa evo sad dok ne radim po cijele dane da se sjetim kako je to 🙈
    Damnarexx kad ulovis vremena, dobra je knjiga 🙂

Mikio koja velika curkaaa, bar mi na slici izgleda 🥰
    Moja se danas opet izvrnula s trbuha na leđa, mislim da to dok prati mene ili psa pogledom izgubi ravnotežu 🙈

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.