Hej🙃
Evo i nas sa cijepljenja. Mi smo u mjesec dana dobili 700g i 1.5cm - 4.840kg, 55.5cm.
Kaze da je to okej, al da bi ona da dobiva jos malo vise posto se rodila kao krupnija beba (rodila se sa 3.350g, krupna beba? mislila sam da je to prosjek?). A u prvom mjesecu dobila 1kg.
Nastavljamo sa 3,4 obroka dohrane, ostatak moje mlijeko. Msm da mi je mlijeko dosta slabo, pretpostavljam da moram cesce i bolje jesti?
Thinkpinkmozda tvoj savjet, ako vidis? :)
.
Cijepljenje je bas tuzno proslo😔😔 urlikanje… Uzas. Bas tesko to podnosim, vidjeti ju takvu. Nama je isto rekla za pola Lupocet cepica ako dobije temp.
I oblozi. Koliko cesto ste stavljali obloge i koliko dugo vremenski? 🤔
Takodjer, moramo ju vise na lijevu stranu stavljati i uzv kukova napraviti cim bude bilo moguce… A glavicu dize super 💪
.
Nama je na Sinsay odjelcu otpao patent🤬😪😪 nosili ga 3 puta 😂 al srecom sam jos jedno narucila neki dan.
Hej ne znam gdje si pročitala da mlijeko može biti slabo? Postoji mogućnost da ga nemaš dovoljno, ali "slabo" mlijeko ne postoji. Prvo mlijeko koje dijete podojka (😂😂😂 samo se šalim) je mlijeko za žeđ i onda je tzv. masno mlijeko koje je za glad. Mogućnost je i da beba cica samo ovo prvo mlijeko ako često mijenjaš dojke pa ne uspije doći do masnijeg mlijeka jer je ono hranjivije pa se na njemu i brže deblja.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Damnarexx da. To ti se zaljepi na kozu kad skines zastitnu foliju. Pise na kuttiji da drze do 8 sati al meni se pod rukom cinilo prije da se zgrijao pa sam mijenjala ranije.
Simbalija dok si tu.. gdje si ti išla za kukove? Se to radi na Kantridi ili u Lovranu? Se naručimo sami ili preko pedijatra?
Eh ni Kantrida ni Lovran već mene pedijatar uputio na riječko rodilište, peti kat. Nazove se 658-261 i oni te naruče, a pedijatar ti samo daje uputnicu.
Mi napravili prvi tjedan ožujka prije ovog svega tako da ti ja sad pojma nemam kako ide procedura. Znam da čekaju da beba ima 2 i pol mjeseca tako su meni računali.
Ma ja cu zvat u ponedjeljak pedijatricu jer mi sve ovo skupa ide na živce.. meni je na prvom pregledu rekla da ćemo sve dogovoriti na idućem a onda mi ga je odgodila do daljnjeg tako da sam sad kao kreten izgubljena.
Hvala ti puno 🙂
Nema na čemu, nadam se da ćeš uspjeti ☺️ ni ja ne znam što će mi biti s idućim pregledom..
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Hej🙃
Evo i nas sa cijepljenja. Mi smo u mjesec dana dobili 700g i 1.5cm - 4.840kg, 55.5cm.
Kaze da je to okej, al da bi ona da dobiva jos malo vise posto se rodila kao krupnija beba (rodila se sa 3.350g, krupna beba? mislila sam da je to prosjek?). A u prvom mjesecu dobila 1kg.
Nastavljamo sa 3,4 obroka dohrane, ostatak moje mlijeko. Msm da mi je mlijeko dosta slabo, pretpostavljam da moram cesce i bolje jesti?
.
Cijepljenje je bas tuzno proslo😔😔 urlikanje… Uzas. Bas tesko to podnosim, vidjeti ju takvu. Nama je isto rekla za pola Lupocet cepica ako dobije temp.
I oblozi. Koliko cesto ste stavljali obloge i koliko dugo vremenski? 🤔
Takodjer, moramo ju vise na lijevu stranu stavljati i uzv kukova napraviti cim bude bilo moguce… A glavicu dize super 💪
.
Nama je na Sinsay odjelcu otpao patent🤬😪😪 nosili ga 3 puta 😂 al srecom sam jos jedno narucila neki dan.
Hej ne znam gdje si pročitala da mlijeko može biti slabo? Postoji mogućnost da ga nemaš dovoljno, ali "slabo" mlijeko ne postoji. Prvo mlijeko koje dijete podojka (😂😂😂 samo se šalim) je mlijeko za žeđ i onda je tzv. masno mlijeko koje je za glad. Mogućnost je i da beba cica samo ovo prvo mlijeko ako često mijenjaš dojke pa ne uspije doći do masnijeg mlijeka jer je ono hranjivije pa se na njemu i brže deblja.
Nisam nigdje procitala, nego nekako zakljucila haha🙈 ja se izdajam, jedan obrok jedna cica. Tako da joj dode i masnije mlijeko. Al kako je brzo gladna nakon toga, to mi je palo napamet. Ali ako ne moze bit slabo opcenito onda okej :) hvala ti.
Damnarexx tocno kako Simbalaja veli... nema slabog mlijeka. No 700 g mjesecno nije uopce loše. Pa kso 600-800 g je prosijek. Moj je isto dobio 700 u mjesec dana i to je pedijatrici ok. A da je krupna beba od 3.3 kg prvi glas
Moj se jos nikud voljno ne okrece. Dize noge pa se slucajno preokrene na bok no to nije voljna radnja. Mislim da se bebe od 2-3 mj ni ne trebaju jos na bok okretati. Tek u 4-5 mj. Uvijek su neke bebe naprednije no ne trebamo onda ostale biti zbog toga zabrinute...
Ma tako i ja radim, jedan podoj jedna dojka ali et valjda mi crvi u mozgu nedaju mira. Ponovno mu se unormalila stolica, hrpa popisanih, zadnje vaganje u 10 dana 500g sa jednim vecernjim 60ml ad, sinoc nije ni htio.
Sveki je imala sansu odgajat svoje dijete kako njoj odgovaralo, sad nek tebe pusti da napraviš sa svojim deckicem sta mislis da je najbolje za njega jer se svi trudimo najbolje napraviti za svoje dijete najbolje sto znamo. Kak su ti i curke rekle, svaki obrok jedna (.) Kad cujem da mlijeko ne valja, naježim se i dobim osip😖 il ga ima il ga nema, nema po klasifikacijama, od lošeg preko dobrog do odlicnog.
Ako bas nisi sigurna, mozes ga pristekat pa kad ti ju isprazni probaj se ev.izdojit za probu da vidis razliku u potpuno praznoj sisi ako nemas filing. Jer većinom ako se ne isprazni do kraja, postoji mogucnost smanjene laktacije, pa da se ne mucis poslje sa "navlačenjem" mlijeka za njegove potrebe kad ce imat vecu potražnju. Ako nece popit to sto izdojis, pohrani si ga u friz ili škrinju da imas ako idete nekud ili kasnije za kasice. Makar je dobro dobio u tih 10 dana, tako da gladan nije nikako.❤
Hej🙃
Ako sam dobro izracunala, ona je od poroda dobila 1490gr sto po danu ispadne prosjecno skoro 25gr, gotovo skolski, a pedijatri gledaju da dnevni prosjek bude između 20-30gr. Ako ces sljedit upute pedice, probaj hranit na sat a ne na zahtjev, pa nek ne bude veci vremenski razmak od 3-4h. Ne znam kak si do sad hranila...🤔
Ja recimo svoju budim za hranjenje nakon 4h ako se vec sama ne probudi do tad, em zbog napredovanja na tezini, em zbog odrzavanja razine GUKa.
Damnarexx tocno kako Simbalaja veli… A da je krupna beba od 3.3 kg prvi glas
Jelda 🤷 ne znam po cemu je ona zakljucila da je mogla dobiti vise. Al dobro, necu se mijesat u njen posao 🤗
Sveki je imala sansu odgajat svoje dijete kako njoj odgovaralo, sad nek tebe pusti da napraviš sa svojim deckicem sta mislis da je najbolje za njega jer se svi trudimo najbolje napraviti za svoje dijete najbolje sto znamo. Kak su ti i curke rekle, svaki obrok jedna (.) Kad cujem da mlijeko ne valja, naježim se i dobim osip😖 il ga ima il ga nema, nema po klasifikacijama, od lošeg preko dobrog do odlicnog.
Ako bas nisi sigurna, mozes ga pristekat pa kad ti ju isprazni probaj se ev.izdojit za probu da vidis razliku u potpuno praznoj sisi ako nemas filing. Jer većinom ako se ne isprazni do kraja,
Moja isto prvi put da je plakala sa suzama, a nije neka placljivica i mimoza. Bas ju je bolilo. Stavila joj frecsopad taj dan, do drugog dana ujutro. Meni rekli cepic u slucaju temp., a nuspojave su moguće i traju 2 dana.
Ako sam dobro izracunala, ona je od poroda dobila 1490gr sto po danu ispadne prosjecno skoro 25gr, gotovo skolski, a pedijatri gledaju da dnevni prosjek bude između 20-30gr. Ako ces sljedit upute pedice, probaj hranit na sat a ne na zahtjev, pa nek ne bude veci vremenski razmak od 3-4h. Ne znam kak si do sad hranila…🤔
Ja recimo svoju budim za hranjenje nakon 4h ako se vec sama ne probudi do tad, em zbog napredovanja na tezini, em zbog odrzavanja razine GUKa.
A bubica😔😔 tocno znam kako je...
Znaci moguca temp taj dan i iduci?
Ja decka poslala po taj oblog i donio mi jedan mali obican..koji se ne moze zaljepit..
Dosta neprakticno, stavljam joj prvo na jednu nogu pa na drugu.
.
Izasli smo iz bolnice cak sa 3150g. Tako da 🤷 ima fine kilice i uopce ne izgleda mrsavo, ni najmanje. Bas mi je taman 😊
Hranim ju inace svaka 3h (oduvijek), ako ne izdrzi onda i prije.
A noc nam je 4h u komadu, pa jede u 4 ujutro i onda oko 8. To su nam najduzi razmaci..kasnije sve po 3h.
Tako ce mi i ostat, ne zelim sopat dijete. 🐣
A bubica😔😔 tocno znam kako je…
Znaci moguca temp taj dan i iduci?
Ja decka poslala po taj oblog i donio mi jedan mali obican..koji se ne moze zaljepit..
Dosta neprakticno, stavljam joj prvo na jednu nogu pa na drugu.
.
Izasli smo iz bolnice cak sa 3150g. Tako da 🤷 ima fine kilice i uopce ne izgleda mrsavo, ni najmanje. Bas mi je taman 😊
Hranim ju inace svaka 3h (oduvijek), ako ne izdrzi onda i prije.
A noc nam je 4h u komadu, pa jede u 4 ujutro i onda oko 8. To su nam najduzi razmaci..kasnije sve po 3h.
Tako ce mi i ostat, ne zelim sopat dijete. 🐣
Da, dva dana je pozeljno ih pratiti jer moguce ja da se prvi dan ne pojave nuspojave cijepljenja, vec se pojave drugi dan. Baš mi je tako naglaseno da ne brinemo i ne dignemo paniku. Mada je moja bila samo malo razdrazljiva taj dan do posljepodneva, kasnije je bila po starom.
Hranis ju identicno ko i ja svoju, noc 4h max., a preko dana 3h🥰 I ti manji i cesci obroci su bolji kod tih bljuckanja.
Kolko ti prosjecno pojede po obroku?
Dannarexx ti frescopad su ti u plavoj kutiji 4 kom, dodu cca 25 kn. Cisto info za ubuduce 😉
Sortiraj odgovore
Najstariji